Bemutatkozó: Tőkés Edina – Gyógymasszőr


MAGAMRÓL

Gyermekkorom óta fontos a számomra a testmozgás, több sportot kipróbálva, korán felfedeztem, hogy a masszázs milyen jótékony hatással van a testre és a lélekre egyaránt. Szeretek emberekkel foglalkozni, segíteni, hogy egy jó fizikai állapotot megtarthassanak, fejleszthessenek, vagy egy kialakult problémát megszüntethessenek.

2009 óta dolgozom különböző masszázs technikákkal. Szerintem a megelőzésen van a legnagyobb hangsúly és mivel a lelki, idegi problémák a testben is megmutatkoznak, erre szakosodva a legjobb tudásom szerint, a páciensekkel együtt dolgozva, szeretném a legrövidebb idő alatt, a legjobb eredményeket elérni.

De, ahogy a belső hat a külsőre, ez fordítva is igaz, hiszen, ha megszűnik a fájdalom és javul a fizikai aktivitás, az segít, hogy mentálisan is jobban érezzük magunkat.

A kezeléseimre inkább az erős, dinamikus masszázs a jellemző, ami nagyon megosztó lehet, de természetesen a páciensek jólléte a cél.

Szakterületeim

 • Derékfájdalom kezelése: lumbágó; isiász, keresztcsontot kihúzó izmok lazítása
 • Ágyéki porckorongsérv műtét előtti kezelése, rehabilitációja
 • Ülőmunka miatt kialakult nyak-, vállövi panaszok kezelése, megszűntetése
 • Ülőmunka, helytelen, egyoldali tartás, miatti fejfájási panaszok kezelése
 • Arcidegbénulás utáni rehabilitáció, fizikai eredeű fej-, arc-, állkapocspanaszok kezelése
 • Csípőízületi-, csípőtáji fájdalmak enyhítése
 • Izomban kialakult csomók elmasszírozása, ezáltal a merev izmok lazítása
 • Bechterew-kór: a háti és a mellkasi, hasi izmok lazítása, rugalmasságuk visszanyerése
 • Befagyott váll: nyak és vállizmok lazítása, ízület mozgás terjedelmének javítása
 • Teljes gerinc kezelése; meszesedés; porckorongok kiszáradása; scoliosis okozta panaszok
 • Kezdődő és kiialakult lúdtalp kezelése
 • Bokaproblémák, bokamerevség enyhítése
 • Golf és tenniszkönyök kezelése a megfelelő izmok lazításával
 • Nyirokmasszász a megfelelő keringés beindításáért
 • Kimozgatás: a fellazított izmok segítségével az ízületek és csontok helyremozgatása 

Tanulmányaim

 • 2006-2009.: RAI Reiki Association International – Reiki Meister Grad, Grad Arolo II., Grad Aktive Geistheilung III.
 • 2009-2016: ESSE Egészségközpont Budapest – svédmasszázs, talp-, nyirokmasszázs, köpölyözés, izometrikus kimozgatás, izom-és izületragasztás
 • 2014-2016: OKFŐ (Országos Kórházi Főigazgatóság) – – Egészségügyi modul, Természetgyógyász moduli
 • 2017-2020: Biologika Szabadegyetem, Újmedicina tudománya
 •  2023-2024: Pannon Kincstár – gyógymasszőr                        

Kezeléseim

 • Dinamikus vagy lazító masszázs Kinesio Tape-t helyezek fel a megfelelő területre.
 • Szilikon vagy üvegköpöly alkalmazása
 • Kinesio Tape felhelyezése
Luca magán gyógytornász

Amiben segíteni tudok a hozzám fordulóknak:


Fej-, nyakfájdalmak

Gyakori fejfájást okozhat a nyakizmok erős letapadása, ami miatt merevség, mozgáshatár csökkenés alakulhat ki. A nyakizmok is több oldalról támasztják a nyaki gerincszakaszt, van, ahol renyhébbek az izmok, van, ahol túl kemények a kompenzálás miatt. A kifeszült izmok alatt sajnos a vér, nyirok-, és idegi keringések nem megfelelőek, ezek okozhatják a panaszokat.

Így segít a gyógymasszőr:

A gyengült izmok tonizálásával és a merev izmok ellazításával lehetőség van elérni, hogy a keringés és a mozgás helyreálljon, a fejfájás pedig megszűnhet.

Golf-, Teniszkönyök, Kéztőalagút szindróma

Ez szintén kezdődhet nyaki szakaszból. A helytelen fejtartás miatt a váll és karizmok is másképp terhelnek, az izmok eltérően dolgoznak. Valamelyik oldal mindig többet van használatban, erősebb, így az ott lévő izmok is kötöttek lesznek.

Így segít a gyógymasszőr:

A Golf- és Teniszkönyöknél valamint a Kéztőalagút szindrómánál is a környező bekeményedett izmok ellazítása segíthet az állapot javulásán vagy helyreállásán.

Lumbágó, derékfájás

Ez a leggyakoribb probléma, ami jelentkezik az embereknél. A derék gerincszakasza egyoldalról nagyon merev, másikról gyenge, így nem tartja megfelelően a gerincet. Az izmok kihúzhatják a keresztcsontot, ami további problémákat okozhat.

Így segít a gyógymasszőr:

Magát a derékszakaszt ilyenkor nem kezeljük, csak a hozzátartozó, környéki izmokat lazítjuk el, hogy eltűnjön a fájó részen érződő fájdalom.

Piriformis szindróma, Isiász

A piriformis egyike a fenékizmoknak. Az Isiász az ülőidegzsába gyulladása. Ha ez a szakasz merev, ruglamatlan, és görcsös, irritálhatja a közelben lévő izmokat, fájdalmat, zsibbadást, bizsergés érzést válthat ki a fenék és lábháti szakaszon. A járás, ülés is fájdalmas lehet.

Így segít a gyógymasszőr:

Az érintett területeken ellazítjuk az izmokat, a láb, a derék, a csípő kimozgatásával segítünk, hogy az érintett rész visszanyerje rugalmasságát.

Scoliosis, Gerincsérv

Gerincferdülés esetén sokszor érezhető fájdalom, kimerültség és az egyik oldal jelentős gyengesége, míg a másik fáj és merev.

Így segít a gyógymasszőr:

Mivel az elhúzó oldal izomzata merevebb a kompenzáció miatt, a másik oldal renyhébb, így fontos, hogy a helyreállítsuk az izmok tónusosságát mindkét oldalon. Ez nagyon fontos kiegészítője a gyógytornának.

Lúdtalp, Bokafájdalmak

Ha nem megfelelő a tartás, nem egyforma a két láb terhelése sem. Kialakulhat térdfájdalom, bokafájdalom, bokasüllyedés, talpfájdalom. Ezek is kiválóan karbantarthatók vagy megszüntethetők a megfelelő kezelésekkel.

Így segít a gyógymasszőr

A boka- és talpfájdalmak megszűntetése úgy lehetséges, ha a talpizmokat és boka körüli izmokat lazítjuk, erősítjük. A teljesség eléréséhez ezt egészen a combtőig alkalmazzuk.

Felismerte tüneteit a felsorolásban?


Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

További panaszok, amelyeket gyógymasszázzsal kezelek


Alkalmazott kezeléseim


Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógymasszázs a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógymasszázs alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében és az Oktogonnál talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel várjuk magánrendelőnkben.

Tőkés Edina – Gyógymasszőr

Luca magán gyógytornász