Gyógytorna Áraink

Állapotfelmérés – 50 p – 18.000 Ft

Gyógytorna – 45 p – 15.000 Ft

5 Alkalmas Bérletben – 70.500 Ft

10 Alkalmas Bérletben – 131.000 Ft

GARANCIA! – Ha nem tudunk segíteni nem kell fizetnie!

Ha az első alkalommal (állapotfelmérés) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie a gyógytorna állapotfelmérésének árát.

Bemutatkozó: Fehér Zsuzsánna – Gyógytornász


MAGAMRÓL

Középiskolás koromban kezdtem érdeklődni a gyógyítás iránt, és a gyógytorna talált rám, mint hivatás. Kolozsváron végeztem alap tanulmányaimat és később Budapesten, a Semmelweis Egyetem egészségtudományi Karán szereztem mesterdiplomát.

Számomra nagyon fontos a páciensközpontú szemléletmód, melyet a Maitland Manuálterápia elsajátítása alatt tanultam meg: ezért szeretek összhangban lenni nem csak az adott problémával, hanem a pácienseim saját igényeivel is egyaránt.

Egyénre szabott evidenciákon alapuló terápiát alkalmazok, amelyet a holisztikus szemlélet tükrében igyekszem megvalósítani, figyelembe véve a páciens céljait, állapotát és képességeit. A gerincet érintő bántalmak a számomra legkedvesebb terület. Ugyanakkor a jövőben szeretném bővíteni a tudásomat egészségpszichológiai ismeretekkel, amely segíti az egészséges életmódra való tudatos és aktív törekvés bármilyen formáját.

Szakterületeim

 • Preventív torna
 • Testtartás korrekció: hanyag testtartás, ülőmunka, mozgásszegény életmód okozta panaszok megelőzése, kezelése, ergonómiai tanácsadás
 • Törzsstabilizáció: Core izmok erősítése, neuromuszkuláris kontroll fejlesztése
 • Sportrehabilitáció, sportba való visszatérés
 • Akut, krónikus és visszatérő derékpanasz kezelése, porckorong problémák kezelése (előboltosulás, sérv, végtagokba kisugárzó fájdalom, zsibbadás)
 • Nyaki, háti és lapockatáji panaszok kezelése (porckorong előboltosulás, sérv, felső végtagokba kisugárzó tünetek kezelése)
 • Csípőízületi, csípőtáji panaszok kezelése: kopásos megbetegedések, túlterhelés okozta fájdalmak, izomfájdalmak, izomdiszbalanszok kezelése
 • Protézis műtétek rehabilitációja, illetve arra való felkészítése
 • Térdízületi panaszok: porckopás, túlterhelés okozta fájdalmak, instabilitás, térdszalag-és meniscus sérülések
 • Boka sérüléseinek kezelése
 • Senior torna – esésmegelőzés, egyensúly- és koordinációfejlesztés, általános izomerősítés

Tanulmányaim

 • 2013-2016: Babes-Bólyai Tudományegyetem- Bsc Gyógytornász szak
 • 2017-2020: Semmelweis Egyetem- Msc Fizioterápia szak
 • 2019: Kinesio Tape alap tanfolyam – Oriolus Med
 • 2020: Fascia release SMR hengerrel
 • 2022-2024: Maitland Koncepció szerinti manuálterápia

Kezeléseim

 • Manuálterápia (Maitland koncepció szerint)
 • Hegkezelés
 • Neurodinamika (idegmobilizáció)
 • SMR hengerezés, fascia kezelés
 • Kinesio Taping
 • Funkcionális tréning
 • Gyógytorna
 • Sportrehabilitáció
Luca magán gyógytornász

Amiben segíteni tudok a hozzám fordulóknak:


Porckorongsérv

A porckorongsérv, más néven gerincsérv vagy discus hernia, akkor alakul ki, amikor a gerinc csigolyái közötti porckorong belső, zselészerű magja kinyomódik a külső rostos gyűrűjén keresztül. Ez az állapot nyomást gyakorolhat a környező idegekre, ami fájdalmat, zsibbadást vagy gyengeséget okozhat az érintett területen. A porckorongsérv leggyakrabban az ágyéki (lumbális) és a nyaki (cervikális) gerincszakaszokon fordul elő.

Ágyéki porckorongsérv esetén: alsó hátfájás, amely kisugározhat a lábakba, zsibbadás vagy gyengeség a lábakban. Nyaki porckorongsérv esetén: nyaki fájdalom, amely kisugározhat a karokba, zsibbadás vagy gyengeség a karokban vagy kezekben.

Így segít a gyógytorna:

Akut fázisban elsődleges a fájdalom csökkentése, melyet idegmobilizációval, valamint manuálterápiával lehet elérni. Később fontos a gerinc stabilizálása, a core izmok erősítése, a testtartás javítása, valamint a gerinc mobilitásának növelése, melyre a gyógytorna a leghatékonyabb.

Derékfájdalom (lumbágó)

A derékfájdalom nagyon gyakori probléma, amely számos okból eredhet, beleértve az izomfeszülést, a gerinc degeneratív elváltozásait, a porckorongsérvet, valamint az életmódbeli tényezőket.

Így segít a gyógytorna:

Először is legfontosabb a fájdalom okának felismerése. Különböző differenciáldiagnosztikai tesztekkel kiderítjük a panaszok okát, legyen az törzsizom gyengeség vagy porckorong, ízületi érintettség. A kezelés célja a fájdalom enyhítése, a mozgás helyreállítása és a további problémák megelőzése az izmok megerősítése által. A Maitland manuálterápia keretében végzett specifikus technikák segíthetnek a derék környékén lévő ízületek mozgásterjedelmének növelésében, a merevség és gyulladás csökkentésében, ami aztán enyhítheti a fájdalmat és javíthatja az izmok funkcionális teljesítményét.

Nyak-, vállövi-, és felső hátfájdalom

A nyak-, vállöv- és hátfájdalom gyakori panaszok, amelyek számos okból eredhetnek, például izomfeszülés, rossz testtartás, túlterhelés, stressz vagy akár sérülés miatt. A hosszú ideig tartó helytelen fej-és testtartás, előreesett vállak, jelentős stresszt és terhelést jelenthetnek a nyaki és felső háti területekre, ami hosszabb távon fájdalmat, izomfeszülést/ merevséget okozhat.

Így segít a gyógytorna:

Szakember irányításával végzett stabilizáló gyakorlatok segíthetnek a nyak izmainak funkcionális működésében, a nyaki mozgások javításában pedig a speciális manuális technikák, mobilizációs gyakorlatok segítenek. Esetleges kisugárzó tünetek enyhítésére szintén a manuális technikák, illetve idegnyújtás a megoldás.

Térdfájdalom

A térdfájdalom életkortól és életmódtól függően több okból kialakulhat, fiatalabbaknál a térdfájdalmat okozhatja a térdízületek túlerőltetése, sportsérülés, nyálkatömlő-gyulladás, az idősebbek körében jellemzően az ízületi porcok kopása (ostheoarthritis) okoz fájdalmat.

Így segít a gyógytorna:

A gyógytornával célzottan erősítjük a térdet körülvevő izmokat, ami által csökken a térdre nehezedő terhelés és nyomás, így enyhül a fájdalom. Továbbiakban nagyon fontos az egyensúlyfejlesztés, illetve a stabilizáló gyakorlatok, amik segíthetnek megelőzni a további sérüléseket és fájdalmakat.

Senior torna

Idős korban, mozgásszegény életmód miatt előfordulhat, hogy az izmok könnyebben elfáradnak, elgyengülnek, esetlegesen csökken a keresztmetszetük, ez által a mindennapi élet feladatait megnehezítve bizonytalanabbá, gyengébbé válhat a páciens.

Így segít a gyógytorna a vállsérülésen

A gyógytorna segítségével hatékonyan fejleszthetjük az izmok erejét, javíthatjuk a koordinációt és az egyensúlyozó képességet az esetlegesen meglévő más mozgásszervi problémák figyelembevétele mellett. Az idős pácienseknél az esésmegelőzés elsődleges szerepet tölt be, annak érdekében, hogy megelőzzük az esetleges sérülések felmerülését.

Ortopédiai műtétekre való felkészítés, illetve műtét utáni rehabilitáció

A tervezett ortopédiai műtétek (pl. csípő- vagy térdprotézis) jelentős sebészeti beavatkozások, amelyek utáni rehabilitáció kulcsfontosságú a sikeres felépülés és a mozgásképesség helyreállítása érdekében. Minden az életminőség visszaállítása érdekében történik, viszont jelentősen jobb azoknak a felépülése, akik már azt megelőzően felkészítő tornán vettek részt. A csípő- vagy térdprotézis-műtétet követő rehabilitáció nagy mértékben függ a betegtől, a műtéti eljárástól és a protézis típusától.

Így segít a gyógytorna a vállsérülésen

A protézis műtétek utáni rehabilitáció hosszú folyamat, amely türelmet és kitartást igényel. A rehabilitációnak elengedhetetlen része a gyógytorna, amely hozzájárul az izmok és a szalagok regenerációjához, különösen a protézis körüli izmok erősítése fontos a hegesedés elkerülése és az izomerő fenntartása érdekében. A gyakorlatok az elején a mozgástartomány növelésére a csípő- és térdízületet körülvevő izmokra koncentrálnak, ezután pedig, amikor teljes testsúllyal terhelhetővé válik a végtag, funkcionális tréninggyakorlatok következnek.

Felismerte tüneteit a felsorolásban?


Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

További panaszok, amelyeket gyógytornával kezelek


Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógytorna a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógytorna alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében és az Oktogonnál talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel várjuk magánrendelőnkben.

Fehér Zsuzsánna – Gyógytornász

Luca magán gyógytornász