Rendszeresen fáj a háta a sok ülőmunkától? Gyógyszermentes megoldás lehet a manuálterápia

Állandó derékfájdalommal és hátfájdalommal küzd? Hirtelen fellépő vagy már állandósult panaszai hátráltatják mindennapos tevékenységei elvégzésében?

A hosszú ideig tartó ülő testhelyzet eredménye, hogy a gerinc és a vázizomzat elfárad, a test kényszertartásra kényszerül így az izmok görcsössé válnak, ízületi blokkok jönnek létre, amelyek idővel állandósuló, kisugárzó derék, háti és nyakfájást eredményezhetnek.

A manuálterápia segíthet panaszai enyhítésében és megszüntetésében

A manuálterápia ugyanis egy olyan gyógyszer alkalmazástól mentes, természetes gyógykezelési módszer, amely speciális fogásokkal, húzással, nyomással,  megfelelő erősségű, masszírozó kézmozdulatokkal ér el állapotjavulást, valamint célzott kimozgatásokkal, saját testének mechanikus energiáját használva állítja helyre a beszűkült mozgástartományú ízületek mobiltását, lazítja a feszes szöveteket és egyénre szabott gyakorlatokkal erősíti az izmokat. Forduljon kérdéseivel, panaszaival bizalommal a gyogytornaszom.hu szakértőihez!

Közvetlenül a panaszt kiváltó okot veszi célba a manuálterápia

Az alapos kikérdezés utáni testtartás-analízis, valamint az aktív és passzív mozgásvizsgálat lehetővé teszi a vizsgáló manuálterapeuta számára a későbbi, tökéletesen egyénre szabott kezelés és torna megtervezését, növelve az ok megszüntetésére irányuló terápia hatékonyságát.

A terápia szükség szerint alkalmazva képes lazítani vagy épp erősíteni az izomzatot, visszaállítani a mozgatórendszer és a végtagok ízületeinek funkcióját, helyreállítani a gerinc és a medence statikáját. A manuálterápia hatására csökken az ízületek mozgáskorlátozottsága, így akár már pár alkalmat követően megszűnik a tartósan kellemetlen közérzetet okozó, szabad mozgást akadályozó ízületi merevség és a nyilalló, vagy kisugárzó, kínzó fájdalom.

A manuálterápiában az eredmények hamar jelentkeznek

A manuálterápia azonban nem egy pár napos, intenzív kezelési módszer, hanem egy, a szervezet öngyógyító képességére is építő, holisztikus szemlélet-központú gyógyító folyamat. Mivel a maunálterápia fokozatosan fejti ki hatását így érdemes azzal számolni, hogy egy-egy kezelés között egyéni állapottól, panaszoktól függően gyakran 1-2 hét is eltelhet.

A hát fájdalmát gyakran kíséri a csípőfájdalom vagy épp a nyaktájék fájdalma és a vállfájdalom, amelyek egyértelműen az ülő munka, valamint a mozgásszegény életmód következtében megjelenő panaszok, és amelyeket a manuálterápia képes tartósan enyhíteni, vagy akár meg is szüntetni. Hatására a kialakulóban levő porckorongsérv tünetei is határozottan enyhülhetnek.

A manuálterápiás gyógyító folyamatot otthoni, rendszeresen végzendő gyakorlatok egészítik ki

A manuálterápia önmagában nem elég ahhoz, hogy tartósan tünetmentes állapotot érjünk el. A panaszmentességet meg is kell tudni (és akarni) őrizni. A tünet és fájdalommentes, gyógyult állapot hosszú távú megtartásához tehát elszántságra, odafigyelésre és együttműködésre is szükség van, ugyanis a manuálterápiás kezelést rendszeresen végzett, otthoni gyakorlatok egészítik ki, amelyek elősegítik az állapot javulását és az elért eredmények megtartását.

A vázizomzat manuálterápiával való megerősítése valamint a rendszeres testmozgás elősegíti a gerinc-, a végtagi, ízületi és izomfájdalmak kialakulásának megelőzését, ami hosszú távú panaszmentességet eredményezhet.

A tartós ülőmunka rendszeres testmozgás nélkül gerinc- és végtagi panaszokat okozhat

A több órás, folyamatos ülőmunka az Ön számára is egyre több fájdalommal jár? Az ülőmunka rendszeres, aktív testmozgás nélkül gerinc- valamint végtagi panaszokat okozhat, azonban már heti egy-két rendszeres, huzamosabb idejű séta vagy kocogás is érezhetően pozitív hatással lehet általános közérzetére és fizikai egészségre.

Tartósan fennálló fájdalom esetén javasoljuk, hogy újonnan választott, rendszeres mozgásformájának aktív gyakorlása előtt egészségének védelme érdekében konzultáljon manuálterapeuta gyógytornász szakembereinkkel!

Szeretne újra hasogató fájdalom és ólmos kötöttségek nélkül mozogni?

Minél előbb hívja központi számunkat és jelentkezik be manuálterápiára, annál hamarabb búcsúzhat el a mindennapjait megnehezítő, egyre erősödő hátfájástól! A gyogytornaszom.hu szakemberei várják jelentkezését.

2001-ben végzett a SOTE-n. Szakterületei: Nyaki, háti, ágyéki gerinc problémái, porckorongsérv kezelése mckenzie + manuálterápiával, A vállízület problémái, izomszakadás, törés, rotátorköpeny, befagyott váll szindróma, Perifériás idegi problémák, A térd, csípő és váll ízületi kopása, Protézisek, műtétek utáni rehabilitáció, Törés, ficam, szalag és izomsérülések, sportsérülések utáni rehabilitáció

Comments are closed.