Funkcionális gyógytorna sportolóknak Budapesten a Nyugati térnél.
Hívás!Bejelentkezés!
 • Váll, csípő és gerincproblémák, sportsérülések? 8 év tapasztalatával várom!

  Mckenzie terápiával és gyógytornával 10 alkalom is elég lehet, hogy meggyógyuljanak mozgászervi panaszai. – Korpos Ági  – gyógytornász
  Hívja rendelőnket ezen a számon: ☏ 06/30 50-50-50-3
  vagy kérjen visszahívást az űrlap kitöltésével! ⇓

  Visszahívás
  Inkább időpontot foglalna? Itt jelentkezhet be hozzám! ⇓
  Ági szabad időpontjai >>

Korpos Ági – gyógytornász

 • váll problémák ( befagyott váll, rotátor köpeny szakadás, műtétek utáni rehabilitáció )
 • csípő-térdprotézis gyógytorna (műtétre felkészítés, műtét utáni rehabilitáció)
 • túlerőltetés, helytelen használatból eredő kórképek ( tenisz/golfkönyök, ITB, patellofemoralis szindróma )
 • tartásjavítás
 • ülő életmód következményeként kialakult nyak-hát-derék fájdalmak
 • porckorong sérv kezelése
 • sportsérülések rehabilitációja ( Achilles-szakadás, keresztszalag-szakadás/ pótlás, stb..)
 • balesetek utáni rehabilitáció
 • tumorsebészeti betegek műtét utáni gyógytornája (mellműtét, tumorprotézis,stb.)
 • boka (plantaris fascitis, sarkanytú, sarokcsont gyulladás )
 • Senior torna: megelőzés, szinten tartás, koordináció-egyensúlyfejlesztés, esésmegelőzés
 • 2009-2013 Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Gyógytornász-fizioterapeuta
 • 2013-2014 Péterfy Sándor Utcai Kórház Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Osztály
 • 2014-2021 Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika
 • 2021- Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar (Holisztikus Medicina Alapítvány)
 • Manuálterápia (folyamatban)
 • 2013 McKenzie A
 • 2014 McKenzie B
 • 2015 Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerincen (Pataki Dalma-3NSTex))
 • 2015 Medical taping technika (Pataki Dalma-3NSTex)
 • 2015 A cervicalis kórképek diagnosztikája és fizioterápiás kezelése
 • 2017 Funkcionális vizsgálat, avagy „up to date” (Thera-Team)
 • 2019 Manuális fasciakezelési technikák (Almásy Mozgásakadémia)
 • 2020 Fasciatréning, mobilizáció és streching ( Almásy Mozgásakadémia)
 • 2020 TripleX gerincterápia ( Almásy Mozgásakadémia)
 • 2021 Flossig terápia (Balance)
 • 2021 Manuálterápia tanfolyam (Holisztikus Medicina Alapítvány)
 • Gyógytorna
 • Streching
 • McKenzie terápia
 • Manuális fasciakezelési technikák
 • Köpöly
 • Flossing
 • SMR henger
 • Szegmentális stabilizációs tréning
 • TripleX tréning
 • Kinesio Taping

Bejelentkezés Ágihoz!

“7 évet töltöttem a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján. Főbb szakterületeim a váll, csípő és térd elváltozások valamint a fájdalom fasciális szemléletmóddal való megközelítése. Azok közé a gyógytornászok közé tartozom, akik gyerekkoruk óta mozognak, legyen az atlétika, úszás, hegymászás vagy kerékpározás. Gyógytornászként a prevenciót mindennél fontosabbnak tartom, ezt hangsúlyozom a pácienseimnek is és ezt vallom magánemberként is. A hozzám fordulókat szeretném segíteni az aktív életbe való visszatérésbe, vagy épp annak elkezdésében.”

Így segítek Önnek is hamarabb felépülni:

Vállfájdalom

Bizonyára sokunk tapasztalt már vállfájdalmat legalább egyszer élete során. Szerencsésebb esetben a fájdalom magától elmúlt, rosszabb esetben jelenleg is fennáll, vagy vissza-vissza tér. Emiatt nehezített lehet a sportolás, házimunka, vagy a hétköznapi tevékenységek, rosszabb esetben az éjszakai alvás is nehezített (pl. kellemetlen az érintett oldalon aludni) vagy akár állandósulhat is a fájdalom. A vállízület egy nagyon összetett felépítésű rendszer ezért a vállfájdalom okai is sokrétűek lehetnek. Okozhatja az izmok túlterhelése vagy az izomegyensúly felborulása, a lapocka mozgás harmóniájának megváltozása, gyulladás, strukturális változások a vállízületi tokban, illetve a környező kötőszövetekben.

Így segít a gyógytorna a vállfájáson.

Az egyéni állapotfelmérésen részletesen feltárjuk az okokat majd ennek megfelelően kezelési tervet állítunk fel. A gyógytorna kezelések között rendszeres házi feladat végzése javasolt, erre nagy hangsúlyt fektetünk. Szükség lehet lágyrész mobilizációra, kötőszöveti kezelésre ( manuális, eszközös),egyéb manuális technikákra, a feszes izmok lazítására, izomerősítésre, lapocka kontroll megéreztetésére, új mozgásminták tanulására.

 

 

Befagyott váll

A probléma oka egyelőre nem pontosan tisztázott, de feltételezhetően a váll szöveteinek gyulladása és az emiatt kialakult hegesedés állhat a háttérben. A vállízületi tok gyulladása és ezzel együtt a megvastagodása fájdalmat okoz, kevesebb hely lesz a mozgáshoz, így az irritáció tovább fokozza a fájdalmat, nehezíti a mozgást. Általában 40-60 éves korban alakul ki a panasz és többnyire nők, cukorbetegek és más anyagcsere betegségben szenvedők gyakrabban érintettek. Nevére jellemzően a vállmozgások csökkenésével és sajgó fájdalommal jár.

Így segít a gyógytorna a befagyott vállon.

Nagyon fontos, hogy türelmesen álljunk hozzá a gyógyulási folyamathoz. A rendszeres de kíméletes és fájdalomhatáron belül végzett gyógytornával szépen kezelhetőek a tünetek. Passzív, illetve házi feladatként adott aktív nyújtó gyakorlatokkal, kötőszöveti kezeléssel, a környező lágyrészek (izmok) lazításával szép eredmények érhetők el.

 

 

Rotátorköpeny szakadás

A vállfájdalmak egyik gyakori oka a rotátor köpeny szakadás, mely a legtöbb esetben egy konkrét izom (supraspinatus izom) sérülését, szerkezeti elváltozását jelenti. Ez létrejöhet trauma, fej fölötti tevékenységek végzése vagy túlterhelés hatására, de az okozhatja magában az ínban létrejött eltérés, degeneratív elváltozások, öregedés, vagy a véráramlás csökkenése is. Ezen tényezők együttes hatása vezethet rotátor köpeny sérüléséhez, működési zavarához.

Így segít a gyógytorna a rotátorköpeny szakadáson.

Gyógytorna szempontjából a legfontosabb a vállízület normál, harmonikus mozgásának visszaállítása, ebben kiemelt helyet foglal el a lapocka pozíciója és működése a vállmozgások során. Nemcsak az izomerősítésre figyelünk, hanem az izmok időben való bekapcsolódási sorrendjére is egy adott gyakorlat végzése közben. A terápia kiegészül lágyrész mobilizációval, tape technikával, testtartás korrekcióval, fasciatréninggel.

 

 

Bokaficam / bokafájdalom

A boka környékén érzett fájdalom kisebb húzódás, akár ficam következménye is lehet. Előfordulhat sportolás, séta vagy egészen egyszerű hétköznapi tevékenységek során is. A rándulás esetén az ízületi a tok és a szalagok megnyúlnak, de még nem szakadnak, ficamnál viszont az ízületi tok komolyabban sérül, a szalagok részlegesen vagy teljesen elszakadhatnak. Ha nem foglalkozunk kellően, időben a problémával és tovább „terheljük” később komolyabb problémát is okozhat, kihatva a fölötte lévő ízületekre, akár egy későbbi térdprobléma vagy derékfájás formájában.

Így segít a gyógytorna a bokafájdalmon.

Ha szükség van rögzítésre, pihentetésre, akkor keringésjavító gyakorlatokkal és a távolabbi ízületek aktív tornájával segítjük elő a gyógyulást. Ahogy a terhelés elkezdhető fokozatosan aktív gyakorlatokkal, izomerősítéssel, proprioceptív (helyzetérzékelő) tréninggel egészül ki a terápia. Szükség lehet tape technikára és fascia kezelésre is.

 

 

Ülő életmódból eredő fájdalmak (nyak-,hát-,derékfájás.)

Az elmúlt időszak sokunkat kényszerítette a négy fal közé, az eddig megszokott munkába járás helyett home office-ra kényszerültünk. Az utazással töltött idő is megszűnt, ebédelni is csak a konyháig megyünk, így nem ritka, hogy sokszor 8-10 óra is eltelik a gép előtt üléssel. Nyakunk, hátunk, derekunk megérzi ezt az egyoldalú terhelést, bizonyos izmok rövidülnek, mások pedig túlnyúlnak ezzel okozva izomegyensúly felborulást és bizony fájdalmat. Ha már hosszú ideje áll fent a helyzet, egy idő után strukturális változásokat okozhat a tartó és mozgató szervrendszerünkben, amit viszont már sokkal nehezebb kezelni mint a kezdeti stádiumban.

Így segít a gyógytorna az ülőmunka fájdalmain.

Streching technikákkal, masszázzsal, kötőszöveti (fascia) kezeléssel oldjuk a fájdalmas lágyrészek merevségét, az állapotfelmérésen testtartáselemzés után látni fogjuk a gyengült, erősítésre szoruló izmokat, ezeket erősítjük. Ergonómiai tanácsadással, testtartás korrekcióval pedig segítjük fenntartani a fájdalom mentes állapotot, így a fájdalom szépen lassan kiküszöbölhetővé válik.

 

 

Csípő- vagy térdprotézis gyógytorna / műtétre való felkészülés

Csípő vagy térdprotézis műtétet a legtöbb esetben akkor hajtanak végre, ha az ízületi mozgása már jelentősen korlátozott, nagy fokú fájdalmat okoz és a beteget mindennapi tevékenységében nagymértékben akadályozza. A műtét során a csípő-illetve térdízület eltávolítása és protézissel való helyettesítése történik. Legtöbb esetben krónikus ízületi fájdalom esetén jön szóba, amikor a páciens fájdalmán a konzervatív kezelés már nem képes enyhíteni.

Így segít a gyógytorna a csípő- / térdprotézisnél

Sajnos a páciensek általában csak a műtét után jutnak el gyógytornászhoz, itt derül ki, hogy mennyire hasznos lett volna ha már a műtét előtt találkozunk. Vannak esetek amikor a protézis beültetés késleltethető konzervatív kezeléssel így egyáltalán nem mindegy, hogy évekkel később kerül-e sor a műtétre vagy sem. Gyógytornával igyekszünk az ízület mozgástartományát a lehető legnagyobb mértékben megőrizni a műtétig, hiszen fontos, hogy milyen állapotban kerül sor a beavatkozásra, így a műtét utáni rehabilitáció gyorsabb és sikeresebb. A műtét utáni gyógytorna magában foglalja az érintett izmok erősítését, az ízület mozgástartományának növelését, segédeszköz nélküli járástanítást, egyensúlyfejlesztést, életmódbeli tanácsadást.

 

 

Magára ismert a felsorolásban?

Szeretne sportsérülése, műtétje után gyorsabban gyógyulni, vagy derékproblémáján végre? 6 év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Ha már eljutott oda, hogy tenne a gyógyulásért, akkor jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

Bejelentkezem!

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Gyógytornáim során az alábbi kezeléseket alkalmazom

Állapotfelmérés

Állapotfelmérés+Terápiás terv kialakítása

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Szegmentális stabilizációs torna

A derékfájdalom terápiája

Senior torna

Speciális torna időseknek

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Sportrehabilitáció

sportsérüléseket követő kezelés

Ezt mondják, akik hozzám járnak:

Porckorongsérvem miatt már dolgozni sem tudtam, amikor elkerültem Katinkához. Már néhány alkalom kezelés elég volt hozzá, hogy elérjük azt, hogy az ülés kevésbé fájdalmas legyen és a javulás azóta is tart! Szívből ajánlom mindenkinek!
Hegyi MártonÉrd
Évek óta egyre súlyosbodó nyak- és derékfájás miatt ajánlotta az orvos, hogy keressek fel egy gyógytornászt. Az interneten találtam meg az oldalukat és nagyon szimpatikus, érthető volt a weboldal. Katinka nagyon kedves volt és már első alkalommal átjött, hogy ért ahhoz amit csinál. Nem csalódtam!
Orsós BeátaPécel
Edzés közben meghúztam a derekam, így kerültem a doktornőhöz. Egy bérlet elég volt hozzá, hogy újra rendbe jöjjek. Köszönöm és ajánlom másnak is!
Erdélyi BalázsBudapest

Jelentkezzen be gyógytornára!

Mi pedig a tünetek helyett a fájdalmai okát gyógyítjuk meg!
Korpos Ági – gyógytornász

 • Online naptárunkban 3 kattintással bejelentkezhet állapotfelmérésre!
 • Foglaljon egy Ön számára megfelelő időpontot,és jöjjön várakozás nélkül!
 • Ha kényelmesebb Önnek, akkor hívhat is minket! 06-30-50-50-50-3
 • Az első alkalommal, az állapotfelmérésen részletesen feltérképezzük panaszait, rámutatunk fájdalma okára, és az okot megcélzó egyéni kezelési tervet alakítunk ki Önnek.
 • Ezt követően érdemes heti 1 alkalommal jönnie hozzánk abban az időpontban, amikor Önnek kényelmes.
 • Pácienseink többségének már 10 alkalom elegendő a teljes gyógyuláshoz, ezért célszerű bérletben gondolkodnia.

Időpontot foglalok!