Mckenzie gerinc gyógytornász Budapest - és tartásjavító gyógytorna
Hívás!Bejelentkezés!
 • FÁJ A DEREKA, A HÁTA, A TÉRDE VAGY A BOKÁJA? 9 ÉV GYÓGYTORNA TAPASZTALATÁVAL SEGÍTEK!

  A Mckenzie gerinctorna + gyógytorna néhány alkalom után enhyíti majd fájdalmait! – Apáthy Fruzsina  – gyógytornász
  Hívja rendelőnket ezen a számon: ☏ 06/30 50-50-50-3
  vagy kérjen visszahívást az űrlap kitöltésével! ⇓

  Visszahívás
  Inkább időpontot foglalna? Itt jelentkezhet be hozzám! ⇓


  Fruzsi szabad időpontjai >>

Apáthy Fruzsina – gyógytornász

 • Csípőtájéki panaszok, (kopás, piriformis szindróma, túlterheléses panaszok), térd problémák-  (mensicus,- keresztszalag-, térdkalács környéki sérülések, műtétek utáni rehabilitáció), boka sérülések (boka ficam, achilles ín húzódás- szakadás) láb statikai elváltozásai (lúdtalp, sarok problémák)
 • Nyaki – háti és ágyéki gerinc panaszok (porckorong degeneráció, sérv, isiász, tartászavar, akut és krónikus fájdalmak kezelése) csontritkulásból, egyéb reumatikus elváltozásból adódó gerinc deformitások)
 • Hegkezelés, végtagokon, hasfalon és mellkason, operációk utáni rehabilitáció, a letapadások kezelése mellett fokozatos visszaerősítés, mozgások, terhelhetőség visszaállítása.
 • Szülés előtti és utáni rehabilitáció, kismama torna, szétnyílt hasfal kezelés, hegkezelés, gátizom panaszok, inkontinencia
 • Stresszes életmódból-, izomegyensúly felborulásból, szöveti feszülésből adódó panaszok, fájdalmak, tartászavarok kezelése, aktív- sportos-ergonomikus életmód kialakítása, megtervezése
 • Időseknek senior torna, egyensúly és koordináció fejlesztés
 • 2006-2010: SE-ETK gyógytornász Bsc diploma kiváló minősítéssel
 • 2014: Fitoterapeuta GYEMSZI EEF
 • 2010 Terrier A
 • 2011 Kinezio Tape
 • 2012 McKenzie A
 • 2013 McKenzie B
 • 2015 McKenzie C
 • 2017 Reeducation geriatrique : De l’evaluation aux strategies de reeducation de la personne agees – állapotfelmérés és rehabilitáció az idős korosztály körében
 • 2020: Typaldos módszer FDM
 • 2020: In Time- Intimtorna
 • 2021: A rectus diastasis fizioterápiája
 • 2021: Hegkezelés
 • 2021: Anatomy Trains in Structure &  Function
 • Neurodinamika
 • Gyógytorna
 • Lágyrész manuálterápia
 • Fascia terápia FDM (manuális technikák, köpölyözés, SMR henger)
 • Lágyrész mobilizáció dr.Terrier szerint
 • Stretching
 • Kinezio tape
 • Neurodinamika

Bejelentkezés Fruzsinához!

 

“Az emberi test felépítése, működése már tanulmányaim alatt lenyűgözött. A gyógytornász szakma csodálatos eszköz arra hogy a különböző funkció zavarokat kezelni tudjuk, mechanikai ingerekkel, okosan használva a testünk adottságait. A sport kiskorom óta életem része, a mozgás számomra olyan mint a levegővétel. A szakmám iránti elkötelezettségemet két dolog táplálja: A mozgás adta szabadság, öröm továbbadása illetve a segítségnyújtás a gyógyulásban. Saját bőrömön is megtapasztaltam a megfelelő gyógytorna áldásos hatását, illetve a kompetens szakember munkájának jelentőségét, így igyekszem én is odafigyeléssel, türelemmel és a legjobb tudásom szerint kezelni pácienseimet. “

Így gyógyítja a gyógytorna a fájdalmait

Gerincpanaszok

Okozhatja egy nem ergonomikus munkakörnyezet ahol a gerinc számára előnytelen helyzetben kell munkát végezni, (ülő- , állómunka) , illetve hirtelen rossz mozdulat, baleset. A gerincünknek egyszerre kell a test stabilitását biztosítani ugyanakkor mobilisnek kell lennie, hogy alkalmazkodjon a többféle testhelyzethez. A mozgásszegény életmód ma már szinte népbetegség, ami rontja a gerinc mobilitásáért felelős porckorongok állapotát, és az ízületek túlterhelését, így számtalan tünetet okozhat. Így a fájdalom (mely lehet lokális vagy más testrészbe kisugárzó),a mozgáskorlátozottság, és egyéb neurológiai panaszok mind eredhetnek a gerincből.

Így segít a gerinctorna a gerincpanaszokon

Egy részletes mozgásszervi diagnózis felállítása után először statikailag korrigáljuk a problémás gerincszakaszt megfelelő irányú mozdulatokkal, (Mckenzie alapján) illetve oldjuk a gerinc körüli kötőszövetet, izmokat különböző technikákkal. (lágyrész mobilizáció, fascia technika, masszázs) Ha csökkentek a tünetek a cél a helyes gyakorlatsor elsajátítása, mely rendszeres otthoni végzésével a tünetek kiújulása elkerülhető.

 

 

Csípő-, térd-, és bokapanaszok

A testünk a kor haladtával máshogy reagál a sport tevékenységekre, a terhelésre. Az újonnan jelentkező tünetek adódhatnak az ízület kopásából, sérülésekből, vagy egyéb a testünkben lezajlott változásból, hiszen ez mind megváltoztatja a statikailag az ízületet.

Így segít a gyógytorna a csípő-, térd- és bokapanaszokon

Funkcionális állapotfelmérés után megkeressük mi okozhatja elsősorban a panaszt, majd átmozgatjuk, lazítjuk az ízület körüli kötőszövetet, és célzott gyakorlatokkal megerősítjük az izmokat, harmonizáljuk az izmok, inak működését.

 

 

Nyak / vállöv panaszok

A nyaki gerinc merevségét, korlátozott mozgását, tarkó- lapocka-vállöv körüli izmok feszülését, érzékenységét gyakran okozza a helytelen testtartás, az ülő, “görnyedő’ életmód, a mindennapi stressz jelenléte. Mindezen tünetek tartós megléte súlyosabb problémákat is provokálhat, mint pl szédülés, fejfájás, vállba, karba sugárzó fájdalom.

Így segít a gyógytorna a nyak / vállöv panaszain

Érdemes ezekkel a panaszokkal mihamarabb szakemberhez fordulni, hiszen a nyak, háti gerinc átmozgatásával, masszázsával lazítani,oldani tudjuk az állandóan feszes izmokat, és a megfelelő irányú mozdulatokkal korrigálni tudjuk a porckorong állapotát (Mckenzie) ezáltal megelőzve a a sérv kialakulását. Valamint a nyaki gerinc korrekciója javítja az agyi keringést, és az egész testtartásunkra is hat. A nyaki eredetű problémáknál fontos a törzsizmokat és a fej körüli kisebb izmokat is megerősíteni valamint nyújtani.

 

 

Sérülések, műtétek

Sportsérülések, illetve mozgásszervi műtétek után (térd, boka, gerinc) nagyon fontos a rehabilitáció, azaz, hogy a sérült, pihentetett izmot szépen lassan újra elkezdjük használni és fokozatosan terhelni.

Így segít a gyógytorna a sérüléseken

Ehhez speciális gyakorlatok szükségesek, amelyet minden esetben egyénileg a sérült / műtött terület részletes kivizsgálása után határozunk meg és végzünk el.

 

 

A test öregedése azaz a degeneráció

Testünk az idő előrehaladtával természetesen elhasználódik. A csontritkulás, a porckopás, az izmok gyengesége, és a megváltozott testtartás különböző elváltozásokat okozhat az 50 felettieknél: nyakfájás, fejfájás, fülzúgás, fáradtságérzet, végtagba sugárzó fájdalom, egyensúlyi problémák léphetnek fel.

Így segít a gerinctorna az időseknek

A gerinctorna ilyenkor kritikusan fontos, hogy az egyoldalú mozgásokat kiegészítsük olyan funkcionális mozdulatokkal, amelyek pontosan az elhanyagolt / elhasználódott izmokat és ízületeket veszik célba.

 

Magára ismert a felsorolásban?

A gyógytornával a tünetek helyett fájdalmai okát célozzuk meg, így tartós javulást érhetünk el!

Ha már eldöntötte, hogy belevág, akkor csak nyissa meg az online naptáramat, az alábbi gomb megnyomásával és jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre, ahol 100%-ban Önre szabott kezelési tervet állítunk össze!

Bejelentkezem!

 

Hát-,gerinc- és derékfájásra az alábbi kezeléseket alkalmazom

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Szegmentális stabilizációs torna

A derékfájdalom terápiája

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Ezt mondják, akik hozzám járnak:

Nagyon szuper hely! Több hasonló intézményben is megfordultam már, de itt valóban segíteni akarnak, globális képet is adnak az állapotomról! (Kifakadt lumbális gerinc sérv, nyaki panaszok.) Apáthy Fruzsinánál voltam, akinél valóban azt érzi az ember, hogy figyelnek rá, és szakmai szempontból a legkörültekintőbben és felkészülten állt hozzá az esethez! "Otthon" éreztem magam, ami nagyon fontos, hogy az ember valóban átadja magát egy terápiának. Az egyeztetés is nagyon precízen és készségesen zajlott.
Botond CsillagBudapest
Kellemes,tiszta,otthonos hely,jól működő időpontfoglalási rendszerrel.Apáthy Fruzsinához járok,viszonylag súlyos (kiszakadt gerincsérv)panaszokkal,amellett hogy sokrétű tudással rendelkező szakember nagyon jól kommunikál.Átfogó képet nyújt a jelenlegi állapotról és a további lehetőségekről is.A gyógytorna eredményeként a gyakorlati munkaképtelenségtől eljutottam odáig ,hogy a mindennapi életben nem akadályoz a gerincsérv.
Vargyas GabriellaBudapest
Évekig nyaki és gerinc problémákkal küzdöttem. Orvosról orvosra jártam, különböző gyógyszeres kezeléseket kaptam, majd megtaláltam Fruzsit... Fruzsi nagyon felkészült, szakmailag remek, maximális figyelemet fordít az emberre és minden alkalom során úgy érzi magát a páciens, mintha valakit tényleg érdekelne, hogy tartós megoldást keressünk a fájdalmakra... Mindenkinek ajánlom, aki régóta krónikus fájdalmakkal küzd és végre szeretne rá megoldást!
Herczeg FlóraBudapest

Jelentkezzen be gyógytornára!

Mi pedig a tünetek helyett a fájdalmai okát gyógyítjuk meg!
Apáthy Fruzsina – gyógytornász

 • Online naptárunkban 3 kattintással bejelentkezhet állapotfelmérésre!
 • Foglaljon egy Ön számára megfelelő időpontot,és jöjjön várakozás nélkül!
 • Ha kényelmesebb Önnek, akkor hívhat is minket! 06-30-50-50-50-3
 • Az első alkalommal, az állapotfelmérésen részletesen feltérképezzük panaszait, rámutatunk fájdalma okára, és az okot megcélzó egyéni kezelési tervet alakítunk ki Önnek.
 • Ezt követően érdemes heti 1 alkalommal jönnie hozzánk abban az időpontban, amikor Önnek kényelmes.
 • Pácienseink többségének már 10 alkalom elegendő a teljes gyógyuláshoz, ezért célszerű bérletben gondolkodnia.

Időpontot foglalok!