Bemutatkozó: Déri Ingrid – Gyógytornász


MAGAMRÓL

Egyetemi éveim alatt megtapasztalhattam a testmozgás mentális egészségre kifejtett számos jótékony hatását, így az aktív életmód azóta is a mindennapjaim részét képezi. Esetemben a segítségnyújtás a páciensekre szabott egyéni és célzott terápiák révén, valamint a testmozgásra való edukáció formájában valósul meg.

Elengedhetetlen a szakmai tudás folyamatos gyarapítása, a fejlődésre való törekvés és a változásra való nyitottság.

Számomra a legfontosabb, hogy szakmai tudásommal és hozzáértésemmel segíthessek a hozzám érkező pácienseken. Célom minden esetben a panaszok megszüntetése és a tartós fájdalommentes élet elérése. Fontosnak tartom ezen felül a jó hangulat, és a bizalomteli légkör megteremtését, mely elősegíti a gyógyulást, és motiváltabbá teszi a pácienst a gyógytorna során.

Szakterületeim

 • Gerinc eredetű panaszok, tartáshibák, derék és nyak fájdalom, fejfájás, gerincferdülés, porckorongsérv
 • Veleszületett fejlődési rendellenességek
 • Erősítő és mobilizáló tornák
 • Kopások és instabilitás különböző ízületekben: térd, váll, csípő, gerinc stb.
 • Ülőmunka okozta fájdalmak
 • Lágyrész eredetű fájdalmak és sérülések: izom szakadások, vállövi fájdalmak, túlerőltetésből adódó fájdalmak, tenisz és golfkönyök, talpi bőnye gyulladás, Achilles ín gyulladás stb.
 • Traumatológiai és ortopédiai műtétek utáni rehabilitáció: keresztszalag szakadás, porcsérülések, ROK szakadás, törések, ficamok
 • Neurológiai kórképek: stroke, Parkinson, sclerosis multiplex

Tanulmányaim

 • Debreceni Egyetem – Ápolás-és betegellátás alapszak, Gyógytornász szakirány (BSc)
 • Kinesio Tape tanfolyam
 • Köpöly tanfolyam
 • Flossing tanfolyam
 • Gerinctréning a rehabilitációban tanfolyam
 • SMR henger használata tanfolyam
 • A fascia eszközös és manuális kezelési technikái tanfolyam
 • Lökéshullám terápia tanfolyam
 • Barvicsenko (Lewit) manuálterápia képzés

Kezeléseim

 • Manuálterápia
 • Gyógytorna
 • Köpölyözés
 • Fascia-és lágyrészkezelések
 • Stretching
 • Kinesio tape ragasztás
 • Flossing terápia
Luca magán gyógytornász

Amiben segíteni tudok a hozzám fordulóknak:


Gerincferdülés (Scoliosis)

A gerincferdülés a gerinc oldalirányú elhajlása, ami a csigolyák elcsavarodása miatt jön létre. Tünetei közé tartozik a hátfájás, az aszimmetrikus testtartás (egyik váll vagy csípő feljebb van, egyenetlen csípővonal), mellkasról elemelkedő lapocka, bordapúp. Oka lehet genetikai hajlam, nem megfelelő testtartás, izomgyengeség, egyoldali terhelés.

Így segít a gyógytorna:

A kezelésének elengedhetetlen része a gerincferdülésre specializált gyógytorna, illetve manuálterápia. Ezen kezelések célja az izomegyensúly és szimmetria helyreállítása nyújtó és erősítő gyakorlatokkal egyaránt, az ízületi mozgástartományok növelése, a fájdalom megszüntetése és az elért állapot fenntartása.  

Műtét utáni rehabilitáció

Legyen szó bármilyen műtétről (traumatológiai, ortopédiai, vagy egyéb beavatkozásról), a műtét utáni rehabilitáció elengedhetetlen része a gyógytorna. A műtéti beavatkozás következtében kialakuló szöveti károsodás miatt sok esetben marad vissza fájdalom, duzzanat, mozgáskorlátozottság, gyengeség akár az érintett, vagy környező területeken.

Így segít a gyógytorna:

Ebben az esetben a gyógytorna célja a fájdalom megszüntetése, a teljes ízületi mozgástartomány elérése, az érintett izomcsoportok erősítése és lazítása, a szövődmények megelőzése, illetve a teljes terhelés elérése. Ezeket egyénre szabott tornagyakorlatokkal, manuálterápiával és otthonra adott házifeladatokkal érjük el.

Ízületi kopások

Az ízületi kopás, amit porckopásnak vagy artrózisnak is neveznek, olyan állapot, amikor az ízületeket borító porcállomány elvékonyodik, lebomlik. Ez az ízületi fájdalom egyik leggyakoribb oka.

Az ízületi porcoknak fontos szerepük van a csontok közötti csúszás megkönnyítésében és az ütközések tompításában. A kopás során a porc veszít a rugalmasságából, berepedezik, és akár teljesen el is tűnhet. Ez irritációt és gyulladást okozhat az ízületben, ami fájdalomhoz, merevséghez és mozgáskorlátozottsághoz vezethet.

Így segít a gyógytorna:

Ebben az esetben hatékonyan alkalmazható ízületi mobilizáló torna, flossing terápia, manuálterápia, vagy kinesio tape a fájdalmak enyhítésére, a mozgásterjedelem javítására, és az ízületi funkciók megőrzésére.

Porckorongsérv

A gerincünk csigolyái között helyezkednek el a porckorongok, amik olyanok, mint a párnák. Ezeknek a porckorongoknak a gél szerű belső része (nucleus pulposus) ki tud préselődni a külső, keményebb rész (annulus fibrosus) repedésén vagy szakadásán keresztül.Ez a kitüremlett rész nyomhatja a gerincvelőből kilépő idegeket, ami fájdalmat, zsibbadást és izomgyengeséget okozhat attól függően, hogy melyik ideget érinti. A porckorongsérv nagyon gyakran az ágyéki vagy a nyaki szakaszon fordul elő. Érdemes azonban úgy tekinteni a porckorongsérvre, mint tünetre, mely jelzi, hogy a gerinc egyenletes terhelése megbomlott, amely végül a porkorongok deformálódásához vezet.

Így segít a gyógytorna:

A manuálterápia hatékony módszere lehet a porkorongsérv kezelésének. Speciális technikákat tartalmaz, amely elősegíti a porkorongra eső egyenletes terhelés helyreállítását, a fájdalom enyhítését, és az idegek nyomásának csökkenését.

Nyaki-, háti-és derékpanaszok

Ezen panaszok rendkívül gyakoriak, hátterükben számos ok állhat, ilyen például a helytelen testtartás, izomgyengeség, stressz, sérülések, kopás, csontritkulás, nehéz fizikai munka. A tünetek megjelenhetnek fájdalom, mozgáskorlátozottság, izommerevség formájában az adott területen.

Így segít a gyógytorna:

A gyógytorna ezeknél a problémaköröknél is fontos szerepet játszik. Olyan speciális gyakorlatokat és kezelési módszereket takar, amely csökkenti a szöveti fájdalmat és a merevséget, javítja a testtartást, mobilizálja a gerinc egyes szakaszit, célzottan nyújtja és erősíti az érintett izomcsoportokat. További panaszok, amelyeket gyógytornával kezelek


Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógytorna a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógytorna alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében és az Oktogonnál talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel várjuk magánrendelőnkben.

Déri Ingrid – Gyógytornász

Luca magán gyógytornász