Craniosacralis terápia
Hívás!Bejelentkezés!
 • MOZGÁSSZERVI FÁJDALMA VAN? ISMERJE MEG A CRANIOSACRALIS TERÁPIÁT!

  Fáj a dereka, a háta? A stressztől görcsbe rándulnak izmai? Próbálja ki a craniosacralis terápiát és éljen újra fájdalom nélkül! Foglaljon időpontot gyógytornánkra!
  Hívjon: 06-30-50-50-50-3

Ismerje meg a craniosacralis terápiát!

A craniosacralis terápia egy olyan különleges manuális terápia, amely a szervezet craniosacralis rendszerére hat, így segíti elő az öngyógyító folyamatok beindulását mozgásszervi fájdalmak esetén is.

Alkalmazása igen sokrétű, többek között derék- és hátfájdalom esetén, sportsérülések után is ajánlott, akár más konzervatív kezelésekkel, mozgásterápiákkal együtt.

A terápia fő célja a szervezet úgynevezett craniosacralis rendszerének harmonizálása, az itt keletkezett blokkok oldása. Ha újra helyreáll a kiegyensúlyozott működés, a mozgásszervi fájdalmak is enyhülhetnek.

A craniosacralis rendszerre egy John E. Upledger nevű amerikai osteopatha orvos irányította rá a figyelmet kutatásaival az 1970-as években. Később ő dolgozta ki a craniosacralis terápia anatómiai alapokon nyugvó elméletét és átfogó kezelési módszerét is. Mára több száz országban dolgoznak craniosacralis terapeuták, a kezelés jótékony hatását egyre többen tapasztalják meg.

De mi is az a craniosacralis rendszer és miért fontos, hogy jól működjön?

A cranium a koponya neve latinul, a sacrum pedig a keresztcsonté, amely a kismedence hátsó falát alkotja. Ebből már sejthető, hogy a craniosacralis rendszer a testünknek a koponyától a keresztcsontig tartó szakaszát jelenti, mely magában foglalja a gerincoszlopot is.

A craniosacralis rendszer a szív- és érrendszer, valamint a légzőszervek mellett szervezetünk harmadik fő pulzáló élettani rendszere. Szerepe, hogy az agyi-gerincvelői folyadék szabad áramlásáról gondoskodjon. Az agyi-gerincvelői folyadék állandó ritmusban áramlik, ennek eltérései fontos információt jelentenek a terapeutának. A craniosacralis rendszer igen fontos részét képezik a kötőszöveti hártyák, a fasciák is. Az itt keletkezett feszültség, valamint az agyi-gerincvelői folyadék keringésének felborulása az egész szervezeted működésére hatással van.

Az egészségi problémákról eszerint alapvetően két dolog tehet:

(1) a test kötőszövetes rendszerében, a fasciákban keletkező blokkok,
(2) valamint a koponyacsontok elmozdulásai.

 

 • A terápia elmélete szerint, ha a fasciákban blokkok, akadályok keletkeznek, az könnyen összezavarja a craniosacralis rendszert és testünkben szinte bárhol fájdalomhoz vezethet. Többek között csontjainkban, izmainkban, ínszalagjainkban, ízületeinkben is. Vagyis a mozgásszervi fájdalmak oka lényegében nem más, mint a fasciák túlzott feszültsége.

 

 • A koponyacsontok szabad mozgásának felborulása szintén gondot okozhat a craniosacralis rendszer működésében. A koponya csontjai természetesen nem különállóak, hiszen az agyat meg kell védeniük. De ahogyan Upledger felismerte, létrejönnek mozgások. Ha ezek nem megfelelőek, az szintén felboríthatja a rendszer működését.

 

A terápia manuálisan, finom, gyengéd érintésekkel, mikromanipulációval oldja ezeket a blokkokat, ezzel az egész szervezetedre jótékony hatást gyakorolhat, a csont- és izomrendszeren túl az immunrendszerre, idegrendszerre, emésztőrendszerre egyaránt.

Mikor ajánljuk Önnek a craniosacralis terápiát?

 

 • A legváltozatosabb mozgásszervi fájdalmak csökkentésére, nyak-, váll-, derék-, hát-, térd- vagy bokafájás esetén egyaránt. Akkor is, ha fájdalma már hosszabb ideje fennáll.

 

 • Stresszoldásra, a stresszel összefüggő mozgásszervi panaszok enyhítésére.

 

 • A sportsérülések, műtétek utáni rehabilitáció kiegészítésére. Az izmok, ízületek regenerációjának elősegítésére, a későbbi sérülések kivédésére.

 

Olyan betegségek esetén, ahol a koponyaűri nyomás megváltozhat (például akut agyvérzés, koponya- vagy csigolyatörés), nem végezhető a terápia.

Így zajlik a craniosacralis terápia

Mire számíthat, ha bejelentkezik hozzánk? Milyen lépésekben zajlik a kezelés? Eláruljuk.

• Bejelentkezés, időpontkérés.

Nemcsak telefonon, hanem online is könnyen bejelentkezhet hozzánk, csak kattintson oldalunkon a naptárra és foglalja le az Önnek tetsző szabad időpontot! Előtte ne felejtse el kiválasztani a legördülő menüből a craniosacralis terápiával foglalkozó szakemberünket.

• A kezelés első lépése a különleges állapotfelmérés.

A hagyományos mozgásterápiák előtti állapotfelmérés általában azzal kezdődik, hogy a gyógytornász kérdéseket tesz fel Önnek aktuális mozgásszervi panaszairól (a fájdalom intenzitásáról, gyakoriságáról, kisugárzásáról) és további célirányos kérdések segítségével megismeri az Ön kórtörténetét.

Nos, ez a craniosacralis terápia esetében sincs másképp.
Ám van valami, amiért ez az állapotfelmérés különleges. A terapeuta kitapintja az Ön testének különböző pontjain a craniosacralis ritmust, amelynek átlagtól való eltérése fontos információ számára arról, milyen probléma keletkezett a craniosacralis rendszerben.

Ezt követően történik a személyre szabott, egyéni kezelési terv felállítása. Arra törekszünk, hogy a legteljesebb mértékben az Ön állapotához, panaszaihoz, céljaihoz szabjuk a craniosacralis kezelést. A craniosacralis terápia más kezelési módszerekkel összhangban, egyidejűleg is alkalmazható. Ha igényli, javaslatot teszünk arra is, mely más fizioterápiás kezelésünk lehet még számára ideális.

• Következik a craniosacralis kezelés.

A kezelés manuálisan, kézmozdulatokkal történik. Önnek nem kell semmit tennie, csak ellazulni. Miközben kényelemben fekszik a kezelőágyon, a terapeuta a lágy mikromanipulációs mozdulatokkal gyakorol hatást a craniosacralis rendszer blokkjaira. A rendkívül finom érintésekkel korrigálja a koponyacsontok mikromozgásait, elhárítja az akadályokat a gerincvelői folyadék áramlása elől, és oldja a fasciák blokkjait.

Az érintések nem járnak fájdalommal, sőt, inkább nagyon kellemesek. Sokan számolnak be arról, hogy egy-egy kezelés után nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, valósággal feltöltődnek.

Milyen jótékony hatásokra számíthat?

 

 • Csökkenhet mozgásszervi fájdalma. (A koponyacsontok mikromozgásainak korrigálásával, valamint a fasciák blokkjainak oldásával a fájdalom oka szűnhet meg, a craniosacralis rendszer harmóniájának felborulása.)

 

 • Felgyorsulhatnak az öngyógyító folyamatok. A teste képes lehet arra, hogy maga is regenerálja az izmok, ízületek mikrosérüléseit. A craniosacralis terápia megadja azt a kezdőlökést, amitől ezek a jótékony folyamatok erőre kaphatnak.

 

 • A craniosacralis terápia segít abban, hogy Ön könnyebben megbirkózzon a mozgásszervi fájdalmat okozó stresszel, feszültséggel. A tartós stressz a hát- vagy derékfájás egyik fő rizikófaktora. Szó szerint oldódhat a feszültség, nemcsak a relaxált állapot miatt, hanem azért is, mert a fasciákban lévő feszesség is oldódik. A terápia javíthatja az életminőséget, jó közérzetet eredményezhet.

 

 • A sportsérülések gyógyulása is simább, gördülékenyebb lehet, szervezete öngyógyító képességei itt is aktivizálódhatnak.

 

Miért pont nálunk vegye igénybe a craniosacralis terápiát?

Craniosacralis terápiát kizárólag speciálisan képzett egészségügyi szakember végezhet.

Magyarországon a nemzetközi Upledger intézetet képviselő Upledger Institute Hungary végzi a craniosacralis terapeuták képzését, több szinten is.

Rendelőnkben olyan profi gyógytornászok segítségével próbálhatod ki a craniosacralis terápiát, akik rendelkeznek a szükséges egészségügyi alapdiplomával és a fenti képesítések megszerzését bizonyító oklevelekkel is.

Ez a komplex tudás és a megszerzett gyakorlat garantálja, hogy nálunk Ön biztos kezekben lesz.

Gyógytornászainktól a személyre szabott terápiás terven felül ráadásul a mozgásszervi panaszai kezelését kiegészítő életmódbeli tanácsokat is kap.

A kezeléseket megnyugtató, harmóniát sugárzó környezetben végezzük, ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a terápia segítsen ellazulni, megbirkózni a stresszel.

Találkozzunk mielőbb, indítsa be az öngyógyító folyamatokat és mondjon búcsút a fájdalomnak!

Jelentkezzen be online, új gyógytornászához 3 kattintással!

A fájdalmai már akár néhány napon belül enyhülhetnek! Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint ide kattintva kiválasztania egy számára szimpatikus gyógytornászt és online lefoglalni egy időpontot nála!

Ezt követően csak fáradjon el kényelmes, tágas és csendes rendelőnkbe a Batthyány térhez közel, és az első konzultáción, a panaszait, lehetőségeit és céljait is átbeszélik a gyógytornászával.

Ezt követően pedig elindul a személyre szabott és rendszeres terápia, amely szépen lassan elvezeti Önt egy komfortosabb és élhetőbb élethez!

Nézzük a gyógytornászokat! >>

Egy rendelő, ami nem csak a panaszairól, hanem Önről szól!

2018 októberében a Batthyány tér közelében megnyitottunk 140 m2-es csendes és tágas gyógytorna rendelőnket, ahol 5 képzett gyógytornásszal várjuk Önt. Szakembereink átlagosan 13,8 év tapasztalattal és sokszáz gyógyult beteggel a hátuk mögött, kimondottan a felgyorsult élettel járó mozgásszervi panaszok kezeléseire szakosodtak.

Fáj a dereka, a háta mert kikészíti az ülőmunka? Megerőltette magát sportolás közben, vagy túl van egy műtéten és szeretne gyorsabban gyógyulni? Porckorongsérv, isiász, ízületi kopás fájdalma kínozza?

 

 

Gyógytornászaink az első konzultáción feltérképezik állapotát panaszait, és 100%-ban személyre szabott terápiával segítenek Önnek megszabadulni a fájdalmaitól. Gyógytorna, manuálterápia, Mckenzie terápia, Önnek nem kell válogatnia a kezelések közül mert ezt is Önre szabjuk!

Miért a Gyógytornászom.hu-t válassza?

Azért mert nálunk nem a problémái, hanem Ön van középpontban. A személye, a félelmei, a saját korlátai, céljai. Mindent figyelembe veszünk és empatikus gyógytornászainkkal a gyógyulás folyamata nem csak eredményes de örömteli is lesz. Ráadásul hozzánk online, néhány kattintással is be tud jelentkezni, anélkül, hogy telefonálnia kellene!

Görgessen lejjebb és olvasson a panaszokról, vagy válasszon egy Ön számára szimpatikus gyógytornászt és engedje, hogy segítsünk Önnel újra fájdalommentesen élni!

Nézzük a gyógytornászokat!

Így jelentkezhet be hozzánk

Rendelőnkbe könnyen, gyorsan bejelentkezhet és képzett, tapasztalt és kedves gyógytornászaink foglaltságától függően a kezelés hamarosan el is kezdődhet.

1. Időpontfoglalás

>> Ide kattintva << kérjen visszahívást tőlünk, vagy rögtön foglaljon időpontot online!

2. Konzultáció

Az első konzultáción átbeszéljük a panaszait, majd összeállítjuk a személyre szabott kezelési tervét.

3. A kezelés elindul

A terápiája, a megfelelő gyakorisággal és kezelésekkel elindul, egészen a gyógyulásig.

Szabaduljon meg a fájdalmaitól! Jelentkezzen be gyógytornászainkhoz online!
Nézzük az időpontokat!

Válasszon gyógytornászaink közül!

Minden típusú fájdalomra van szakemberünk! Csak válassza ki, hogy ki a szimpatikus és foglalja le az első konzultáció időpontját hozzá, ahol a panaszait és a teljes kezelési tervet is részletesen átbeszélik!

Fárbás Patrik

6 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom  ■ Vállfájdalom ■ Csípőfájdalom

Módszereim:

Gyógytorna sportolóknak ■ Rehabilitációs gyógytorna ■  Stretching ■ Kinesio Taping ■ Lágyrész mobilizáció ■ Köpöly ■ Szegmentális stabilizáció

Bejelentkezés Patrikhoz

Jobban megismerné Patrikot?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Pfundt Éva

4 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom  ■ Vállfájdalom ■ Csípőfájdalom

Módszereim:

Gyógytorna ■  Strechning ■ Kinesio Taping ■ McKenzie terápia ■ Gyógymasszázs ■ Szegmentális stabilizáció

Bejelentkezés Évához

Jobban megismerné Évát?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!!

Torsa Réka

6 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom  ■ Vállfájdalom

Módszereim:

Lágyrész manuálterápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehabilitáció és funkcionális tréning ■ Köpöly ■ Lágyrész és fascia technikák ■ Strechning ■ Kinesio Taping ■ SMR ■ Neurodinamika

Bejelentkezés Rékához

Jobban megismerné Rékát?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!!

Ziglerné Szőke Rita

17 év tapasztalat

Szakterületeim:

Derékfájás ■ Hátfájás ■ Nyakfájás ■ Befagyott váll ■ Gerinc eredetű problémák ■ Balesetek/törések utáni rehabilitáció

Módszereim: 

mManuálterápia ■ McKenzie terápia ■ Gyógytorna ■ Trigger pont kezelés ■ Stretching

Bejelentkezés Ritához!

Jobban megismerné Ritát?

Nézze meg Rita bemutatkozó oldalát!

Molnár Georgina

9 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Nyakfájdalom ■ Hátfájás ■ Derékfájás ■ Porckorongsérv kezelés ■ Tartásjavítás ■ Térdfájdalom

Módszereim:

Gyógytorna ■ Manuálterápia ■ Gyógymasszázs ■ McKenzie terápia ■ Sportrehabilitáció ■ Funkcionális tréning ■ Idegmobilizáció

Bejelentkezés Ginához!

Jobban megismerné Ginát?

Nézze meg Gina bemutatkozó oldalát!

Radványi Zsófia

7 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Akut sérülések ■ Nyakfájdalom ■ Hátfájás ■ Derékfájás ■ Gerincsérv kezelés ■ Sportrehabilitáció

Módszereim:

Funkcionális tréning ■ Gyógytorna ■ Lágyrész-és fascia kezelések ■ McKenzie terápia ■ Sportrehabilitáció ■ Triggerpont terápia

Bejelentkezés Zsófihoz!

Jobban megismerné Zsófit?

Nézze meg Zsófi bemutatkozó oldalát!

Apáthy Fruzsina

9 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Nyakfájdalom ■ Hátfájás ■ Derékfájás ■ Gerincsérv kezelés ■ Csípőfájdalom ■ Térdfájdalom

Módszereim:

Gyógytorna ■ McKenzie módszer ■ Lágyrész mobilizáció ■ Fascia kezelés ■ Masszázs ■ Idősek esésprevenciója

Bejelentkezés Fruzsihoz!

Jobban megismerné Fruzsit?

Nézze meg Fruzsi bemutatkozó oldalát!

Fáczán Kata

5 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Derékfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Térdfádalom ■ Bokaficam, bokafájdalom ■ Kéz; csuklósérülések

Módszereim:

McKenzie terápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehabilitáció, funkcionális tréning ■ TMI – Instrumentalis Manuálterápia ■ Strechning ■ Kinesio Taping

Bejelentkezés Katához!

Jobban megismerné Katát?

Nézze meg Kata bemutatkozó oldalát!

Varga Bernadett

4 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Hátfájás ■ Derékfájás ■ Gerincsérv kezelés ■ Gerincferdülés ■ Állkapocsízületi problémák

…stb

Módszereim:

Schroth módszer ■ Állkapocsízületi gyógytorna ■ McKenzie terápia ■ Kinesio Taping ■ Streching

Bejelentkezés Bettihez!

Jobban megismerné Bettit?

Nézze meg Betti bemutatkozó oldalát!

Tímár Judit

13 év tapasztalat

Szakterületeim:

Derékfájás ■ Hátfájás ■ Nyakfájás ■ Vállfájdalom ■ Gerinc eredetű panaszok

Módszereim: 

Gyógytorna ■ McKenzie terápia ■ Szegmentális stabilizáció ■ FDM ■ Taping

Bejelentkezés Judithoz!

Jobban megismerné Juditot?

Nézze meg Judit bemutatkozó oldalát!

Berczi Miklós

7 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Nyakfájdalom ■ Hátfájás ■ Csipőfájdalom ■ Bokaficam, bokafájdalom ■ Állkapocsízületi fájdalmak ■ Tenisz és golfkönyök

Módszereim:

McKenzie terápia ■ Gyógytorna ■ Állkapocsízületi gyógytorna ■ Terrier féle mobilizáció ■ Neurodinamika ■ Typaldos módszer

Bejelentkezés Miklóshoz!

Jobban megismerné Miklóst?

Nézze meg Miki bemutatkozó oldalát!

Kutás Mercédesz

18 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Nyakfájdalom ■ Vállfájdalom ■ Gerincproblémák ■ Hátfájdalom ■ Csipőfájdalom ■ Bokaficam, bokafájdalom

Módszereim:

McKenzie terápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehabilitáció ■ Funkcionális tréning ■ Fascia terápia ■ Tape terápia ■ Szegmentális stabilizáció

Bejelentkezés Mercihez!

Jobban megismerné Mercit?

Nézze meg Merci bemutatkozó oldalát!

Eipl Tamara

4 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom; bokaficam

Módszereim:

Manuálterápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehíbilitáció és funkcionális tréning ■ Triggerpont terápia ■ lágyrész és fascia technikák ■ Strechning ■ Kinesio Taping

Bejelentkezés Tamarához!

Jobban megismerné Tamarát?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!!

Valastyán Júlia

5 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Sportsérülések ■ Műtétet megelőző gyógytorna ■ Hátfájás ■ Derékfájás ■ Nyakfájdalom ■ Akudt fájdalmak ■ Gerincsérv ■ Isiász

Módszereim:

Manuálterápia ■ Gyógytorna ■ Funkcionális tréning ■ McKenzie terápia ■ Fascialis technikák ■ Stretching

Bejelentkezés Julihoz!

Jobban megismerné Julit?

Nézze meg Juli bemutatkozó oldalát!

Nagy Dominika

Recepciós

Dominika a recepciósunk, aki maga is egészségügyi végzettségű. Ő az, aki a bejövő hívásokat kezeli, illetve ha ellátogat rendelőnkbe, akkor vele fog találkozni elsőként.

Egy igazán otthonos rendelőben várjuk, a Batthyány térnél!

A Vitéz utca 9-ben vagyunk, a Batthyány térnél. Egy újépítésű ház 4. emeletén, távol a város zajától, világos, tágas, és nyugodt helyen várjuk Önt, hogy a gyógyulásoa, egyben kikapcsolódás is legyen!

Fényes és tágas rendelő

Márkás, minőségi eszközök

Higiénikus környezet

Igényes mosdó

135 m2 – 3 külön helyiség