Funkcionális gyógytorna sportolóknak Budapesten a Nyugati térnél.
Hívás!Bejelentkezés!
 • Gyógytorna sportolóknak, gerincproblémák, sérv, műtétek? 6 év tapasztalatával várom!

  Gyógytornával 10 alkalom is elég lehet, hogy meggyógyuljanak mozgászervi panaszai. – Fárbás Patrik  – gyógytornász / személyi edző
  Hívja rendelőnket ezen a számon: ☏ 06/30 50-50-50-3
  vagy kérjen visszahívást az űrlap kitöltésével! ⇓

  Visszahívás
  Inkább időpontot foglalna? Itt jelentkezhet be hozzám! ⇓
  Patrik szabad időpontjai >>

Fárbás Patrik – gyógytornász / személyi edző

 • Nyaki gerinc problémái: porckorong kitüremkedés, nyaki fájdalom, izomfeszülés okozta fájdalom – fejfájás kezelése
 • Háti gerinc problémái: lapockatáji panaszok, gerincsérv, izomfeszesség, tartáskorrekció, porckorong degeneráció, sérv, kötőszövet eredetű problémák kezelése
 • Ágyéki gerinc problémái: lumbágó, tartáskorrekció, gerincsérv, kötőszövet eredetű feszesség vagy fájdalom kezelése
 • Gerincműtét utáni rehabilitáció
 • Stresszes életmódból-, izomegyensúly felborulásból adódó panaszok, fájdalmak kezelése
 • Időskori kezelések: általános átmozgatás, szinten tartás, egyensúlyfejlesztés, állóképesség és koordináció fejlesztés
 • Tartáskorrekció, ülő munkából adódó problémák kezelése
 • Ortopédiai és traumatológiai műtétek utáni rehabilitáció, műtétre való felkészítés (pl. törések, szalagszakadás, csípő-vagy térdprotézis műtét)
 • Funkcionális tréning, saját testsúlyos edzés, kardió edzés, tanácsadás edzőtermi edzésekhez
 • SZTE-ETSZK Gyógytornász Bsc Diploma
 • 2015: Kineziológiai Tape tanfolyam
 • 2019: Köpöly terápia a komplex rehabilitációért
 • 2019: EQF lvl4 Személyi Edző
 • 2020: Craniomandibuláris Diszfunkciók terápiája
 • 2020: FDM #1 (Fascia Disztorziós Modell)
 • 2020: FDM #2 (Fascia Disztorziós Modell)
 • Gyógytorna
 • Fascia technikák
 • Lágyrészmobilizáció
 • Streching
 • Köpöly
 • SMR henger
 • Kinezio taping
 • Edzésmódszerek alkalmazása

Bejelentkezés Patrikhoz!

“Mindig is szerettem volna a segítő és gyógyító szakmában elhelyezkedni. A gyógytornászat tökéletesen ötvözte számomra ezt a két dolgot. Több évig mozgásszervi rehabilitációs osztályon dolgoztam, ahol az orvosoktól sok olyat tanulhattam amire a főiskolán nem tértek ki részletesen. Gyakorlati szempontból a legjobb helyen tudtam akkor elhelyezkedni. Kórházi munkám közben több tanfolyamon részt vettem, amelyek főleg a lágyrész kezelésével kapcsolatosak voltak. A folyamatos visszajelzések a fejlődésről, állapot változásokról motiváltak a szakmában, hogy minél többet
tanuljak, így sikeresen tudjam kezelni a mozgásszervi problémákat.”

Így segítek Önnek is hamarabb felépülni:

Nyakfájdalom

Gyakori jelenség a mindennapokban, hogy a nyaki szakasz, lapockák között, vállövben fájdalmat érzünk. Különböző okai lehetnek, amelyeket alapos kivizsgálással deríthetünk ki. Leggyakrabban a fej helytelen tartásából, mindennapi stresszből, gerinc és csigolyarendellenességből, gyulladásból vagy izombántalmakból adódhatnak.

Így segít a gyógytorna a nyakfájáson.

A gyógytornával segítünk helyreállítani az izomegyensúlyt, megerősíteni a tartó izomzatot, ezáltal levesszük a terhet az ízületekről és szalagokról amelyek a fájdalmat generálhatják. Lágyrész technikákkal feloldjuk a helytelen tartás miatt fellépő, letapadt vagy összetapadt lágyrészeket. A köpöly és FDM kezelések már az első alkalom után rövidtávon érezhető változást nyújtanak.

 

 

Hát-, és derékfájdalmak

A gerincünk a testünk tartó oszlopa. Nap mint nap fokozott erőbehatásoknak van kitéve, amelyek idővel panaszokat okozhatnak. Már-már népbetegségnek nevezhető probléma, amellyel mihamarabb ajánlott elkezdeni foglalkozni, mert hosszú távon súlyosabb szövődményei lehetnek. Általában ezek a fájdalmak a gerinc melletti izmok gyengeségéből, a kötőszövet összetapadásából, letapadásából adódnak, főleg a túl hosszú ülés miatt fellépő helytelen tartás hatására.

Így segít a gyógytorna a hát- és derékfájdalmakon.

Gyógytornával segítünk megerősíteni a paravertebrális izomzatot, ezáltal levéve a terhelést más, nem tartó funkciót betőltő képletekről, így csökkentve a fájdalmat. FDM technikával „felvéssük” a letapadt, összetapadt kötőszövetet és izmokat, felszabadítva ezáltal az adott részt, a könnyebb és teljesebb mozgatásért.

 

 

Csípő-, és térdműtétek előtti és utáni rehabilitáció

Leggyakrabban protézis beültetése abban az esetben jön szóba, amikor már olyan visszafordíthatatlan ortopédiai vagy traumatológiai elváltozások lépnek fel a csontban, amelyeket már konzervatív úton nem tudnak kezelni. Műtét közben az izmok fokozott külső erőbehatásoknak vannak kitéve (kikampózás, a csont hozzáférése érdekében), majd ezt követően sokat veszít erejéből. Ezért fontos a műtét előtti előkészítés, hogy egy olyan szintre hozzuk az erőszintet, amiből veszítve is, jobb állapotból induljon a páciens.

Így segít a gyógytorna a műtétek előtt és után.

Gyógytornával műtét előtt az ízület körüli izomzatot a lehető legjobban megerősítjük különböző saját testsúlyos és végtag gyakorlatokkal. Műtétet követően ügyelve a tilos mozgások betartására, célzott gyakorlatokkal állítjuk helyre a végtag normál állapotát. Közben lágyrész technikákkal kezeljük az esetleges letapadásokat, görcsös izmokat és fokozzuk a vérkeringésüket.

 

 

Időskori problémák

Testünk a kor előrehaladtával elhasználódik, függően az életmódunktól. A csontok sűrűségének folyamatos csökkenése miatt megnő a törések gyakorisága, amelyet fokoz az érzékszervek és az egyensúly romlása. Nagy általánoságban időskorban már kevesebbet mozgunk, ezáltal természetes folyamat, hogy testünk izmai elgyengülnek, megfelelő táptalajt adva különböző izomsérüléseknek.

Így segít a gyógytorna az időkori problémákon.

Kezdetben megvizsgáljuk a mindennapi tevékenységekhez szükséges mozdulatok kivitelezésének módjait (leülés, felállás, lehajlás, nyújtózás, fellépés),majd a vizsgált gyengült izmokat célirányosan, majd komplex gyakorlatokkal erősítjük. Az egyensúly és koordináció fejlesztést szintén tesztek előzik meg, amikkel pontosabb képet kapunk a megfelelő gyakorlatok kiválasztásához. Minden feladatot és gyakorlatot a legnagyobb biztonságban végzi a páciens, még ha úgy is gondolja, hogy nem képes rá.

 

 

Stroke utáni rehabilitáció

A stroke, mindennapi nevén agyvérzés leggyakoribb tünete a féloldali bénulás vagy gyengeség, függően a súlyosságától. Két fajtáját különböztetjük meg: a vérzéses stroke az agyi ér vagy érgomolyag megrepedése miatt következik be, az elzáródásos stroke pedig embólia vagy rögösödés, érelmeszesedés miatt jelentkezik. Bármilyen gondos is az akut ellátás (thrombolysis, thrombectomia), alapos és intenzív a rehabilitáció, ennek ellenére mozgás elmaradás, személyiségváltozás, a figyelmi funkciók csökkenése, munkamemória zavar maradhat vissza hosszú évekre.

Így segít a gyógytorna stroke után.

Gyógytornával igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül, a lehető legmegfelelőbb gyakorlatok kiválasztásával javítani az életminőségen és az elérhető legmagasabb szintű önellátást létrehozni. Az életminőség minél jobb helyreállítása érdekében szükség van a különféle jártasságok újratanulására, mint például: hogy ülés és állás közben megőrizze egyensúlyát; hogy le tudjon szállni az ágyról; hogy leüljön egy fotelbe; helyes és kiegyensúlyozott járás; kéz és a kar használata, úgy az erőt igénylő mozgásoknál, mint a finom mozgásoknál; jó beszéd- és íráskészség, stb.

 

 

Általános erősítés

Napjainkban a home office népszerűsége miatt, és a sportolási lehetőségek korlátozásában sokakat érint a már meglévő állapot gyengülése, erő-, állóképesség csökkenése. Visszatérés a hobbisportba gyakran hirtelen történik, „eddig is bírtam, most is ugyanúgy menni fog” mondatokkal fűszerezve. Ellustulunk, lesérülünk, testsúlyt gyarapítunk, ami mind helyrehozható. Hirtelen elkezdett fizikai aktivitás hatására sérülések tömkelegével találkozhatunk, futásból eredő csípő, térd, boka problémák; edzőtermi edzés során bekövetkező felső végtagi sérülések, gerincsérülések. Ilyenkor fontos a fokozatosság és a megfelelő edzéstechnikák kiválasztása.

Így segít az általános erősítő gyógytorna.

Gerinc tréninggel és core tréninggel megadjuk testünknek a megfelelő tartást és stabilitást. Saját testsúlyos edzéssel, funcionális tréninggel megerősítjük a végtagokat, hogy az edzőteremben végzett ellenállásos gyakorlatok se okozzanak problémát. Megfelelő intenzitású, helyesen kivitelezett gyakorlatokkal a testsúlykontrollra hatunk; tanácsadás a mindennapi otthoni vagy edzőtermi edzésekhez; étrendmódosítás.

 

 

Magára ismert a felsorolásban?

Szeretne sportsérülése, műtétje után gyorsabban gyógyulni, vagy derékproblémáján végre? 6 év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Ha már eljutott oda, hogy tenne a gyógyulásért, akkor jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

Bejelentkezem!

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Gyógytornáim során az alábbi kezeléseket alkalmazom

Állapotfelmérés

Állapotfelmérés+Terápiás terv kialakítása

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Szegmentális stabilizációs torna

A derékfájdalom terápiája

Senior torna

Speciális torna időseknek

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Sportrehabilitáció

sportsérüléseket követő kezelés

Ezt mondják, akik hozzám járnak:

Porckorongsérvem miatt már dolgozni sem tudtam, amikor elkerültem Katinkához. Már néhány alkalom kezelés elég volt hozzá, hogy elérjük azt, hogy az ülés kevésbé fájdalmas legyen és a javulás azóta is tart! Szívből ajánlom mindenkinek!
Hegyi MártonÉrd
Évek óta egyre súlyosbodó nyak- és derékfájás miatt ajánlotta az orvos, hogy keressek fel egy gyógytornászt. Az interneten találtam meg az oldalukat és nagyon szimpatikus, érthető volt a weboldal. Katinka nagyon kedves volt és már első alkalommal átjött, hogy ért ahhoz amit csinál. Nem csalódtam!
Orsós BeátaPécel
Edzés közben meghúztam a derekam, így kerültem a doktornőhöz. Egy bérlet elég volt hozzá, hogy újra rendbe jöjjek. Köszönöm és ajánlom másnak is!
Erdélyi BalázsBudapest

Jelentkezzen be gyógytornára!

Mi pedig a tünetek helyett a fájdalmai okát gyógyítjuk meg!
Fárbás Patrik – gyógytornász

 • Online naptárunkban 3 kattintással bejelentkezhet állapotfelmérésre!
 • Foglaljon egy Ön számára megfelelő időpontot,és jöjjön várakozás nélkül!
 • Ha kényelmesebb Önnek, akkor hívhat is minket! 06-30-50-50-50-3
 • Az első alkalommal, az állapotfelmérésen részletesen feltérképezzük panaszait, rámutatunk fájdalma okára, és az okot megcélzó egyéni kezelési tervet alakítunk ki Önnek.
 • Ezt követően érdemes heti 1 alkalommal jönnie hozzánk abban az időpontban, amikor Önnek kényelmes.
 • Pácienseink többségének már 10 alkalom elegendő a teljes gyógyuláshoz, ezért célszerű bérletben gondolkodnia.

Időpontot foglalok!