DERÉK-, NYAK-, TÉRD- ÉS KÖNYÖK FÁJDALMÁVAL VÁROM!

Dr. Kiss Virág – Reumatológus szakorvos – Rendelő: 1054 Budapest Bajcsy Zsilinszky út 72

Időpont igényléséhez itt kérjen visszahívást! ⇓

VH kérő form DOKI

Azonnal beírná magát Online naptárunkba?

256 ügyfelünk Google értékelése: 4.98 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ezért válasszon minket!


 • Kiemelt figyelmet és emberi bánásmódot fog tapasztalni.
 • Központi helyen a Nyugati térhez közel várjuk Önt.
 • Reumatológiai vizsgálatunk részletes, így megmondjuk, hogy miért vannak a fájdalmai.
 • Orvosaink sok éves tapasztalatú empatikus szakemberek.
 • Többféle kezelést nyújtunk: Injekció, gyógytorna, fizioterápia vagy egyéb ortopédiai kezelések.
 • Beutaló nélkül érkezhet hozzánk!
 • Gerincsérvet, isiászt, lumbágót is gyógyítunk.
 • Várakozás nélkül tudjuk fogadni, amikor Önnek megfelel!
 • Rendelőnk értékelése pácienseink szerint 5 csillagos. Elolvasom a véleményeket! >>

Milyen panasszal forduljak reumatológushoz?


A reumatológia a mozgató szervrendszer betegségeivel, azaz a csontok, ízületek és izmok fájdalmaival, elváltozásaival foglalkozik.

Ilyen tipikus panaszok az ízületi gyulladások, gerinc meszesedés- és gerincfájdalmak, nyakba, hátba és vállba sugárzó fájdalmak, a tenisz- és golfokönyök valamint minden ízületi kopás és gyulladás. Ezek a fájdalmak lehetnek hirtelen kialakultak, de akár krónikus, évek óta fennálló panaszok is. Rendelőnkben nem csak szűrővizsgálatot végzünk, de reumatológiai kezelést is nyújtunk ezekre, illetve helyben elérhető gyógytornász szolgáltatásunk is van.

Az alábbi fájdalmak bármelyikével várjuk

Ülőmunkából adódó nyak-, hát-, és derékfájdalom

Az ülőmunka , rossz testtartás, mozgásszegény életmód következménye lehet. Gyógyszeres kezelése a gyulladáscsökkentő valamint izomlazító gyógyszerek. A gyógytorna, az ízületi funkciójavítás, az izommerevség oldása, illetve a deformitások kialakulásának megakadályozása miatt elsődleges szerepet kap.

csigolyaelcsúszás , csípő porckopás , csípőfájdalom , derék becsípődés , derékfájás , discopathia , farizom fájdalom , farokcsont fájdalom , fokozott lumbális lordosis , gerinccsatorna szűkület , gerincfájás , gerincfájdalom , gerincferdülés , gerincsérv , hátfájás , isiász , jobb oldali derékfájdalom , keresztcsont fájdalom , lordosis , lumbágó , medencecsonti fájdalom , piriformis szindróma , porckopás , porckorongsérv , reggeli derékfájás , sérv , spondylosis , ülőideg gyulladás

Térd-, csípő- és csuklóízületi fájdalmak

Erős, mozgást akadályozó fájdalom az ízületben (váll, térd, csípő, csukló): Fiatalkorban általában sportsérülések, közép- és időskorúak esetén pedig többnyire degeneratív kopásos eltérések okozzák a panaszokat. Fontos a részletes diagnosztika (orvosi vizsgálat, képalkotó vizsgálatok, funkcionális tesztek) a kezelés egyénre szabott megtervezéséhez. A gyulladáscsökkentő gyógyszeres -szájon szedett és injekciós formában alkalmazott- terápia valamint a különböző fizikoterápiás kezelések az esetek nagyobb részében betegek állapotának javulásához vezetnek. Az esetek kisebb részében műtéti ellátás szükséges.

Achilles ín gyulladás

ágyéki fájdalom

ágyéki gerincsérv

combcsont – forgó fájdalom

Könyökfájdalom, teniszkönyök, golfkönyök

golfkönyök

A golfkönyök esetében a könyök belső felszíne nyomásérzékeny, a kézfej behajlítása intenzív fájdalommal jár. A teniszkönyök akkor alakul ki, ha az alkar feszítő izmai vannak túlzott igénybevételnek kitéve. Ebben az esetben a könyök külső felszíne gyulladt és fájdalmas az érintett izomzat tapadási helyén. A páciens intenzív fájdalmat érez a könyök, a kéz és az ujjak hátrafelé feszítésekor. A tárgyak megfogása nehézséget okoz. A betegség tehermentesítéssel, a megerőltető mozdulatok mellőzésével, a könyökízület és az alkar nyugalomba helyezésével, fizikoterápiával, szteroid injekcióval kezelhető. Gyulladáscsökkentő gyógyszerek és tapaszok szintén elősegítik a gyógyulást.

Kéz kisizületi fájdalom

kéztő alagút szindróma

A kézben és az ujjakban jelentkező fájdalom sérülés vagy megterhelés következtében is kialakulhat, idősebb korban azonban a leggyakoribb ok a csontvégeket borító porc károsodása az ízületben. Ezt az állapotot és a hozzá társuló gyulladást osteoartritisznek nevezzük. Osteoarthritis kezelése porcregenerálók, nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel történik. A gyógytorna, az ízületi funkciójavítás, az izommerevség oldása, illetve a deformitások kialakulásának megakadályozása miatt fontos.

Ínhüvelygyulladás

alkar

Az ínhüvelygyulladás fő oka a kéz tartós terhelése. Leggyakrabban az ujjak állandó vagy tartós túlerőltetése miatt jön létre a gyulladás (pl. a számítógép, zongora). A tevékenység végzése közben, az ujjak állandó és ismétlődő mozdulatai révén jelentkezik a heves fájdalom, amit az ujjak kinyújtásakor gyakran jellegzetes, hóropogásszerű hang kísér. Kezelése nyugalomba helyezés, helyileg gyulladáscsökkentő krémek, helyileg adott injekció.

Hogy néz ki egy reumatológiai vizsgálat?


Az első lépés egy anamnézis, avagy a kórtörténet feltárása. Sok reumatológiai panasz összetett eredetű, ezért pontosan látnunk kell a korábbi panaszokat és vizsgálatok eredményeit, hogy a teljes kép tiszta legyen.

Ezután egy alapos fizikai vizsgálat következik, ahol lokalizáljuk a fájdalom pontjait és megvizsgáljuk, hogy csont- / ízület- vagy izomeredetű rendellenességről van szó. Ha szükségünk van kiegészítő vizsgálatra (pl.: röngten) akkor ahhoz is készítünk beutalót.

Miután a panasz okát pontosan feltártuk, elkezdődhet a kezelés ami állhat gyógyszeres kezelésből, gyógytornából, fitikoterápiás kezelésből, injekciós terápiából, de általában ezek keverékéből. Ha a panasz nem reumatológiai, hanem ortopédiai eredetű, szakrendelőnkben ilyen orvoshoz is tovább tudjuk irányítani.

Mit hozzak magammal a vizsgálatra?

Ha van, akkor hozza el a korábbi orvosi leleteit, röntgen / MRCI / ultrahang eredményeit.

A Nyugati térnél talál minket
Gyógytornászom.hu magánrendelő

Reumatológiai szakrendelési idő:

Minden hőtfőn 15:00 és 18:00 között

Pácienseinket előzetes bejelentkezés alapján tudjuk fogadni. Bejelentkezés ITT >>

Cím: A 1055 Bajcsy-Zsilinszky út 72 alatt, a 3. emeleten. 

Telefonos bejelentkezés: 06 30 50 50 50 3

Parkolási kód sms-hez: 0501

Dr. Kiss Virág – Reumatológus szakorvos


Kezeléseim

 • Reumatológiai szakorvosi vizsgálat
 • Akut derékfájdalom kezelése paravertebralisan adott injekcióval
 • Lágyrész reumatizmusok kezelése konzervatív módszerekkel, lokális infiltrációval
 • Gyulladáscsökkentő ízületbe adott injekciók
 • Orvosi kollagén injekció
 • Életmódbeli tanácsok

Szakterületeim

 • Degeneratív és gyulladásos ízületi megbetegedések
 • Akut és krónikus ízületi fájdalom
 • Gerincfájdalom
 • Ízületi gyulladás
 • Csontritkulás
 • Műtéti kezelést a szakrendelés keretein belül NEM nyújtunk.

Infó

„Gyermekkorom óta a mozgás, a sport szeretete az életem része, ez is az oka annak, hogy érdeklődésem a mozgásszervi betegségek felé fordult. Azért választottam a reumatológiát, mert ebben a szakmában nagyon sokat tudok segíteni az emberek életminőségének javulásában. 2016-ban szereztem általános orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán cum laude minősítéssel, 2017 óta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban dolgozom. 2022-ben reumatológus szakorvos szakvizsgát tettem kiválóan megfelelt minősítéssel. Munkám során az alapos betegvizsgálat és anamnézis felvétel elengedhetetlen, a legújabb hazai és nemzetközi ajánlások ismeretében a terápiás döntéshozatal a beteg bevonásával történik. Céljaim között szerepel reumatológiai ízületi UH licenc vizsga megszerzése.”

Rendelési idő: Minden hétfőn 15:00 – 18:00
Rendelő címe: 1054 Bp Bajcsy Zsilinszky út 72.

Tanulmányaim

 • 2022 május: reumatológus szakvizsga / Minősítés: kiválóan megfelelt
 • 2010-2016 Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar: Általános orvos diploma cum laude minősítéssel
 • 2022 Intraarticularis injekciós technikák az ortopéd-reumatológus szakorvosok számára cadaver gyakorlattal kiegészítve (SE-TK/2022.II/00241)
 • 2022 Haladás a reumatológia, immunológia és osteológia területén (SE-TK/2022.II/00339)
 • 2022 Rheumatoid arthritis: újdonságok a patogenezistől a terápiáig (SE-TK/2022.I./00215)
 • 2022 Szisztémás lupus erythematosus (SE-TK/2022.I./00178)
 • 2021 A Magyar Reumatológusok Egyesületének Éves Vándorgyűlése (79998)
 • 2021 Anyagcsere csontbetegségek (SE-TK/2021.I./00039)
 • 2020 Haladás a reumatológia, immunológia és osteológia területén 2018-2020 (SE-TK/2020.II/00366)
 • 2020 A Magyar Reumatológusok Egyesületének éves Vándorgyűlése (77104)
 • 2018 DROP7 Interdiszciplináris Fórum (DE ÁOK/2018.I./00015)

Pácienseink ezt írják rendelőnkről