Bemutatkozó: Valastyán Júlia – gyógytornász


Szakterületeim

 • Nyaki-háti- deréktájéki fájdalom (gerincsérv miatt kialakult problémák, ülő életmódból adódó problémák, cervicobrachialgia, isiász)
 • Sportsérülések, sportolás elkezdése, versenysportba való visszatérés
 • Műtétet megelőző gyógytorna, műtétet követő rehabilitáció (protézis, keresztszalag műtét, gerincműtét)
 • Reumatológiai kórképek (SPA, Rheumatoid Arthritis, Osteoporosis)
 • Akut problémák (lumbago, beállt nyak, balesetekből adódó sérülések pl. izomhúzódás)
 • Váll-vállövi fájdalom (izomfeszülés, lapocktáji fájdalom)
 • Ízületi porckopás
 • Boka, térd problémák (instabilitás, fájdalom, mozgásbeszűkülés)

Tanulmányaim

 • 2016 Kinematic Taping terapeuta, 3NS TEX
 • 2017 Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar BSc
 • 2018 Mechanikai Diagnózis és Terápia McKenzie-módszer „A”
 • 2018-2019 Oriolus Med Academy FDM1, FDM2, FDM3
 • 2018 Oriolus Med Academy Köpöly-tanfolyam
 • 2018 Viszen Kft. Mulligan manuál terápia 1. modul
 • 2018 Oriolus Med Academy Viscerális manipuláció I.
 • 2019 Oriolus Med Dynamic Flossing tanfolyam
 • 2019 Nyaki gerinc vizsgálata és kezelése All-right Bt.
 • 2019 Neurodinamika tanfolyam All-right Bt.
 • 2019- MSc Fizioterapeuta képzés, Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
 • 2020- Manuálterápia, Holisztikus Medicina Alapítvány

Kezeléseim

 • Gyógytorna
 • Fascialis technikák
 • Lágyrészmobilizáció
 • Stretching
 • Funkcionális tréning, sportspecifikus tréning
 • McKenzie terápia
 • Kinezio taping, Flossing, Köpöly
 • Ergonómiai tanácsadás
 • Mulligan és Lewit féle manuálterápia
 • Neurodinamika
 • Szegmentális stabilizáció

Leggyakrabban ezekkel a panaszokkal fordulnak hozzám


Derékfájdalom

A statisztikák szerint a felnőtt lakosság mintegy 80%-ának az életében biztosan van egy periódus, amikor nyak-, hát- vagy derékfájástól szenved. A derékfájdalom egy rendkívül összetett probléma, számos dolog állhat a hátterében, ezért a kezelésében is az az első lépés, hogy meghatározzuk a fájdalom okát. Gyakran találkozhatunk az ágyéki gerinc instabilitásával, amely szintén okozhat derékfájdalmat.

Így segít a gyógytorna a derékfájdalmon.

Ez egy viszonylag komplex jelenség, amely mögött az izmok nem megfelelő stabilizáló működése is állhat. Szegmentális stabilizáló gyógytorna gyakorlatokkal az izmok megfelelő, specifikus erősítése lévén a fájdalom megszüntethető.

Porckorongsérv

Porckorong problémák gyakran állnak a derékfájdalom, nyaki fájdalom illetve a végtagot érintő fájdalmak hátterében. Egyre több embernél diagnosztizált kórképről van szó, melynek kialakulásában az ülő életmód is szerepet játszik.

A gerinc bármely szakaszán kialakulhat. A két csigolya közötti képletet porckorongnak nevezzük. A porckorong egy egészen ellenálló szerv, azonban, pl. trauma vagy éveken át tartó nem megfelelő terhelés következtében a külső erőkkel szemben sérülékennyé válhat. A terhelés hatására a porckorong szerkezete megváltozik, belső állománya előrenyomul, először csak előesést (protusiot), majd azt követően a külső rész átszakításával porckorongsérvet (discus hernia) alakíthat ki.

Így segít a gyógytorna a porckorong problémákon.

A porckorong problémák kezelése történhet McKenzie terápiával, mely két részből áll: speciális vizsgálatból és kezelésből. A kezelés célja a nyomás alatt levő ideggyökök felszabadítása. A terápia hatására a porckorongot mechanikai úton visszatereljük a csigolyák közé, amely által a fájdalom teljesen megszűntethető.

Műtét utáni rehabilitáció

A gerinc sérv eredetű megbetegedéseiből adódó műtétek napjainkban igen gyakoriak. Egy műtét után rendkívül fontos a megfelelő utókezelés, akkor is, ha nincsenek a páciensnek maradandó tünetei.

Így segít a gyógytorna a műtét után.

Ezekben az esetekben elengedhetetlen a megfelelő betegoktatás mellett a személyre szabott gyógytorna. Gyógytorna révén helyreállítható a teljes mozgástartomány és az izmok megfelelő izomereje.

Sportrehabilitáció

Akár hobbi sportolásról, akár versenysportról beszélünk gyakran előforduló probléma a térd elülső keresztszalagjának sérülése. Természetesen a sérülés mértéke határozza meg a műtét szükségességét, azonban, ha műtétre kerül sor, az azt követő rehabilitáció elengedhetetlen, ahhoz, hogy a páciens visszatérhessen a mindennapi életbe vagy akár a sportoláshoz.

Így segít a gyógytorna a műtétet követően.

A megfelelő gyógytorna célja a teljes mozgástartomány és a megfelelő izomerő helyreállítása, valamint az újra sérülés kockázatának csökkentése. Az izomerősítés, stabilizálás mellett, az adott sporthoz való visszatéréshez fontos a megfelelő sportspecifikus gyakorlatok beépítése.

Vállfájdalom

A vállfájdalom az egyik leggyakoribb mozgásszervi probléma. A váll szervezetünk legnagyobb mozgásterjedelmével rendelkező ízülete, amely bonyolult szerkezetének köszönhetően könnyen válhat instabillá. Instabilitáson kívül számos más probléma is lehet a fájdalom hátterében, ilyen például az izomerő egyensúly felbomlása, a bursitis, traumás eredet stb.

A vállfájdalom kezeléséhez elsődleges a pontos differenciál diagnosztika, amely segítségével megállapítható a fájdalom eredete.

Így segít a Mulligan koncepció és gyógytorna a vállfájdalmon.

A vállproblémák kezelésében a gyógytorna és manuálterápia kombinációja a fájdalom megszűntetését eredményezi. Bizonyos vállfájdalmak esetében a Mulligan manuálterápia egy kifejezetten hatékony technika. A kezelés során a gyógytornász az ízületet passzívan pozícionálja és a páciens ebben a helyzetben végez aktív mozgást. A terápia csökkenti a fájdalmat és javítja a beszűkült ízületi mozgásokat.

Izületi porckopás

A derékfájdalom és a lágyrész-reumatizmus után a harmadik leggyakoribb reumatológiai betegség. A vezető tünet a fájdalom mellett a mozgáskorlátozottság. Az alapvető problémát a porc szerkezetének megváltozása okozza.

Így segít a gyógytorna az izüleit porckopáson.

Gyógytornára az ízületi porckopás vagy más néven arthrosis minden szakaszában szükség van. Azt figyelembe kell venni, hogy az adott páciensnél mennyire előrehaladott az állapot, mi az elsődleges tünet. Súlyos esetben protézis műtétre lehet szükség, melyet megelőzően is fontos a gyógytorna. Ekkor az elsődleges cél, hogy a fájdalom és mozgáskorlátozottság miatt gyengült vagy túlfeszült izmokat megfelelő izomerősítéssel vagy stretchinngel kezeljük és felkészítsük az érintett ízületet a műtétre.

Nyakfájdalom

Ülő munkát végzők körében gyakori probléma. A nyakfájás és az ezzel gyakran együttjáró nyakmerevség mögött a nyak izmainak túlfeszülése is állhat. Ez a fájdalom, akár kisugárzó fájdalommal is társulhat a fej, vállak területén

Így segít a gyógytorna a nyakfájdalmon.

Az izmok lazításával, fascia technikák, lágyrészmobilizáció alkalmazásával a fájdalom azonnal csökkenthető. Célzott gyógytornával, amely fókuszában az izomerő-egyensúly helyreállítása áll tartós eredményt érhetünk el.

Felismerte tüneteit a felsorolásban?


Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

További panaszok, amelyeket gyógytornával kezelek


Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógytorna a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógytorna alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében a Bajcsy-Zsilinkszky út 72. alatt talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel a Vitéz u.9. alatt várjuk magánrendelőnkben.

Valastyán Júlia – gyógytornász