Állkapocs ízületi kezelés Budapest - temporomandibuláris terápia gyógytornász
Hívás!Bejelentkezés!
 • ÁLLKAPOCS ÍZÜLETI PROBLÉMÁK, GERINCFERDÜLÉS, ROSSZ TARTÁS? 4 ÉVE SEGÍTEK EZEKEN!

  Gyógytornával, Schroth- és állkapocsízületi terápiával 10 alkalom is elég lehet, hogy meggyógyuljon. Foglaljon időpontot személyes- vagy online gyógytornára! – Varga Bernadett  – gyógytornász
  Hívjon: 06-30-50-50-50-3

Varga Bernadett – gyógytornász

 • Gerincferdülés kezelése
 • Sceuermann-kór, laposhát kezelése
 • Hátfájás
 • Derékfájás (lumbágó,isiász)
 • Gerincsérv
 • Csigolyadeformitások, tartási rendellenességek kezelése
 • Gerincműtétre való felkészítés és operáció utáni rehabilitáció
 • Korzettkezelés (hozzászoktatás, leszoktatás)
 • Szájzár, szájnyitási korlátozottság kezelése
 • Állkapocsízületi kattogás, recsegés, ropogás kezelése
 • Fülzúgás, fülcsengés kezelése
 • Állkapocsízület traumás sérülésének kezelése
 • Senior torna
 • 2019 SE-ETK Okleveles fizioterapeuta MSc. képzés
 • 2018 Cervico-Cranio Mandibuláris Terápia
 • 2018 Schroth terapeuta képzés
 • 2018 McKenzie A, B modul (ágyéki-, nyaki- és háti gerinc)
 • 2017 Mulligan Manuálterápia I. modul
 • 2015 Temporomandibuláris terápia – Craniomandibuláris Diszfunkciók alapjai
 • 2015 Funkcionális elasztikus Taping
 • 2013-2018 KRE-BTK Pszichológia BA képzés
 • 2012-2016 SE-ETK Gyógytornász-fizioterapeuta Bsc. képzés
 • Schroth módszer
 • Állkapocsízületi gyógytorna
 • McKenzie terápia
 • Mulligan manuálterápia
 • Kinesio Taping
 • Streching

Bejelentkezés Bernadetthez!

 

Mindig is emberekkel szerettem volna foglalkozni, ezért elvégeztem a gyógytornát és a pszichológiát is. Szívemben első helyen a fizioterápia szerepel és nagyon szerencsésnek érzem magam, mert ha újra kezdhetném, akkor is gyógytornász lennék! A sikeres felépülés titka, hogy testben és lélekben is jól érezzük magunkat. Azért szeretnek a pácienseim, mert nemcsak a mozgásszervi problémáikat látom, hanem mögötte az embert, a lelket is. Nemcsak rávezetem őket a gyógyulás útjára, hanem végig is kísérem.A pácienseim felépülésében megélem saját sikereimet, ami olyan érzés mintha csodát tennék. Az ebből fakadó lelkesedésem átragasztom pácienseimre és közösen motiváljuk egymást a terápiában, ezzel érve el tartós eredményt.

Így gyógyítja a manuálterápia + Schroth terápia a különböző okú gerincbántalmakat:

Derék- és hátfájás, isiász, lumbágó

A gerinc fizikai elváltozásai leggyakrabban a derék / hát szakaszánál – és a lumbális (ülő) részen okoznak fájdalmat. A fájdalom gyakran jár zsibbadással, érzéketlenséggel és izomgyengeséggel is. Robin McKenzie felismerte, hogy gerincünket leginkább előrehajló terhelések érik, ezért a lumbágó, isiász hát- és derékfájás – amely ma már 10-ből 8 embert érint – sikeresen kezelhető a McKenzie módszerrel.

Így segít a Mckenzie torna a derékfájáson

A részletes vizsgálat alapján elvégzett speciális gyakorlatok és a bizonyos mozdulatok elkerülésének hatására az isiász és lumbágó kialakulásának oka kezelhető. Így a nem múló, krónikus hát- és derékfájdalom esetén a McKenzie módszerrel akár a műtét is elkerülhető, a tünetek javulása pedig már néhány alkalommal érezhető.

 

 

Gerincsérv / porckorongsérv

Amikor (a gerinc degenerációja már olyan súlyos, hogy) a gerincoszlopot alkotó csigolyák olyan tartós vagy fokozott erőbehatásoknak vannak kitéve, hogy a köztük lévő porckorongok eldeformálódnak és a bennük lévő kocsonyás anyag kiboltosul, akkor ez idővel elkezdheti nyomni az idegeket, amitől nyak-, hát- és derékfájdalom, végtagfájdalom, végtagzsibbadás, izomgyengeség is felléphet. 

Így segít a Mckenzie torna a gerincsérven

A gerinctornával hosszútávon elérhetjük, hogy ez a kocsonyás anyag visszahúzódjon a porckorong gyűrűjébe, így a fájdalom és a tünetek is megszünhetnek. (Erre főleg a McKenzie tornát szoktuk javasolni.)

 

 

Gerincferdülés

A gerincferdülés a gerinc oldalirányú görbülete, mely során a csigolyák mozgékonysága lecsökken, gyakran jár együtt csigolyaelfordulással, mely a háti szakaszon bordapúp, az ágyéki szakaszon pedig ágyéki púp kialakulásához vezet.

Így segít a Schroth terápia a gerincferdülésen

A gerinc aktív nyújtásával a csigolyákat távolítjuk egymástól. Ezt követően korrekciós helyzet beállításával egyenesítjük a görbületet. Háromdimenziós légzéstechnikával visszaállítjuk a törzs csavarodását. A törzsizomzat aszimmetrikus dolgoztatásával megfelelő irányba húzzuk a csigolyákat (egyenesítjük a gerincet) és speciális izomfeszítésekkel lestabilizáljuk a korrigált helyzetet. Rendszeres kezeléssel, Schroth terápiával tartós eredmény érhető el.

 

 

Ülőmunka (nyak-, váll-, hát-, derékfájdalom)

Ülőmunka végzése során naponta akár 8-12 órát is ülő helyzetben töltünk. A hosszas ülést pedig sokszor úgy próbáljuk meg kényelmesebbé tenni, hogy belesüppedünk az irodaszékünkbe, előregörnyedünk, a fejünk előrehelyezzük és a lábainkat keresztbe tesszük. Ez a hanyagtartás gerincünk és izmaink túlterheléséhez vezet, ami előbb vagy utóbb nyak, váll, hát és derékfájdalom megjelenését indukálja. A túlterhelés miatt a szövetek keringése, anyagcseréje károsodik, ami veszélyezteti a csonthártya, az ízületi szalagok és a porcfelszínek épségét is.

Így segít a gyógytorna az ülőmunka fájdalmain

Gyógytorna során segítek a helyes ülés megéreztetésében és megtanításában, az ergonomikus munkakörnyezet kialakításában (szék, monitor beállítása). A megfelelő testtartás beállításával a túlterhelt izmok munkáját csökkentjük, míg az eddig kevésbé aktív izmokat bekapcsoljuk, így teremtve egyensúlyi helyzetet az izmok működésében. Ülőmunka során végezhető gyakorlatokat tanítok, mellyel dinamikussá válik az ülés, javul a szövetek keringése, ezzel csökkentve a statikus terhelésből adódó nyak, váll, hát és derékfájdalmat.

 

 

Nyak- váll fájdalom

A helytelen testtartás következtében bizonyos izmok túlnyúlnak és gyengülnek, mások feszessé, zsugorodottá válnak, így okozva fájdalmat és diszharmóniát a nyak és a váll mozgásaiban. Az eltolódott erőviszonyoknak köszönhetően az új „egyensúlyi kényszerhelyzet” mozgásszervi panaszok sorát alapozhatja meg.

Így segít a gyógytorna az nyak- és vállfájdalmon

A kényszertartás következtében, a zsugorodott izmokban létrejövő kisebb-nagyobb „csomókat” speciális technikával lehet oldani. Gyógytorna során a túlnyúlt és gyengült izmokat erősítjük, a zsugorodottakat strechinggel lazítjuk, lehetővé téve ezzel a szabad és fájdalom.

 

 

Ortopédiai műtétek utáni rehabilitáció (csípő-, térd-, vállprotézis)

Protézis beültetését követően fő cél az érintett terület fájdalmának csökkentése és a mozgás visszanyerése.

Így segít a gyógytorna a műtétek utáni gyógyulásban

A védett és szabad mozgásirányok (milyen mozgás, mozdulat mikor, illetve hogyan végezhető) meghatározását követően egyéni gyógytorna programot alakítunk ki. Otthon végezhető házi feladatokkal, életmódbeli tanácsadással, rendszeres kontroll mellett végzett gyógytornával nemcsak elindítom a rehabilitáció útján, hanem végig is kísérem.

 

 

Gerincferdülés, hanyagtartás miatt kialakuló állkapocsízületi panaszok

Gerincferdülés során testünk automatikusan kompenzál annak érdekében, hogy a fej középhelyzetbe kerüljön. A megváltozott tartás következtében bizonyos izmok túlnyúlnak és gyengülnek, mások feszessé, zsugorodottá válnak így okozva diszharmóniát a váll, nyak, valamint az állkapocs ízület mozgásaiban. A megváltozott mozgásminta és az izmok diszfunkciója az állkapocsízület túlterheléséhez vezet.

Így segít a gyógytorna

Egyénre szabott tartáskorrekcióval, motoros-kontroll feladatokkal, speciális légző-, lazító- és nyújtógyakorlatokkal a gerincferdülés vagy hanyagtartás következtében kialakuló állkapocsízületi panaszok megszűntethetőek.

 

 

Fülzúgás, fülcsengés

Ha gyakori vagy folyamatos fülzúgással szenved, és nem segített semmilyen orvosi vizsgálat, akkor előfordulhat, hogy panaszait az egyik rágóizom (m. pterygoideus lateralis) feszessége okozza. A fenti izom hozzá kapcsolódik az állkapocsízületi koronghoz, ami egy kötőszöveti résszel tovább kapcsolódik a belsőfülhöz. Ha az adott rágóizom feszülés alatt van, „húzza” magával az egész rendszert, ami fülzúgást eredményez a szervezetben.

Így segít az állkapocsízületi gyógytorna a fülzúgáson

Megoldásként aktív és passzív tornagyakorlatokkal célszerű lazítani a rágóizmot, ha sikerül megszűntetni a folyamatos feszülést, abbamarad a fülcsengés.

 

 

Éjszakai fogcsikorgatás, napközben szorítás

Ha éjszaka csikorgatja a fogait vagy napközben sok stressz-hatás éri és sokat tartja összeszorítva a fogait, esetleg fájdalmas a beszéd, ásítás, szájnyitás vagy az evés, akkor jelentős enyhülést hozhat az állkapocsízületi gyógytorna. A fogsorok hosszan tartó szorítása következtében a rágóizmok túlterhelődnek, feszessé válnak.

Így segít az állkapocsízületi gyógytorna

A folyamatos feszülésben lévő izmokat specifikus feladatokkal és nyújtásokkal újra megtanítjuk lazítani ezzel csökkentve az izomfeszülésből adódó állkapocsízületi fájdalmat.

 

 

Szájzár, szájnyitási korlátozottság

Hosszan tartó fogászati kezelés vagy nagyobb nyitás (például almába harapás, nagyobb nevetés) után hirtelen kialakulhat szájnyitási nehezítettség, mely gyakran együtt jár állkapocsízületi recsegéssel, kattogással. Előfordulhat az is, hogy a nyitási fájdalom és korlátozottság lassan kúszik be a mindennapjainkba.

Így segít az állkapocsízületi gyógytorna

Mindkét esetben panaszmentessé válhat az állkapocsízületi gyógytorna segítségével. Manuális technikával, ízületi mobilizációval, aktív tornagyakorlatokkal, lazítótechnikákkal, hétköznapi életvitelre vonatkozó tanácsadással panaszmentessé válhat.

 

 

Állkapocsízületi arthrosis

Az állkapocsízületi arthrosis az ízület degeneratív elváltozása, mely a porcszövet nagymértékű pusztuásával jár. Egészséges ízületi struktúra során a porckorong feladata a statikus (fogszorítás, fogcsikorgatás) és dinamikus (rágás) mechanikai igénybevétel enyhítése. Arthrotikus állkapocsízületben az ízületi korong nem, vagy csak csökkent mértékben tudja ellátni a szerepét, ami nagyfokú fájdalomhoz vezet és gyakran együtt jár állkapocsízületi recsegéssel, ropogással.

Így segít az állkapocsízületi gyógytorna

A kezelés során nagy hangsúlyt fektetünk az ízület lazítására, mely jelentősen csökkenti az állkapocsízületi fájdalmat.

 

Magára ismert a felsorolásban?

A manuálterápiával és gyógytornával a tünetek helyett fájdalmai okát célozzuk meg, így tartós javulást érhetünk el! A Schroth terápiával pedig hatékonyan javítható a gerincferdülés!

Ha már eldöntötte, hogy a tünetek kezelése helyett maradandó gyógyulást szeretne, akkor kérjen visszahívást tőlünk, az alábbi gomb megnyomásával és jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre, ahol 100%-ban Önre szabott kezelési tervet állítunk össze!

Bejelentkezem!

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Ha pedig még több információra van szüksége, akkor olvassa el bemutatkozómat:

Hát-,gerinc- és derékfájásra az alábbi kezeléseket alkalmazom

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Ezt mondják, akik hozzám járnak:

A fogorvosom javaslatára kezdtem el az állkapocsízületi gyógytornát. Csak Jót tudok mondani a helyről, kedves emberekkel és professzionális munkát végző gyógytornásszal találkoztam itt Bernadett személyében. Legfontosabbnak azt tartom, hogy a visszajelzéseimre építve javasolt gyakorlatokat...1.5 hónap alatt jelentősen javult a közérzetem már minimális a derékfájdalom és a csípőfájdalmam is javul... Aki úgy érzi tud bizalmat szavazni Bettinek annak bátran merem ajánlani. Hiteles, felkészült szakember.
Rózsa Zsolt
Modern, jól felszerelt rendelő. Jól megközelíthető helyen. Kedves, segítőkész munkatársak. Betti nagyon profi, változatos gyakorlatokat talál ki a kisfiam gerincferdülésének kezelésére. Jó szívvel ajánlom őt mindenkinek!
Szőke TeodóraÚjpest
Csípő és derékfájdalommal kerestem gyógytornászt. Fontos volt számomra, hogy olyasvalakit találjak aki nem tünetek/problémák sokaságát látja bennem hanem mint ember kezel. Betti személyében egy ilyen profira találtam. Legfontosabbnak azt tartom, hogy a visszajelzéseimre építve javasolt gyakorlatokat. Aki úgy érzi tud bizalmat szavazni Bettinek annak bátran merem ajánlani. Hiteles, felkészült szakember.
Sipos TamásBudapest

Jelentkezzen be gyógytornára!

Mi pedig fájdalmai okát gyógyítjuk meg, így azok nem térnek vissza!
Varga Bernadett – gyógytornász

 • Online naptárunkban 3 kattintással bejelentkezhet állapotfelmérésre!
 • Foglaljon egy Ön számára megfelelő időpontot,és jöjjön várakozás nélkül!
 • Ha kényelmesebb Önnek, akkor hívhat is minket! 06-30-50-50-50-3
 • Az első alkalommal, az állapotfelmérésen részletesen feltérképezzük panaszait, rámutatunk fájdalma okára, és az okot megcélzó egyéni kezelési tervet alakítunk ki Önnek.
 • Ezt követően érdemes heti 1 alkalommal jönnie hozzánk abban az időpontban, amikor Önnek kényelmes.
 • Pácienseink többségének már 10 alkalom elegendő a teljes gyógyuláshoz, ezért célszerű bérletben gondolkodnia.

Időpontot foglalok!