Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon sarkantyújával?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk a sarkantyú okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • A járás ismét fájdalommentes lehet.
 • A fájdalom és a duzzanat jelentős mértékben enyhülhet.
 • Javulhat a lúdtalpa a boltozatok megemelkedésével.
 • Korrigálódhat a bokasüllyedése.
 • Az esetek nagy százalékában a testsúlya is csökkenhet.
 • A terheléseloszlás kiegyenlítődhet.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!


A sarkantyú terápiája – Minden kérdésére válaszoltunk!

A sarok környékén kialakuló csontkinövéseket nevezzük sarkantyúnak. A probléma a népesség 10 százalékánál fordul elő, és a 40-60 év közötti nők gyakrabban érintettek. Kétféle sarkantyút különböztetünk meg: az egyik a sarokcsont talpi felszínén, a másik az Achilles-ín tapadásánál alakul ki.

A sarkantyú heves fájdalmat okoz járás közben, és kezeletlenül akár gyulladás is kialakulhat. A két típus tünetei között azonban lehet némi eltérés (pl.: fájdalom helye). 

A probléma kiváltó oka, hogy a sarokcsonton tapadnak a vádli és a talp izmai, és ha ezek az izmok erősen hozzányomódnak a csonthoz, mozgás közben súrlódás jön létre, emiatt a csonton mészlerakódások keletkezhetnek. A láb deformitási problémák, a túlterhelés vagy az ízületi gyulladás mind ehhez az állapothoz vezethetnek.

Az esetek 95 százalékában a konzervatív terápia (gyógytorna, lökéshullám terápia, gyógyszeres kezelés) eredményes lehet, és csak nagyon ritka esetben lehet szükség a csontkinövések műtéti eltávolítására.

A gyógytorna célja a sarkantyú tüneteinek enyhítése, és a további panaszok kialakulásának megelőzése. Ehhez különböző módszerekkel, célzott és személyre szabott terápiás tervet alkalmazva végzi a terapeuta hétről-hétre a gyógytorna kezeléseket.

Fontos azonban tudni, hogy a sarkantyú gyógytorna hiányában folyamatos, szűnni nem akaró fájdalmat okozhat. Idővel még több kinövések jöhetnek létre, amelyek a láb más területeit is érinthetik. 

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót a sarkantyúról. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. Mit is jelent a sarkantyú és hol alakul ki?

A sarkantyú bár szabad szemmel nem látható, mégis komoly problémákat tud okozni. Jellemzően a bokánál, az izmok eredésénél kialakuló meszes felrakódást, vagy a csontkinövést nevezzük sarkantyúnak. 

A testünkben olyan helyen jöhetnek létre ezek a meszes lerakódások, ahol az izom szorosan a csontnak feszül, így azok egymáson folyamatosan súrlódnak. Ezeken a pontokon alakulhatnak ki a kinövések, amelyek kezelés nélkül könnyen gyulladásos állapotba kerülhetnek.

Leggyakrabban az alábbi két helyen alakulnak ki

 1. Talpi sarkantyú: a sarokcsont talpi felszínén 
 2. Haglund-sarok: a lábszárizom ínjának eredésénél, azaz az Achilles ínnál 
Névtelen terv - 2022-07-05T092058.660.png

A kinövések akár 1-1,5 cm-esek is lehetnek, és ha kezeletlenül, hosszú ideig fennáll ez a probléma, akkor a láb más részein is kialakulhatnak ilyen lerakódások.

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászt keres? Olvassa el szakembereink bemutatkozóit és jelentkezzen be hozzánk online!

2. Milyen tüneteket okoz a sarkantyú?

Attól függően, hogy hol alakult ki a sarkantyú, a tünetek eltérőek lehetnek. Éppen ezért felosztottuk őket a kialakulási helyük alapján.

Talpi sarkantyú esetén az alábbi tünetek fordulhatnak elő:

 • a panasz terhelés hatására jelentkezik
 • jellemzően sarok talpi részén tapasztalhatja a fájdalmat
 • minden lépés fájdalmas lehet
 • idővel dudor is kialakulhat

Haglund-sarok (vagy hátsó sarkantyú) esetén ezeket a tüneteket tapasztalhatja:

 • heves fájdalom az Achilles ín környékén
 • a terület érintésre érzékeny
 • nem megfelelő lábbeli viselése esetén az Achilles ín területe kivörösödik
 • idővel dudor is kialakulhat

Abban az esetben, ha gyulladás is jelentkezik, akkor az érintett terület bepirosodhat, felmelegedhet és megduzzadhat

Névtelen terv - 2022-07-05T092053.221.png

Saroksarkantyút diagnosztizáltak Önnél és gyógytornászt keres? Kérjen visszahívást és segítünk!

3. Mi az oka a sarkantyú kialakulásának?

Az alábbiban részletezzük a leggyakoribb kiváltó okokat.

A láb folyamatos túlterhelése

Leginkább a hosszantartó állás, álló és fizikai munka során éri jelentős terhelés a lábat, emiatt az izmaink túlfeszült állapotba kerülhetnek. Ha nincs megfelelő levezetés, gyakori nyújtás, esetleg sport, a feszesség súrlódást, végül csontkinövést eredményezhet.

Nem megfelelő lábbeli viselése

Többféle cipő is okozhat gondot, nem csak a magas sarkú. Ide sorolhatjuk az egyenes, nagyon lapos talpú cipőket és papucsokat, a használt, már kitaposott lábbeliket, illetve ha a cipő mérete nem az Ön számára megfelelő (túl kicsi vagy éppen túl nagy).

A lábboltozat deformitásai

A sokszor emlegetett lúdtalp vagy a bokasüllyedés, a leggyakoribb láb deformitási problémák kezeletlenül könnyen saroksarkantyú kialakulásához vezethetnek.

Ízületi gyulladás

Akár a láb kisízületeiben, akár a bokában alakul ki gyulladás, az a láb anatómia szerkezetét és terheléselosztását változtathatja meg. Az egyenetlen terheléseloszlás túlfeszült izmokat, súrlódást és lerakódásokat okozhat.

Egyenlőtlen terhelés

A legjobb példa: ha a csípője fáj, akkor elkezdi kímélni a panaszos oldalt, míg a másik, ép oldalra ezzel nagyobb terhet helyez. Először csak izomlázat tapasztalhat az ellenoldalon, majd nyújtás és megfelelő erősítés hiányában az izmok letapadhatnak, súrlódást és csontkinövéseket vonva maguk után.

Túlsúly

A jelentősen megnövekedett testtömeget nehezebben viselik a csontok, az ízületek és az izmok is, éppen ezért saroksarkantyú is kialakulhat.

Magán gyógytornászt keres, de nem szeretne több hetet várni? Hozzánk akár már 2-3 napon belül kaphat időpontot! Foglaljon online!

4. Meg lehet előzni a sarkantyú kialakulását?

Gyógytornászunk tanácsai a sarkantyú kialakulásának megelőzéséhez:

 1. Ha sarok- vagy talpfájdalmat tapasztal, ne erőltesse tovább a lábát! Végezzen nyújtásokat, pihenjen, csökkentse az edzések számát. 
 2. Keressen fel minél hamarabb egy gyógytornászt, aki a fájdalom kiváltó okát kezeli.
 3. Ha lúdtalpa van, érdemes kezeltetni. Ebben is nagy segítségére lehet egy több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornász, aki speciális talptornát, valamint életmódtanácsokat adhat problémájára.
 4. Mint azt már említettük, a bemelegítés elengedhetetlen a sportolás előtt. Ennek elmaradása komoly sérülésekhez vezethet nem csak a lábfejünkben, de az egész testünkben.
 5. Érdemes akár naponta nyújtani a lábait, vagy átmasszírozni a talpát egy teniszlabda segítségével. 
 6. A lábbeli kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy legyen helye a lábfejének és rugalmasan támassza alá azt. A sarok része 3-5 centis legyen és stabilan tartsa meg a lábát. Ezek a szempontok kiemelten fontosak azoknál az egyéneknél, akik álló vagy fizikai munkát végeznek.
Névtelen terv - 2022-07-05T092429.665.png

Tudta, hogy SZÉP és Egészségpénztári kártyát is elfogadunk? Jelentkezzen be online, és már néhány napon belül tudjuk Önt fogadni!

5. Hogyan diagnosztizálják a sarkantyút?

A sarkantyú diagnosztikáját tekintve nagyon fontos a pontos anamnézis felállítása és az alapos fizikális vizsgálat, ugyanis számos, lábat érintő betegség okozhat ezen a területen is panaszt. Ilyen például az Achilles gyulladás, vagy akár a lúdtalp. A csontkinövéseket röntgenfelvétellel tudják igazolni.

Névtelen terv - 2022-07-05T092042.798.png

Olyan gyógytornászt keres, aki nagy tapasztalattal kezeli az Ön sarkantyú okozta panaszait? Jelentkezzen be hozzánk!

6. Milyen kezelési módszerek léteznek sarkantyú esetén?

Az alábbiakban bemutatjuk a sarkantyú lehetséges kezelési módszereit.

Egy 65 páciensből álló kutatásban azt vizsgálták, hogy sarkantyú, valamint más, talpfájdalommal járó kórképek esetén milyen mértékben csökkenti a lézerterápia a kialakult fájdalmat. A kísérletben résztvevő alanyok 3 hétig, heti 5 napon át kapták a kezeléseket, és a fájdalmat Vizuál-analóg skálával mérték a kezelések előtt, után, illetve 4 és 12 héttel később. Az eredmény azt mutatja, hogy a lézerterápia kevésbé hatékony kezelési módszer sarkantyú, illetve más, talpfájdalommal járó kórképek esetén, mint az egyéb fizioterápiás eljárások.

https://www.mdpi.com/2077-0383/10/21/4891

Lökéshullám terápia sarkantyú esetén

A lökéshullám terápia során akusztikus hullámok segítségével energiát juttatnak el a talp és a sarok szöveteibe. Ez a konzervatív terápiás módszer célzott módon kezeli a sarkantyú okozta panaszokat.

A terápiás alkalmak száma egyénenként eltérő, de általánosságban elmondható, hogy sarkantyú esetén 4-5 kezeléssel jelentős javulás érhető el. 

Névtelen terv - 2022-07-05T092440.653.png

Gyógytorna – a leghatékonyabb terápia 

A gyógytorna mechanikai energiát használ fel gyógyítás céljából. A gyógytornát sok esetben más kezelési lehetőséggel helyettesíteni nem lehet. Sokan azt gondolják, gyógytornára csak az jár, akinek nagy fájdalma van vagy eltört valamije, azonban ennél sokkal több esetben segíthet! 

Alapvetően a gyógytorna feladatok háromfélék lehetnek: 

 • A páciens által végzett aktív gyakorlatok (erősítés, nyújtás, egyensúlyfejlesztés, talptorna gyakorlatok). 
 • Dolgozhat a gyógytornász úgy is, hogy a páciens passzív, vagyis ő végzi a kezelést (ez lehet izomlazítás, nyújtás, átmozgatás). 
 • A harmadik verzió, amikor a gyógytorna kezelés vezetett aktívan zajlik, vagyis a gyógytornász és a páciens együtt dolgozik. Ilyenkor a kezelt személynek kis mozdulatokat, az izmok feszítését, mozgatását kell végeznie vagy levegőt venni-kifújni. 

A gyógytorna eszközökkel és anélkül is rendkívül hatékonyan segít a mozgásszervi fájdalmak csökkentésében.

A gyógytorna során alkalmazott nyújtó gyakorlatok jótékony hatással vannak a megfeszült vádli és talp izmokra, segítségükkel a szövetek ellazulnak, valamint csökkennek a görcsök a lábában.

A nyújtó tornagyakorlatok mellett egy szakképzett gyógytornász a talp és a vádli erősítésére is nagy hangsúlyt fektet a kezelések során. Ezekkel a gyakorlatokkal helyreállítják a fájdalom miatt megváltozott terhelés következtében felborult izomerő egyensúlyt, valamint támogatják a talpi boltozatok korrekcióját

A gyógytorna gyakorlatokon kívül jól alkalmazhatóak a lágyrész technikák, fascia és trigger pont kezelések, valamint a kineziológiai tapaszolás. 

Trigger pontnak nevezzük azokat a csomókat, amelyek az izomban vagy a fasciában (kötőszövet) alakultak ki. Ezek a csomók kívülről nem láthatóak, nyomásukra azonban jól meghatározott területre sugárzik ki a fájdalom. A módszer lényege, hogy a befeszült izmokban ezeket a kialakult izomcsomókat kitapintva, azokra enyhe nyomást helyezve feloldja és megszüntesse a fájdalmat okozó köteget.

A fascia/FDM terápia olyan modern kezelési forma, amely hatékonyan csillapítja a lábfájdalmat és kezeli a sarkantyú kiváltó okát, ugyanis annak hátterében akár a fascia diszfunkciója/disztorziója is állhat. Erre a legtermészetesebb kezelési módszert adja az FDM terápia, ugyanis manuális (kézzel kivitelezett) fogásokkal hat a kötőszövetre, amely a szerteágazó hálózata miatt távolabbi területekre is hatással van. Amint a fascia spazmusa (feszülése) csökken, a kötőszövet immobilizációja is oldódik. Mindez pozitív hatást gyakorol a panaszos területre, a teljes testre, és így a közérzetére is.

A kineziológiai tapasz segít enyhíteni a fájdalmat, és a duzzanat csökkentésében is jótékony szerepet játszik. A módszer támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait. Lényege, hogy a reflexkörök aktiválásával pozitív jelzéseket küld a test felé, amelyek felgyorsítják a sarkantyú okozta panaszok csökkenését. A fájdalomcsillapítás és az izomfunkciók támogatása, tehermentesítése mellett további jótékony hatásai közé soroljuk még a nyirokkeringés javítását, valamint az ízületi mobilitás és stabilitás elősegítését. Kiemelendő, hogy ez a módszer kémiai hatóanyagoktól mentes, a pamutrétegből álló tapasz felhelyezését egy speciális, bőrbarát ragasztóréteg segíti.

Névtelen terv - 2022-07-06T160239.356.png

Olyan gyógytornászt keres, aki ugyanazon az áron elvégzi ezeket a kezeléseket és komplexen gyógyítja a sarkantyú okozta panaszokat? Tekintse meg a kezeléseink árait!

A talpbetét is segíthet a sarkantyú okozta panaszokon?

Az egyénre szabott, ortopédiai talpbetétek kis mértékben csökkenthetik a járás közben tapasztalható fájdalmat, azonban a probléma kiváltó okát nem szüntetik meg, és csak bizonyos ideig hatásosak. A használatuk mellett érdemes további terápiákat felvenni sarkantyú esetén.

A fájdalom enyhítése házilag: krémek, tapaszok

A patikákban, vény nélkül kapható izomlazító krémek és gyógyszeres tapaszok hozzájárulhatnak a fájdalom enyhüléséhez. Előnyük, hogy otthonában bármikor alkalmazhatja őket, hátrányuk, hogy nem minden esetben érhető el velük a kívánt hatás, és a kiváltó ok továbbra sincs kezelve.

A sarkantyú gyógyszeres terápiája

A szintén vény nélkül kapható fájdalom-és gyulladáscsökkentő gyógyszerek jótékony hatással lehetnek a sarkantyú okozta panaszok enyhítésében.

Szükség esetén a szakorvos kortikoszteroidos injekcióval is kezelheti a sarok területét. Ezek használata azonban csak évi 2-3 alkalommal ajánlott, ugyanis az ennél többször alkalmazott injekciók gyengíthetik az ínszalagokat, amelynek következtében könnyebben alakulhat ki az Achilles-ín szakadása. Általánosságban elmondható, hogy már az első injekció javulást eredményezhet, azonban ez csak tüneti kezelés, a sarkantyú okait nem szünteti meg.

Műtéti megoldások sarkantyúra

Általában a Haglund-sarok esetén végeznek műtéti beavatkozást, ha a csontkinövés már túl nagyra nőtt. Az operáció során eltávolítják a sarkantyút, vagyis a csontkinövéseket.

A beavatkozást hosszas vizsgálatok (röntgen, Doppler és EKG készítés) előzi meg, majd a műtét után a rehabilitációs időszakban gyógytornát írnak elő a teljes és eredményes gyógyulás érdekében. 

Olyan magán gyógytornászt keres, aki megfizethető áron dolgozik? Tekintse meg árlistánkat, és jelentkezzen be online vagy kérjen visszahívást!

7. Hogyan segíthet egy gyógytornász, ha Önnek sarkantyúja van?

A gyógytorna az egyik leghatékonyabb konzervatív terápiás módszer erre a problémára, ugyanis a sarkantyú kiváltó okát kezeli úgy, hogy a mozgás által aktiválja a test öngyógyító folyamatait.

A gyógytorna célja a tünetek enyhítése, és a későbbi panaszok kialakulásának megelőzése. Ehhez különböző módszerekkel, célzott és személyre szabott terápiás tervet alkalmazva végzi a terapeuta hétről-hétre a gyógytorna kezeléseket. Azonban a közösen elért eredmények fenntartása érdekében, valamint a gyógyulási idő lerövidítésére a szakember házi feladatokat is adhat Önnek, amelyeket otthonában napi szinten végezni kell. Ez általában néhány feladatot jelent, amelyeket már betanított Önnek, és biztosan látja, hogy a kivitelezés is helyes.

Névtelen terv - 2022-07-05T093835.073.png

A gyógytorna feladatok jellemzően nyújtó és erősítő gyakorlat sorokból állnak. A nyújtás segít feloldani a csonthoz tapadt izmokat, valamint fellazítja az Achilles inat is. Ezek a típusú gyakorlatok fontos szerepet játszanak a sarkantyú tüneteinek enyhítésében, hiszen már önmagukban is fájdalomcsillapító hatásúak. Ehhez nem csak manuális (kézzel kivitelezett) technikák vagy nyújtó feladatok vethetők be, hanem akár egy eszközt is segítségül lehet hívni. Ez általában egy trigger, vagy masszázs labdát jelent, amellyel a talp izmait és a vádli izmait is egyaránt lazíthatjuk. 

Az izmok erősítésével kezelhetünk akár egy már kialakult lúdtalpat, vagy bokasüllyedést és nem mellesleg a testsúly csökkentésében is jelentős szerepet játszanak ezek a feladatok. Az izomerő növelésével a láb teherbírása is egyenesen arányosan nő, így az álló munkát is jobban fogja bírni.

A talptorna gyógytornászok által összeállított gyakorlatsor, amelyet nem csak lúdtalp esetén alkalmazhatnak, hanem egyéb, talpfájdalommal járó problémák és így sarkantyú esetén is. Ezt a gyógytornász betanítja Önnek, és otthonában napi rendszerességgel kell végezni a sikeres gyógyulás érdekében.

Egy szakképzett gyógytornász olyan életmód tanácsokkal is ellátja Önt, amelyekkel biztosan a megfelelő lábbelit választhatja ki magának, valamint olyan, hétköznapokon is bevethető feladatokat tanít meg Önnek, amelyeknek köszönhetően megelőzheti egy újabb csontkinövés kialakulását.

8. Lehet-e szövődménye a gyógytorna hiányának?

A sarkantyú gyógytorna hiányában folyamatos, szűnni nem akaró fájdalmat okozhat. Idővel még több kinövések jöhetnek létre, amelyek a láb más területeit is érinthetik. 

Ha a sarkantyú gyulladásos állapotba került, az is állandósulhat, és fokozatosan a boka, valamint a láb kisízületeiben mozgásbeszűkülést okozhat. Lehetséges, hogy a járás és az állás már komoly gondot fog okozni, amelyek addig a hétköznapokban gördülékenyen zajlottak. 

A kezeletlen és tartós gyulladás az Achilles-ín tapadási pontját is károsíthatja, így akár az ínszalag szakadását is okozhatja. 

Elmondható tehát, hogy minél később kerül egy szakképzett gyógytornászhoz, annál több panasza alakul ki, így a gyógyulási idő is jelentősen megnyúlhat

Bizonyos esetekben összefüggést találtak a sarkantyú és a bütyök kialakulása között. Egy 1375 betegből álló kutatás célja az volt, hogy megvizsgálja, létezik-e kapcsolat a két, talpfájdalommal járó kórkép között. A vizsgálatban résztvevők jelentős százaléka nő volt, átlagéletkoruk 45,5 év. A mért eredmények alapján elmondható, hogy a sarkantyú és a bütyök kialakulása között nincs jelentős összefüggés. Míg a sarkantyú rizikófaktorának az idős kort és a női nemet találták, addig a bütyök mindkét nem esetén ki viszonylag egyenlő arányban kimutatható volt, azonban rizikófaktornak ebben az esetben is a magasabb életkor mutatták ki.

https://content.iospress.com/articles/journal-of-back-and-musculoskeletal-rehabilitation/bmr200140

9. Hogyan zajlik a gyógytorna állapotfelmérés sarkantyú esetén?

A Gyógytornászom.hu rendelőjében ahhoz, hogy megtaláljuk a sarkantyút kiváltó okot, több éves szakmai tapasztalttal rendelkező gyógytornászaink egy 1 órás, mindenre kiterjedő állapotfelmérést végeznek. Ez az első alkalom, amely során részletesen kikérdezzük Önt panaszairól. Olyan kérdésekre számíthat, mint például: mióta érzi a panaszokat, mikor erősödnek, van-e valami, amire kifejezetten enyhülést tapasztal? Ez a kikérdezés segíti az anamnézis felvétel eredményességét és az ok tisztázását. 

Ezt követően egy fizikális vizsgálattal felmérjük a láb szöveteinek állapotát, valamint speciális tesztekkel a láb ízületeinket mozgásait és a talp boltozatait is megvizsgáljuk. Ha megállapítottuk a sarkantyút kiváltó okot, arra egy diagnózist és egy személyre szabott terápiás tervet állítunk fel. Rendelőnkben kiemelten fontos, hogy ez valóban a páciens problémájának megfelelő, specifikus gyakorlatokból álljon. A tervet ismertetjük Önnel annak érdekében, hogy lássa a közös célokat és a haladási ütemet. 

Már az első alkalom végén megkezdjük a gyógytornát, amely a fent is említett lazító és erősítő gyakorlatokból áll. Fontosnak tartjuk, hogy a gyakorlatok ne okozzanak Önnek fájdalmat, ezért empatikus gyógytornászaink a kezelések alkalmával folyamatosan monitorozzák az Ön rezdüléseit, és ha egy mozdulat erős fájdalmat generál, akkor enyhítenek az adott feladaton. 

Névtelen terv - 2022-07-05T093831.716.png

Tapasztalataink alapján a gyógytorna eredményességét jelentősen befolyásolják az otthoni tornagyakorlatok. Ezek a házi feladatként feladott, a kezelések alkalmával betanított gyakorlatok nem csak a gyógyulási időt rövidíthetik le, hanem hozzájárulhatnak a kezelések alkalmával elért eredmények szinten tartásához

Pácienseink közül 10-ből 8 ember már 2-3 kezelés után jelentős mértékű pozitív változásról számolt be. A sarkantyú okozta fájdalmuk enyhült, a járásuk panaszmentessé vált, nem féltek attól, hogy gyalogolniuk kell és az majd fájdalommal fog járni, valamint a boka körüli duzzanatuk is csökkent.

A Gyógytornászom.hu szakembereit már csak Budán, a Vitéz utcában, hanem Pesten, a Bajcsy-Zsilinszky úton is megtalálhatja! Rendelőinkben fontosnak tartjuk a szabad terapeutaválasztást, ezért honlapunkon elolvashatja szakembereink bemutatkozóját, és akár már néhány kattintással bejelentkezhet ahhoz, akivel szeretné elkezdeni a terápiát! Sőt, akár készpénzét is otthon hagyhatja, ugyanis nálunk SZÉP és Egészségpénztári kártyával is fizethet

10. Hogyan tud bejelentkezni gyógytornára?

Amennyiben Önnél is sarkantyút diagnosztizáltak és rendszeres gyógytornára van szüksége, jöjjön el a Gyógytornászom.hu rendelőjébe egy egyéni állapotfelmérésre! Egy kezelés ára nálunk csak 11.500 forintba kerül! 

Személyesen Budapest 2. kerületében, a Batthyány tér közelében, a Vitéz utca 9. vagy az 5. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 72. szám alatt várjuk világos, csendes, modern rendelőnkben. A Gyógytornászom.hu szakemberei több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így biztosan megfelelő kezelést kaphat

Rendelőnkben fizethet készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H) és bizonyos egészségpénztári kártyákat is elfogadunk (OTP, MKB, Patika, Prémium, Tempo). 

Időpontot foglalni lehet telefonon a 06-30-50-50-50-3 számon (9 és 17 óra között) vagy oldalunkon keresztül online. Igény esetén visszahívást vállalunk. 

Rendelőnk könnyen megközelíthető a fő tömegközlekedési eszközökkel, valamint autóval is. Termeink jól felszereltek, kényelmes kezelőágyak állnak rendelkezésre. 

Csapatunk folyamatosan továbbképzi magát különböző tanfolyamokon, hogy vendégeinknek a leghatékonyabb, leggyorsabb eredménnyel járó kezelést tudjuk nyújtani. Minden alkalommal maximálisan odafigyelünk az egyénre, az alapos, részletes kikérdezésre, hogy minél pontosabb képet kapjunk nem csak a hátfájásról, hanem a vendég életkörülményeiről is. Nálunk lehet kérdezni, sőt! Ha nem ért valamit, bizonytalan abban, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, mindenképp kérdezzen! Arra törekszünk, hogy minél részletesebben elmagyarázzuk a kezelést, a problémájához vezető okokat és hogy mit lehet tenni a csökkentése, megszüntetése érdekében.

Pácienseink ezt írják a sarkantyú gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!

gerincferdülés