Manuálterápia Budapest II. kerület - kedvező árak, személyre szabott torna
Hívás!Bejelentkezés!
 • FÁJ A VÁLLA, A DEREKA, A HÁTA? A MANUÁLTERÁPIA AZ, AMIT KERES!

  Gyakran szenved hátfájástól? Becsípődésre hajlamos a dereka? Szédül a nyakfájástól? Manuálterápiával újra fájdalom nélkül élhet! Foglaljon időpontot gyógytornászainkhoz!
  Hívjon: 06-30-50-50-50-3

Ismerje meg közelebbről a manuálterápiát!

A manuálterápia során kézzel végzett, speciális műfogásokkal kezeljük a gerincoszlopot alkotó csigolyák közti ízületek és ezen keresztül a gerinc környéki izmok problémáit.

Ezzel jelentősen enyhülhet a nyak-, a váll-, a derék- és hátfájdalom. A terápia ugyanakkor mozgásszervi eredetű végtagfájdalmak (váll-, térd, vagy bokafájás) kezelésére is sikerrel használható.

Miért éppen a Barvicsenko-módszert alkalmazzuk?

A manuálterápiának több fajtája is van. Komplexitása miatt rendelőnkben a kidolgozójáról, az orosz orvosprofesszorról elnevezett Barvicsenko-féle manuálterápiát alkalmazzuk.

A sokoldalú terápia legfőbb jellegzetessége az, hogy a terapeuta a manuális műfogások mellett a saját testsúlya erejével is dolgozik a kezelések során, hogy így gyakoroljon hatást az ízületekre, izmokra.

Egyedülálló az is, hogy a manuális medicina Barvicsenko-féle módszerét a hazai orvos- és gyógytornászképzést is végző a Semmelweis Egyetem posztgraduális tanfolyami képzésnek nyilvánította. Ez az elfogadottság egyben annak az elismerését is jelzi, hogy ez a fajta manuálterápia közel áll a nyugati típusú orvosláshoz, tudományos alapokon nyugszik.

Ez értelemszerűen azt is jelenti, hogy nem foglalkozhat bárki ezzel a típusú manuálterápiával.

Csakis az kezelhet manuálterápiával mozgásszervi problémákat, aki rendelkezik a szükséges alapdiplomával (azaz orvos vagy gyógytornász) és a kiegészítő képzést is elvégezte.

Gyógytornászaink nem csak hogy képzettek, vagyis rendelkeznek a szükséges alapdiplomával és a kiegészítő képzés elvégzését igazoló oklevéllel, de rendkívül nagy rutint is szereztek a manuálterápia terén.

Mikor ajánljuk Önnek a manuálterápiát?

 

 • Ha az ízületi panaszokkal összefüggő nyak-, váll-, derék- vagy hátfájdalmain szeretne enyhíteni.

 

 • Ha szeretné megelőzni a gerinc- és végtagfájdalom súlyosbodását, a „becsípődések” gyakoriságát.

 

 • Ha elege van abból, hogy ízületei terhelése és a porckorongok kopása miatt mozgása beszűkült, és hogy már nem képes teljes értékűen hajolni, guggolni, emelni, lépcsőzni.

 

 • Ha az ülőmunka és a mozgásszegény életmód következtében kialakult ízületi elváltozásokkal összefüggő fejfájást, fülzúgást, szédülést tapasztal.

 

A manuálterápia ezzel szemben nem javasolt azoknak, akik komolyabb csontritkulásban, előrehaladott porckorongsérvben, illetve valamilyen gyulladással járó mozgásszervi betegségben szenvednek. És azoknak sem, akiket csonttöréssel, ficammal, rándulással járó baleset ért.

Így zajlik a manuálterápiás kezelés

Mire számíthat, ha bejelentkezik hozzánk? Milyen lépésekben zajlik a terápia? Eláruljuk.

• Bejelentkezés, időpontkérés.

Nemcsak telefonon, hanem online is könnyen bejelentkezhet hozzánk, csak kattintson oldalunkon a naptárra és foglalja le az Önnek tetsző szabad időpontot. Előtte ne felejtse el kiválasztani a legördülő menüből a gyógytornával foglalkozó szakemberünket.

• A kezelés első lépése az állapotfelmérés, a manuális diagnosztika.

A manuálterápiának igen fontos része az állapotfelmérés, ezen belül is a manuális, kézzel végzett diagnosztika, ami teljesen érthető, hiszen a manuálterapeuta kézzel dolgozik.

A konzultáció egy ismerkedő beszélgetéssel kezdődik. Gyógytornászunk kérdéseket tesz fel Önnek aktuális mozgásszervi panaszairól (a fájdalom típusáról, a mozgása beszűkülésével kapcsolatos tüneteiről) és feltérképezi az Ön életmódját, kórtörténetét.

Miután megismerte panaszait és felmérte, mennyit mozog, mit sportol vagy ülőmunkát végez-e, alaposan megvizsgálja manuálisan is a problémás területet. Megnézi, mennyire tesznek eleget eredeti funkciójuknak az érintett nagyízületek és izmok.

Ezután jön a személyre szabott, egyéni kezelési terv felállítása. Arra törekszünk, hogy ez a legteljesebb mértékben az Ön aktuális állapotához, egyéni céljaihoz, időbeosztásához igazodjon.

• Következik a speciális műfogásokból áll manuálterápia.

A terápia műfogásai elsősorban az ízületi működés helyreállítását célozzák. A terapeuta az érintett ízületekre, csontokra, csigolyákra erőhatást gyakorol, olykor egész súlyával ránehezedik. Szinte minden egyes ízülethez külön műfogás tartozik, a terapeuta személyre szabottan választja ki a legmegfelelőbbet. Az ízületek mozgástartományának javítása nem képzelhető el a kapcsolódó izmok lazítása nélkül.

Milyen jótékony hatásra számíthat a manuálterápiától?

 

 • A manuálterápia legfőbb erénye, hogy csökkentheti az Ön mozgásszervi fájdalmait, főként, ami a gerinc perifériás ízületeihez kapcsolódó fájdalmat illeti.

 

 • A mozgásszervi okokkal, főként a nyakfájással összefüggő fejfájása, szédülése, fülzúgása is enyhülhet.

 

 • Az ízületek mozgástartománya is javulhat, ízületei visszanyerhetik eredeti funkciójukat, így Ön újra képessé válhat azokra a mozdulatokra, amelyek kivitelezésében a beszűkült ízületek eddig megakadályozták.

 

 • A manuálterápia az ízületi mozgásbeszűkülés megelőzésében is hasznos. Segít, hogy hosszú távon is megtartsa ízületei normál mozgását, és elkerülje a komolyabb fájdalmak kialakulását.

 

A manuálterápia az ízületeken keresztül az egész testre hatással van.

A mozgásszervi fájdalom csökkenése valójában csak a „ráadás” a terápia során. Hiszen csak akkor enyhülhet a fájdalom, ha kiváltó oka megszűnik: ha a megváltozott ízületi mozgástartomány újra helyreáll, ha mozgáskorlátozottság megszűnik, ha az ízületek újra eredeti funkciójukban működhetnek. Az ízületek javulásával a fájdalmas, feszes izomzat is lazul, a görcsösség oldódik, az idegek felszabadulnak a nyomás alól. Ebből fakad az is, hogy a manuálterápia csak a visszafordítható folyamatok esetén lehet jótékony hatású – hogy egy extrém példát hozzunk, egy csonttörést nem lehet vele a helyére illeszteni.

A manuálterápia nem ugyanaz, mint a csontkovácsolás!

Ma már egyre többen tisztában vannak azzal is, hogy a manuálterápia egyáltalán nem azonos a csontkovácsolással.

A népi hagyományokon alapuló évszázados módszer, a csontkovácsolás erényeit sem kell természetesen lebecsülni. A modern manuálterápia több műfogása is ezeken a kézmozdulatokon alapul. És mindkét módszer fő célja ugyanaz, enyhíteni a mozgásszervi fájdalmakat.

Ugyanakkor tény, hogy a manuálterápia a csontkovácsolással szemben tudományos alapokon nyugszik, átlátható anatómiai törvényszerűségeken alapul.

A manuálterápiának külön módszertana van, része a hivatalos egészségügyi oktatásnak. A manuálterápiát csak külön erre vonatkozó képesítéssel rendelkező orvos vagy gyógytornász végezheti.

A manuálterapeuta, szemben a csontkováccsal, nem „ízületeket ropogtat, manipulál”, hanem alaposan megvizsgál és az eredmény fényében kezeli az eltéréseket.

Nem árt azonban tudnia, hogy a gerinc manipulációját, ropogtatását (úgynevezett gerincmanipulációs műfogásokat) az érvényben lévő magyar törvényi szabályozás szerint csak orvos végezheti – még gyógytornász sem.

Miért éppen hozzánk járjon manuálterápiára?

Rendelőnkben olyan képzett, sokat tapasztalt gyógytornászok segítségével próbálhatja ki a manuálterápiát, akik személyre szabott kezelési tervet készítenek az Ön számára, ezen felül pedig a mozgásszervi panaszai kezelését kiegészítő életmódbeli tanácsokat is kap tőlünk.

Maximális odafigyelés jellemzi munkánkat minden téren, különösen fontos számunkra, hogy Ön minden felmerülő kérdésére választ kapjon. A kezeléseket megnyugtató, harmóniát sugárzó környezetben végezzük és még arra is figyelünk, hogy kizárólag egyszer használatos textíliákat használjunk fel.

Találkozzunk mielőbb, hogy Ön újra fájdalom nélkül élhessen!

Jelentkezzen be online, új gyógytornászához 3 kattintással!

A fájdalmai már akár néhány napon belül enyhülhetnek! Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint ide kattintva kiválasztania egy Ön számára szimpatikus gyógytornászt és online lefoglalni egy időpontot nála!

Ezt követően csak fáradjon el kényelmes, tágas és csendes rendelőnkbe a Batthyány térhez közel, és az első konzultáción, a panaszait, lehetőségeit és céljait is átbeszélik a gyógytornászával.

Ezt követően pedig elindul a személyre szabott és rendszeres terápia, amely szépen lassan elvezeti Önt egy komfortosabb és élhetőbb élethez!

Nézzük a gyógytornászokat! >>

Egy rendelő, ami nem csak a panaszairól, hanem Önről szól!

2018 októberében a Batthyány tér közelében megnyitottunk 140 m2-es csendes és tágas gyógytorna rendelőnket, ahol 5 képzett gyógytornásszal várjuk Önt. Szakembereink átlagosan 13,8 év tapasztalattal és sokszáz gyógyult beteggel a hátuk mögött, kimondottan a felgyorsult élettel járó mozgásszervi panaszok kezeléseire szakosodtak.

Fáj a dereka, a háta mert kikészíti az ülőmunka? Megerőltette magát sportolás közben, vagy túl van egy műtéten és szeretne gyorsabban gyógyulni? Porckorongsérv, isiász, ízületi kopás fájdalma kínozza?

 

 

Gyógytornászaink az első konzultáción feltérképezik állapotát panaszait, és 100%-ban személyre szabott terápiával segítenek Önnek megszabadulni a fájdalmaitól. Gyógytorna, manuálterápia, Mckenzie terápia, Önnek nem kell válogatnia a kezelések közül mert ezt is Önre szabjuk!

Miért a Gyógytornászom.hu-t válassza?

Azért mert nálunk nem a problémái, hanem Ön van középpontban. A személye, a félelmei, a saját korlátai, céljai. Mindent figyelembe veszünk és empatikus gyógytornászainkkal a gyógyulás folyamata nem csak eredményes de örömteli is lesz. Ráadásul hozzánk online, néhány kattintással is be tud jelentkezni, anélkül, hogy telefonálnia kellene!

Görgessen lejjebb és olvasson a panaszokról, vagy válasszon egy Ön számára szimpatikus gyógytornászt és engedje, hogy segítsünk Önnel újra fájdalommentesen élni!

Nézzük a gyógytornászokat!

Így jelentkezhet be hozzánk

Rendelőnkbe könnyen, gyorsan bejelentkezhet és képzett, tapasztalt és kedves gyógytornászaink foglaltságától függően a kezelés hamarosan el is kezdődhet.

1. Időpontfoglalás

>> Ide kattintva << kérjen visszahívást tőlünk, vagy rögtön foglaljon időpontot online!

2. Konzultáció

Az első konzultáción átbeszéljük a panaszait, majd összeállítjuk a személyre szabott kezelési tervét.

3. A kezelés elindul

A terápiája, a megfelelő gyakorisággal és kezelésekkel elindul, egészen a gyógyulásig.

Szabaduljon meg a fájdalmaitól! Jelentkezzen be gyógytornászainkhoz online!
Nézzük az időpontokat!

Manuálterapeutáink Önnek is segítenek:

Minden típusú fájdalomra van szakemberünk! Csak válassza ki, hogy ki a szimpatikus és foglalja le az első konzultáció időpontját hozzá, ahol a panaszait és a teljes kezelési tervet is részletesen átbeszélik!

Ziglerné Szőke Rita

17 év tapasztalat

Szakterületeim:

Derékfájás ■ Hátfájás ■ Nyakfájás ■ Befagyott váll ■ Gerinc eredetű problémák ■ Balesetek/törések utáni rehabilitáció

Módszereim: 

mManuálterápia ■ McKenzie terápia ■ Gyógytorna ■ Trigger pont kezelés ■ Stretching

Bejelentkezés Ritához!

Jobban megismerné Ritát?

Nézze meg Rita bemutatkozó oldalát!

Molnár Georgina

9 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Nyakfájdalom ■ Hátfájás ■ Derékfájás ■ Porckorongsérv kezelés ■ Tartásjavítás ■ Térdfájdalom

Módszereim:

Gyógytorna ■ Manuálterápia ■ Gyógymasszázs ■ McKenzie terápia ■ Sportrehabilitáció ■ Funkcionális tréning ■ Idegmobilizáció

Bejelentkezés Ginához!

Jobban megismerné Ginát?

Nézze meg Gina bemutatkozó oldalát!

Kutás Mercédesz

18 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Nyakfájdalom ■ Vállfájdalom ■ Gerincproblémák ■ Hátfájdalom ■ Csipőfájdalom ■ Bokaficam, bokafájdalom

Módszereim:

McKenzie terápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehabilitáció ■ Funkcionális tréning ■ Fascia terápia ■ Tape terápia ■ Szegmentális stabilizáció

Bejelentkezés Mercihez!

Jobban megismerné Mercit?

Nézze meg Merci bemutatkozó oldalát!

Eipl Tamara

4 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom; bokaficam

Módszereim:

Manuálterápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehíbilitáció és funkcionális tréning ■ Triggerpont terápia ■ lágyrész és fascia technikák ■ Strechning ■ Kinesio Taping

Bejelentkezés Tamarához!

Jobban megismerné Tamarát?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!!

Egy igazán otthonos rendelőben várjuk, a Batthyány térnél!

A Vitéz utca 9-ben vagyunk, a Batthyány térnél. Egy újépítésű ház 4. emeletén, távol a város zajától, világos, tágas, és nyugodt helyen várjuk Önt, hogy a gyógyulása, egyben kikapcsolódás is legyen!

Fényes és tágas rendelő

Márkás, minőségi eszközök

Higiénikus környezet

Igényes mosdó

135 m2 – 3 külön helyiség