Dr. Orosz Imre – Ortopéd / Traumatológia szakorvos


Infó

„Az orvosi hivatás szépségét háziorvos nagyapám, gyermekorvos szüleim, valamint nagybátyáim és nagynéném jó példájának hála már családi körben megtapasztaltam. Rajtam kívül még négy testvérem lett orvos, így büszkén mondhatom, hogy egy orvosdinasztia tagja vagyok. Mindigis a sérülések ellátása és a mozgásszervekkel kapcsolatos eltérések kezelése foglalkoztatott leginkább, így lettem az ortopéd-traumatológus. A diploma megszerzése után jelenlegi munkahelyemen, a Honvédkórházban kezdtem el dolgozni, ahol pályám elején katonaorvosként alkalmam nyílt részt venni a NATO koszovói békefenntartó missziójában (KFOR) is.”

Rendelési idő: Minden hétfőn 15:30 – 18:00
Rendelő címe: 1054 Bp Bajcsy Zsilinszky út 72.

Szakterületeim

 • Gyulladásgátló injekciók
 • Gerincfájdalom
 • Váll-, könyök- és csuklófájdalom
 • Csípő- és térdfájdalom
 • Láb- és talpfájdalom
 • Szalag- és ínsérülések
 • Izomfájdalom
 • Csonthártyagyulladások
 • Műtéti kezelést a szakrendelés keretein belül NEM nyújtunk.

Tanulmányaim

 • 2018.​ I. Nemzetközi Artroszkópos Továbbképző Kurzus, SE-TK/2018.II/00163
 • 2018.​ Hajlító- és feszítőínsérülések ellátási stratégiái a kézen és varrattechnika gyakorlati kurzus – SE-Ortopéd Klinika, SE TK/2018.II/00127
 • 2018.​ Microvascularis és szabad lebeny preparálási technikák – posztgraduális kurzus – Országos Onkológiai Intézet, SE-TK/2018.I./00283 2017.​ Magyar Ortopéd Társaság 60. Kongresszusa, Nyíregyháza
 • 2017.​ Traumatológiai Szakvizsga Előkészítő Tanfolyam – Szegedi Tudományegyetem – Traumatológiai Klinika, SZTE-ÁOK/2017.I./00118
 • 2017.​ Protetikai és ortetikai alapismeretek – Semmelweis Egyetem Rehabilitációs Tanszéki Csoport (Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet), SE-TK/2017.I./00019
 • 2017. Ortopédia-traumatológiai szakvizsga – Nemzeti Vizsgabizottság, „kiválóan megfelelt” eredménnyel
 • 2016.​ ATLS (Advanced Trauma Life Support) alapkurzus, Budapest 2016. ​A láb sérüléseinek ellátási lehetőségei – Johnson & Johnson, SZTE-ÁOK/2016.II/00097
 • 2016. ​A Magyar Traumatológus Társaság 50. Kongresszusa, 63640 – előadó
 • 2016.​ Csípőtáji törések ellátása – Johnson & Johnson, SZTE-ÁOK/2016.I./00101
 • 2015.​ Ortopédiai alaptudományok és határterületek Debreceni Egyetem, Ortopédiai KlinikaDE/2015.II/00062
 • 2015.​ A Magyar Ortopéd Társaság és a Magyar Traumatológus Társaság 2015. évi Közös Kongresszusa, 59855 – ​előadó
 • 2015. ​NATO Emergency Pre-deployment Team (EMPT) Training – Semmelweis Egyetem ÁOK Honvéd-, Katasztrófa- és Rendvédelem Orvostan Tanszéki Csoport, SE-TK/2015.I./00111
 • 2015.​ Műtéttechnikai tanfolyam – Semmelweis Egyetem – Ortopédiai Klinika, SE-TK/2015.I./00358
 • 2014.​ A Magyar Traumatológus Társaság Kongresszusa, Szeged​ – ​előadó 2013.​ AO Trauma Course-Principles in Operative Fracture Management – Synthes Medical Kft., SZTE-ÁOK/2013.I./00103
 • 2011.​ ERC: Advanced Life Support (ALS) – Magyar Resuscitatios Társaság, SZTE-ÁOK/2011.I./00187
 • 2010.​ ÁEK Neurotrauma tanfolyam 2010 – Magyar Honvédség Egyészségügyi Központ, SZTE-ÁOK/2010.II/00163
 • 2010. Általános orvosi diploma – Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar

Kezeléseim

 • Ortopédiai szakorvosi vizsgálat
 • Ortopédiai szakorvosi kontroll vizsgálat
 • Nagyízületi injekciós kezelések degeneratív, kopásos panaszok enyhítésére
 • Gyulladáscsökkentő injekciós és tablettás kezelések

A Nyugati térnél talál minket
Gyógytornászom.hu magánrendelő

Ortopédiai szakrendelési idő:

Minden hétfőn 15:30 és 18:00 között

Pácienseinket előzetes bejelentkezés alapján tudjuk fogadni. Bejelentkezés ITT >>

Cím: A 1055 Bajcsy-Zsilinszky út 72 alatt, a 3. emeleten. 

Telefonos bejelentkezés: 06 30 50 50 50 3

Parkolási kód sms-hez: 0501

Leggyakrabban kezelt panaszok


Gerincfájdalom

Leggyakrabban életvitelből származó tartási rendellenességek vagy sérülések okozzák. Konzervatív kezelésük általában a reumatológia, műtéti ellátásuk pedig az idegsebészet tárgykörébe tartozik. Heves fájdalom, zsibbadás, érzéskiesés illetve izomgyengeség műtéti ellátás szükségességét valószínűsíti. A panaszok hátterének kivizsgálásban valamit a konzervatív kezelés megtervezésében tudok a hozzám forduló betegek segítségére lenni. Az esetek nagy részében gyulladáscsökkentő és izomlazító gyógyszeres kezelés és rendszeres gyógytornáztatás eredményesen csökkenti a panaszokat.

Váll-, könyök- és csuklófájdalom

Fiatalkorban általában sportsérülések, közép- és időskorúak esetén pedig többnyire degeneratív kopásos eltérések okozzák a panaszokat. Fontos a részletes diagnosztika (orvosi vizsgálat, képalkotó vizsgálatok, funkcionális tesztek) a kezelés egyénre szabott megtervezéséhez. A gyulladáscsökkentő gyógyszeres  -szájon szedett és injekciós formában alkalmazott- terápia valamint a különböző fizikoterápiás kezelések az esetek nagyobb részében betegek állapotának javulásához vezetnek. Az esetek kisebb részében műtéti ellátás szükséges.

Csípő- és térdfájdalom

Fiatal- és középkorban véletlen rossz mozdulat vagy sportsérülés, idősebb korban többnyire kisebb rossz mozdulat vagy túlerőltetés okán tud jelentkezni. Fontos szempont a fájdalom lokalizációja és a mozgással való összefüggése. Nappal erősebb, terhelésre fokozódó vagy éppen arra csökkenő diszkomfort más-más okokra enged következtetni, csakúgy mint a többnyire éjszaka jelentkező ízületi fájdalom. A panaszos térdek orvosi (fizikális), majd röntgen és szükség esetén MRI vizsgálata után fizikoterápiás, ízületi injekciós kezelések jönnek szóba a panaszok csökkentésére. Műtéti ellátás szükségessége esetén a beteget a megfelelő ellátó intézménybe irányítjuk.

Láb- és talpfájdalom

Veleszületett vagy szerzett lábdeformitások, testsúlytöbblet, mozgásszegény életmód, nem megfelelő lábbeli-viselés szerepelnek a kóroki tényezők között az ezen kategóriába tartozó eltérések esetén. A köznyelv által egyszerűen csak “sarkantyúnak” nevezett saroktájéki nyomásérzékenységgel vagy előlábi fájdalommal sok beteg küzd. Ezek kezelése is a fent említett szempontok figyelembe vételével kell megtörténjen. Testsúlycsökkentés, lábbeli-csere, egyedi talpbetét, rendszeres lábtorna és különböző fizikoterápiás módozatok együttes alkalmazása vezet leggyorsabban a panaszmentességhez.

Szalag- és ínsérülések, izomfájdalom

kóroki tényezőket tekintve nem egységes kategória. A túlerőltetéses eredetű vagy sérüléses hátterű eltérések mellett gyakoriak a nem kellően vagy nem kezelt -rossz ütemű vagy nem “gyógytornáztatott”- esetek. Előfordulnak emellett degeneratív szalag-, ín- vagy izomfolyamatokból fakadó panaszok. A panaszok okának a kiderítésében valamit a kezelés megtervezésében tudok a hozzám forduló betegek segítségére lenni. A megfelelő végtagi rögzítő eszköz vagy segédeszköz kellő ideig történő használta majd az adekvát módon felépített és vezetett gyógytorna a kezelés kulcsa az egyénre szabott tüneti kezeléssel (gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító) szükség esetén reumatológiai kezelésekkel kiegészítve.

Csonthártyagyulladások

Az esetek túlnyomó többségében életviteli, tartási vagy szokásbeli eltérés van a hátterében. Számítógépes tevékenységet végzők esetén például a nem megfelelő munkakörülmények kényszertartásokhoz vezetnek (nyaki, váll, könyök, alkar, csukló, kéz tájéki panaszok), melyek kivizsgálást követően többnyire fizikoterápiával kezelhetőek. A panaszt kiváltó ok megszüntetése, gyulladáscsökkentés és fájdalomcsillapítás (tablettás vagy injekciós formában), streching (nyújtás), rendszeres gyógytornáztatás és különböző lágyrész-technikák együttes alkalmazása jelentik a kezelést.

Felismerte fájdalmát a felsorolásban?


Akkor várjuk szeretettel ortopédiai szakrendelésünkre! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával visszahívást tud kérni tőlünk, hogy közösen találjunk egy Önnek megfelelő időpontot kezelésünkre:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

További panaszok, amelyekkel várom Önt


Pácienseink ezt írják rendelőnkről


Mi történik a bejelentkezés után?


Miután visszahívást kért tőlünk kolléganőink felkeresik az Ön által megadott számon, pontosítják panaszát és találnak egy mielőbbi időpontot a hozzám, ami Önnek is megfelel.

Szakorvosi vizsgálatunk egy részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról és panasza okáról. Ha szükséges, akkor továbbítjuk CT-re, röngten- vagy MR vizsgálatra, ha pedig olyan panasza van, amely azonnal kezelhető, gyógytornászainkhoz is szívesen fogadják.

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében a Bajcsy-Zsilinkszky út 72. alatt talál meg minket.

Dr. Orosz Imre – Ortopédiai / Traumatológiai szakorvos