Sportsérülések és sportrehabilitáció - Tartásjavító gyógytorna Budapest
Hívás!Bejelentkezés!
 • GERINCPROBLÉMÁK, SPORTSÉRÜLÉSEK ÉS TARTÁSJAVÍTÁS: 7 ÉVE SEGÍTEK EZEKEN!

  Manuálterápiával és gyógytornával 10 alkalom is elég lehet, hogy meggyógyuljanak  panaszai, sérülései. Foglaljon időpontot és várakozás nélkül fogadom. – Obermayer-Buda Katinka  – gyógytornász
  Hívjon: 06-30-50-50-50-3

A tartásjavító gyógytornával újra fájdalommentesen mozoghat!

 

Obermayer-Buda Katinka vagyok, rehabilitációs gyógytornász. 7 éve kezelek sikeresen sportsérüléses és gerincproblémás betegeket. A gyógytornától Önnek is:

Már néhány alkalom után csökkenhetnek gerinc-, nyak- és vállfájdalmai. 10 alkalom pedig teljesen fájdalommentessé teheti.

Műtét / sérülés után az érintett terület mozgásai javulnak

Gerincsérve tartósan javulhat, meggyógyulhat.

A sérülésből való felgyógyulás során a szövődmények kialakulásának esélye minimalizálódik

Így segítek Önnek is hamarabb felépülni:

Sportsérülést követően a legfontosabb cél a fájdalom csillapítása, az eredeti mozgási képességek, a helyes testtartás, (a terhelhető járás) a terhelhetőség és sportolásra való alkalmasság mihamarabbi visszanyerése. Ehhez újra kell tanulni bizonyos mozdulatokat, óvatosan és fokozatosan mobilizálni – stabilizálni kell az ízületeket, és lazítani – nyújtani – erősíteni kell a sérült terület izmait / izomcsoportjait.

Nagyon élvezem a munkámban, hogy testtartás vizsgálattal és különböző speciális tesztekkel kideríthetem, mi okozhatja a páciens panaszát. Legtöbbször igen egyszerű út vezet a gyógyuláshoz.

Szeretem elmagyarázni érthetően mi állhat például egy derékfájdalom hátterében – ha a páciens megérti, mi is zajlik a testében, könnyebben tud ellene tenni. Szívesen foglalkozom hobby-, és versenysportolókkal, ülő munkát végzőkkel, derékfájósokkal.

Milyen esetekben lehet a rehabilitációs és tartásjavító gyógytorna egy hatékony gyógymód?

 

Sérülés megelőzés

Hobbi- vagy versenysportnál is sportágtól függően megvan a sérülés kockázata. A non-kontakt sérülések előfordulása legtöbbször izomdiszbalansz (izomerő-egyensúly felborulása), illetve az adott szövet túlterheléséből adódik.

Így segít a gyógytorna a sérülések megelőzésénél.

Ezek elkerülhetőek lennének olyan célzott gyakorlatokkal, amik megtanítják az idegrendszernek a helyes ízületi pozíciókat, így az izmok és szalagok nem engedik ezeket a plusz erőket létrejönni a szövetekben. A túlterhelésből adódó fájdalmakat („ugrótérd”, teniszkönyök, sarkantyú, Achilles-ín, Patella-ín fájdalmak, stb.) FDM – Fascia Disztorziós Modell faszciaterápiával hatékonyan lehet kezelni. A manuális terápia célja a fájdalomcsillapítás és mozgásterjedelem növelés.

 

 

Sportrehabilitáció, sérülések-, műtétek rehabilitációja

Ha a sérülés mégis bekövetkezik, de nem szükséges a műtéti beavatkozás (rándulás, húzódás,stb.) a fájdalomcsillapítás és a duzzanat csökkentés az első teendő. Utána pedig, amint ez lehetséges megpróbáljuk a sérült izmokat szépen finoman újra terhelni, az ízületek mozgástartományát ismét visszanyerni.

Így segít a gyógytorna a rehabilitációban.

Nagyon jól alkalmazható a Medical Flossing erre a célra. Ez egy erős gumiszalag, amit a sérült ízület vagy izom köré tekerünk, ezáltal a véráramlást akadályozzuk maximum 2 percre; amikor levesszük a szalagot úgynevezett „szivacs hatást” érhetünk el, tehát a szövetek anyagcseréje javul, így a fájdalom csökken, a mozgásterjedelem növekszik és a regeneráció gyorsul. Már akut sérüléseknél is rögtön használható, térd, boka és vállpanaszoknál különösen hatékony. Műtétek utáni rehabilitáció első lépéseként is bevethető az aktív átmozgató gyógytorna és a hegkezelés mellett. Ha a műtött testrész terhelhetővé válik a teljes izomerő visszanyerése (teljes mozgásterjedelemmel) és a propriocepció javítása a cél. A stabilizációs törzsizomerősítés minden esetben a gyógytorna része.

 

 

Derékfájdalom

Elég gyakori panasz, legyen az illető fiatal, idős, ülő munkát végző, vagy akár sportoló. Általában rossz terhelés (ülőmunka, hirtelen mozdulat, nehéz tárgy emelése) a kiváltó oka, amit a törzsizmok nem megfelelő működése vált ki. Ennek következtében a szövetek túlterhelődnek és kialakul a fájdalom, ami rosszabb esetben akár az alsó végtagba is sugározhat.

Így segít a gyógytorna a derékfájáson.

Első lépés a derékfájdalom okának a felderítése állapotfelméréssel, különböző speciális tesztekkel. Ezután történik a gyógytorna kezelés célzott gyakorlatokkal a kiváltó ok megszüntetése érdekében.

 

 

Nyak-, hátfájdalom

Mai rohanó világunkban már fiatalkortól is panaszkodnak az emberek nyak- és hátfájásra. Legtöbbször a kiváltó ok a hanyag testtartás. A fej előrehelyezett pozícióban, vállak előreesve, a hát pedig „púpos”, fokozott görbület látható. Ilyenkor a tartó izmok nem dolgoznak, csak a szalagokon „csüngnek” az ízületek. Persze, hogy fájdalmas ez.

Így segít a gyógytorna a nyak- és hátfájdalmon

 Az ilyen jellegű probléma nagyon könnyen orvosolható a rövidült, görcsös izmok nyújtásával, lazításával; a korrekt testhelyzet beállításával és a gyenge izmok erősítésével.

 

 

Porckorongsérv / gerincsérv

Porckorong előboltosulásnak hívjuk, amikor a porckorong fala még tart, de már nagyon elvékonyodott és beboltosul a gerincvelő csatornába. Ez jellemzően derékfájdalmat okoz, ami ülésre fokozódik. A sérv az, amikor a porckorong fala kiszakad, és a benne lévő beltartalom kifolyik. Ez általában már nagyobb helyet foglal el a gerincvelő csatornában, így az egyik oldali ideggyököt nyomhatja, ennek tünete az alsó végtagba sugárzó erős fájdalom.

Így segít a gyógytorna a gerincsérven

A nagyon erős állandó fájdalom csillapítását orvosilag ajánlott megoldani (Infúzió), de a konzervatív kezelés, a gyógytorna és idegmobilizáció az esetek legnagyobb részében teljes fájdalommentességet tud hozni. Persze ehhez meg kell tanulnia, hogyan terhelje (és hogyan ne) a gerincét a további porckorong bántalmak elkerülése érdekében.

 

Magára ismert a felsorolásban?

Szeretne sportsérülése, műtétje után gyorsabban gyógyulni, vagy gerincproblémáján végre? 7 év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Ha már eljutott oda, hogy tenne a gyógyulásért, akkor jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

Bejelentkezem!

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Ha pedig még több információra van szüksége, akkor olvassa el bemutatkozómat:

Obermayer – Buda Katinka – gyógytornász

 • Sportsérülések, műtétek utáni rehabilitáció – izomsérülések, szalagsérülések, váll-, térd-, bokaízületi problémák kezelése „medvepuszitól” a keresztszalag pótlásig…
 • Derék-, hát- és nyakfájdalom okának feltárása és kezelése
 • Porckorong előboltosulás vagy -sérv (alsó végtagba sugárzó fájdalom) kezelése
 • Tartáskorrekció (előrehelyezett fejtartás, előreesett vállak, fokozott vagy éppen elsimult gerincgörbületek, serdülőkori vagy ülő munka okozta hanyag testtartás)
 • Prevenció – hobbi vagy versenysportolóknak egyaránt, sérülés megelőzés célzott gyakorlatokkal, saját testünk működésének megismerésével (egyszerű mozgásos tesztekkel kiszűrhetőek az egyén számára sérülésre magas kockázatot jelentő „hibák”)
 • Törzsstabilizáció – „core” izmok erősítése
 • Felkészítés a sportra – Ülő munka után mozognék : mit, hogyan és mit ne…Személyre szabott tanácsok, rávezető gyakorlatok a páciens mozgásszervi állapotát figyelembe véve
 • 2010 – Kinesio Tape tanfolyam
 • 2011. április-július – Alice Salomon Hochschule Berlin, Unfallkrankenhaus Berlin – gyógytornász gyakornok (Erasmus-ösztöndíj)
 • 2012 – Pécsi Tudományegyetem ETK – Gyógytornász-fizioterapeuta diploma
 • 2013 – McKenzie „A” tanfolyam
 • 2015 – McKenzie „B” Tanfolyam
 • 2015-2018 – DAVID Gerincklinika belső továbbképzései: gerinc-, térd-, és vállproblémák feltárása és kezelése, lumbális és nyaki MR felvétel funkcionális értékelése
 • 2018 – Instumentális manuálterápia tanfolyam
  FDM (Fascia Disztorziós Modell) képzéssorozat
  Medical Flossing tanfolyamok
 • 2019 – Hegkezelés képzés
 • 2018-2019 – Budapest Honvéd FC – NB1-es labdarúgók rehabilitációja
 • Sportrehabilitáció
 • Funkcionális tréning
 • Stabilizációs törzsizom erősítés
 • Gyógytorna
 • SMR hengerezés
 • FDM (Fascia Disztorziós Modell) fasciaterápia, fájdalomterápia
 • Medical Flossing terápia
 • Kinesio Taping
 • Instrumentális manuálterápia

Bejelentkezés Katinkához!

“Mindig is érdekelt az emberi test működése és a mozgás jótékony hatása, ezért szerettem volna belemerülni a mozgás tudományába. 7 éve dolgozom gyógytornászként, a DAVID Gerincklinikán elmélyíthettem a szakmai tudásom a gerinc problémák kezelésében, a Budapest Honvéd FC-nél, NB I-es labdarúgók gyógytornászaként pedig sok sportsérülés utáni rehabilitációt vezettem végig. Fő szakterületem a gerincproblémák feltárása, kezelése (derék, hát és nyakfájdalmak, porckorongsérv), tartáskorrekció, sportra való felkészítés, sérülések kockázatának csökkentése és sportrehabilitáció. “

AZ ALÁBB PANASZOKAT SIKERREL KEZELEM

DERÉKFÁJÁS

Majd leszakad a dereka? Vagy „csak” időnként hasogat? Minden infó a derékfájdalom-ról  és a kezelési lehetőségekről.

HÁTFÁJÁS

Megkeseríti életét a hátfájás? Rossz testtartás, ülőmunka, sportsérülés, stressz. Sok minden lehet a kiváltó ok, de a hátfájás gyógytornával kezelhető!

NYAKFÁJÁS

Nyaki fájdalomra panaszkodik? Stressz, a helytelen fejtartás vagy túlterhelés is lehet az ok. A gerinc izmai erősíthetők gyógytornával. Olvasson utána!

GERINCSÉRV / PORCKORONG SÉRV

gerinc miatt fájhat a nyaka, válla, dereka, csípője, de lehet hogy porckorongsérve van. Tudjon meg mindent a tünetekről és a gyógytorna hatásáról!

CSÍPŐ FÁJDALOM

A hátába, ágyékába, lábába sugárzó kellemetlen, kínzó csípőfájdalom a panasza? Az okokat és a gyógymódokat is összefoglaltuk!

TÉRD FÁJDALOM

Elege van a kattogásból, a reggeli merevségből, a lépcsőzés vagy futás közbeni térdfájdalomból? Olvasson a térdfájdalom okairól és kezeléséről!

BOKA FÁJDALOM

Bokafájdalomra, merevségre, duzzanatra panaszkodik? Minden infó a bokafájdalmak okairól és kezeléséről!

Mi a lényege az egyedi gyógyítási módszeremnek?

1. Átbeszéljük a panaszait, fájdalmait

 

Mikor és hol fáj? Milyen jellegűek és erősségűek ezek a fájdalmak? Van-e amitől jobb vagy rosszabb? Átbeszéljük a teljes kórtörténetét és a magával hozott orvosi diagnózist is, ha van.

2. Megvizsgáljuk a mozgását

 

Minden irányban: Előrehajlás, hátrahajlás, helyes tartás. Megnézzük, hogy hogyan viselkedik a gerinc mozgás közben. Milyen állapotban vannak az ízületek és az izmok?

3. A fájdalom okát saját teste gyógyítja meg

 

Miután megtaláltuk a fájdalom okát, célzott gyakorlatokkal elérjük, hogy a teste újra helyreállítsa a helyes statikai egyensúlyt, a fájdalmai így végleg megszűnnek.

Hát-,gerinc- és derékfájásra az alábbi kezeléseket alkalmazom

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Sportrehabilitáció

sportsérüléseket követő kezelés

Miért választanak minket pácienseink?

Az okot gyógyítjuk

A tünetek helyett, mi gerincfájdalma okát keressük meg és kezeljük, ezért a gyógytornától tartós eredményre számíthat

Nálunk nincsen várakozási idő

Néhány napon belül tudjuk fogadni, nem kell heteket várakoznia mint más rendelőkben.

Óriási tapasztalatunk van

Gyógytornászaink fiatal, kedves és elkötelezett szakemberek, akik már 7-15 éve foglalkoznak mozgásszervi elváltozások helyreállításával.

1000 kezelésen is túl

Gyógytornászaink összesen már több mint 1.000 alkalommal kezeltek eredményesen derékfájós eseteket.

Műtét nélkül gyógyítunk

Mozgásszervi eredetű porckorongsérvet, isiászt és lumbágót is eredményesen és műtét nélkül tudunk gyógyítani.

Fájdalom nélkül

Az általunk alkalmazott természetes gyógytorna kezelések még a legextrémebb esetben sem fájdalmasabbak mint egy erősebb masszázs.

Korrekt áron dolgozunk

9.500 Ft / óra kezelési árunk megfizethető, így mindenki számára elérhető a gyógyulás.

Központi helyen vagyunk

Tágas rendelőnk jól megközelíthető helyen a Batthyány téren, csendes és nyugodt környezetben található

Számunkra ez szolgálat

Empatikusan és 100% odafigyeléssel dolgozunk és a központban a tünetek helyett teljes egészében az ember, azaz Ön áll.

Tudjuk a határainkat

Nem lépjük át a kompetenciánkat, nem ígérgetünk felelőtlen eredményeket és azt is azonnal megmondjuk, ha az Ön esetében egy orvos tud inkább segíteni.

Ezt mondják, akik hozzám járnak:

Porckorongsérvem miatt már dolgozni sem tudtam, amikor elkerültem Katinkához. Már néhány alkalom kezelés elég volt hozzá, hogy elérjük azt, hogy az ülés kevésbé fájdalmas legyen és a javulás azóta is tart! Szívből ajánlom mindenkinek!
Hegyi MártonÉrd
Évek óta egyre súlyosbodó nyak- és derékfájás miatt ajánlotta az orvos, hogy keressek fel egy gyógytornászt. Az interneten találtam meg az oldalukat és nagyon szimpatikus, érthető volt a weboldal. Katinka nagyon kedves volt és már első alkalommal átjött, hogy ért ahhoz amit csinál. Nem csalódtam!
Orsós BeátaPécel
Edzés közben meghúztam a derekam, így kerültem a doktornőhöz. Egy bérlet elég volt hozzá, hogy újra rendbe jöjjek. Köszönöm és ajánlom másnak is!
Erdélyi BalázsBudapest

Ilyen árakon dolgozunk

Az első alkalom magában foglalja az állapotfelmérést + a személyre szabott terápiás terv összeállítását. Minden további alkalom, már maga a kezelés és ez a kezelés típusától függetlenül (Manuálterápia, McKenzie, gyógytorna, stb…) egységes árú. Bérletben pedig még kedvezőbb.
Rendelőnkben a bankkártyás és SZÉP kártyás fizetés is elérhető!

Egyéni gyógytorna
9.500 Ft
 • / alkalom (50-60 perc)
 • A második alkalomtól
 • Bármilyen kezelésre
Első találkozó: állapotfelmérés
11.600 Ft
 • A fájdalom okának feltárása
 • Terápiás terv kialakítása
 • Girl in a jacket
Időpontot foglalok!
5 alkalmas bérlet
8.900 Ft / alkalom
 • / alkalom
 • Az állapotfelmérés után
 • 44.500 Ft-os áron.
10 alkalmas bérlet
8.400 Ft / alkalom
 • / alkalom
 • Az állapotfelmérés után
 • 84.000 Ft-os áron
Állkapocs kezelés
5.800 Ft
 • / alkalom (30 perc)
 • Speciális gyógytorna
 • Állkapocsízületi panaszokra

“Nekem való?” GARANCIA! – Ha nem tudunk segíteni nem kell fizetnie!

Vállaljuk, hogy amennyiben az első állapotfelmérésen nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, nem kell kifizetnie az állapotfelmérés 10.500 Ft-os árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna / manuálterápia nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérésünk az Ön számára. És természetesen a legjobb tudásunk szerint ajánlunk Önnek olyan egészségügyi szakembert, akihez szerintünk érdemes lehet fordulnia.

 

Foglaljon időpontot állapotfelmérésre!

Mi pedig a tünetek helyett a fájdalmai okát gyógyítjuk meg!
Obermayer – Buda Katinka – gyógytornász

 • Online naptárunkban 3 kattintással bejelentkezhet állapotfelmérésre!
 • Foglaljon egy Ön számára megfelelő időpontot,és jöjjön várakozás nélkül!
 • Ha kényelmesebb Önnek, akkor hívhat is minket! 06-30-50-50-50-3
 • Az első alkalommal, az állapotfelmérésen részletesen feltérképezzük panaszait, rámutatunk fájdalma okára, és az okot megcélzó egyéni kezelési tervet alakítunk ki Önnek.
 • Ezt követően érdemes heti 1 alkalommal jönnie hozzánk abban az időpontban, amikor Önnek kényelmes.
 • Pácienseink többségének már 10 alkalom elegendő a teljes gyógyuláshoz, ezért célszerű bérletben gondolkodnia.

Időpontot foglalok!