Bemutatkozó: Jakab János – gyógytornász / manuálterapeuta


Szakterületeim

 • Láb, boka, térd és csípőfájdalmak kezelése (tengelyeltérések dinamikus korrekciója, izomegyensúly helyreállítása)
 • Nyak és fejfájás kezelése
 • Akut vagy régi derékfájdalom (helyi vagy kisugárzó)
 • Hátfájdalom (gerinc mellett, lapocka körüli vagy bordaközi fájdalom)
 • Váll problémák (Impingement, rotátor köpeny)
 • Teniszkönyök és golfkönyök
 • Kéz problémák (ízületi és ínfájdalmak)
 • Ortopédiai és traumatológiai műtétek utáni rehabilitáció (Szalagszakadás, csonttörés, protézisek.)
 • Arthrosis és porckopás kezelése

Tanulmányaim

 • 2022 EnerGentle Manualtherapy (Bevezető, Állkapocs, Felső nyaki szakasz, Diaphragma, Medence, Teljes Test)
 • 2021 Láb és alsó végtag kezelés, járás analízis (Spiraldynamik®, Svájc)
 • 2021 Kinesiotape tanfolyam
 • 2021 Köpöly tanfolyam
 • 2020-2021 Fascia Disztorziós Modell 1, 2, 3 Modul.
 • 2020-2021 Mulligan Manuálterápia 1, 2 Modul
 • 2019 Eudinamika (Jessie Delaga, Svájc)
 • 2013-2018 SE-ETK Gyógytornász-fizioterapeuta Bsc képzés
 • 2013 – 2017 Bothmer képzés (BMI Hungary)

Kezeléseim

 • Mulligan Manuálterápia
 • Fascia kezelések
 • Gyógytorna
 • Stretching
 • Kinesiotaping
 • Dinamikus korrekció
 • Járás analízis

Leggyakrabban ezekkel a panaszokkal fordulnak hozzám


Állkapocs ízületi problémák

Ide tartozik a szájnyitási nehezítettség, szájzár, az állkapocs ropogása, ízületkörnyéki vagy rágóizmok fájdalma. De a fogszabályzás támogatásában, szédülés, fülcsengés, szemviszketés komplex terápiájában is fontos szerepet játszik. Meglepően sokakat érintenek ezek a tünetek, amennyire ritkán hallunk róla, legalább annyira kellemetlen lehet ezek bármelyikével is együtt élni. Mielőtt még hagyja magát hosszútávú és nagyon költséges sínterápiákra rábeszélni, vagy drasztikus műtéti megoldásoknak alávetni, érdemes tudnia, hogy van erre más megoldás!

Így segít a gyógytorna az állkapoics ízületi problémákon.

Az első alkalommal felmérjük pontosan mi okozza a panaszokat, majd felállítjuk a kezelési tervet. A gyógytornában az állkapocs ízület felszabadításán dolgozunk, a tüneteknek megfelelően választunk ehhez célzott terápiát. Csökkentjük az állkapocs ízület és környezetének feszültségét, hogy enyhülni tudjanak a panaszok. Az izmok lazításával, az ízület mobilizációjával, tartás és speciális állkapocs ízületre kifejlesztett önkezelő gyakorlatokkal dolgozunk. Az általam végzett állkapocs ízületi terápia különlegessége, hogy a kezelés fájdalom mentes.

Nyak- és fejfájás

Gyakori tünet a lapockák között, a vállövben, nyakban vagy akár fej területén fellépő fájdalom. Okai közt lehet a túlzott stressz, hanyag tartás vagy a gerinc elváltozása is, minden esetben fontos az alapos kivizsgálás.

Így segít a gyógytorna a nyak- és fejfájáson.

A Mulligan manuálterápiával és különböző lazító technikákkal a tünetek csökkentése sokszor meglepően rövidtávon sikerül. Legtöbbször kifejezetten kellemes kezeléssel tudunk sikert elérni. Hosszútávú változáshoz természetesen szükség van aktív gyakorlatokra is.

Derékfájdalom

Derékfájdalmat a negyven év feletti korosztály több mint 50%-a átélt már, a leggyakoribb mozgásszervi tünet. Esetenként lassan alakul ki, máskor hirtelen jelentkezik és ijesztő fájdalmat okoz. Előfordul, hogy csak a derék táján okoz fájdalmat, de sokszor a láb felé is kisugárzik a fájdalom.

Így segít a gyógytorna a derékfájdalmon.

A megfelelő ok kutatás segít megtalálni azt a terápiát, ami a leggyorsabban és hatékonyabban segít a tünetek enyhítésében. Először a fájdalmat csökkentjük, azután különböző lehetőségeket keresünk arra, hogyan tudjuk a fájdalommentes állapotot hosszútávon aktívan megőrizni.

Lábfej- és bokafájdalmak

A lábfej felépítése meglepően komplex, ennek megfelelően fájdalmai egészen váratlan helyen is felmerülhetnek. Mivel lábfejünk egész nap nagy súlyt visel, a legkisebb fájdalom is borzasztóan kellemetlen lehet.

Így segít a gyógytorna a lábfájdalmon.

A láb kezelése, felépítéséhez méltó sokoldalú szemléletet igényel. Bár a fájdalmak sokszor viszonylag gyorsan csökkennek, a hosszútávú változás elérése komoly energia befektetést igényel. Gyakran segít a járáskép elemzése, az egész láb tengelyének dinamikus korrekciója. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy megéri a munkát.

Térd- és csípőfájdalmak

A térd és a Csípő fájdalma mind sportolóknál mind kényelmesebb életet élőknél felmerül. A tünetek megjelenhetnek hirtelen, akár egy rossz lépés nyomán is, de van, hogy évek alatt válnak elviselhetetlenné.

Így segít a gyógytorna a térd- és csípőfájdalmakon.

Első feladatunk természetesen a fájdalom csökkentése, és az okok felderítése. A hosszútávú változás elérése érdekében pedig a megfelelő, egészséges mozgásminták elsajátításán dolgozunk, legyen szó sportról vagy hétköznapi mozdulatokról. Gyakran segít a járáselemzés, a láb tengelyének korrekciója mozgás során.

Teniszkönyök vagy golfkönyök

A teniszkönyök és a golfkönyök általában lassan alakul ki, folyamatos túlerőltetés okozza. Erre válaszul egy hosszú ideig fennálló fájdalmas helyi gyulladás jön létre, amely esetenként csontelhalást is okozhat.

Így segít a gyógytorna a könyökpanaszokon.

A Mulligan féle manuálterápia egyedülállóan hatékony kezelési stratégiát kínál, a más kezelési módokkal kifejezetten nehezen kezelhető fájdalomra. Hatékonysága mellett a terápia azért is népszerű, mert fájdalommentes a kezelés egész ideje alatt.

Arthrosis és porckopás

Az arthrosis és a porcréteg elvékonyodása természetes folyamat, amely bizonyos esetekben fájdalomhoz vezethet. Sokszor lassan kezdődő és egyre zavaróbbá váló panaszok jelennek meg, amik az idővel maguktól sajnos nem oldódnak meg.

Így segít a gyógytorna a porckopáson és arthrosis-on.

Gyógytornával segítünk a műtét után általában kialakuló fájdalom és duzzanat csökkentésében. Egyes műtétek után a rögzítés időszaka alatt csak gyógytornász mozgathatja a sérült területet, ami nagyon fontos a korai felépülésben. A kötelező rögzítés megszűnésével pedig megfelelő sorrendben építjük fel az érintett terület mobilitását majd a stabilitását. Mindig figyelve arra, hogy a sérülés veszélye minimális, a fejlődés tempója viszont maximális legyen

Műtétek utáni rehabilitáció

Minden műtét után fontos a regeneráció, hogy műtött testrészünk a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban térjen vissza a mindennapi mozgásainkba. Az eredeti sérülés, a műtét alatt keletkezett sebek és a műtét utáni mozgásszegény időszak megviseli az érintett területet.

Így segít a gyógytorna a műtétek után.

A mozgás szervrendszerében előforduló fájdalmak gyakran nem az öregedés vagy kopás természetes következményei, hanem testünk jelzései, gítségkérései. Odafigyeléssel és kis külső segítséggel a legtöbb esetben meglepően gyorsan kezelhetőek akár a régóta tartó fájdalmak is.

Felismerte tüneteit a felsorolásban?


Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

További panaszok, amelyeket gyógytornával kezelek


Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógytorna a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógytorna alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében a Bajcsy-Zsilinkszky út 72. alatt talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel a Vitéz u.9. alatt várjuk magánrendelőnkben.

Jakab János – gyógytornász / manuálterapeita