Manuálterapeuta Budapest - Manuálterápia gyógytornász
Hívás!Bejelentkezés!
 • MANUÁLTERÁPIA: 17 ÉVE SEGÍTEK VÁLL, HÁT-, DERÉK- ÉS NYAKFÁJDALMON, BEFAGYOTT VÁLLON.

  Manuálterápiával már néhány alkalom után csökkenhetnek fájdalmai! Foglaljon időpontot és várakozás nélkül fogadom! – Ziglerné Szőke Rita –  gyógytornász / manuálterapeuta
  Hívjon: 06-30-50-50-50-3

A manuálterápia panasza okát vesz célba, ezért a gyógyulás maradandó lehet!

 

Ziglerné Szőke Rita vagyok, gyógytornász és manuálterapeuta. 17 éve kezelek sikeresen  gerincproblémás és sérült betegeket. A gyógytornától Önnek is:

Már néhány alkalom után csökkenhetnek hát-, csípő- és derékfájdalmai. 10 alkalom pedig teljesen fájdalommentessé teheti.

Műtét / sérülés után az érintett terület mozgásai javulnak

Gerincsérve tartósan javulhat, meggyógyulhat.

Nyakmerevsége, befagyott válla végre tartós javulásnak indulhat.

Így segítek Önnek is fájdalom nélkül élni:

Hát-, csípő- és derékfájdalom:

Számos oka lehet, amiért fájdalom jelentkezik deréktájékon, hátunkon, csípőnk környékén. Elég lehet egy hirtelen rossz mozdulat, de az is gyakori jelenség amikor lassan, fokozatosan alakul ki a gerinc elmerevedése, a csípők mozgásbeszűkülése.

Így segít a manuálterápia a hát- csípő- és derékfájdalmakon.

Manuálterápiás kezelés során először egy teljes állapotfelméréssel lokalizálom a kialakult ízületi blokkokat, feltérképezem az izomrendszer állapotát. Ezt követően speciális fogások segítségével oldom a blokkokat, hogy az ízületek képesek legyenek újra mozogni. A megrövidült izmokra nyújtást alkalmazok, a meggyengültekre pedig erősítő gyakorlatokat. Ezáltal helyreáll az izomegyensúly, a gerinc képes lesz újra teljes mozgásra.

 

 

Nyakmerevség, fejfájás, szédülés

Az ülőmunka, számítógép előtti görnyedés, mindennapi stressz: mind-mind nagymértékben hozzájárulnak, hogy nyakunk elmerevedik. Először csak alkalomszerűen fájdogál, elalusszuk, később ez a fájdalom tartóssá válik és gyakran vezet állandósuló fejfájáshoz, szédüléshez is.

Így segít a manuálterápia a nyakmerevségen, fejfájáson, szédülésen.

Manuálterápiával segítek, hogy a kialakult ízületi blokkok oldódjanak, a görcsös izmok ellazuljanak, a fej keringése javuljon. Már néhány alkalom után könnyebb lesz a mozgás és megszűnnek a fájdalmak, a betanított nyújtó és átmozgató tornagyakorlatok által pedig megelőzzük azok visszatérését.

 

 

Porckorongsérv / gerincsérv

Az egyoldalú munkatevékenység (ülő/álló helyzet), illetve nagyfokú igénybevétel (rendszeres cipekedés, fizikai munka) következtében gerincünk statikája megborul és túlzott terhelés hárul a porckorongokra, mely az idő előrehaladtával a porckorong elváltozásához, kiboltosulásához vezethet.

Így segít a Mckenzie torna + manuálterápia a derékfájáson.

Kezdődő illetve már kialakult gerincsérv esetén McKenzie terápiával hatunk a sérült porckorongra, hogy a kiboltosulás csökkenjen, ezáltal a környező idegekre gyakorolt nyomás mérséklődjön és a fájdalmak enyhüljenek. Manuálterápiával segítünk a gerinc statikáját helyreállítani és célzott gyógytorna gyakorlatokkal pedig megőrizzük az ideális állapotot.

 

 

Sérülések-, műtétek rehabilitációja

Ficamok, csonttörések, szalagsérülések után a sérült testrész a hosszas rögzítés, nyugalomba helyezés után elmerevedik, a környező izmok legyengülnek és felborul az izomegyensúly.

Így segít a gyógytorna a sérülések után

Célzott gyógytorna gyakorlatokkal dolgozunk, hogy az izmokat megerősítsük, az ízület visszanyerje rugalmasságát, terhelhetőségét. A visszamaradt mozgásbeszűkülést speciális manuálterápiás fogásokkal oldjuk, így a mindennapi élettevékenységhez szükséges mozdulatok sokkal hamarabb visszanyerhetőek.

 

 

Befagyott váll (Periarthritis humeroscapularis)

Ez a betegség az esetek többségében lassan, alattomosan indul. Kicsit fájdogál, nehezen tudja az ember a karját a feje felé emelni vagy a háta mögé vinni, majd fokozatosan szűkül be egyre jobban a váll mozgástartománya. Gyakran semmilyen kiváltó okot nem lehet beazonosítani. A kialakuló nagy fájdalom miatt még kevésbé mozgatja karját, ami tovább fokozza a mozgásbeszűkülést, az pedig még tovább a fájdalmat.

Így segít a gyógytorna a befagyott vállon

Ezt a kört törjük meg az irányított gyógytorna gyakorlatokkal, melyek javítják az ízület keringését, ez által csökkentve a fájdalmat. A mozgásbeszűkülés oldására manuálterápiás fogásokat, izomtecnikákat alkalmazunk, melyek segítenek lerövidíteni a hosszas gyógyulási folyamatot.

Magára ismert a felsorolásban?

Ha a fentiek közül bármelyik panasz olvasásánál magára ismert, akkor a legjobb helyen jár. 17 év tapasztalatával segítek Önnek. Ha már eljutott oda, hogy tenne a gyógyulásért, akkor jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

Bejelentkezem!

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Ha pedig még több információra van szüksége, akkor olvassa el bemutatkozómat:

Ziglerné Szőke Rita – manuálterapeuta

 • Nyaki, háti, ágyéki gerinc problémái; porckorongsérv kezelése McKenzie és manuálterápiával
 • Nyaki gerinc felől induló fejfájás, szédülés csökkentése
 • Tartáskorrekció
 • Mozgásszegény életmód következtében kialakult statikai problémák kezelése
 • Befagyott váll (PHS)
 • Traumatológiai esetek: vállficam, váll-, könyök-, csuklótörések, kézsérülések, alsóvégtagi törések, térd- és bokaízületi szalagsérülések
 • Csípő- és térdízület degeneratív elváltozásai
 • Csípő- és térd protézis beültetés utáni rehabilitáció
 • 1998-2002: gyógytornász – SE EFK
 • 2004: McKenzie módszer A kurzus
 • 2005: McKenzie módszer B kurzus
 • 2007: Manuálterapeuta (Barvicsenko módszer)
 • 2010: Schroth terápia (Spine Art képzési központ)
 • 2012: Lágyrész manuálterápia, Trigger pont kezelés
 • Gyógytorna
 • Barvicsenko-féle manuálterápia
 • McKenzie módszer
 • Stretching
 • Trigger pont kezelés
 • Masszázs

Bejelentkezés Ritához!

Az elmúlt 17 évben rengeteg pácienssel dolgoztam együtt. Pályakezdő koromban a Nyírő Gyula kórház több osztályán, majd később a XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat szakrendelőjében. Itt főként reumatológiai, traumatológiai és ortopédiai betegségek széles tárházával sikerült találkoznom. 2007 óta manuálterapeutaként sok esetben tapasztaltam a McKenzie módszer és a manuálterápia kombinációjának látványos eredményekeit, akár már néhány találkozás után. Számomra egy kezelés sorozat többről szól, mint a gyógytorna. Együtt örülök a pácienssel a gyógyulásának, és élmény számomra megtapasztalni, hogy minden ember valami miatt különleges. “

AZ ALÁBB PANASZOKAT SIKERREL KEZELEM

DERÉKFÁJÁS

Majd leszakad a dereka? Vagy „csak” időnként hasogat? Minden infó a derékfájdalom-ról  és a kezelési lehetőségekről.

HÁTFÁJÁS

Megkeseríti életét a hátfájás? Rossz testtartás, ülőmunka, sportsérülés, stressz. Sok minden lehet a kiváltó ok, de a hátfájás gyógytornával kezelhető!

NYAKFÁJÁS

Nyaki fájdalomra panaszkodik? Stressz, a helytelen fejtartás vagy túlterhelés is lehet az ok. A gerinc izmai erősíthetők gyógytornával. Olvasson utána!

GERINCSÉRV / PORCKORONG SÉRV

gerinc miatt fájhat a nyaka, válla, dereka, csípője, de lehet hogy porckorongsérve van. Tudjon meg mindent a tünetekről és a gyógytorna hatásáról!

CSÍPŐ FÁJDALOM

A hátába, ágyékába, lábába sugárzó kellemetlen, kínzó csípőfájdalom a panasza? Az okokat és a gyógymódokat is összefoglaltuk!

TÉRD FÁJDALOM

Elege van a kattogásból, a reggeli merevségből, a lépcsőzés vagy futás közbeni térdfájdalomból? Olvasson a térdfájdalom okairól és kezeléséről!

BOKA FÁJDALOM

Bokafájdalomra, merevségre, duzzanatra panaszkodik? Minden infó a bokafájdalmak okairól és kezeléséről!

Mi a lényege az egyedi gyógyítási módszeremnek?

1. Átbeszéljük a panaszait, fájdalmait

 

Mikor és hol fáj? Milyen jellegűek és erősségűek ezek a fájdalmak? Van-e amitől jobb vagy rosszabb? Átbeszéljük a teljes kórtörténetét és a magával hozott orvosi diagnózist is, ha van.

2. Megvizsgáljuk a mozgását

 

Minden irányban: Előrehajlás, hátrahajlás, helyes tartás. Megnézzük, hogy hogyan viselkedik a gerinc mozgás közben. Milyen állapotban vannak az ízületek és az izmok?

3. A fájdalom okát saját teste gyógyítja meg

 

Miután megtaláltuk a fájdalom okát, célzott gyakorlatokkal elérjük, hogy a teste újra helyreállítsa a helyes statikai egyensúlyt, a fájdalmai így végleg megszűnnek.

Hát-,gerinc- és derékfájásra az alábbi kezeléseket alkalmazom

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Sportrehabilitáció

sportsérüléseket követő kezelés

Miért választanak minket pácienseink?

Az okot gyógyítjuk

A tünetek helyett, mi gerincfájdalma okát keressük meg és kezeljük, ezért a gyógytornától tartós eredményre számíthat

Nálunk nincsen várakozási idő

Néhány napon belül tudjuk fogadni, nem kell heteket várakoznia mint más rendelőkben.

Óriási tapasztalatunk van

Gyógytornászaink fiatal, kedves és elkötelezett szakemberek, akik már 7-15 éve foglalkoznak mozgásszervi elváltozások helyreállításával.

1000 kezelésen is túl

Gyógytornászaink összesen már több mint 1.000 alkalommal kezeltek eredményesen derékfájós eseteket.

Műtét nélkül gyógyítunk

Mozgásszervi eredetű porckorongsérvet, isiászt és lumbágót is eredményesen és műtét nélkül tudunk gyógyítani.

Fájdalom nélkül

Az általunk alkalmazott természetes gyógytorna kezelések még a legextrémebb esetben sem fájdalmasabbak mint egy erősebb masszázs.

Korrekt áron dolgozunk

9.500 Ft / óra kezelési árunk megfizethető, így mindenki számára elérhető a gyógyulás.

Központi helyen vagyunk

Tágas rendelőnk jól megközelíthető helyen a Batthyány téren, csendes és nyugodt környezetben található

Számunkra ez szolgálat

Empatikusan és 100% odafigyeléssel dolgozunk és a központban a tünetek helyett teljes egészében az ember, azaz Ön áll.

Tudjuk a határainkat

Nem lépjük át a kompetenciánkat, nem ígérgetünk felelőtlen eredményeket és azt is azonnal megmondjuk, ha az Ön esetében egy orvos tud inkább segíteni.

Ezt mondják, akik hozzám járnak:

Meg vagyok elégedve. Én Ziglerné Szőke Ritához jártam és 12 alkalom elég volt a csípőfájdalmamnak. Azóta itthon is végzem a gyakorlatokat és tünetmentes vagyok.
Solymos ElekCsepel
A facebook-on találtam meg a Gyógytornászom.hu oldalát és nagyon szimpatikus volt az egész hozzáállásuk, ezért adtam nekik egy esélyt. A szolgáltatás maga színvonalú, Rita csodákat tett a vállammal. Köszönöm.
Herczeg TímeaPilisborosjenő
Gerincsérvem van és el szeretném kerülni a műtétet, így kerültem Rita doktornőhöz. Nagyon kedves és hozzáértő, már a 2. alkalom után sokkal tovább tudtam fájdalommentesen ülni. Ajánlom mindenkinek!
Szegi KárolyBudapest

Ilyen árakon dolgozunk

Az első alkalom magában foglalja az állapotfelmérést + a személyre szabott terápiás terv összeállítását. Minden további alkalom, már maga a kezelés és ez a kezelés típusától függetlenül (Manuálterápia, McKenzie, gyógytorna, stb…) egységes árú. Bérletben pedig még kedvezőbb.
Rendelőnkben a bankkártyás és SZÉP kártyás fizetés is elérhető!

Egyéni gyógytorna
9.500 Ft
 • / alkalom (50-60 perc)
 • A második alkalomtól
 • Bármilyen kezelésre
Első találkozó: állapotfelmérés
11.600 Ft
 • A fájdalom okának feltárása
 • Terápiás terv kialakítása
 • Girl in a jacket
Időpontot foglalok!
5 alkalmas bérlet
8.900 Ft / alkalom
 • / alkalom
 • Az állapotfelmérés után
 • 44.500 Ft-os áron.
10 alkalmas bérlet
8.400 Ft / alkalom
 • / alkalom
 • Az állapotfelmérés után
 • 84.000 Ft-os áron
Állkapocs kezelés
5.800 Ft
 • / alkalom (30 perc)
 • Speciális gyógytorna
 • Állkapocsízületi panaszokra

“Nekem való?” GARANCIA! – Ha nem tudunk segíteni nem kell fizetnie!

Vállaljuk, hogy amennyiben az első állapotfelmérésen nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, nem kell kifizetnie az állapotfelmérés 11.600 Ft-os árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna / manuálterápia nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérésünk az Ön számára. És természetesen a legjobb tudásunk szerint ajánlunk Önnek olyan egészségügyi szakembert, akihez szerintünk érdemes lehet fordulnia.

 

Foglaljon időpontot állapotfelmérésre!

És lépjen velem a tartós gyógyulás útjára!
Ziglerné Szőke Rita – gyógytornász

 • Online naptárunkban 3 kattintással bejelentkezhet állapotfelmérésre!
 • Foglaljon egy Ön számára megfelelő időpontot,és jöjjön várakozás nélkül!
 • Ha kényelmesebb Önnek, akkor hívhat is minket! 06-30-50-50-50-3
 • Az első alkalommal, az állapotfelmérésen részletesen feltérképezzük panaszait, rámutatunk fájdalma okára, és az okot megcélzó egyéni kezelési tervet alakítunk ki Önnek.
 • Ezt követően érdemes heti 1 alkalommal jönnie hozzánk abban az időpontban, amikor Önnek kényelmes.
 • Pácienseink többségének már 10 alkalom elegendő a teljes gyógyuláshoz, ezért célszerű bérletben gondolkodnia.

Időpontot foglalok!