Magán gyógytorna a belvárosban Budapesten - Gyógytornászom.hu
Hívás!Bejelentkezés!
 • Derékfájdalom, gerincsérv, térd- és csípőfájdalmak? 4 év tapasztalatával várom!

  Mckenzie terápiával és gyógytornával 10 alkalom is elég lehet, hogy meggyógyuljanak mozgászervi panaszai. – Pfundt Éva  – gyógytornász
  Hívja rendelőnket ezen a számon: ☏ 06/30 50-50-50-3
  vagy kérjen visszahívást az űrlap kitöltésével! ⇓

  Visszahívás
  Inkább időpontot foglalna? Itt jelentkezhet be hozzám! ⇓
  Éva szabad időpontjai >>

Pfundt Éva – gyógytornász

 • Derékfájdalom kezelése: kopásos megbetegedések, tartáskorrekció, sérvesedés okozta fájdalmak, kisugárzó/idegi panaszok, csigolyaelcsúszások, csigolyaívzáródási zavarok, izomdiszbalanszok, mélyizom-, core izomzat erősítése
 • Ágyéki porckorongsérv kezelése: akut időszaktól a késői rehabilitációig
 • Tartáskorrekció: helytelen testtartás, hanyagtartás, ülő munka okozta fájdalmak kezelése, megelőzése, ergonómiai tanácsadás
 • Túlterhelés; izomfeszesség; stressz okozta nyak-, vállövi panaszok kezelése
 • Ülőmunka okozta elváltozások megelőzése; kezelése
 • Térdízületi fájdalmak, panaszok kezelése: kopásos megbetegedések; túlterhelés okozta fájdalmak; izomfájdalmak; meniscus-, szalagműtétek előtti ill. utáni állapotok
 • Csípőízületi-, csípőtáji fájdalmak: kopásos megbetegedések; túlterhelés okozta sérülések, izomfájdalmak; izomdiszbalanszok
 • Láb statikai elváltozásainak kezelése: boltozatsüllyedések; bütyök; talpi fájdalmak
 • Időskori kezelések: általános átmozgatás, szinten tartás, egyensúlyfejlesztés vagy meglévő panaszok kezelése
 • Debreceni Egyetem, Népegészségügyi kar: Gyógytornász – Fizioterapeuta 2013-2017
 • McKenzie módszer, Mechanikai Diagnózis és Terápia – “A” kurzus – lumbális gerinc
 • Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerinc-medence komplex rehabilitációjában
 • Kinematic Taping: alapfelhelyezések
 • Neurodinamika: a perifériás neurogén panaszok funkcióvizsgálata, kezelése és tape-elése
 • SMR (self myofascial release) a sport-és mozgásszervi rehabilitációban (folyamatban)
 • FDM I. Fascia Disztorziós Modell (folyamatban)
 • Gyógytorna
 • Szegmentális stabilizációs tréning
 • McKenzie módszer
 • Stretching
 • Kinematic Taping
 • Gyógymasszázs

Bejelentkezés Évához!

“Gyógytornász diplomámat a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán szereztem 2017-ben, azóta szakmai továbbképzéseken igyekszem bővíteni a tudásomat. Többféle területen szereztem tapasztalatot: akut, ill. krónikus megbetegedések gyógyításában, legyen az akár derékfájdalom, ágyéki porckorong degeneráció vagy mozgásszegény életmódból fakadó tartáshiba okozta fájdalom, kellemetlenség. A kezeléseim alkalmával fontos számomra az egyénre adaptált, precíz, alapos, lelkiismeretesen összeállított terápia, hogy minél hamarabb és minél hatékonyabban tudjak segíteni a hozzám forduló páciensek panaszain.”

Így segítek Önnek is hamarabb felépülni:

Derékfájdalom

A derékfájdalom az egyik leggyakoribb mozgásszervi megbetegedés, ez nem csoda, hiszen egyre kevesebben töltik a szabadidejüket fizikai aktivitással, ezzel ellentétben nő az ülő életmód már a szabadidős tevékenységek közben is. A gerinc felépítésének összetettségéből adódóan a derékfájdalom több okra vezethető vissza, alapos, precíz állapotfelmérést, kivizsgálást és kezelést igényel.

Így segít a gyógytorna a derékfájáson.

Gyakran áll a fájdalom hátterében a környező izmok-, mélyizmok gyengeségére, amelyek így nem képesek kielégítően ellátni stabilizáló, tartó funkciójukat. Ha a fájdalom oka erre vezethető vissza kitűnő megoldás lehet a szegmentális stabilizációs tréning gyakorlatanyagának megismerése és alkalmazása, mely segít ezeket a funkcióvesztéseket korrigálni, segít stabilizálni a gyengeség miatt instabillá vált területet, ágyéki gerincszakaszt, ezzel együtt segít a panaszok enyhítésében, megszüntetésében.

 

 

Ágyéki porckorongsérv

Ágyéki csigolyák között elhelyezkedő porckorong fontos feladata a csigolyák közti távolság megtartása és a gerincünk szabad mozgásainak, rugalmasságának biztosítása. A természetes öregedési folyamatok mellett, hosszú évekig fennálló helytelen terhelés vagy hirtelen fellépő nagy terhelés, rossz mozdulat következtében is kialakulhat a porckorong károsodása. A porckorong elkezd kiszáradni, vizet veszít és elveszíti rugalmasságát is, ezáltal sérülékennyé válik az évek során. Ha a porckorong sérül, kiboltosul a csigolyatest alól irritációt okozhat a közvetlen környezetében elhelyezkedő kilépő idegeken, gerincvelőn, szalagokon ezzel jelentős fájdalmat okozva.

Így segít a McKenzie torna az ágyéki porckorongsérven.

A Mckenzie terápia a porckorongsérv speciális vizsgálati és kezelési módszere, melynek célja a nyomás alá került képletek felszabadítása, a porckorong sérülés előtti helyzetének visszaállítása, ezzel a fájdalom mihamarabbi csökkentése.

 

 

Tartáskorrekció

A testtartás az egyes testrészek egymáshoz való viszonya, egyensúlyi állapot, melyet a testtartásért felelős izmok állandó, szüntelen munkája tart fenn. Ha a gerinc görbületeinek harmóniája felborul és a különböző testrészek helyzete megváltozik tartáshibáról beszélhetünk. Ha a tartási rendellenességek rögzülnek, a természetes izomegyensúly felbomlik, izom diszbalansz alakulhat ki, mely tartós fennállása esetén komolyabb, strukturális elváltozásokat eredményezhet.

Így segít a gyógytorna a tartáskorrekción.

Gondosan összeállított feladatsorral a tartásért felelős, meggyengült izmok erősítésével, a feszes izmok lazításával törekszünk a helyes, természetes izomegyensúly kialakítására, hogy ezek az izmok tökéletesen el tudják látni a feladatukat, ezzel megelőzve a súlyosabb panaszok kialakulását.

 

 

Stretching

Gyakran találkozunk az ízületek merevségével, izmok feszességével, megrövidülésével például tartásbeli rendellenességeknél, ízületi sérüléseknél, fájdalmaknál. Az izmok általános rugalmasságának megtartása vagy javítása, ezáltal a sérülések csökkenése fontos feladatunk.

Így segít a stretching a fájdalmakon.

A stretching olyan terápiás eljárás, amely során a megrövidült lágyrészeket (izmok, inak, kötőszövetes elemek) nyújtjuk meg, hogy a mozgásfunkció újra a régi legyen, ezzel megakadályozva a súlyosabb – akár ízületi – problémák kialakulását.

 

 

Ülőmunka okozta elváltozások megelőzése, kezelése

A felnőtt lakosság általában 6-8 órát, az ébren töltött órák mintegy 45-50%-át tölti ülő pozícióban A hosszas ülés következtében felvett helytelen, hanyag testtartás is egy láncreakció eredménye, amelynek kialakulása a gerinc, medence vagy akár a fej helyzetének megváltozásával is kezdődhet. Ha a tartási rendellenességek rögzülnek, a fiziológiás izomegyensúly felbomlik, izom diszbalansz alakulhat ki, mely tartós fennállása esetén strukturális elváltozásokat eredményezhet.

Így segít a gyógytorna az ülőmunka okozta elváltozásokon

Annak érdekében, hogy az izmok egyensúlyát fenntartsuk, illetve helyreállítsuk az izmok megfelelő fiziológiás állapotát, az a feladatunk, hogy a túlfeszülésre, rövidülésre hajlamos izmokat nyújtsuk, lazítsuk, a gyengülésre hajlamos izmokat pedig erősítsük egyénre szabott gyógytorna gyakorlatsorral.

 

 

Túlterhelés, izomfeszesség, stressz okoztya nyak-,vállövi panaszok

A hosszú ideig tartó fizikai inaktivitás az izmaink számára sem kedvező, sőt további elváltozásokat okozhat. Az izmoknak, inaknak és csontoknak is szükségük van az aktivitásra, hiszen csak így képesek a funkcionalitásukat fenntartani. Ha fizikai inaktivitás mértéke nő, az izmok gyengülnek, amely előbb vagy utóbb komolyabb elváltozásokat okozhat. A nyak-, vállövi szakasz gyakran, gyorsan reagál fájdalmas izomfeszességgel a hosszan tartó fizikai inaktivitásra, stresszre, hosszas ülésre, számítógéphasználatra.

Így segít a gyógytorna a túlterheléses izomfeszességen.

Gyógytorna során egyénre szabott, nyújtó, lazító, stretching feladatok összeállításával és gyógymasszázs kiegészítésével eredményesen kezelhetőek.

 

 

Térdízületi fájdalmak

A térdfájdalmak az ízület összetettsége miatt nagyon szerte ágazóak lehetnek, pontos állapotfelmérést igényel a fájdalom lehetséges okainak felderítése. A térd fájdalma kialakulhat az idő előrehaladtával; rossz terhelés következtében; túlterhelésből adódóan; helytelen sportaktivitást követően, de kialakulhat a fájdalom hirtelen sérülés okán is, amely sok esetben műtéti ellátásra szorul.

Így segít a gyógytorna a térdízületi fájdalmakon.

Gyógytorna feladatok összeállításával lehetőségünk van a fájdalom mihamarabbi csökkentésére, ízületi mozgástartomány megtartására vagy javítására, izomegyensúlyfelborulások kezelésére ill. a térdet stabilizáló izomzat alapos megerősítésére. Tervezett térdízületet érintő műtéteket követően fontos feladatunk a térdízület szakszerű rehabilitálása is.

 

Magára ismert a felsorolásban?

Szeretne sportsérülése, műtétje után gyorsabban gyógyulni, vagy derékproblémáján végre? 4 év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Ha már eljutott oda, hogy tenne a gyógyulásért, akkor jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

Bejelentkezem!

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Gyógytornáim során az alábbi kezeléseket alkalmazom

Állapotfelmérés

Állapotfelmérés+Terápiás terv kialakítása

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Szegmentális stabilizációs torna

A derékfájdalom terápiája

Senior torna

Speciális torna időseknek

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Sportrehabilitáció

sportsérüléseket követő kezelés

Ezt mondják, akik hozzám járnak:

Porckorongsérvem miatt már dolgozni sem tudtam, amikor elkerültem Katinkához. Már néhány alkalom kezelés elég volt hozzá, hogy elérjük azt, hogy az ülés kevésbé fájdalmas legyen és a javulás azóta is tart! Szívből ajánlom mindenkinek!
Hegyi MártonÉrd
Évek óta egyre súlyosbodó nyak- és derékfájás miatt ajánlotta az orvos, hogy keressek fel egy gyógytornászt. Az interneten találtam meg az oldalukat és nagyon szimpatikus, érthető volt a weboldal. Katinka nagyon kedves volt és már első alkalommal átjött, hogy ért ahhoz amit csinál. Nem csalódtam!
Orsós BeátaPécel
Edzés közben meghúztam a derekam, így kerültem a doktornőhöz. Egy bérlet elég volt hozzá, hogy újra rendbe jöjjek. Köszönöm és ajánlom másnak is!
Erdélyi BalázsBudapest

Jelentkezzen be gyógytornára!

Mi pedig a tünetek helyett a fájdalmai okát gyógyítjuk meg!
Pfundt Éva – gyógytornász

 • Online naptárunkban 3 kattintással bejelentkezhet állapotfelmérésre!
 • Foglaljon egy Ön számára megfelelő időpontot,és jöjjön várakozás nélkül!
 • Ha kényelmesebb Önnek, akkor hívhat is minket! 06-30-50-50-50-3
 • Az első alkalommal, az állapotfelmérésen részletesen feltérképezzük panaszait, rámutatunk fájdalma okára, és az okot megcélzó egyéni kezelési tervet alakítunk ki Önnek.
 • Ezt követően érdemes heti 1 alkalommal jönnie hozzánk abban az időpontban, amikor Önnek kényelmes.
 • Pácienseink többségének már 10 alkalom elegendő a teljes gyógyuláshoz, ezért célszerű bérletben gondolkodnia.

Időpontot foglalok!