Dr. Kiss Virág – Reumatológus szakorvos


Infó

“Gyermekkorom óta a mozgás, a sport szeretete az életem része, ez is az oka annak, hogy érdeklődésem a mozgásszervi betegségek felé fordult. Azért választottam a reumatológiát, mert ebben a szakmában nagyon sokat tudok segíteni az emberek életminőségének javulásában. 2016-ban szereztem általános orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán cum laude minősítéssel, 2017 óta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban dolgozom. 2022-ben reumatológus szakorvos szakvizsgát tettem kiválóan megfelelt minősítéssel. Munkám során az alapos betegvizsgálat és anamnézis felvétel elengedhetetlen, a legújabb hazai és nemzetközi ajánlások ismeretében a terápiás döntéshozatal a beteg bevonásával történik. Céljaim között szerepel reumatológiai ízületi UH licenc vizsga megszerzése.”

Rendelési idő: Minden kedden 16:00 – 19:00
Rendelő címe: 1054 Bp Bajcsy Zsilinszky út 72.

Szakterületeim

 • Degeneratív és gyulladásos ízületi megbetegedések
 • Akut és krónikus ízületi fájdalom
 • Gerincfájdalom
 • Ízületi gyulladás
 • Csontritkulás
 • Műtéti kezelést a szakrendelés keretein belül NEM nyújtunk.

Tanulmányaim

 • 2022 május: reumatológus szakvizsga / Minősítés: kiválóan megfelelt
 • 2010-2016 Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar: Általános orvos diploma cum laude minősítéssel
 • 2022 Intraarticularis injekciós technikák az ortopéd-reumatológus szakorvosok számára cadaver gyakorlattal kiegészítve (SE-TK/2022.II/00241)
 • 2022 Haladás a reumatológia, immunológia és osteológia területén (SE-TK/2022.II/00339)
 • 2022 Rheumatoid arthritis: újdonságok a patogenezistől a terápiáig (SE-TK/2022.I./00215)
 • 2022 Szisztémás lupus erythematosus (SE-TK/2022.I./00178)
 • 2021 A Magyar Reumatológusok Egyesületének Éves Vándorgyűlése (79998)
 • 2021 Anyagcsere csontbetegségek (SE-TK/2021.I./00039)
 • 2020 Haladás a reumatológia, immunológia és osteológia területén 2018-2020 (SE-TK/2020.II/00366)
 • 2020 A Magyar Reumatológusok Egyesületének éves Vándorgyűlése (77104)
 • 2018 DROP7 Interdiszciplináris Fórum (DE ÁOK/2018.I./00015)

Kezeléseim

 • Reumatológiai szakorvosi vizsgálat
 • Akut derékfájdalom kezelése paravertebralisan adott injekcióval
 • Lágyrész reumatizmusok kezelése konzervatív módszerekkel, lokális infiltrációval
 • Gyulladáscsökkentő ízületbe adott injekciók
 • Orvosi kollagén injekció
 • Életmódbeli tanácsok

A Nyugati térnél talál minket
Gyógytornászom.hu magánrendelő

Reumatológiai szakrendelési idő:

Minden kedden 16:00 és 19:00 között

Pácienseinket előzetes bejelentkezés alapján tudjuk fogadni. Bejelentkezés ITT >>

Cím: A 1055 Bajcsy-Zsilinszky út 72 alatt, a 3. emeleten. 

Telefonos bejelentkezés: 06 30 50 50 50 3

Parkolási kód sms-hez: 0501

Leggyakrabban kezelt panaszok


Derékfájdalom

Mely akár az alsó végtagba is lesugározhat: kialakulhat hirtelen rossz mozdulat, nehéz fizikai munka után. A derékproblémák legáltalánosabb okai a túlnyújtott hátizmok és gerincízületi szalagok, a túlságosan összenyomott porckorongok és a gerinckörnyéki izmok túl kemény, görcsös állapota. Konzervatív kezelésébe a gyógyszeres fájdalomcsillapító, izomlazító kezelés, lokálisan adott injekció, fizioterápia, gyógytorna tartozik. Amennyibe a panaszok konzervatív kezelés mellett sem javulnak idegsebészeti beavatkozás válhat szükségessé.

Ülőmunkából adódó nyak-, hát-, és derékfájdalom

Az ülőmunka , rossz testtartás, mozgásszegény életmód következménye lehet. Gyógyszeres kezelése a gyulladáscsökkentő valamint izomlazító gyógyszerek. A gyógytorna, az ízületi funkciójavítás, az izommerevség oldása, illetve a deformitások kialakulásának megakadályozása miatt elsődleges szerepet kap 

Ízületi fájdalmak

Erős, mozgást akadályozó fájdalom az ízületben (váll, térd, csípő, csukló): Fiatalkorban általában sportsérülések, közép- és időskorúak esetén pedig többnyire degeneratív kopásos eltérések okozzák a panaszokat. Fontos a részletes diagnosztika (orvosi vizsgálat, képalkotó vizsgálatok, funkcionális tesztek) a kezelés egyénre szabott megtervezéséhez. A gyulladáscsökkentő gyógyszeres -szájon szedett és injekciós formában alkalmazott- terápia valamint a különböző fizikoterápiás kezelések az esetek nagyobb részében betegek állapotának javulásához vezetnek. Az esetek kisebb részében műtéti ellátás szükséges.

Könyökfájdalom, teniszkönyök, golfkönyök

A golfkönyök esetében a könyök belső felszíne nyomásérzékeny, a kézfej behajlítása intenzív fájdalommal jár. A teniszkönyök akkor alakul ki, ha az alkar feszítő izmai vannak túlzott igénybevételnek kitéve. Ebben az esetben a könyök külső felszíne gyulladt és fájdalmas az érintett izomzat tapadási helyén. A páciens intenzív fájdalmat érez a könyök, a kéz és az ujjak hátrafelé feszítésekor. A tárgyak megfogása nehézséget okoz. A betegség tehermentesítéssel, a megerőltető mozdulatok mellőzésével, a könyökízület és az alkar nyugalomba helyezésével, fizikoterápiával, szteroid injekcióval kezelhető. Gyulladáscsökkentő gyógyszerek és tapaszok szintén elősegítik a gyógyulást.

Kéz kisizületi fájdalom

A kézben és az ujjakban jelentkező fájdalom sérülés vagy megterhelés következtében is kialakulhat, idősebb korban azonban a leggyakoribb ok a csontvégeket borító porc károsodása az ízületben. Ezt az állapotot és a hozzá társuló gyulladást osteoartritisznek nevezzük. Osteoarthritis kezelése porcregenerálók, nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel történik. A gyógytorna, az ízületi funkciójavítás, az izommerevség oldása, illetve a deformitások kialakulásának megakadályozása miatt fontos.

Ínhüvelygyulladás

Az ínhüvelygyulladás fő oka a kéz tartós terhelése. Leggyakrabban az ujjak állandó vagy tartós túlerőltetése miatt jön létre a gyulladás (pl. a számítógép, zongora). A tevékenység végzése közben, az ujjak állandó és ismétlődő mozdulatai révén jelentkezik a heves fájdalom, amit az ujjak kinyújtásakor gyakran jellegzetes, hóropogásszerű hang kísér. Kezelése nyugalomba helyezés, helyileg gyulladáscsökkentő krémek, helyileg adott injekció.

Felismerte fájdalmát a felsorolásban?


Akkor várjuk szeretettel reumatológiai szakrendelésünkre! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával visszahívást tud kérni tőlünk, hogy közösen találjunk egy Önnek megfelelő időpontot kezelésünkre:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Pácienseink ezt írják rendelőnkről


Mi történik a bejelentkezés után?


Miután visszahívást kért tőlünk kolléganőink felkeresik az Ön által megadott számon, pontosítják panaszát és találnak egy mielőbbi időpontot a hozzám, ami Önnek is megfelel.

Szakorvosi vizsgálatunk egy részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról és panasza okáról. Ha szükséges, akkor továbbítjuk CT-re, röngten- vagy MR vizsgálatra, ha pedig olyan panasza van, amely azonnal kezelhető, gyógytornászainkhoz is szívesen fogadják.

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében a Bajcsy-Zsilinkszky út 72. alatt talál meg minket.

Dr. Kiss Virág – Reumatológus szakorvos