Szegmentális stabilizációs tréning
Hívás!Bejelentkezés!
 • FÁJ A DEREKA, A HÁTA? A SZEGMENTÁLIS STABILIZÁCIÓS TORNA SEGÍT!

  Fáj, gyakran becsípődik a dereka? Próbálja ki a szegmentális stabilizációs tornát és éljen újra fájdalom nélkül! Foglaljon időpontot gyógytornára!
  Hívjon: 06-30-50-50-50-3

Ismerje meg a szegmentális stabilizációs tornát!

A szegmentális stabilizációs torna a derék- és hátfájás újszerű fizioterápiás kezelése.

Segítségével enyhülhet rég fennálló derék- és hátfájdalma, egyúttal hatékonyan megerősítheti a törzse izomzatát, hogy könnyebben viselje a mindennapi megterheléseket.

Mi az a szegmentális stabilitás és miért elengedhetetlen Önnek?

A szegmentális stabilitás a könnyed, sérülésmentes mozgás egyik legfontosabb feltétele. Ezt a stabilitást a felületes (globális) és mély (lokális) izmaink összehangolt működése hozza létre.

Különösen fontos a gerinc körüli mély izmok megfelelő működése, mert ezek az izmok gondoskodnak többek között a csigolyák közti ízületek stabilitásáról. Ha az izmok harmonikus működése valamiért (pl. edzetlenség, ülőmunka, sérülés) miatt tartósan felborul, az előbb-utóbb túlterheléshez, további mikrosérülésekhez, porckopáshoz és végső soron elkerülhetetlenül fájdalomhoz vezet.

De miért épp a gerincoszlop a leginkább veszélyeztetett az ízületi instabilitás kialakulásának szempontjából?

Ennek oka gerinc rendkívül összetett felépítésében (és persze fontos élettani szerepében) van. A gerincoszlop a törzs váza, csigolyákból áll. A közöttük lévő ízületek és kisízületek biztosítják a rugalmasságot, a járáskor a gerincoszlopot érő erőhatás csillapítását. A hajlékonyság és a stabilitás létrejöttében a szalagok is nagy szerepet játszanak. Azt, hogy az aktív mozgás meg is valósuljon, főként a gerinc körüli mély izmok teszik lehetővé.

Mi lehet annak a következménye, ha Önnek nem elég edzettek, erősek gerinc körüli mély izmai?

 

 • Az ízületi instabilitás nagy eséllyel hát- és derékfájáshoz vezet. (Úgy tartják, a derékfájások 20-30%-a mögött ízületi instabilitás áll.)

 

 • Gyakrabban becsípődhet a dereka, azaz a csigolyák elmozdulása miatt váratlan erőhatás alá kerülhetnek a gerincvelőből kilépő idegek. Ez pedig igen heves fájdalommal járhat. Az idegbecsípődéshez elég egyetlen mozdulat is, például, ha lehajol valamiért.

 

 • A gerince természetes, S alakú görbülete is megváltozhat, ezzel létrejöhet a helytelen rossz, testtartás, amely hosszú távon szintén derék- és hátfájdalomhoz vezet.

 

 • „Berozsdásodik”, mozgása egyre kevésbé lesz szabad. Nehezebb, fájdalmasabb lehet a leülés, a felállás, a felegyenesedés.

 

 • A derék- és hátfájdalmak ellensúlyozására Ön úgynevezett kompenzációs mozgásmintákat (lényegében kényszertartást) vesz fel.

 

Összegezve tehát: ha a mély (lokális) izmok állapota valamiért nem megfelelő, akkor az a csigolyákra és az ízületekre is kihat, a fájdalom pedig elkerülhetetlen.

Hogyan segít ezen a szegmentális stabilizációs torna? Úgy, hogy különféle erősítő gyakorlatokkal a szegmentális stabilitás, a szegmentális izomkontroll helyreállítására törekszik.

Mikor ajánljuk Önnek a szegmentális stabilizációs tréninget?

A szegmentális stabilizációs torna akkor is ideális kezelés lehet az Ön számára, ha meglévő, rég kínzó derék- és hátfájdalmain szeretne enyhíteni, és akkor is, ha „csak” a fájdalom megelőzése a célja.

Bár a tornát főleg derék- és hátfájdalom esetén javasoljuk, de más krónikus fájdalmak (pl. váll-, nyakfájás) csökkentésére és megelőzésére is hatásos lehet.

Közvetlenül sérülések, traumák után, a fájdalom intenzív időszakában a szegmentális stabilizációs torna nem javasolt, ugyanakkor rehabilitációban sikerrel alkalmazható.

Így zajlik a szegmentális stabilizációs torna

Mire számíthat, ha bejelentkezik hozzánk? Milyen lépésekben zajlik a torna? Eláruljuk.

• Bejelentkezés, időpontkérés.

Nemcsak telefonon, hanem online is könnyen bejelentkezhet hozzánk, csak kattintson oldalunkon a naptárra és foglalja le a neked tetsző szabad időpontot. Előtte ne felejtse el kiválasztani a legördülő menüből a szegmentális stabilizációs tornával foglalkozó szakemberünket.

• A kezelés első lépése az állapotfelmérés.

Minél jobban megismerjük Önt és fájdalmait, annál eredményesebb lehet a kezelés.

Gyógytornászunk az állapotfelmérés során kérdéseket tesz fel Önnek mozgásszervi panaszairól (fájdalmáról, tüneteiről) és célirányos kérdések segítségével megismeri életmódját, kórtörténetét.

Ezután feltérképezi, milyen jelek utalnak mozgásában, tartásában a szegmentális instabilitásra:

o Ilyen jel lehet a gerinc természetes, S alakú görbületének megváltozása, vagyis a különféle tartáshibák fennállása,
o vagy a mozgás beszűkülése,
o az üléssel, állással, felegyenesedéssel kapcsolatos fájdalmak.

Bár igaz, hogy a derék- és hátfájdalmak egy része mögött ízületi instabilitás húzódik meg, mégis előfordulhat, hogy a szegmentális stabilizációs torna nem alkalmas arra, hogy teljes mértékben megoldja az Ön problémáját.

Bízhat benne, hogy gyógytornászunk tájékoztatja arról, hogy számíthat-e javulásra a torna segítségével, vagy sem. Utóbbi esetben számos további mozgásterápia, gyógytorna áll rendelkezésére rendelőnkben, illetve természetesen konkrét javaslatot adunk arra, hogy melyiket válassza.

Az állapotfelmérést követően történik a személyre szabott, egyéni kezelési terv felállítása is. Arra törekszünk, hogy a legteljesebb mértékben az aktuális állapotához, egyéni céljaihoz, sőt, időbeosztásához szabjuk a tornát. A saját ütemében, kényelmesen haladhat a kívánt cél felé, úgy, ahogyan az Önnek a legjobb.

• Következik a speciális gyakorlatokból álló torna.

Az állapotfelmérést és a személyre szabott terápiás terv felállítását követően kezdődhet maga a kezelés. Az, hogy hány alkalomra van szükség mozgásszervi panaszai csökkenéséhez, szintén teljesen egyéni. Sok függ attól, milyen régóta fáj a dereka vagy a háta, mozgásszegény életet él-e – és főként, hogy milyen fokú az ízületi instabilitása.

A torna főként olyan gyakorlatokból áll, amelyek aktivizálják a hát, esetleg a has lokális (mély) és felületes (globális) izomzatát, ezzel javítják a szegmentális stabilitást, növelik az állóképességet.

A nagy ismétlésszámú, precíz gyakorlatok nem jelentenek nagy megterhelést, de hatásuk igen pozitív lehet. Nemcsak kímélik az ízületeit, de még segítenek is abban, hogy a későbbiekben elkerülhesse a túlterhelés okozta sérüléseket, ezáltal a fájdalmat.

Nagy figyelmet fordítunk arra már a torna kezdetén, hogy Ön is jól megismerhesse lokális és felületes izmait. Ha tisztában van azzal, milyen erők hatnak hátára, derekára, akkor még tudatosabban végezheti a gyakorlatokat. Azt is fontosnak tartjuk, hogy a javulás mértékét folyamatosan nyomon kövessük.

Milyen eredményekre számíthat a szegmentális stabilizációs tornával?

 

 • Csökkenhet rég fennálló derék- és hátfájdalma.

 

 • Kisebb lesz annak az esélye, hogy a jövőben „becsípődik” a dereka, mert csigolyái elmozdulását megakadályozza a stabil izomzat, az úgynevezett „izomfűző”.

 

 • Enyhülhet a lokális és felületes izmokkal összefüggő nyak-, váll-, hátfájdalma is.

 

 • A dereka körüli izmok erősítésével hosszú távon megelőzheti a csigolyák elmozdulásából fakadó mikrosérülések, ezáltal az újabb gerincfájdalmak kialakulását.

 

A szegmentális stablizációs torna hatására terhelhetőbbé, sokkal stabilabbá válhat törzse, dereka. Így minden esélye meglehet a jövőben arra, hogy egy hirtelen mozdulat ne végződjön hetekig tartó derékfájdalommal. Bátrabban kirándulhat, sportolhat, mozgása szabadabbá válik.

Miért pont nálunk vegye igénybe a szegmentális stabilizációs tronát?

Rendelőnkben gyakorlott, profi gyógytornászok segítségével próbálhatja ki a szegmentális stabilizációs tornát, akik személyre szabott kezelési tervet készítenek az Ön számára.

Szakembereink valamennyien rendelkeznek a gyógytornák, mozgásterápiák alkalmazásához szükséges alapdiplomákkal, vizsgákkal.

Nálunk Önnek nemcsak a problémája számít, hanem a nyugalma, a tájékozottsága, és az elégedettsége is.

Gyógytornászainktól a személyre szabott terápiás terven felül a mozgásszervi panaszai kezelését kiegészítő életmódbeli tanácsokat is kap majd a mindennapokra. A kezeléseket megnyugtató, harmóniát sugárzó környezetben végezzük, kizárólag egyszer használatos textíliákat, segédeszközöket használunk fel.

Maximális odafigyelésre törekszünk minden téren, hogy Ön minél előbb újra fájdalom nélkül élhessen.

Találkozzunk mielőbb!

Jelentkezzen be online, új gyógytornászához 3 kattintással!

A fájdalmai már akár néhány napon belül enyhülhetnek! Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint ide kattintva kiválasztania egy Ön számára szimpatikus gyógytornászt és online lefoglalni egy időpontot nála!

Ezt követően csak fáradjon el kényelmes, tágas és csendes rendelőnkbe a Batthyány térhez közel, és az első konzultáción, a panaszait, lehetőségeit és céljait is átbeszélik a gyógytornászával.

Ezt követően pedig elindul a személyre szabott és rendszeres terápia, amely szépen lassan elvezeti Önt egy komfortosabb és élhetőbb élethez!

Nézzük a gyógytornászokat! >>

Egy rendelő, ami nem csak a panaszairól, hanem Önről szól!

2018 októberében a Batthyány tér közelében megnyitottunk 140 m2-es csendes és tágas gyógytorna rendelőnket, ahol 5 képzett gyógytornásszal várjuk Önt. Szakembereink átlagosan 13,8 év tapasztalattal és sokszáz gyógyult beteggel a hátuk mögött, kimondottan a felgyorsult élettel járó mozgásszervi panaszok kezeléseire szakosodtak.

Fáj a dereka, a háta mert kikészíti az ülőmunka? Megerőltette magát sportolás közben, vagy túl van egy műtéten és szeretne gyorsabban gyógyulni? Porckorongsérv, isiász, ízületi kopás fájdalma kínozza?

 

 

Gyógytornászaink az első konzultáción feltérképezik állapotát panaszait, és 100%-ban személyre szabott terápiával segítenek Önnek megszabadulni a fájdalmaitól. Gyógytorna, manuálterápia, Mckenzie terápia, Önnek nem kell válogatnia a kezelések közül mert ezt is Önre szabjuk!

Miért a Gyógytornászom.hu-t válassza?

Azért mert nálunk nem a problémái, hanem Ön van középpontban. A személye, a félelmei, a saját korlátai, céljai. Mindent figyelembe veszünk és empatikus gyógytornászainkkal a gyógyulás folyamata nem csak eredményes de örömteli is lesz. Ráadásul hozzánk online, néhány kattintással is be tud jelentkezni, anélkül, hogy telefonálnia kellene!

Görgessen lejjebb és olvasson a panaszokról, vagy válasszon egy Ön számára szimpatikus gyógytornászt és engedje, hogy segítsünk Önnel újra fájdalommentesen élni!

Nézzük a gyógytornászokat!

Gyógytornászaink az alábbi kezeléseket alkalmazzák

Melyik alkalmas a fájdalmai kezelésére? Vegye fel velünk a kapcsolatot és személyre szabott kezelési tervet készítünk Önnek!

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Szegmentális stabilizációs torna

A derékfájdalom terápiája

Senior torna

Speciális torna időseknek

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Craniosacralis terápia

Érintésen alapuló gyógymód

Sportrehabilitáció

sportsérüléseket követő kezelés

Így jelentkezhet be hozzánk

Rendelőnkbe könnyen, gyorsan bejelentkezhet és képzett, tapasztalt és kedves gyógytornászaink foglaltságától függően a kezelés hamarosan el is kezdődhet.

1. Időpontfoglalás

>> Ide kattintva << kérjen visszahívást tőlünk, vagy rögtön foglaljon időpontot online!

2. Konzultáció

Az első konzultáción átbeszéljük a panaszait, majd összeállítjuk a személyre szabott kezelési tervét.

3. A kezelés elindul

A terápiája, a megfelelő gyakorisággal és kezelésekkel elindul, egészen a gyógyulásig.

Szabaduljon meg a fájdalmaitóll! Jelentkezzen be gyógytornászainkhoz online!
Nézzük az időpontokat!

Válasszon gyógytornászaink közül!

Minden típusú fájdalomra van szakemberünk! Csak válassza ki, hogy ki a szimpatikus és foglalja le az első konzultáció időpontját hozzá, ahol a panaszait és a teljes kezelési tervet is részletesen átbeszélik!

Radványi Zsófia

7 év tapasztalat

Szakterületek: akut sérülések pl.: bokaficam, izomhúzódás, beállt nyak, nyakfájás, izomfeszülésből eredő fejfájás, hátfájdalom, lapockatáji panaszok.Derékfájás, lumbágó, deréktáji gerincsérv kezelése, törések, szalagszakadás, csípő-vagy térdprotézis műtét utáni rehabilitáció. Ülőmunka okozta panaszok kezelése, sportrehabilitáció és funkcionális tréning, idősek esésmegelőző, szinten tartó tornája , gátizom tréning/intim torna a záróizmok megerősítésére.

Rendelési idő

Hé; sze délelőtt, ke; csü; pé délután. Bejelentkezés Zsófihoz!
Jobban megismerné Zsófit?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Zsófi bemutatkozójához!

Berczi Miklós

7 év tapasztalat

Szakterületek: Parkinson-kóros betegek, porckorong kiboltosulás/sérv, lumbágó, isiász, lumboischialgia, ülőidegzsába, derékfájás, lábzsibbadás, lábfájdalom, égő érzés a lábban,
achilles fájdalom, talpfájdalom, saroksarkantyú, tenisz/golf könyök, bicepsz ín fájdalma, “futó térd”
Az ortopédiai műtétek utáni rehabilitáció, Gyógymasszázs., Szájzár, szájnyitási korlátozottság kezelése
Állkapocsízületi kattogás, recsegés, ropogás kezelése, Fülzúgás, fülcsengés kezelése.

Rendelési idő

Hé; ke;-pé délelőtt, sze délután. Bejelentkezés Miklóshoz!
Jobban megismerné Miklóst?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Miklós bemutatkozójához!

Tímár Judit

13 év tapasztalat

Szakterületek: gerincsérvek, idegfájdalmak, helytelen testtartás, csigolya–, csípő-,térd-, boka-, vállproblémák, ortopédiai műtétek rehabilitációja (pl. csípő- térdprotézis), reumatológiai panaszok,
“befagyott váll” (PHS) ,krónikus vagy akut derékbántalmak (pl. lumboischialgia, ülőideggyulladás, SPA=Bechterew-kór, DISH=Forestier-szindróma stb.), gerincműtétek utáni rehabilitáció
nyaki panaszok és fejfájások (cervicobrachialgia, nyaki gerincsérv),  porckopások, rotátorköpeny

Rendelési idő

Sze; Csüt; Pén délelőtt Hé; Ke délután. Bejelentkezés Judithoz!
Jobban megismerné Juditot?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Judit bemutatkozójához!

Kutás Mercédesz

18 év tapasztalat

Szakterületek: gerinc eredetű, és a nyak – vállövi panaszok kezelése, sportsérülések,
a McKenzie terápia, a fascia terápia, és a funkcionális tréning,speciális kommunikációt igénylő páciensek (gyerekek és felnőttek) komplex fizioterápiás ellátása, nyaki gerincen végzett discectomia (porckorongsérv eltávolítása), fúziós és protézis műtétek, AC-, váll-, könyökficam, felső végtagi törés, zúzódás, húzódás, vongálódás, esetleges idegsérülések kezelése, rotátorköpeny rekonstrukció
az ágyéki gerincen végzett discectomia, decompressio, fúziós – stabilizációs műtétek
alsóvégtagi (főként a boka ízületi) ficam, zúzódás, húzódás, vongálódás, esetleges idegsérülések

Rendelési idő

Hé; sze; -pé délelőtt, +pé délután. Bejelentkezés Mercihez!
Jobban megismerné Mercit?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Merci bemutatkozójához!

Egy igazán otthonos rendelőben várjuk, a Batthyány térnél!

A Vitéz utca 9-ben vagyunk, a Batthyány térnél. Egy újépítésű ház 4. emeletén, távol a város zajától, világos, tágas, és nyugodt helyen várjuk Önt, hogy a gyógyulása, egyben kikapcsolódás is legyen!

Fényes és tágas rendelő

Márkás, minőségi eszközök

Higiénikus környezet

Igényes mosdó

135 m2 – 3 külön helyiség

Gyógytorna árlista

Az első online vagy személyes alkalom magában foglalja a konzultációt + a személyre szabott terápiás terv összeállítását. Minden további alkalom pedig, már maga a kezelés és ez a kezelés típusától függetlenül egységes árú. Online gyógytorna esetén a fizetés előre utalással, személyesen bankkártyával történik, és ha Ön rendelkezik egészségpénztárral, a számlát ki tudjuk állítani az egészségpénztárára is!

2. alkalomtól: Személyes gyógytorna
9.500 Ft
 • A rendelőnkben
 • / alkalom (50-60 perc)
 • A második alkalomtól
 • Bármilyen kezelésre
2. alkalomtól: Online gyógytorna
6.500 Ft
 • Videóhívás alapú
 • / alkalom (50 perc)
 • A második alkalomtól
 • Bármilyen kezelésre
1.alkalom: Online konzultáció
7.500 Ft
 • Videóhívás alapú
 • A fájdalom okának feltárása
 • Terápiás terv kialakítása
 • Girl in a jacket
Időpontot foglalok!
1. alkalom: Személyes állapotfelmérés
11.600 Ft
 • A rendelőnkben
 • A fájdalom okának feltárása
 • Terápiás terv kialakítása
 • Girl in a jacket
Időpontot foglalok!
2. alkalomtól: Állkapocs kezelés
5.800 Ft
 • A rendelőnkben
 • / alkalom (30 perc)
 • Speciális gyógytorna
 • Állkapocsízületi panaszokra

Miért választanak minket pácienseink?

Az okot gyógyítjuk

A tünetek helyett, mi gerincfájdalma okát keressük meg és kezeljük, ezért a gyógytornától tartós eredményre számíthat

Nálunk nincsen várakozási idő

Néhány napon belül tudjuk fogadni, nem kell heteket várakoznia mint más rendelőkben.

Óriási tapasztalatunk van

Gyógytornászaink fiatal, kedves és elkötelezett szakemberek, akik már 7-15 éve foglalkoznak mozgásszervi elváltozások helyreállításával.

1000 kezelésen is túl

Gyógytornászaink összesen már több mint 1.000 alkalommal kezeltek eredményesen derékfájós eseteket.

Műtét nélkül gyógyítunk

Mozgásszervi eredetű porckorongsérvet, isiászt és lumbágót is eredményesen és műtét nélkül tudunk gyógyítani.

Fájdalom nélkül

Az általunk alkalmazott természetes gyógytorna kezelések még a legextrémebb esetben sem fájdalmasabbak mint egy erősebb masszázs.

Korrekt áron dolgozunk

9.500 Ft / óra kezelési árunk megfizethető, így mindenki számára elérhető a gyógyulás.

Központi helyen vagyunk

Tágas rendelőnk jól megközelíthető helyen a Batthyány téren, csendes és nyugodt környezetben található

Számunkra ez szolgálat

Empatikusan és 100% odafigyeléssel dolgozunk és a központban a tünetek helyett teljes egészében az ember, azaz Ön áll.

Tudjuk a határainkat

Nem lépjük át a kompetenciánkat, nem ígérgetünk felelőtlen eredményeket és azt is azonnal megmondjuk, ha az Ön esetében egy orvos tud inkább segíteni.

Jelentkezzen be hozzánk!

Kényelmesen, telefonálás nélkül az alábbi gombra kattintva:

Időpontot foglalok!

vagy a 06-30-50-MUTASD -as telefonszámon!

“Nekem való?” GARANCIA! – Ha nem tudunk segíteni nem kell fizetnie!

Vállaljuk, hogy amennyiben az első online konzultációval nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, nem kell kifizetnie az első konzultáció árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt a konzultáció az Ön számára. És természetesen a legjobb tudásunk szerint ajánlunk Önnek olyan egészségügyi szakembert, akihez szerintünk érdemes lehet fordulnia.