Szegmentális stabilizációs tréning
Hívás!Bejelentkezés!
 • SOKÁIG MEGŐRIZNÉ FITTSÉGÉT? A SENIOR TORNÁVAL EZ LEHETSÉGES!

  Fáj a háta, dereka? Porckorongsérve van? Próbálja ki a 100%-ban Önre szabott senior tornánkat és maradjon fiatalos! Kérjen visszahívást, segítünk! ☏ 06/30 50-50-50-3

  Visszahívás
  Vagy jelentkezzen be online naptárunkba!

  Bejelentkezem!

Ismerje meg a senior tornát!

A senior torna kifejezetten 50+ évesek számára ajánlott speciális kondicionáló torna, amely Önnek is segít abban, hogy fitt maradjon, hogy könnyebben birkózzon meg a porckopás, az ízületi bántalmak vagy a csontritkulás tüneteivel.

Nálunk olyan gyakorlott, profi gyógytornászok segítségével próbálhatja ki senior tornát, akik a legjobb eredmény érdekében személyre szabott kezelési tervet készítenek az Ön számára.

Mikor ajánljuk Önnek a senior tornát?

 

 • Akkor, ha az időskori mozgásszervi problémák megelőzése a célja, ha minél tovább szeretne fitt, fiatalos maradni, teherbíróbbá tenné csontjait, ízületeit.

 

 • Ha életkora miatt nem szeretne lemondani kedvenc sportjáról, hobbijáról, a családi kirándulásokról, inkább javítana erőnlétén, hogy bírja a tempót.

 

 • Ha eddig mozgásszegény életet élt és ezért nagyon szeretne mozgásba lendülni.

 

 • Ha már érzi a porckopás, a csontritkulás első, intő jeleit és szeretné megállítani a tünetek súlyosbodását.

 

 • És akkor is, ha már valamilyen konkrét mozgásszervi megbetegedésben szenved, legyen az porckopás, csontritkulás, ízületi gyulladás.

 

Miért lehet fontos az Ön számára a senior torna?

Ahogyan évei száma nő, óhatatlanul elindulnak szervezetében bizonyos degeneratív elváltozások. Például az ízületei lassan elveszítik rugalmasságukat és hajlamosabbak lesznek a sérülésekre. Az aktív életmóddal, a rendszeres mozgással sikeresen ellensúlyozhatja ezeket a folyamatokat.

Ezek a leggyakoribb, korral járó elváltozások, amelyek Önt is fenyegethetik:

• Csontritkulás, vagy más orvosi nevén oszteoporózis.

A csontok korral járó leépülése bizonyos fokig természetes folyamat, legalábbis addig, amíg a lebontó és építő folyamatok egyensúlyban vannak. Egy idő után azonban a csontszövet anyagcseréje lassul, a sejtek egyre kevésbé képesek a megújulásra, a csontok menthetetlenül veszítenek ásványianyag-tartalmukból. Amikor a csontok leépülése kerül túlsúlyba, kialakul a csontritkulás. Először a nagyobb szivacsos állománnyal rendelkező csontokban jelentkezik, általában ennek következménye az időskori combnyaktörés, csigolyatörés.

Tévhit, hogy a csontritkulás csak a nőket érinti, férfiaknál is kialakulhat. Az viszont igaz, hogy a változókor hormonális folyamatai felgyorsítják a csontok leépülését. A dohányzás vagy a mozgásszegény életmód is jelentős rizikófaktor, az életmódváltás, a mozgásterápia viszont kincset érhet. A becslések szerint 50 év felett minden két nő közül egy és minden négy férfi közül egy csontritkulás miatt szenved csonttörést. A csontritkulás megelőzésére, a csonttömeg növelésére már csak azért is érdemes figyelned, mert a kezdeti fázisában a betegség még nem jár különösebb tünetekkel.

• Porckopás és ízületi gyulladás.

Sokan összekeverik a két betegséget, pedig az artrózis, a porckopás és az artritisz, az ízületi gyulladás korántsem ugyanaz.

A porckopás a csontokat összekötő ízületek lassú leépülése, a végső fázisában a csontok szinte egymáson mozognak, igen nagy fájdalmat okozva. Ilyenkor már csak az ízületi protézis segíthet. Az ízületek kopása kezdetben szintén nem jár látványos tünetekkel, észrevétlenül válik egyre súlyosabbá a probléma. A csípő- vagy térdízületi porckopás figyelmeztető jele lehet, amikor hétköznapi mozdulatok, mint a lépcsőzés vagy a séta fájdalmat okoznak az érintett ízületekben. A nyaki gerinc ízületeinek kopása, a csigolyák közötti rés csökkenése nyakfájdalomhoz, az idegek nyomása miatt karzsibbadáshoz vezet. A porckopás kockázati tényezői között előkelő helyen szerepel a túlsúly, a mozgáshiány.

Az ízületi gyulladás oka általában autoimmun folyamat, az ízületi gyulladásával, fájdalmával, duzzanatával jár. Bár az autoimmun folyamatokat nehéz kivédeni, jó tudni, hogy maga a porckopás is vezethet ízületi gyulladáshoz, amibe már viszont már bőven van beleszólásunk.

A mozgásnak rendkívül fontos szerepe van a porckopás megelőzésében és kezelésében, a fájdalom csökkentésében. Az életkornak és a panaszoknak megfelelő mozgással megerősödnek az ízületek körüli izmok, a rendszeresség segít elkerülni a sérüléseket. Az időben elkezdett mozgással elkerülhetővé válhat a porckopás műtéti megoldása. Ízületi gyulladás esetén sem tilos a mozgás, mert segíthet az ízületek mozgékonyságának visszaszerzésében.

• Megváltozott testtartás.

Ahogyan Ön idősödik, a testtartása is megváltozik, mindez szintén összefügg a porckorongok kopásával, az ízületek merevebbé válásával. Ha még az ülőmunka is súlyosbítja a helyzetet, könnyen előállhat a testtartás szabad szemmel is jól látható megváltozása, a testmagasság csökkenése. Az időskori görnyedtség kialakulásához a mozgásszegény életmód mellett csontritkulás is hozzájárul.

• Rövidülő, túlterhelt izmok.

Az évek alatt felhalmozott mozgáshiány, az ülőmunka, a túlsúly, az egyoldalú megterhelés következtében egyes izmai megrövidülhetnek. Könnyen belátható, hogy egy megrövidült izom nem képes ellátni tökéletesen a funkcióját. Vázizmai normális működésének alapja lényében az akaratlagos összehúzódás és az elernyedés kettőse. Ha Ön nem használja izmait, könnyen megrövidülhetnek. Ha rendszeres edzéssel karbantartja őket, akkor viszont nagy eséllyel jól szolgálnak majd.

• Magas vérnyomás, 2. típusú diabétesz.

Az életkor önmagában növeli a magas vérnyomás kialakulásának esélyét , ehhez még hozzáadódik többek között a családi halmozódás, a túlsúly vagy a mozgáshiány. A szív- és érrendszeri betegségek és mozgáshiány kapcsolata ma már nem vitás. A 2-es típusú diabétesz ugyancsak gyakoribb idősebb korban és azok között, akik túlsúlyosak és hanyagolják az egészséges életmód szabályait.

• Nem megfelelő, rendszertelen testmozgás.

Vannak, akik azt hiszik, az ügyintézés, a mindennapi házimunka vagy az időnkénti kertészkedés is megfelelő testmozgás. Pedig ez nincs így. A bemelegítés hiánya, az egyoldalú terhelés növeli az ízületekben, izmokban a mikrosérülések esélyét. Lehet, hogy eddig Ön is azt hitte, hogy elég a rendszeres mozgáshoz lótni-futni egész nap?

Érthető, ha szeretné megelőzni ezeket a korral járó mozgásszervi, szív- és érrendszeri panaszokat.

Jelentkezzen be hozzánk senior tornára és adjon esélyt magának arra, hogy fittebb legyen!

Így zajlik nálunk a senior torna!

Mire számíthat, ha bejelentkezik hozzánk? Milyen lépésekben zajlik a senior tora? Eláruljuk.

• Bejelentkezés, időpontkérés.

Nemcsak telefonon, hanem online is könnyen bejelentkezhet hozzánk, csak kattintson oldalunkon a naptárra és foglalja le az Önnek tetsző szabad időpontot. Előtte ne felejtse el kiválasztani a legördülő menüből a senior tornával foglalkozó szakemberünket.

• A torna első lépése az állapotfelmérés és a kezelési terv felállítása.

Arra törekszünk, hogy felállítsuk az Önnek leginkább megfelelő, személyre szabott kezelési tervet. Ezért senior tornával foglalkozó gyógytornászunk elbeszélget Önnel aktuális panaszairól, kórtörténetéről, azaz közelebbről is megismer téged. Ezután elkészül a terápiás terv, melyben arra is javaslatot teszünk, hány alkalomra lehet szüksége céljaid eléréséhez.

A senior torna rendkívül sok lehetőséget rejt magában, a legtöbb 50+ páciensünk számára ideálisnak bizonyul mozgékonysága megőrzésére. Tény azonban, hogy előfordul, hogy nem a mozgásterápia jelentheti az Ön fájdalmaira, meglévő betegségére a megoldást. Ha ezt tapasztaljuk, akkor erről a legjobb tudásunk alapján, hitelesen tájékoztatjuk Önt.

• Bemelegítés és senior torna.

A senior tornát természetesen minden alkalommal alapos bemelegítéssel kezdjük, hogy minimalizáljuk a sérülések veszélyét. A bemelegítő mozdulatokat Ön otthon is sikerrel alkalmazhatja, beépítheti mindennapi tevékenységeibe.

Majd következnek a személyre szabott, meghatározott ismétlésszámú gyakorlatok, amelyeknek több típusuk van:

ízületek átmozgatása – erre az ízületi porcok védelmében különösen nagy szükség van, akkor is, ha Ön rég nem mozgott, és akkor is, ha fenn akarja tartani edzettségedet.
erősítő gyakorlatok – az izmok, ízületek erősítésére, az erőnlét javítására
nyújtó gyakorlatok – nem csak a megrövidült izmok nyújtására, hanem a torna levezetéseképpen.

Milyen eredményre számíthat?

 

 • Javulhat az erőnléte, életminősége, jobb lehet a kondíciója.

 

 • A korral megváltozott testtartása is javulhat.

 

 • Energikusabb lehet, többet bírhat, mint eddig.

 

 • Csökkentheti számos időskorban fenyegető betegség – a porckopás, az ízületi bántalmak, a szív- és érrendszeri betegségek – kialakulásának kockázatát.

 

 • Mérsékelheti a már meglévő mozgásszervi betegségei tüneteit.

 

 • Inspirációt kap az aktív, kiegyensúlyozott, tevékeny időskorhoz.

 

Újra örömmel vetheti magát a mindennapok forgatagába, életminősége javulhat.

Miért pont nálunk kezdje el a senior tornát?

Rendelőnkben gyakorlott, profi gyógytornászok segítségével próbálhatja ki senior tornát, akik személyre szabott kezelési tervet készítenek az Ön számára.

Nálunk nemcsak a problémája számít, hanem a nyugalma, a tájékozottsága, az elégedettsége is.

Gyógytornászainktól a személyre szabott terápiás terven felül a mozgásszervi panaszai kezelését kiegészítő életmódbeli tanácsokat is kap. A kezeléseket megnyugtató, harmóniát sugárzó környezetben végezzük, kizárólag egyszer használatos textíliákat, segédeszközöket használunk fel.

Maximális odafigyelésre törekszünk minden téren, hogy Ön megőrizhesse fiatalos lendületét.

Találkozzunk mielőbb!

Jelentkezzen be online, új gyógytornászához 3 kattintással!

A fájdalmai már akár néhány napon belül enyhülhetnek! Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint ide kattintva kiválasztania egy Ön számára szimpatikus gyógytornászt és online lefoglalni egy időpontot nála!

Ezt követően csak fáradjon el kényelmes, tágas és csendes rendelőnkbe a Batthyány térhez közel, és az első konzultáción, a panaszait, lehetőségeit és céljaidat is átbeszélik a gyógytornászával.

Ezt követően pedig elindul az Ön személyre szabott és rendszeres terápiája, amely szépen lassan elvezeti majd egy komfortosabb és élhetőbb élethez!

Nézzük a gyógytornászokat! >>

Egy rendelő, ami nem csak a panaszairól, hanem Önről szól!

2018 októberében a Batthyány tér közelében megnyitottunk 140 m2-es csendes és tágas gyógytorna rendelőnket, ahol 5 képzett gyógytornásszal várjuk Önt. Szakembereink átlagosan 13,8 év tapasztalattal és sokszáz gyógyult beteggel a hátuk mögött, kimondottan a felgyorsult élettel járó mozgásszervi panaszok kezeléseire szakosodtak.

Fáj a dereka, a háta mert kikészíti az ülőmunka? Megerőltette magát sportolás közben, vagy túl van egy műtéten és szeretne gyorsabban gyógyulni? Porckorongsérv, isiász, ízületi kopás fájdalma kínozza?

 

 

Gyógytornászaink az első konzultáción feltérképezik állapotát panaszait, és 100%-ban személyre szabott terápiával segítenek Önnek megszabadulni a fájdalmaitól. Gyógytorna, manuálterápia, Mckenzie terápia, Önnek nem kell válogatnia a kezelések közül mert ezt is Önre szabjuk!

Miért a Gyógytornászom.hu-t válassza?

Azért mert nálunk nem a problémái, hanem Ön van középpontban. A személye, a félelmei, a saját korlátai, céljai. Mindent figyelembe veszünk és empatikus gyógytornászainkkal a gyógyulás folyamata nem csak eredményes de örömteli is lesz. Ráadásul hozzánk online, néhány kattintással is be tud jelentkezni, anélkül, hogy telefonálnia kellene!

Görgessen lejjebb és olvasson a panaszokról, vagy válasszon egy Ön számára szimpatikus gyógytornászt és engedje, hogy segítsünk Önnel újra fájdalommentesen élni!

Nézzük a gyógytornászokat!

Így jelentkezhet be hozzánk

Rendelőnkbe könnyen, gyorsan bejelentkezhet és képzett, tapasztalt és kedves gyógytornászaink foglaltságától függően a kezelés hamarosan el is kezdődhet.

1. Időpontfoglalás

>> Ide kattintva << kérjen visszahívást tőlünk, vagy rögtön foglaljon időpontot online!

2. Konzultáció

Az első konzultáción átbeszéljük a panaszait, majd összeállítjuk a személyre szabott kezelési tervét.

3. A kezelés elindul

A terápiája, a megfelelő gyakorisággal és kezelésekkel elindul, egészen a gyógyulásig.

Szabaduljon meg a fájdalmaitól! Jelentkezzen be gyógytornászainkhoz online!
Nézzük az időpontokat!

Válasszon gyógytornászaink közül!

Minden típusú fájdalomra van szakemberünk! Csak válassza ki, hogy ki a szimpatikus és foglalja le az első konzultáció időpontját hozzá, ahol a panaszait és a teljes kezelési tervet is részletesen átbeszélik!

Szivós Dóra

4 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Gerincsérv ■ Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom  ■ Vállfájdalom ■ Sportsérülések ■ Teniszkönyök / golfkönyök

Módszereim:

Mulligan és Lewit manuálterápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehabilitáció ■ Köpöly ■ Lágyrész fascia technikák ■ Streching ■ Kinesio Taping ■ Köpöly ■ Neurodinamika  ■ Flossing

Bejelentkezés Dórához

Jobban megismerné Dórát?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Korpos Ági

8 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Gerincsérv ■ Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Csípőfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom  ■ Vállfájdalom ■ Sportsérülések ■ Teniszkönyök / golfkönyök

Módszereim:

Gyógytorna ■ Sportrehabilitáció ■ Köpöly ■ Manuális fascia technikák ■ Streching ■ Kinesio Taping ■ SMR ■ Triple X tréning  ■ Flossing

Bejelentkezés Ágihoz

Jobban megismerné Ágit?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Fárbás Patrik

6 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom  ■ Vállfájdalom ■ Csípőfájdalom

Módszereim:

Gyógytorna sportolóknak ■ Rehabilitációs gyógytorna ■  Stretching ■ Kinesio Taping ■ Lágyrész mobilizáció ■ Köpöly ■ Szegmentális stabilizáció

Bejelentkezés Patrikhoz

Jobban megismerné Patrikot?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Apáthy Fruzsina

9 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Nyakfájdalom ■ Hátfájás ■ Derékfájás ■ Gerincsérv kezelés ■ Csípőfájdalom ■ Térdfájdalom

Módszereim:

Gyógytorna ■ McKenzie módszer ■ Lágyrész mobilizáció ■ Fascia kezelés ■ Masszázs ■ Idősek esésprevenciója

Bejelentkezés Fruzsihoz!

Jobban megismerné Fruzsit?

Nézze meg Fruzsi bemutatkozó oldalát!

Egy igazán otthonos rendelőben várjuk, a Batthyány térnél!

A Vitéz utca 9-ben vagyunk, a Batthyány térnél. Egy újépítésű ház 4. emeletén, távol a város zajától, világos, tágas, és nyugodt helyen várjuk Önt, hogy a gyógyulása, egyben kikapcsolódás is legyen!

Fényes és tágas rendelő

Márkás, minőségi eszközök

Higiénikus környezet

Igényes mosdó

135 m2 – 3 külön helyiség