kinesio taping

Kinesio taping – Ahogy a gyógytornász csinálja

A kinesio taping technika, vagy más néven kinizológiai tapasz használata egyre általánosabb jelenség. Míg néhány évvel ezelőtt szinte csak sportolókon láthattuk ezeket a színes tapaszokat, ma már széles körben használják őket fájdalomcsillapításra és rehabilitációs célokra is. Viszonylag könnyen beszerezhetőek, számtalan formában, színben és mintával kaphatóak webáruházakban és drogériákban is. Mégsem ajánljuk a használatukat szakszerű segítség nélkül. 

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Mire való a kinesio taping?

A kinesio taping a mozgásszervi problémák kezelésére irányuló terápia. Az általános felfogással ellentétben nem csupán fájdalomcsillapításra alkalmas, javíthatjuk vele a mozgásmintákat is.

Gyors és hatékony segítséget nyújthat ficamok, húzódások, ínhüvely gyulladások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak esetén is. Ezen kívül a mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációt is segítheti. 

A szakszerű ragasztási módszerek segítségével ugyanis erősítő és korrigáló hatást is el lehet vele érni. Az izmok és ízületek stabilizálásával, tehermentesíti a sérült szöveteket, ezzel pedig képes a fájdalom gyors csökkentésére. Hatására fellazulnak a szövetek és intenzívebbé válik a nyirokfolyadék áramlása hatékonyan hozzájárul a rehabilitációhoz és a gyógyuláshoz is. 

A kinesio taping jótékony hatásai

Széles körben ismert a kinesio tape alkalmazása fájdalomcsillapításra, azzal azonban már kevesebben vannak tisztában, hogy ezt hogyan éri el és, hogy milyen további jótékony hatásai vannak. 

  • Elősegíti a nyirokfolyadék áramlását,
  • javítja a vérkeringést, 
  • stabilizálja az izmokat és ízületeket,
  • tehermentesíti a sérült szöveteket, 
  • gátolja az izomgörcsök kialakulását. 

A kineziológiai tapasz különleges anyaga, ami hosszában több irányban nyújtható, de széltében merev, nagyon hasonlít az emberi izomzathoz, szalagokhoz. Megtámaszt, ingerel bizonyos izmokat, segíti a helyes működésüket.

Ahhoz azonban, hogy ezeket elérjük, nem mindegy hogy hogyan helyezzük fel. A helyes technika ismerete nélkül hiába várjuk a kívánt eredményt, akár fokozódhatnak is a panaszok.

kinesio taping

Egy gyógytornász is segíthet

A kineziológiai tapasz felhelyezése rugalmasan alakítható a panaszokhoz, a szakember ismeri, hogy mik azok a kulcspontok, ahol maximálisan képesek kifejteni hatásukat. 

Ezek figyelembevételével alakítja ki azt a mintát, amire Önnek a fájdalom és a probléma enyhítéséhez szüksége lesz. 

Fokozható a kezelés eredménye, ha a kinesio tapinget mozgásterápiával, gyógytornával is kombináljuk. Ezek már önmagukban képesek lehetnek a mozgásszervi panaszok enyhítésére. A fájdalom akár már néhány alkalom után jelentősen enyhülhet, együttesen pedig még eredményesebb kezelést nyújthatnak. 

Akár kinesio tapingre, akár a tapaszos kezelést kiegészítő gyógytornára van szüksége, keressen minket bizalommal Budapest szívében, a Batthyány tértől nem messze! Gyógytornászainkhoz online is egyszerűen időpontot foglalhat. Ha nem biztos benne, melyik kezelés lenne ön számára a legjobb, hívjon minket telefonon 9-17 óráig a 06 30 50 50 50 3-as telefonszámon hétköznaponként! 

Gyógytorna kezeléseinket minden esetben egy egy órás alapos állapotfelméréssel kezdjük. Ennek során egy szóbeli és fizikális állapotfelmérésre is sor kerül, majd a gyógytornász javasol egy személyre szabott terápiát, amivel akár már néhány alkalom után meg is szűnhetnek fájdalmai. 

Kinesio tape: van különbség a színek között?

A kineziológiai tapaszok többféle színben és mintával kaphatók, ez nem határozza meg a minőséget. Anyagukban és elasztikusságukban egyaránt megegyeznek.

A különböző színeknek ugyanakkor különböző hatást tulajdonít a színterápia, bár ez nem bizonyított tény.  

A kék a nyugalom színe, ezáltal hűsítő, nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású lehet. A rózsaszín segít ellazítani az izmokat, a narancs és a piros melegséget sugároz, oldja a feszültséget és a görcsöket. A fehér a tisztaság, a fekete az erő színe. Gyakran használt színek még a zöld és a citromsárga, amiket például ízületi gyulladás és reumatikus panaszok enyhítésére is alkalmaznak. 

Népszerű a bézs színű kineziológiai tapaszt is mind a szakemberek, mind a páciensek körében, mivel a természetes bőrszínhez hasonló, így egyáltalán nem feltűnő a viselése.

Ha segítségre van szüksége mozgásszervi fájdalmai enyhítésében, keresse bizalommal a Gyógytornászom.hu csapatát! Akár már néhány napon belül fogadni tudjuk.

Mozgásszervi panasza van? Kérjen visszahívást és segítünk! 

Az alábbi gombra kattintva már akár 2 munkanapon belül foglalhat hozzánk időpontot az első alkalomra, amely egy részletes állapotfelmérés. Gyógytornászaink a legprofibbak az Ön speciális panaszának gyógyításában!  ↓