Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon idegbecsípődés esetén?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk az idegbecsípődés okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • Az idegbecsípődés kiváltó oka kezelésbe kerülhet.
 • Az éles fájdalom megszűnhet.
 • A zsibbadás jelentős mértékben enyhülhet.
 • Visszatérhet az érintett terület normál funkciója: például újra erősebb lehet a szorítása, vagy a járása újra magabiztosabbá válhat.
 • Javulhat a testtartása.
 • Megtanulhatja a helyes guggolást, emelést.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!


Az idegbecsípődés terápiája – Minden kérdésére válaszoltunk!

Az idegbecsípődés sokakat érinthet, azonban a nőknél gyakrabban fordul elő, ugyanis a pajzsmirigy problémák és a várandósság is komoly rizikófaktort jelenthet a kialakulására. A test bármely pontján létrejöhet idegbecsípődés, főként a nyaki és a deréktáji gerincszakasz lehet érintett, előfordulhat azonban a végtagokon is.

Ideg becsípődéséről akkor beszélünk, amikor az ideg fokozott nyomás alá kerül az őt körülvevő szövetek kóros állapota miatt. Ennek hátterében számos ok meghúzódhat, akár olyan egyszerű probléma is lehet, mint a túlerőltetés vagy az izomhúzódás, de okozhatja gerincsérv, alagút szindróma vagy valamilyen gyulladás. 

A tünetek jellemzően az érintett ideg mentén alakulnak ki, amely lehet fájdalom, zsibbadás, vagy súlyos esetben érzéskiesés, végtaggyengeség. Tehát minden esetben fontos komolyan venni a tüneteket, és minél előbb orvoshoz fordulni a panaszával. A diagnózis felállítását követően javasolhatja a szakorvos a konzervatív terápiát (pl.: gyógyszerek, injekciók, gyógytorna), majd ezek több hónapos sikertelensége esetén kerülhet sor a műtéti megoldásra.

A gyógytorna célja az idegbecsípődés tüneteinek csökkentése mellett az érintett ideg felszabadítása, a szövetek lazítása és az izmok erősítése. A gyógytornászok komplex technikákkal veszik kezelésbe a problémát kiváltó okot, éppen ezért ez az egyik leghatékonyabb terápiás módszer.

Gyógytorna hiányában a tartós idegkompresszió miatt annak funkciója jelentős mértékben csökken, ezáltal a krónikus fájdalom mellett reflexkiesés, izomgyengeség majd bénulás jöhet létre.

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót az idegbecsípődésről. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. Az idegbecsípődés folyamata

Idegrendszerünk a testünk egészét behálózza. Az idegek elengedhetetlenek ahhoz, hogy érzékelni tudjunk. A perifériás idegek segítenek felvenni a külvilágból és a szervezetünkből származó információt, amelyet a központi idegrendszerbe szállítanak. Itt feldolgozásra kerül, majd ennek a válaszát szintén az idegek továbbítják a megfelelő szervünkhöz. 

Az idegek leginkább izmok, inak, erek és csontos képletek között futnak le. Bizonyos folyamatok szűkíthetik az idegek útját, amelynek hatására például az alagutakban futó idegek nyomás alá kerülhetnek, így kialakítva idegbecsípődést vagy akár alagút szindrómát. Mindkét esetben különböző idegi tünet jelzi, hogy baj van, például: zsibbadás, érzéskiesés, fájdalom. 

Névtelen terv - 2022-11-09T154653.164.png

Idegbecsípődést jellemzően olyan folyamat válthat ki, amely során az ideget körülvevő szövetek túlfeszülnek, elmozdulnak vagy megduzzadnak, emiatt az ideg fokozott nyomás alá kerül. A lágyszöveti problémák mellett, előfordulhat, hogy az ideget elnyomó szövet csont, porc vagy ízület.  

Magán gyógytornászt keres, de először szeretne többet tudni róla? Olvassa el szakembereink bemutatkozóját és jelentkezzen be!

2. Az idegbecsípődés előfordulási helyei

Idegbecsípődés a test bármely pontján kialakulhat. Vannak azonban olyan területek, ahol gyakrabban fordul elő ez a panasz.

 • Például a felső és alsó ágyéki idegbecsípődés igen gyakori jelenség. Míg előbbi esetén jellemzően a farpofákba, combizmokba és a lágyékba sugárzik ki a fájdalom, addig utóbbi esetében inkább helyileg alakul ki lumbágószerű derékfájdalom, amely lesugározhat az alsó végtagokba.

A derék becsípődésről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

 • Ha valamelyik végtagban jött létre idegbecsípődés, az főként helyileg okoz panaszt attól függően, hogy az érintett ideg melyik területet látja el. A tünetek azonban megegyeznek a gerinc környékén létrejövő idegbecsípődés jeleivel.
 • Gyakran a nyakban is kialakulhat idegbecsípődés, amelyet szintén okozhat gerincsérv, de akár az ülőmunka miatt megváltozott testhelyzet, illetve a folytonos telefonnézés okozta „text neck”/SMS nyak is közrejátszhat az idegek elnyomásában.
Névtelen terv - 2022-11-09T160004.184.png

Szeretne gyógytornára jelentkezni, de akadtak még kérdései? Kérjen visszahívást, és segítünk!

3. Az idegbecsípődés 9 lehetséges oka

Az idegbecsípődés okának tisztázása rendkívül fontos feladat, ugyanis csak ez alapján kezdődhet meg a terápia. 

Lássuk, mik lehetnek ezek a kiváltó tényezők:

3.1. A környező izmok állapota

Akár olyan kisebb problémák is kiválthatják az idegbecsípődést, mint az izmok sérüléséből adódó folyamatok: azok túlnyúlása, vagy éppen görcsösségük, duzzadásuk és gyulladásuk. Jó hír, hogy az esetek nagy százalékában ez lehet a kiváltó ok, és igen hatékonyan kezelhető konzervatív terápiás úton, gyógytornával.

3.2. Ínhüvelygyulladás

A test bármely területén jelentkezhet ínhüvelygyulladás. Leggyakrabban a lábban, ujjakban és az alkarban alakul ki gyulladás, folyamatos, monoton terhelésre.

Az ínhüvelyek tulajdonképpen alagútszerű képződmények, amelyek fő feladata, hogy a test bizonyos pontjain súrlódásmentessé tegyék a bennük futó inak mozgásait. Így ha ebben a kis alagútszerű képződményben kóros folyamat alakul ki, az ideg könnyen nyomás alá kerülhet.

Az alábbi tünetek utalhatnak ínhüvelygyulladásra:

 • „hóropogás érzése” az inak környékén
 • az érintett testrész duzzanata
 • láz (főként fertőzéses eredet esetén)
 • a bőr felülete forró, kivörösödik
 • heves fájdalom
 • kéz esetén a szorítóerő csökkenése
Névtelen terv - 2022-11-09T154719.499.png

3.3. Ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladásnál a tok belsején lévő hártya gyullad be, amely az ízületi folyadék felszaporodásához vezet, ettől duzzad be és fájdul meg a panaszos terület. A duzzadás miatt a környező idegek könnyen érintetté válhatnak, és becsípődhetnek.

Hogy mitől gyullad be az ízület, annak számos oka lehet. Például fertőzés, autoimmun folyamatok, anyagcserezavar, túlterhelés vagy az ízületi porc kopása. Mindenképp szükséges egy szakorvosi vizsgálat ennek kiderítésére.

Általános tünetei, amelyek minden gyulladásnál megjelennek:

 • általános gyengeség
 • rossz közérzet
 • hőemelkedés/láz
 • ízületi merevség

Ezek az általános tünetek leginkább az autoimmun, anyagcserezavar vagy a gyulladásos eredetű betegség okozta ízületi gyulladás esetén jelennek meg.

Helyi tünetek:

 • az ízület duzzadt
 • a panaszos terület piros
 • a gyulladás helye meleg
 • az ízület nem mozgatható (funkciókiesés)

Főként a túlterhelésből, sportból adódó ízületi gyulladásokra jellemzőek a helyi tünetek.

3.4. Alagút szindróma

Az alagút szindrómának különböző fajtáját különböztetjük meg, attól függően, hogy hol jelentkezik a betegség. 

Leggyakrabban a kéztőnél alakul ki, de előfordulhat még az alkarban, könyökben, lágyékhajlatban, térdben vagy a lábháton. 

A blokkolt ideg miatt az alábbi tünetek jelentkezhetnek:

 • az érintett végtag zsibbadása égető fájdalma
 • érzéskiesés
 • a végtag gyengesége
 • fájdalom kisugározhat 
 • súlyosabb esetben a végtag ügyetlensége, merevsége és az izomzat sorvadása
Névtelen terv - 2022-11-09T154738.242.png

3.5. Csigolyákat érintő elváltozások

Csigolyák sérülése

Valamilyen trauma hatására az izmok megfeszülhetnek, vagy akár a csigolyák akár össze is csúszhatnak, ezek miatt pedig az ideg nyomás alá kerülhet. 

Gerinccsatorna szűkület

A probléma lényege, hogy a csigolyák közepében futó csatorna, ahol az idegek futnak, valamilyen oknál fogba beszűkül. Mivel leggyakrabban a nyaki és az ágyéki szakasznál alakul ki, ezért ebben az esetben is előfordulhat az idegbecsípődése ezeken a területeken.

Az alábbi tünetek utalhatnak gerinccsatorna szűkületre, amelyek lehetnek enyhék, vagy akár igen erősek is attól függően, hogy mekkora mértékű a térfogatcsökkenés:

 • fájdalom (nyak/hát/derék), amely terhelés hatására fokozódhat
 • végtagzsibbadás 
 • izomgyengeség (a végtagok mozgatása nehézkes lehet)
 • érzéskiesés
 • egyensúlyzavar
 • inkontinencia (súlyos esetben)

Ha a fenti tüneteket tapasztalja, minél hamarabb forduljon szakemberhez!

Csigolyák elcsúszása

A csigolyaelcsúszás (latinul: spondilolysthesis) a gerincen létrejövő elváltozás, melynek során az egyik csigolyatest az alatta lévőhöz képest elcsúszik. Ez a folyamat leggyakrabban az ágyéki-keresztcsonti átmenetnél jön létre.

Csigolyaelcsúszás esetén a legjellemzőbb tünet a lumbágószerű, terhelésre vagy hosszan tartó állásra jelentkező derékfájás. A fájdalom lesugározhat a farizmokba és/vagy a combizmokba. Azonban fontos megjegyezni, hogy olyan eset is előfordulhat, amikor a kórkép nem okoz tünetet.

Csontkinövés a csigolyákon

A csigolyák végein, vagy a közöttük található kisízületeknél porckopás esetén Ca lerakódások, azaz kis csontkinövések képződhetnek. Ezek a képletek, ha az ideg kilépési pontján találhatóak, akkor azokat jelentős mértékben blokkolhatják, tehát idegbecsípődést okozhatnak.

3.6. A leggyakoribb ok: a gerincsérv

A csigolyák között található porckorong ellapulásával, és a kocsonyás mag előboltosulásával az idegek könnyen megnyomódhatnak. 

A gerincsérv tünetei változóak, a tompa nyomásérzettől (protrúziónál) és végtagi zsibbadástól a lokális vagy épp derékból a forgók (csípőízület) felé vagy végtagokba kisugárzó heves, éles fájdalomig is terjedhetnek. Mindig egyoldalú! Az oldal dominanciája valamint lokalizációja aszerint alakul, hogy nyaki, háti vagy ágyéki régióban melyik szegmentumban alakult ki a sérv. a fájdalom kisugárzásának mértéke, intenzitása pedig a nyomás alá került idegekre gyakorolt nyomás erősségétől függ.

A végtagi zsibbadás mellett érzészavar, égő érzés vagy épp érzéketlenség, ágyéki porckorongsérv esetén súlyos esetben mozgászavar és gyenge izomműködés, bénulás valamint széklet és vizelettartás kontrolljának zavara is jelentkezhet. Ez tipikusan műtéti indikáció.

A gerincsérvről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Névtelen terv - 2022-11-09T160631.254.png

Olyan magán gyógytornászt keres, aki megfizethető áron dolgozik és már 2-3 napon belül tudja Önt fogadni? Tekintse meg árlistánkat, majd jelentkezzen be online!

4. Rizikófaktorok, amelyek idegbecsípődést okozhatnak

Az alábbi rizikófaktorok jelenléte esetén érdemes fokozott figyelmet fordítani az idegbecsípődés megelőzésére:

 • Női nem
 • Túlerőltetés
 • Túlsúly
 • Várandósság
 • Pajzsmirigybetegség
 • Cukorbetegség

Szeretné megelőzni az idegbecsípődést? Jelentkezzen be online és segítünk!

5. Ezek lehetnek az idegbecsípődés tünetei

Amikor a perifériás idegek valamilyen oknál fogva hirtelen nyomás alá kerülnek, idegbecsípődésről beszélünk. Az idegi érintettség jellegzetes tüneteket okoz:

 • égő, szúró fájdalom, amely kisugározhat a közeli végtagokba
 • az izomzat megfeszülhet
 • zsibbadás jelentkezhet a környező területeken, amelyeket az érintett ideg lát el
 • érzéskiesés a végtagokban

Súlyos esetben az alábbiakat is tapasztalhatja:

 • gyengülhet az érintett oldali végtag izomzata
 • bizonyos reflexek kieshetnek (pl.: térd, sarok)
 • széklet és vizelettartási zavar alakulhat ki
Névtelen terv - 2022-11-09T160621.210.png

Gyógytornára van szüksége, és nem szeretne hetek, hónapokat várni? Tekintse meg szabad időpontjainkat, s foglalja le néhány kattintással az Önnek megfelelőt! Akár már 2-3 nap múlva jöhet is szakemberünkhöz!

6. Az idegbecsípődés diagnosztikája

Az idegbecsípődés diagnózisának felállítása mindenképpen orvosi kompetencia. A szakorvos először is fizikális vizsgálatot végez a panaszos területen, majd további képalkotó eljárásokat kér a panasz hátterében álló ok tisztázásához.

Ekkor szükség lehet speciális elektródákkal végzett idegvezetéses vizsgálatra (vagy EMG-re: Elektromiográfia), valamint a terület ultrahangos megfigyelésére, illetve egy MRI felvételre is, amellyel a szövetek állapotát és helyzetét képesek felmérni.

Névtelen terv - 2022-11-09T160634.334.png

Idegbecsípődést diagnosztizáltak Önnél és minél hamarabb gyógytornászra lenne szüksége? Tekintse meg online naptárunkat és foglalja az Önnek is megfelelő leghamarabbi időpontot!

7. Az idegbecsípődés kezelési módjai

Számos kutatás létezik főként a kéztő alagút szindrómában szenvedő egyének terápiájára. A vizsgálatok összeredménye alapján elmondható, hogy a konzervatív és a műtéti kezelés együttes alkalmazása vezet a leggyorsabb javuláshoz. A kortikoszteroidos injekciót követően 3 hónapos után követés során azt találták, hogy jelentős mértékben csökkentek a tünetek, míg a sebészeti beavatkozás után a 2 éves felülvizsgálat során mutattak ki hosszabb távú javulást.

Miután a szakorvos felállította a diagnózist, az idegbecsípődésre az alábbi terápiákat javasolhatja.

7.1. Gyógyszerekkel a tünetek ellen

Ha az idegbecsípődés hátterében valamilyen gyulladás áll (pl.: ízületi, ínhüvely), a szájon át alkalmazott gyulladáscsökkentő gyógyszerek hatékonyan enyhíthetik a kialakult tüneteket.

Előfordulhat azonban, hogy komolyabb hatóanyagú gyógyszerre van szükség, ekkor az orvos által, helyileg alkalmazott kortikoszteroidos injekció lehet a hatásos módszer. Mivel az injekció helyileg hat, ezért a tünetek csökkenése igen gyorsan érzékelhető, azonban csak korlátozott számban lehet igénybe venni.

7.2. Gyógytorna – az idegbecsípődés oki terápiája

A legtermészetesebb és leghatékonyabb kezelési módja az idegbecsípődésnek a gyógytorna, hiszen a mozgás által gyógyít, amely az egyik legalapvetőbb képességünk. 

A gyógytorna során alkalmazott nyújtásokkal és erősítésekkel a gyógytornász egyaránt lazítja a feszes izmokat, a gyengéket pedig megerősíti. A komplex kezelésnek köszönhetően az izomegyensúly helyreáll, így egy megerőltetőbb mozdulat sem fog panaszt okozni. 

Gyógytornával hatékonyan átmozgathatók a hát és a derék izmai, amelyeknek kiemelkedő szerepe van a megfelelő testtartás fenntartásában, ezáltal a gerincproblémák kialakulásának megelőzésében is. Mivel a gyógytorna a mozgáson alapul és serkenti a keringést, ezért a testsúly csökkentésében is hatékony szerepet játszik.

A gyógytornászok további kezelési módszereket is alkalmazhatnak annak érdekében, hogy teljes körű kezelést kapjon. A manuálterápia például kifejezetten a gerinc eredetű problémákat célozza meg. Lényege, hogy a gyógytornász speciális fogásokkal mobilizálja a csigolyákat és az azokat összekötő kisízületeket. 

Névtelen terv - 2022-11-09T160606.427.png

A terápia alapja a tünetek átbeszélése, majd ez után a szakember speciális tesztekkel megvizsgálja az egyes ágyéki csigolyák közötti mozgást. Ezt megteszi a törzs előre, hátra és oldalra hajlásában, csavarásában is, attól függően, hogy a becsípődés ezt milyen mértékben engedi. Az eredményeket összegezve eldönti, melyik az a néhány fogás, ami a legeredményesebb a becsípődés oldására. 

Továbbá szintén hatásos módszer lehet idegbecsípődés esetén az idegmobilizációs technika (vagy neurodinamika), amely speciális fogás- és mozgáskombinációkkal egyfajta diagnosztikai és terápiás eljárást nyújt. Eredményeként a blokkolt idegek felszabadulhatnak, csökkenhet a gyulladás, növekedhet a mozgásterjedelem, és nem utolsó sorban a fájdalom is csökkenhet.

7.3. Műtét – minden esetben megoldás lehet?

Az idegbecsípődés kezelését minden esetben konzervatív úton kezdik meg, majd, ha néhány hónap múlva sem értek el ezekkel a módszerekkel jelentős javulást, szóba kerülhet a műtét.

Attól függően, hogy milyen probléma áll a becsípődés hátterében, a műtéti eljárások és technikák is igen változatosak lehetnek. Például alagút szindróma esetén az alagút kitágítása a cél, csontkinövésnél pedig a csőrképződések eltávolítása. 

Mivel azonban a műtét minden esetben igen megterhelő a szervezet számára, így a posztoperatív időszakban kiemelten fontos a gyógytornász által vezetett rehabilitáció.

Műtéti utáni rehabilitációhoz keres tapasztalt gyógytornászt? Kérjen visszahívást, és segítünk!

8. Gyógytornász tanácsai az idegbecsípődés megelőzésére

Alapvető életmódbeli változtatásokkal sokat tehet azért, hogy megelőzze az ideg becsípődését. A szakember szerint alábbiakra érdemes figyelnie:

 1. Törekedjen az ideális testsúly elérésére, ugyanis a túlsúly megerőltető lehet az izmok számára, amelyek egy idő után az állandó munka miatt befeszülhetnek, és ennek következtében elnyomhatják a gerincből kilépő idegeket.
 2. Végezzen heti rendszerességgel testmozgást, amely nyújtó és erősítő gyakorlatokat is tartalmaz. Ezáltal fenntartható a megfelelő izomerő egyensúly, és kisebb eséllyel fordulhat elő túlterhelés.
 3. Ügyeljen a helyes testtartásra! Ha problémái adódnak a gerincével, kérje szakember segítségét, aki személyre szabott terápiával támogathatja a gerince egészségét.
 4. Sajátítsa el a megfelelő emeléstechnikát, és tanulja meg, hogyan kell helyesen guggolni. Ezek alkalmazásával elkerülheti a hirtelen, túlterhelésből adódó derék becsípődést.
 5. Ha derékpanasza van rengeteg gyakorlati videót megtalálhat az interneten, de egyedül semmiképp ne kezdjen bele tornába! Egy rosszul kivitelezett mozdulatsor akár állapotromláshoz, becsípődéshez is vezethet! Először kérje egy szakképzett gyógytornász segítségét!

Kezdődő derékpanaszai vannak, és szeretné megelőzni az idegbecsípődést? Ebben is segítségére lehet egy tapasztalt gyógytornász! Jelentkezzen be hozzánk online!

9. Az idegbecsípődés speciális gyógytornája

A gyógytorna természetes úton, a mozgás által veszi kezelésbe az idegbecsípődést kiváltó okot. A kezelések célja az idegbecsípődés tüneteinek csökkentése mellett az érintett ideg felszabadítása, a szövetek lazítása és az izmok erősítése. A gyógytornászok olyan komplex terápiát alkalmaznak, amelynek köszönhetően, rendszeres kezelésekkel az említett célok teljesülhetnek.  

Ehhez elsősorban alkalmaznak egy speciális, idegmobilizációs technikát. A módszer lényege, hogy speciális fogás- és mozgáskombinációkkal feloldja a nyomás alá került ideget. Eredményeként a blokkolt idegek felszabadulhatnak, az érzéskiesés és a zsibbadás elmúlhat, és nem utolsó sorban a fájdalom is csökkenhet.

Névtelen terv - 2022-11-09T160602.211.png

Az idegmobilizálás mellett nagy hangsúlyt fektetnek az erősítő és nyújtó gyakorlatokra is. A gyengült izmok erejének növelésével, és a feszes szövetek lazításával olyan egyensúly állítható fel, amely hosszútávon biztosíthatja egy újabb idegbecsípődés megelőzését. 

A gyógytorna serkenti a vérkeringést, ezáltal nő a szövetek oxigén ellátása nem csak az érintett területen, hanem az egész szervezetre kiterjedően. Ez a folyamat elősegíti a gyulladás csökkenését, ezáltal a szövetek regenerálódását. Mindez hozzájárul a duzzanat csökkenéséhez is, ugyanis a vérkeringés mellett a nyirokkeringés is fokozódik, amely az ödéma (felgyülemlett folyadék) elvezetésében lényeges szerepet játszik. Ennek köszönhetően pedig természetes úton a fájdalom is mérséklődni fog.

A rendszeresen végzett torna hozzájárul a testsúly csökkenéséhez, amely a túlsúly leküzdésében nagy segítséget jelenthet, amely szintén az egyik háttérben meghúzódó ok lehet.

A gyógytorna összes pozitív hatásait tekintve levonható az a következtetés, hogy nem csak az idegbecsípődés okozta panaszai fognak enyhülni, hanem hosszútávon a közérzetében is nagyfokú, pozitív változást tapasztalhat.

Megfizethető áron keres magán gyógytornászt Budapesten? Jelentkezzen be hozzánk!

10. Az idegbecsípődés szövődményei gyógytorna hiányában

Az idegbecsípődés az esetek kis részében oldódik meg önmagától és a gyógyulás akár 3-6 hétig is eltarthat, míg gyógytornával ez az idő 1-2 hétre is lerövidülhet

Mivel a kiváltó ok nem lesz kezelve, a becsípődés következtében kialakult fájdalom krónikussá válhat, valamint lesznek olyan mozdulatok, amelyek kivitelezése panaszos, akár akadályozott is lehet. A fájdalmakra jellemző, hogy minél tovább állnak fenn, annál érzékenyebb lesz az idegrendszer rá. Tehát, ha az idegbecsípődést okozó probléma megoldását hosszú ideig halogatjuk, akkor annak feloldásával is lehetséges, hogy a fájdalom hosszú távon megmarad.

Kezelés nélkül az idegbecsípődés komoly tüneteket is okozhat. További probléma lehet, hogy a tartós idegnyomás miatt annak funkciója jelentős mértékben csökken, ezáltal reflexkiesés, izomgyengeség majd bénulás jöhet létre. Ezek terápiája hosszadalmas és nehéz folyamat, így érdemes idejében megkezdeni az idegbecsípődés kezelését. 

A megváltozott terhelés az érintett területen kívül más testrészre is negatív hatással lehet, például könnyen kialakulhat csípő – vagy vállfájdalom. Minél több probléma áll fenn egyszerre, annál hosszabb időt vesz igénybe a normál, panaszmentes állapot elérése.

Szeretné megelőzni az idegbecsípődés szövődményeit? Kérjen visszahívást és segítünk!

11. Így zajlik az idegbecsípődés gyógytornája

A Gyógytornászom.hu rendelőjében, az Ön által kiválasztott, több éves tapasztalattal rendelkező gyógytornászhoz megérkezve először is egy részletes, 1 órás állapotfelméréssel kiderítjük az idegbecsípődés kiváltó okát. Amíg egy orvosi vizsgálat átlagosan 9 perc, nálunk ez 1 órát vesz igénybe.

Az anamnézis felvétele során részletesen kikérdezzük a panaszairól, majd egy fizikális vizsgálat következik. A terapeuta áttapintja a panaszos területet, ezáltal vizsgálja a szövetek állapotát, és közben folyamatosan kérdezi Önt, hogy mit érzékel. Ezt követően speciális tesztekkel felmérjük az ágyéki szakasz mozgásait, valamint a csigolyák közt létrejövő mozgások mértékét is megfigyeljük.  

A kapott eredmények alapján egy személyre szabott terápiás tervet állítunk fel az Ön számára, amelyet részletesen ismertetünk és átbeszélünk Önnel. 

A kezelések célja az idegbecsípődés következtében kialakult tüneteket csillapítása, és a kiváltó ok kezelése. A kitűzött célokat többek között elérhetjük passzív technikákkal, amikor a terapeuta végez speciális fogásokat (pl.: manuálterápiás technikák), vagy aktív gyakorlatokkal, amely lényege, hogy a gyógytornász által diktált feladatokat kell elvégeznie. 

Empatikus gyógytornászaink minden kezelés alkalmával felülvizsgálják az eddigi eredményeket és az Ön aktuális állapotához mérten szabják meg a feladatokat. 

Az aktív gyakorlatoknál figyelünk a helyes kivitelezésre, ugyanis házi feladatként otthonában Önnek is végeznie kell a gyógytornát. Így nem csak felgyorsítható a gyógyulás idő, hanem tartósan fenntartható a közös munka által kialakult pozitív állapot is. 

Névtelen terv - 2022-11-09T160644.158.png

Már az első néhány alkalom után érezni fogja az idegbecsípődés okozta fájdalom csökkenését, és bátran végez majd addig problémákat okozó mozdulatokat, kezelésről-kezelésre pedig a testtartás javulását és a kisugárzó tünetek enyhülését is megtapasztalhatja, valamint hétről-hétre érezni fogja, hogy a fájdalom és a zsibbadás enyhül, az érzéskiesés pedig fokozatosan megszűnik.

A Gyógytornászom.hu-nál SZÉP Kártyával vagy Egészségpénztári Kártyával is fizethet, továbbá minden kezelés (beleértve a manuálterápiát is) egy áron van! Kattintson, és tekintse meg árlistánkat!

12. Bejelentkezés gyógytornára

Amennyiben Önnél is idegbecsípődést diagnosztizáltak és rendszeres gyógytornára van szüksége, jöjjön el a Gyógytornászom.hu rendelőjébe egy egyéni állapotfelmérésre! Egy kezelés ára nálunk csak 13.200 forintba kerül! 

Személyesen Budapest 2. kerületében, a Batthyány tér közelében, a Vitéz utca 9. vagy az 5. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 72. szám alatt várjuk világos, csendes, modern rendelőnkben. A Gyógytornászom.hu szakemberei több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így biztosan megfelelő kezelést kaphat

Rendelőnkben fizethet készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H) és bizonyos egészségpénztári kártyákat is elfogadunk (OTP, MKB, Patika, Prémium, Tempo). 

Időpontot foglalni lehet telefonon a 06-30-50-50-50-3 számon (9 és 17 óra között) vagy oldalunkon keresztül online. Igény esetén visszahívást vállalunk. 

Rendelőnk könnyen megközelíthető a fő tömegközlekedési eszközökkel, valamint autóval is. Termeink jól felszereltek, kényelmes kezelőágyak állnak rendelkezésre. 

Csapatunk folyamatosan továbbképzi magát különböző tanfolyamokon, hogy vendégeinknek a leghatékonyabb, leggyorsabb eredménnyel járó kezelést tudjuk nyújtani. Minden alkalommal maximálisan odafigyelünk az egyénre, az alapos, részletes kikérdezésre, hogy minél pontosabb képet kapjunk nem csak a hátfájásról, hanem a vendég életkörülményeiről is. 

Nálunk lehet kérdezni, sőt! Ha nem ért valamit, bizonytalan abban, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, mindenképp kérdezzen! Arra törekszünk, hogy minél részletesebben elmagyarázzuk a kezelést, a problémájához vezető okokat és hogy mit lehet tenni a csökkentése, megszüntetése érdekében.

Pácienseink ezt írják az idegbecsípődés gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!

gerincferdülés