Schroth terapeuta budapest - Schroth terápia gyógytorna gerincferdülésre
Hívás!Bejelentkezés!
 • MANUÁLTERÁPIA + SCHROTH TERÁPIA: 15 ÉVE GYÓGYÍTOK GERINC PANASZOKAT

  Manuálerápiával és Schroth terápiával 10 alkalom is elég lehet, hogy meggyógyuljanak gerincpanaszai. Foglaljon időpontot és várakozás nélkül fogadom. – Igondáné Szilvásy Anna  – gyógytornász
  Hívjon: 06-30-50-50-50-3

Együtt elérjük, hogy szervezete saját magát gyógyítsa meg!

Nézze meg 1 perces bemutatkozó videónkat!

 

Igondáné Szilvásy Anna vagyok. 15 éve gyógyítok gerincfájós / sérves betegeket. A manuálterápiától + Schroth terápiától:

Már néhány alkalom után csökkenhetnek hát-, derék-, nyak- és gerincfájdalmai. 10 alkalom pedig teljesen fájdalommentessé teheti.

Gerinctartó izmai erősödnek, így tartása javul

Gerincsérv fájdalma tartósan enyhül, vagy teljesen megszűnik!

Újra szabadabban hajolhat, sportolhat, mozoghat!

 Kevésbé lesz fáradékony így életminősége is javulhat!

Így gyógyítja a manuálterápia + Schroth terápia a különböző okú gerincbántalmakat:

Napi, ülő életvitel

Mindennapjaink sajnos egyre kevesebb mozgással, egyre több stresszel járnak. Az ülés miatt hamar kialakul a helytelen tartás, a derék-, hát- és gerincfájdalom. Ha olykor edzésre, tornára szánja magát az ember, könnyen túlterhelheti ízületei, meghúzhatja izmait.

Így segít a manuálterápia az ülőmunkát végzőknek

Manuálterápiával a helytelen tartás miatt kialakult blokkokat oldjuk, majd olyan tornagyakorlatokat tanítunk meg, amelyek segítenek megőrizni az elért eredményt.

 

Nyaki, háti, deréktáji gerinc eredetű fájdalmak, porckorongsérv

A helytelen tartás, ülő életmód, sportsérülés okozta fájdalmak hátterében különböző elváltozások lehetségesek.  A gerincünk bármelyik szakaszon fájhat, így a nyakban, hátban, vagy a derékban is jelentkezhet a fájdalom. Súlyosabb esetekben gerincsérv is kialakulhat, ilyenkor a porckorong belsejében lévő kocsonyás anyag kitüremkedik, vagy akár át is szakíthatja a porckorong gyűrűt, ami fokozott és állandósult fájdalommal jár.

Így segít a manuálterápia a gerincfájdalmakon

A manuálterápia speciális fogásokkal oldja fel az ízületi blokkokat és ezáltal oldja a fájdalmakat. A kezeléseken előtt egy nagyon komplex mozgásvizsgálatot is tartalmaz, amely a fájdalom pontos okát segít feltárni. ”

 

Gerincferdülés

Amikor a gerinc oldalirányban is görbül, akkor gerincferdülésről vagy scoliosis-ról beszélünk. A gerincferdülést a csigolyák egymáson való elmozdulása okozza. A gerincferdülés tüneteiként hátfájást, csípőfájást, illetve a fizikai terhelhetőség csökkenését tapasztalhatjuk. A kiváltó ok sokféle lehet, de a gyógyítás során szinte minden esetben megkerülhetetlen a gyógyítás a gyógytorna. 

Így segít a Schroth terápia a gerincferdülésen

Gerincferdülés esetén megbomlik a gerinc statikai egyensúlya- ennek számtalan oka lehet. Önmagában ritkán okoz fájdalmat, azonban a vele együttjáró izomegyensúly megbomlása, az asszimetrikus terhelés miatt hamarabb alakulhatnak ki fájdalmas blokkok, izomfeszülések. Ezek manuálterápiás oldása után hatékonyabban alkalmazhatjuk a gerincferdülés specifikus Schroth gyakorlatokat.

 

Sérülések, műtétek

Sérülések, illetve mozgásszervi műtétek után kiemelkedően fontos a rehabilitáció, azaz, hogy a hosszabb-rövidebb ideje tehermentesített testrészt újra visszavezessük a mozgásba és elkezdjük fokozatosan terhelni.

Így segít a manuálterápia és a gyógytorna a sérüléseken

Speciális gyakorlatokkal és célzott mozdulatokkal lazítjuk és erősítjük meg a nem használt izmokat és ízületeket, ügyelve arra, hogy a terhelés mindig a megfelelő és biztonságos mértékben történjen.

 

 

Magára ismert a felsorolásban?

A manuálterápiával és gyógytornával a tünetek helyett fájdalmai okát célozzuk meg, így tartós javulást érhetünk el! A Schroth terápiával pedig hatékonyan javítható a gerincferdülés!

Ha már eldöntötte, hogy a tünetek kezelése helyett maradandó gyógyulást szeretne, akkor kérjen visszahívást tőlünk, az alábbi gomb megnyomásával és jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre, ahol 100%-ban Önre szabott kezelési tervet állítunk össze!

Bejelentkezem!

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Ha pedig még több információra van szüksége, akkor olvassa el bemutatkozómat:

Igondáné Szilvásy Anna – gyógytornász

 • Nyaki-, háti, deréktáji gerinc okozta fájdalmak (porckoronsérv, lumbágó, isiász) kezelése
 • Ortopédiai műtétekre való felkészítés, és az ezt követő rehabilitáció (protézis beültetés, arthroscopia, patella lateralizáció…)
 • Traumás sérülések utáni rehabilitáció (törések, húzódások, ficamok, rándulások, kezelés gipsz levétel után)
 • Gerincműtétek utáni rehabilitáció
 • Gerincferdülés
 • Tartásjavítás
 • 1999-2004 HIETE EFK-majd SOTE Gyógytornász szak
 • MÁV kórház Intenzív osztály, Ortopédiai osztály, Traumatológiai osztály, Sebészeti osztály
 • Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet
 • 2005 McKenzie “A”
 • 2006 McKenzie “B”
 • 2010 Mozgásterápia lóháton
 • 2013 Schroth (3D Scoliosis) terápia
 • 2014 Proprioceptiv Physiotape Alaptechnikák
 • 2017 Fasciák a rehabilitációban
 • 2018 Lágyrész manuálterápia
 • 2019 Barvicsenko- féle manuálterápia

 

 • Gyógytorna
 • Streching
 • Gyógymasszázs
 • Taping
 • Schroth-féle scoliosis kezelés
 • Lágyrész manuálterápia
 • Barvicsenko- féle manuálterápia

Bejelentkezés Annához!

“Gyerekkorom óta lenyűgöz a harmónikus mozgás, a sport. Jómagam is számtalan sportban kipróbáltam magam. Hamar kiderült, hogy „jó kezem van”, ha az ismerettségi körből, családból valakinek izomfájdalma keletkezett, hozzám fordult- képzetlenül is sok esetben tudtam segíteni masszázzsal. Megtapasztaltam, mekkora bizalom kell ahhoz, hogy segítséget kérjünk probléma esetén, mennyire megtisztelő ez, és milyen jó érzés segíteni. Ettől kezdve tudtam, hogy gyógyítani szeretnék, és ennek legszebb formája véleményem szerint a gyógytorna.”

AZ ALÁBB PANASZOKAT SIKERREL KEZELEM

DERÉKFÁJÁS

Majd leszakad a dereka? Vagy „csak” időnként hasogat? Minden infó a derékfájdalom-ról  és a kezelési lehetőségekről.

HÁTFÁJÁS

Megkeseríti életét a hátfájás? Rossz testtartás, ülőmunka, sportsérülés, stressz. Sok minden lehet a kiváltó ok, de a hátfájás gyógytornával kezelhető!

NYAKFÁJÁS

Nyaki fájdalomra panaszkodik? Stressz, a helytelen fejtartás vagy túlterhelés is lehet az ok. A gerinc izmai erősíthetők gyógytornával. Olvasson utána!

GERINCSÉRV / PORCKORONG SÉRV

gerinc miatt fájhat a nyaka, válla, dereka, csípője, de lehet hogy porckorongsérve van. Tudjon meg mindent a tünetekről és a gyógytorna hatásáról!

CSÍPŐ FÁJDALOM

A hátába, ágyékába, lábába sugárzó kellemetlen, kínzó csípőfájdalom a panasza? Az okokat és a gyógymódokat is összefoglaltuk!

TÉRD FÁJDALOM

Elege van a kattogásból, a reggeli merevségből, a lépcsőzés vagy futás közbeni térdfájdalomból? Olvasson a térdfájdalom okairól és kezeléséről!

Mi a lényege az egyedi gyógyítási módszeremnek?

1. Átbeszéljük a panaszait, fájdalmait

 

Mikor és hol fáj? Milyen jellegűek és erősségűek ezek a fájdalmak? Van-e amitől jobb vagy rosszabb? Átbeszéljük a teljes kórtörténetét és a magával hozott orvosi diagnózist is, ha van.

2. Megvizsgáljuk a mozgását

 

Minden irányban: Előrehajlás, hátrahajlás, helyes tartás. Megnézzük, hogy hogyan viselkedik a gerinc mozgás közben. Milyen állapotban vannak az ízületek és az izmok?

3. A fájdalom okát saját teste gyógyítja meg

 

Miután megtaláltuk a fájdalom okát, célzott gyakorlatokkal elérjük, hogy a teste újra helyreállítsa a helyes statikai egyensúlyt, a fájdalmai így végleg megszűnnek.

Hát-,gerinc- és derékfájásra az alábbi kezeléseket alkalmazom

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Miért választanak minket pácienseink?

Az okot gyógyítjuk

A tünetek helyett, mi gerincfájdalma okát keressük meg és kezeljük, ezért a gyógytornától tartós eredményre számíthat

Nálunk nincsen várakozási idő

Néhány napon belül tudjuk fogadni, nem kell heteket várakoznia mint más rendelőkben.

Óriási tapasztalatunk van

Gyógytornászaink fiatal, kedves és elkötelezett szakemberek, akik már 7-15 éve foglalkoznak mozgásszervi elváltozások helyreállításával.

1000 kezelésen is túl

Gyógytornászaink összesen már több mint 1.000 alkalommal kezeltek eredményesen derékfájós eseteket.

Műtét nélkül gyógyítunk

Mozgásszervi eredetű porckorongsérvet, isiászt és lumbágót is eredményesen és műtét nélkül tudunk gyógyítani.

Fájdalom nélkül

Az általunk alkalmazott természetes gyógytorna kezelések még a legextrémebb esetben sem fájdalmasabbak mint egy erősebb masszázs.

Korrekt áron dolgozunk

8.700 Ft / óra kezelési árunk megfizethető, így mindenki számára elérhető a gyógyulás.

Központi helyen vagyunk

Tágas rendelőnk jól megközelíthető helyen a Batthyány téren, csendes és nyugodt környezetben található

Számunkra ez szolgálat

Empatikusan és 100% odafigyeléssel dolgozunk és a központban a tünetek helyett teljes egészében az ember, azaz Ön áll.

Tudjuk a határainkat

Nem lépjük át a kompetenciánkat, nem ígérgetünk felelőtlen eredményeket és azt is azonnal megmondjuk, ha az Ön esetében egy orvos tud inkább segíteni.

Ezt mondják, akik hozzám járnak:

Manuálterapeutát kerestem és ajánlották nekem Annát. Már az első alkalommal nagyon kedves volt és olyan részletesen megvizsgált, amilyet én még nem is láttam senkitől. A keze ügyes és erős, a hátfájdalmam minden egyes alkalommal egyre enyhébb lett. Bátran ajánlom!
Bérces BálintÉrd
Nem múló derékfájással fordultam a doktornőhöz. Már az első alkalommal sokkal jobban tudtam aludni, azóta pedig újra tudok emelni és a takarítás is teljesen fájdalommentes. Köszönöm!
Kerekes LíviaZugló
Enyhe gerincferdülésem van és az orvos gyógytornát javasolt. Az interneten találtam meg Annát és nagyon hálás vagyok neki amiért ilyen fokú javulást el tudtunk érni nálam. Türelmes, nagyon profi szakember. Mindenkinek ajánlom!
Hrabovszki PéterMátyásföld

Ilyen árakon dolgozunk

Az első alkalom ára, amely magában foglalja az állapotfelmérést + a személyre szabott terápiás terv összeállítását: 10.500 Ft. Minden további alkalom a kezelés típusától függetlenül (Manuálterápia, McKenzie, gyógytorna, stb…) 8.700 Ft / alkalom. Bérletben pedig még kedvezőbb. Bankkártyás fizetés is elérhető!

Egyéni gyógytorna
8.700 Ft
 • / alkalom (50-60 perc)
 • A második alkalomtól
 • Bármilyen kezelésre
Első találkozó: állapotfelmérés
10.500 Ft
 • A fájdalom okának feltárása
 • Terápiás terv kialakítása
 • Girl in a jacket
Időpontot foglalok!
5 alkalmas bérlet
8.200 Ft
 • / alkalom
 • Az állapotfelmérés után
 • 41.000 Ft-os áron.
10 alkalmas bérlet
7.700 Ft
 • / alkalom
 • Az állapotfelmérés után
 • 77.000 Ft-os áron

“Nekem való?” GARANCIA! – Ha nem tudunk segíteni nem kell fizetnie!

Vállaljuk, hogy amennyiben az első állapotfelmérésen nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, nem kell kifizetnie az állapotfelmérés 10.500 Ft-os árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna / manuálterápia nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérésünk az Ön számára. És természetesen a legjobb tudásunk szerint ajánlunk Önnek olyan egészségügyi szakembert, akihez szerintünk érdemes lehet fordulnia.

 

Foglaljon időpontot állapotfelmérésre!

Mi pedig a tünetek helyett a fájdalmai okát gyógyítjuk meg!
Igondáné Szilvásy Anna – gyógytornász

 • Online naptárunkban 3 kattintással bejelentkezhet állapotfelmérésre!
 • Foglaljon egy Ön számára megfelelő időpontot,és jöjjön várakozás nélkül!
 • Ha kényelmesebb Önnek, akkor hívhat is minket! 06-30-50-MUTASD
 • Az első alkalommal, az állapotfelmérésen részletesen feltérképezzük panaszait, rámutatunk fájdalma okára, és az okot megcélzó egyéni kezelési tervet alakítunk ki Önnek.
 • Ezt követően érdemes heti 1 alkalommal jönnie hozzánk abban az időpontban, amikor Önnek kényelmes.
 • Pácienseink többségének már 10 alkalom elegendő a teljes gyógyuláshoz, ezért célszerű bérletben gondolkodnia.

Időpontot foglalok!