Schroth terapeuta gyógytornász Budapest 5. kerület Nyugati
Hívás!Bejelentkezés!
 • Gerincferdülést, sérvet és derékfájdalmat kezelek Schroth- és Mckenzie terápiával.

  Gyógytornával Schroth terápiával és McKenzie tornával 10-15 alkalom is elég lehet, hogy komolyan javuljanak mozgászervi panaszai. – Szűcs Edit  – gyógytornász / Schroth terapeuta
  Hívja rendelőnket ezen a számon: ☏ 06/30 50-50-50-3
  vagy kérjen visszahívást az űrlap kitöltésével! ⇓

  Visszahívás
  Inkább időpontot foglalna? Itt jelentkezhet be hozzám! ⇓
  Edit szabad időpontjai >>

Szűcs Edit – Schroth- / Mckenzie terapeuta

 • Ülő életmódból és helytelen testtartásból származó gerincproblémák
 • Akut és krónikus derékfájdalom (alsó végtagba sugárzó fájdalom, lumbago, lumboischialgia, instabilitás, kisízületi kopás, porckorong sérvesedési folyamatai)
 • Akut és krónikus nyak- vállövi fájdalom (felső végtagba sugárzó fájdalom, cervicobrachialgia)
 • Felnőttkori gerincferdülés kezelése (tartáskorrekció, izomdiszbalansz helyreállítása)
 • Gyermekkori gerincproblémák kezelése (gerincferdülés, Scheuermann kór, lapos hát)
 • Gerincműtétet követő rehabilitáció (discectomia, fusios műtétek)
 • Porckopásos folyamatok kezelése (csípőízületi, térdízületi kopás)
 • Ortopédiai műtétekre való felkészítés és rehabilitáció (csípő- és térdprotézis beültetés, arthroszkópos térdműtétek)
 • Traumás térdműtétek rehabilitációja (keresztszalag pótlás, meniscus sérülések)
 • Senior torna (általános átmozgatás és erősítés, egyensúly tréning, esés megelőzés)
 • 2014-2018 Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, Ápolás és betegellátás szak, gyógytornász szakirány
 • 2016 Csiky System – SMR henger
 • 2017 3NS TEX – Kinematic taping alaptanfolyam
 • 2018 Weider Proffesional Fitness Trainer – Életmód és táplálkozási tanácsadó
 • 2019 SpineArt Továbbképzési Központ – 3D Scoliosis terápia
 • 2019 3NS TEX – Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerinc-medence komplex rehabilitációjában
 • 2020 McKenzie Institute – „A” kurzus (lumbalis gerinc)
 • 2021 McKenzie Institute – „B” kurzus (nyaki- és hátigerinc)
 • 2021 Feövenyessy Medical Fitness Akadémia – Triggerpont terápia és fascia lazító technikák –
 • 2021 Feövenyessy Medical Fitness Akadémia – Flossing terápia
 • 2021 Feövenyessy Medical Fitness Akadémia – Köpöly terápia
 • Szegmentális stabilizációs tréning
 • 3D Scoliosis terápia (Schroth)
 • Mckenzie módszer
 • Triggerpont terápia
 • Lágyrész- és fasciatechnikák
 • Köpölyözés, mobilizációs köpölyözés
 • SMR henger
 • Flossing
 • Kinesiotape
 • Funkcionális tréning
 • Gyógytorna
 • Stretching, mobilizálás
 • Ergonómiai tanácsadás
 • Életmód- és táplálkozási tanácsadás

Bejelentkezés Edithez!

“A gyógytorna világával gyermekkoromban ismerkedtem meg gerincferdülés diagnózisa miatt. Már akkor elvarázsolt ez a szakma, és a gerincproblémák érdekelnek leginkább, így többek között elsajátítottam a Schroth terápiát és a McKenzie módszert is. Az Országos Gerincgyógyászati Intézetben töltött időszak alatt pedig a különféle gerincpanaszok műtéti rehabilitációjában illetve konzervatív kezelésében is elmélyíthettem tudásomat. Hiszem, hogy a testi egészség egyik feltétele a lelki elégedettség is, ezért a mentális és lelki önismeretet, önfejlesztést is fontosnak tartom és ezt a holisztikus szemléletet igyekszem a terápiába is átültetni. Célom, hogy a hozzám fordulóknak segítsek az aktív életbe való visszatérésbe, céljaik elérésében. Munkám során törekszem arra, hogy változatos, jó hangulatú és bizalmas foglalkozásokat tartsak.”

Így segítek Önnek is hamarabb felépülni:

Gerincferdülés

A gerincferdülés, vagyis scoliosis alatt a gerinc oldalirányú görbületét értjük. Két fő csoportja van: a funkcionális és a strukturális scoliosis. Funkcionális gerincferdülés esetén valamilyen károsodott funkció miatt változik meg a gerinc helyzete, pl. egy alsó végtagi hosszkülönbség miatt. Ilyenkor a funkció helyreállításával a gerinc oldalirányú görbülete is megszűnik. A strukturális scoliosis esetében viszont háromdimenziós elváltozásról beszélünk: a gerincet alkotó csigolyák nem csak a test középvonalától térnek el jelentősen, de egymáshoz képest is elcsavarodnak – ez a háti szakaszon a bordák helyzetének megváltozását is okozza, kialakul a jellegzetes bordapúp -, illetve megváltoznak az élettani gerincgörbületek is.

Így segít a schroth terápia a gerincferdülésen.

Ez a fajta gerincferdülés jellemzően gyermekkorban és kamaszkorban válik láthatóvá. Kezelése hosszútávú, elkötelezett munkát igényel mind a páciens, mind a terapeuta részéről. Erre alkalmas a Schroth terápia, amelynek lényege, hogy a gerincet a legkorrigáltabb helyzetbe hozva, speciális légzéstechnika segítésével csökkentsük méginkább a deformitásokat, erősítsük a gerincet tartó izmokat.

 

 

Porckorong degeneratív elváltozásai

Életkorunk előrehaladtával a gerincet alkotó csigolyák közötti porckorongok elváltozásai sajnos természetes folyamatok: ahogy idősödünk, porckorongjaik veszítenek víztartalmukból, emiatt ellaposodnak, így kevésbé tudják a gerincre ható erőket kiegyenlíteni. A porckorong ilyenkor kiboltosulhat, átszakadhat, akár egy kilépő gerincvelői ideget is nyomva, mely jelentős fájdalmat, zsibbadást, izomerőcsökkenést is okozhat. A mozgásszegény életmód, nem megfelelő fizikai terhelés, tartásproblémák és stressz mind hozzájárulhatnak ennek a problémának a felgyorsulásában.

Így segít a gyógytorna a porckorong elváltozásokon.

Megfelelő, egyénre szabott gyógytorna gyakorlatokkal, a gerincet körülvevő és támasztó mély izmok erősítésével, a gerinc rugalmas mozgását megőrző mobilizációs gyakorlatokkal viszont tehetünk ellene! Hatékony módszer továbbá az alapos vizsgálatot követően a McKenzie módszer is.

 

 

Krónikus derékfájdalom

Egyes kutatások szerint a felnőtt lakosság 50-80%-a legalább egyszer életében találkozik a derékfájás jelenségével. 40%-uknak pedig minden évben fáj a dereka. Látható tehát, hogy egy nagyon gyakori problémáról van szó, mégis fontos megemlíteni, hogy a derékfájdalmak mindössze 15%-nál lehet csak konkrétan megmondani a fájdalom okát. Az úgynevezett nonspecifikus derékfájdalom sok pillérből eredhet: nem megfelelő mozgásmennyiség és minőség, táplálkozási szokások és folyadék bevitel, magas szintű stressz, nem megfelelő alvás és pihenés.

Így segít a gyógytorna a derékfájdalmon.

Ahány ember, annyi ok, így nélkülözhetetlen a minél teljesebb, mindenre kitérő kórisme felvétele a mozgásterápia megkezdése előtt. Az egyénre szabott gyógytorna itt sem maradhat el, ez tartalmaz(hat) mobilizációs, stretching, erősítő gyakorlatokat, fascia- és lágyrész technikákat, életmódbeli és ergonómiai tanácsokat.

 

 

Nyaki- és vállövi felső háti gerinc panaszok

Hasonlóan a régóta fennálló derékfájdalomhoz, a nyaki- vállövi és háti gerincet érintő problémák is sok tényezőből származhatnak. Napjainkban az ülő életmód és munkavégzés, a mobiltelefonok használata és a nagy fokú stressz elősegítette ennek a problémakörnek a megjelenését: gyakran érezhető a nyakizmok és a lapocka körüli izmok feszessége, tapinthatunk bennük fájdalmas csomókat, érzékeny területeket. Gyakori a fejfájás vagy szédülés jelensége is.!

Így segít a gyógytorna a felső háti gerinc panaszokon.

Az okok megfelelő feltárása után a fascia- és kötőszöveti technikák, triggerpont terápia, köpölyözés, kinesiotape és a hagyományos gyógytorna, stretching gyakorlatok megoldást nyújthatnak. Az ergonómiai tanácsadás, a tartáskorrekció is fontos eleme a terápiának.

 

 

Gerincműtét utáni rehabilitáció

Noha a gerincproblémák nagy része jól kezelhető illetve karbantartható konzervatív terápiával, vannak olyan esetek, amikor a műtét elkerülhetetlen, jellemzően ha az életminőség súlyos károsodásának lehetősége állhat fent.

Így segít a rehabilitációs gyógytorna a gerincműtét után.

Akár a porckorong eltávolítását (discectomia), akár egy vagy több gerincszegment stabilizálását (fusio) végezték a műtét alatt, a speciális rehabilitációra nagy szükség van: a műtét utáni felépülési fázisnak megfelelően összeállított gyógytorna és életmódbeli tanácsadás segíti a normál életvitelbe való visszatérést.

 

 

Ortopédiai műtétekre való felkészítés illetve rehabilitáció

Az előre tervezett ortopédiai műtétek (pl. csípő- térdprotézis) előnye, hogy pontosan tudjuk, mennyi idő áll rendelkezésre a műtét napjáig. Érdemes ezt a várakozási időszakot is hasznosan eltölteni.

Mivel a műtétek során szinte minden esetben csökken az izomerő, fontos, hogy már a műtét előtt foglalkozzunk az izomerősítő gyakorlatokkal. Gyógytornász segítségével megtanulhatóak azok a gyakorlatok, melyeket egyből a műtét után is lehet végezni, de tanácsokkal, tippekkel is segítjük a pácienst. A megfelelő felkészülés nagyban segíti a műtét utáni rehabilitációt is.

 

 

Magára ismert a felsorolásban?

Szeretne sportsérülése, műtétje után gyorsabban gyógyulni, vagy derékproblémáján végre? Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Ha már eljutott oda, hogy tenne a gyógyulásért, akkor jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

Bejelentkezem!

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Gyógytornáim során az alábbi kezeléseket alkalmazom

Állapotfelmérés

Állapotfelmérés+Terápiás terv kialakítása

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Szegmentális stabilizációs torna

A derékfájdalom terápiája

Senior torna

Speciális torna időseknek

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Sportrehabilitáció

sportsérüléseket követő kezelés

Ezt mondják, akik hozzám járnak:

Porckorongsérvem miatt már dolgozni sem tudtam, amikor elkerültem Katinkához. Már néhány alkalom kezelés elég volt hozzá, hogy elérjük azt, hogy az ülés kevésbé fájdalmas legyen és a javulás azóta is tart! Szívből ajánlom mindenkinek!
Hegyi MártonÉrd
Évek óta egyre súlyosbodó nyak- és derékfájás miatt ajánlotta az orvos, hogy keressek fel egy gyógytornászt. Az interneten találtam meg az oldalukat és nagyon szimpatikus, érthető volt a weboldal. Katinka nagyon kedves volt és már első alkalommal átjött, hogy ért ahhoz amit csinál. Nem csalódtam!
Orsós BeátaPécel
Edzés közben meghúztam a derekam, így kerültem a doktornőhöz. Egy bérlet elég volt hozzá, hogy újra rendbe jöjjek. Köszönöm és ajánlom másnak is!
Erdélyi BalázsBudapest

Jelentkezzen be gyógytornára!

Mi pedig a tünetek helyett a fájdalmai okát gyógyítjuk meg!
Szűcs Edit – gyógytornász / Schroth terapeuta

 • Online naptárunkban 3 kattintással bejelentkezhet állapotfelmérésre!
 • Foglaljon egy Ön számára megfelelő időpontot,és jöjjön várakozás nélkül!
 • Ha kényelmesebb Önnek, akkor hívhat is minket! 06-30-50-50-50-3
 • Az első alkalommal, az állapotfelmérésen részletesen feltérképezzük panaszait, rámutatunk fájdalma okára, és az okot megcélzó egyéni kezelési tervet alakítunk ki Önnek.
 • Ezt követően érdemes heti 1 alkalommal jönnie hozzánk abban az időpontban, amikor Önnek kényelmes.
 • Pácienseink többségének már 10 alkalom elegendő a teljes gyógyuláshoz, ezért célszerű bérletben gondolkodnia.

Időpontot foglalok!