Manuálterapeuta Budapest - Manuálterápia gyógytornász
Hívás!Bejelentkezés!
 • PORCKORONGSÉRV, NYAK-, HÁT-, DERÉKFÁJÁS ÉS SPORTSÉRÜLÉSEK: GYÓGYTORNÁVAL ÉS MANUÁLTERÁPIÁVAL SEGÍTEK.

  Gyógytornával néhány alkalom után enyhülhetnek fájdalmai! Foglaljon időpontot online- vagy személyes gyógytornára! – Eipl Tamara–  gyógytornász / manuálterapeuta
  Hívjon: 06-30-50-50-50-3

Eipl Tamara – Gyógytornász / manuálterapeuta

 • porckorong problémák kezelése manuálterápiával és gyógytornával
 • nyak, hát és derékfájdalmak
 • helytelen testtartásból, stresszes és/vagy ülő életmódból eredő fájdalmak kezelése
 • perifériás idegbántalmak kezelése neurodinamikával és manuálterápiával
 • sportrehabilitáció és funkcionális tréning, visszatérés a sportba
 • amatőr/hobbi sportolók, főleg futók izomdiszbalanszaiból és/vagy a nem megfelelő terhelésből eredő fájdalmaik kezelése (futó térd, talpi bőnye gyulladása, Achilles-ín problémák, csípőfájdalmak, patellofemoralis sy)
 • váll problémák (rotátor köpeny, impigement sy)
 • térd problémák, műtét utáni rehabilitáció
 • boka problémák (instabilitás, bokaficam)
 • 2016-2018 Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar – Fizioterápia Msc
 • 2011- 2016 Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Ápolás és Betegellátás – Gyógytornász-fizioterapeuta
 • 2017-2020 Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar (Holisztikus Medicina Alapítvány)
  Manuálterápia (várható végzés 2020 április)
 • 2018 Nyaki szegmentális instabilitás kezelése és vizsgálata – 3NS TEX, Pataki Dalma
 • 2018 Fascia Disztorziós Modell 1. modul – Oriolus-Med
 • 2017 Neurodinamika – 3NS TEX, Pataki Dalma
 • 2017 Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerinc-medence komplex rehabilitációjában – 3NS TEX, Pataki Dalma
 • 2016 Kinematic taping alaptanfolyam – 3NS TEX, Pataki Dalma
 • 2016 Funkcionális vizsgálat, avagy „up to date” gyors tesztek a mindennapokra – Thera-Team, Monek
  Bernadett
 • 2012 Nemzetközi Masszázsakadémia – Svédmasszőr
 • Manuálterápia
 • Triggerpont terápia, lágyrész és fascia technikák
 • Szegmentális stabilizációs tréning
 • Gyógytorna
 • Sportrehabilitáció, funkcionális tréning
 • Strechning
 • Neurodinamika (idegmobilizáció)
 • Kinesio Taping

Bejelentkezés Tamarához!

“Gyerekkoromtól kezdve a mindennapjaim része volt a rendszeres testmozgás. Gyógytornászként és hobbi sportolóként nem csak a mozgás szeretetét próbálom átadni pácienseimnek, hanem a különböző eredetű mozgásszervi problémákra is hatékony megoldást tudok nyújtani. Az alap és a mesterképzésen tudományos munkáim során a sportsérülések megjelenését és lehetséges okait vizsgáltam hobbi futók és triatlon versenyzők körében. Igyekszem a hozzám fordulók problémáit komplexen kezelni, és személyre szabott segítséget nyújtani – legyen szó ülő életmódból eredő fájdalmakról, degeneratív gerincbántalmakról vagy éppen sportolás során kialakult panaszokról. “

Ezeket a panaszokat kezelem sikeresen:

Porckorong problémák

A porckorong két csigolya között elhelyezkedő rostos gyűrűből és a belsejében elhelyezkedő kocsonyás anyagból áll. Feladata a csigolyák közötti rugalmas összeköttetés biztosítása, megteremtve a gerinc hajlékonyságát. Nagyjából 20 éves korunktól a porckorong természetes úton veszít rugalmasságából, azonban a túlzott egyoldalú és/vagy helytelen terhelés következtében ez a folyamat felgyorsulhat. A külső gyűrű fokozatosan elgyengül, a belső kocsonyás anyag pedig előrenyomul, eleinte csak előboltosulást okozva; majd ha át is szakítja a gyűrűs szerkezetet kialakul a porckorongsérv. Eleinte tompa, nagyobb kiterjedésű derékfájdalmat okoz, súlyos esetben végtagba kisugárzó, éles, késszerű, zsibbadó fájdalom is jelentkezhet. 

Így segít a gyógytorna és manuálterápia a porckorong problémákon.

Különböző manuálterápiás technikákkal az ízületek mozgástartománya növelhető, a feszes izmok lazíthatók, a porckorong „mobilizálható”, mellyel csökkentjük az érintett területre eső nyomást, túlterhelést. Ez után szegmentális stabilizációs tréning és célzott gyógytorna segítségével a gerincet körülvevő mély izmok erősíthetők a panaszok teljesen megszüntethetők.

 

 

Testtartás problémák

Az ülő életmód és a stressz rengeteg testtartásunkban is megjelenő problémához vezet. A fej előre helyeződik, ezáltal a tarkó alatti izmok zsugorodnak, az elülső nyakizmok megnyúlnak. A vállak szinten előre esnek, vagy befordulnak, így a mellizom megrövidül, a lapocka záró izmok meg elgyengülnek. Mindezek mellé a stressz következtében a csuklyás izom gyakran feszes, zsugorodott. Az alsó testfél tekintetében a medence előre billen, a sok ülés következtében a csípő horpasz izom és a hátsó comb rövidül. Az egyoldalú terhelés és a mozgásszegény életmód következtében az elváltozások állandósulhatnak és különböző derék, hát, nyak panaszokhoz esetleg rendszeres fejfájáshoz vezethetnek.

Így segít a manuálterápia és a gyógytorna a tartásproblémákon

A zsugorodott, feszes izmok lágyrész és fascia technikákkal, nyújtással lazíthatók, míg az elgyengült izmok célzott gyógytornával erősíthetők. Fontos a biomechnika helyreállítása, a gerinc melletti mély izmok erősítése és a testtartás korrekciója mind állás, mind ülés közben.

 

 

Vállproblémák

A vállat érintő fájdalmak sokrétűek lehetnek, mely a váll-vállízület bonyolult felépítéséből és nagyfokú mobilitásából fakad. Gyakori a vállat stabilizáló izmokban létrejövő diszbalansz, vagy a lapocka helyzetének megváltozása mely különböző panaszok kialakulásához vezethet. A fájdalom jelentkezhet bizonyos mozdulatok során, lehet állandó, tompa jellegű, de gyakori az éjszakai vállfájdalom, ami nehezíti az alvást. A panaszok következtében a mozgástartomány csökken, az öltözködés nehézzé válik, a kar fej fölé emelése fájdalmas lehet.

Így segít a gyógytorna és manuálterápia a vállfájdalmon.

Manuálterápiás technikákkal a feszes, zsugorodott izmok lazíthatóak, mely a panaszokat csökkenti. Ízületi mobilizációs technikákkal az ízületi mozgástartomány növelhető, a gyengült izmok erősítésével, a biomechanika és az izombekapcsolódási sorrend helyreállításával a fájdalom teljesen megszüntethető. Fontos a vállproblémák kezelése során a nyak-hát vizsgálata, mobilitásának vagy stabilitásának növelése a teljes gyógyulás érdekében.

 

 

Sportolás közben jelentkező fájdalmak.

A sportolás közben jelentkező fájdalmak nagy része túlterhelés, nem megfelelő terhelés vagy rossz technika alkalmazása következtében alakul ki. Gyakori amatőr/hobbi sportolók körében a bemelegítés, nyújtása hiánya, illetve a regenerációs idő lerövidítése vagy épp teljes elhagyása. A helyzetet az esetleges biomechanikai, statikai problémák súlyosbíthatják..

Így segít a gyógytorna a sérülések után

Funkcionális vizsgálattal a probléma okát kell megkeresni. Ezt követően különböző manuális technikákkal a beszűkült ízületi mozgástartomány növelhető, az izmok feszülése csökkenthető, a túlterhelt terület tehermentesíthető. Fontos a statika helyreállítása így a mozgásban nem, vagy nem megfelelően részt vevő izmok/izomcsoportok erősítése, funkciójuk helyreállítása gyógytorna és funkcionális tréning segítségével.

 

 

Futó térd (iliotobialis szalag sy)

Az Iliotibialis szalag (ITB) egy kötőszövetes lemez a comb külső felszínén, mely a térd hajlításakor, nagyjából 30°-os helyzetben átugrik a combcsont alsó részén található kitüremkedésen (lateralis condíluson). A futás közbeni folyamatos hajlítás–nyújtás irritálhatja a szalagot és az alatt lévő képleteket, a helyi nyáktömlőt (mely a súrlódást csillapítja), és a combcsont felszínét. Így ezek a szövetek begyulladhatnak, és főleg futás közben hirtelen kialakuló, égető fájdalmat okoznak. Általában hosszabb futások után jelentkezik először, sétára gyakran elmúlik. A fájdalmat fokozza a lejtőn/hegyen lefelé futás vagy a lépcsőn járás.

Így segít a gyógytorna a futó térden

Fascia és lágyrész technikákkal a kötőszövetes lemez és a bele sugárzó izmok rugalmassága helyreállítható. Mellette fontos célzott gyógytornával a csípő-térd-boka stabilitásának növelése, a csípő távolító izmok és a combfeszítő izom erősítése.

 

 

Bokaficam

A bokaficam elég gyakran előforduló baleset, melynek mértéke a rándulástól egészen a szalagszaladásig terjedhet. Leggyakrabban a külső szalagok sérülnek egy rossz mozdulat következtében (lépcsőn, padkán, csúszós utakon való félre lépés). Általában a tünetek látványosak, bokaduzzanat, érzékenység, erős fájdalom jelentkezik főleg a boka külső felszínén. Rosszabb eseten a láb be is vérezhet, elszíneződhet. A trauma mértékétől függően a járás, állás nehezítetté válik, a boka mozgások korlátozódnak.

Így segít a gyógytorna a bokaficamon

A baleset súlyosságától függően konzervatív kezelés esetén fascia technikákkal a duzzanat csökkenthető, a boka mozgások tartománya növelhető. Célzott gyógytornával később funkcionális tréninggel az ízületet körülvevő izmok erősíthetőek, a boka stabilitása visszanyerhető.

 

 

Talpi bőnye (plantaris fascia) gyulladása

A sarokcsont talpi részén kialakuló éles, szúró, égető vagy tompa fájdalom, mely a fascia degeneratív folyamatinak következménye. A talpi bőnye szerepe, hogy rugalmasságával biztosítja a sarok erőelnyelő és továbbító funkcióját talajfogáskor. Ha futás során ismétlődő nyújtó hatások érik, meggyengül, kis szakadások keletkeznek benne, melynek következtében begyulladhat. Kezdetben a fájdalom terheléskor jelentkezik, súlyosabb esetben nyugalomban is. Előfordul nagyon erős reggeli fájdalom. Fokozza a panaszt a cipő viselése, a kemény talaj vagy a terhelés növelése. Kialakulásában szerepet játszhat a befelé dőlő lábfej, a talpboltozat süllyedése vagy az Achilles-ín, vádli merevsége. 

Így segít a gyógytorna a talpi bőnyén

Fontos a talpi bőnye lazítása különböző lágyrésztechnikákkal és nyújtással, a boltozat és a bokastabilitás helyreállítása gyógytornával és funkcionális tréninggel, ezen kívül megfelelő betét vagy cipő használata mind futás, mind a hétköznapi élet során.

 

Magára ismert a felsorolásban?

Ha a fentiek közül bármelyik panasz olvasásánál magára ismert, akkor a legjobb helyen jár. 4 év tapasztalatával segítek Önnek. Ha már eljutott oda, hogy tenne a gyógyulásért, akkor jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

Bejelentkezem!

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Ha pedig még több információra van szüksége, akkor olvassa el bemutatkozómat:

Hát-,gerinc- és derékfájásra az alábbi kezeléseket alkalmazom

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Szegmentális stabilizációs torna

A derékfájdalom terápiája

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Sportrehabilitáció

sportsérüléseket követő kezelés

Ezt mondják, akik hozzám járnak:

Profi és informatív weboldal, kedves recepciós, hozzáértő és valóban empatikus gyógytornászok. Mellesleg korrekt áron és jól megközelíthető rendelőben. 5 csillag!
Szijjártó MártonPilisszentkereszt
Porckorongsérvvel kerültem a doktornőhöz. Nagyon kedves, segítőkész, szakszerűen tanította meg a gyakorlatokat. A kezelésnek köszönhetően sikerült elkerülnöm a műtétet!
Hegedüs TamásBudapest
Rendszeresen fájt a térdem futás közben, ezért az orvosom javaslatára kerestem gyógytornászt. Az interneten találtam rá a gyógytornászom.hu oldalára. Tamara nagyon sokat segített abban, hogy újra fájdalom mentesen tudjak futni. Mindenkinek szívesen ajánlom!
Szegedi MelindaBudapest

Gyógytorna árlista

Az első online videós alkalom magában foglalja a konzultációt + a személyre szabott terápiás terv összeállítását. Minden további online alkalom, már maga a kezelés és ez a kezelés típusától függetlenül egységes árú. A fizetés előre utalással történik, és ha Ön rendelkezik egészségpénztárral, a számlát ki tudjuk állítani az egészségpénztárára is!

2. alkalomtól: Személyes gyógytorna
9.500 Ft
 • A rendelőnkben
 • / alkalom (50-60 perc)
 • A második alkalomtól
 • Bármilyen kezelésre
2. alkalomtól: Online gyógytorna
6.500 Ft
 • Videóhívás alapú
 • / alkalom (50 perc)
 • A második alkalomtól
 • Bármilyen kezelésre
1.alkalom: Online konzultáció
7.500 Ft
 • Videóhívás alapú
 • A fájdalom okának feltárása
 • Terápiás terv kialakítása
 • Girl in a jacket
Időpontot foglalok!
1. alkalom: Személyes állapotfelmérés
11.600 Ft
 • A rendelőnkben
 • A fájdalom okának feltárása
 • Terápiás terv kialakítása
 • Girl in a jacket
Időpontot foglalok!
2. alkalomtól: Állkapocs kezelés
5.800 Ft
 • A rendelőnkben
 • / alkalom (30 perc)
 • Speciális gyógytorna
 • Állkapocsízületi panaszokra

“Nekem való?” GARANCIA! – Ha nem tudunk segíteni nem kell fizetnie!

Vállaljuk, hogy amennyiben az első online konzultációval nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, nem kell kifizetnie az első konzultáció árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt a konzultáció az Ön számára. És természetesen a legjobb tudásunk szerint ajánlunk Önnek olyan egészségügyi szakembert, akihez szerintünk érdemes lehet fordulnia.

 

Jelentkezzen be gyógytornára!

És lépjen velem a tartós gyógyulás útjára!
Eipl Tamara – gyógytornász

 • Online naptárunkban 3 kattintással bejelentkezhet állapotfelmérésre!
 • Foglaljon egy Ön számára megfelelő időpontot,és jöjjön várakozás nélkül!
 • Ha kényelmesebb Önnek, akkor hívhat is minket! 06-30-50-50-50-3
 • Az első alkalommal, az állapotfelmérésen részletesen feltérképezzük panaszait, rámutatunk fájdalma okára, és az okot megcélzó egyéni kezelési tervet alakítunk ki Önnek.
 • Ezt követően érdemes heti 1 alkalommal jönnie hozzánk abban az időpontban, amikor Önnek kényelmes.
 • Pácienseink többségének már 10 alkalom elegendő a teljes gyógyuláshoz, ezért célszerű bérletben gondolkodnia.

Időpontot foglalok!