Szegmentális stabilizációs tréning
Hívás!Bejelentkezés!
 • FÁJ A DEREKA, A HÁTA? A SZEGMENTÁLIS STABILIZÁCIÓS TORNA SEGÍT!

  Fáj, gyakran becsípődik a dereka? Próbálja ki a szegmentális stabilizációs tornát és éljen újra fájdalom nélkül! Foglaljon időpontot gyógytornászainkhoz online!
  Hívjon: 06-30-50-50-50-3

Ismerje meg a szegmentális stabilizációs tornát!

A szegmentális stabilizációs torna a derék- és hátfájás újszerű fizioterápiás kezelése.

Segítségével enyhülhet rég fennálló derék- és hátfájdalma, egyúttal hatékonyan megerősítheti a törzse izomzatát, hogy könnyebben viselje a mindennapi megterheléseket.

Mi az a szegmentális stabilitás és miért elengedhetetlen Önnek?

A szegmentális stabilitás a könnyed, sérülésmentes mozgás egyik legfontosabb feltétele. Ezt a stabilitást a felületes (globális) és mély (lokális) izmaink összehangolt működése hozza létre.

Különösen fontos a gerinc körüli mély izmok megfelelő működése, mert ezek az izmok gondoskodnak többek között a csigolyák közti ízületek stabilitásáról. Ha az izmok harmonikus működése valamiért (pl. edzetlenség, ülőmunka, sérülés) miatt tartósan felborul, az előbb-utóbb túlterheléshez, további mikrosérülésekhez, porckopáshoz és végső soron elkerülhetetlenül fájdalomhoz vezet.

De miért épp a gerincoszlop a leginkább veszélyeztetett az ízületi instabilitás kialakulásának szempontjából?

Ennek oka gerinc rendkívül összetett felépítésében (és persze fontos élettani szerepében) van. A gerincoszlop a törzs váza, csigolyákból áll. A közöttük lévő ízületek és kisízületek biztosítják a rugalmasságot, a járáskor a gerincoszlopot érő erőhatás csillapítását. A hajlékonyság és a stabilitás létrejöttében a szalagok is nagy szerepet játszanak. Azt, hogy az aktív mozgás meg is valósuljon, főként a gerinc körüli mély izmok teszik lehetővé.

Mi lehet annak a következménye, ha Önnek nem elég edzettek, erősek gerinc körüli mély izmai?

 

 • Az ízületi instabilitás nagy eséllyel hát- és derékfájáshoz vezet. (Úgy tartják, a derékfájások 20-30%-a mögött ízületi instabilitás áll.)

 

 • Gyakrabban becsípődhet a dereka, azaz a csigolyák elmozdulása miatt váratlan erőhatás alá kerülhetnek a gerincvelőből kilépő idegek. Ez pedig igen heves fájdalommal járhat. Az idegbecsípődéshez elég egyetlen mozdulat is, például, ha lehajol valamiért.

 

 • A gerince természetes, S alakú görbülete is megváltozhat, ezzel létrejöhet a helytelen rossz, testtartás, amely hosszú távon szintén derék- és hátfájdalomhoz vezet.

 

 • „Berozsdásodik”, mozgása egyre kevésbé lesz szabad. Nehezebb, fájdalmasabb lehet a leülés, a felállás, a felegyenesedés.

 

 • A derék- és hátfájdalmak ellensúlyozására Ön úgynevezett kompenzációs mozgásmintákat (lényegében kényszertartást) vesz fel.

 

Összegezve tehát: ha a mély (lokális) izmok állapota valamiért nem megfelelő, akkor az a csigolyákra és az ízületekre is kihat, a fájdalom pedig elkerülhetetlen.

Hogyan segít ezen a szegmentális stabilizációs torna? Úgy, hogy különféle erősítő gyakorlatokkal a szegmentális stabilitás, a szegmentális izomkontroll helyreállítására törekszik.

Mikor ajánljuk Önnek a szegmentális stabilizációs tréninget?

A szegmentális stabilizációs torna akkor is ideális kezelés lehet az Ön számára, ha meglévő, rég kínzó derék- és hátfájdalmain szeretne enyhíteni, és akkor is, ha „csak” a fájdalom megelőzése a célja.

Bár a tornát főleg derék- és hátfájdalom esetén javasoljuk, de más krónikus fájdalmak (pl. váll-, nyakfájás) csökkentésére és megelőzésére is hatásos lehet.

Közvetlenül sérülések, traumák után, a fájdalom intenzív időszakában a szegmentális stabilizációs torna nem javasolt, ugyanakkor rehabilitációban sikerrel alkalmazható.

Így zajlik a szegmentális stabilizációs torna

Mire számíthat, ha bejelentkezik hozzánk? Milyen lépésekben zajlik a torna? Eláruljuk.

• Bejelentkezés, időpontkérés.

Nemcsak telefonon, hanem online is könnyen bejelentkezhet hozzánk, csak kattintson oldalunkon a naptárra és foglalja le a neked tetsző szabad időpontot. Előtte ne felejtse el kiválasztani a legördülő menüből a szegmentális stabilizációs tornával foglalkozó szakemberünket.

• A kezelés első lépése az állapotfelmérés.

Minél jobban megismerjük Önt és fájdalmait, annál eredményesebb lehet a kezelés.

Gyógytornászunk az állapotfelmérés során kérdéseket tesz fel Önnek mozgásszervi panaszairól (fájdalmáról, tüneteiről) és célirányos kérdések segítségével megismeri életmódját, kórtörténetét.

Ezután feltérképezi, milyen jelek utalnak mozgásában, tartásában a szegmentális instabilitásra:

o Ilyen jel lehet a gerinc természetes, S alakú görbületének megváltozása, vagyis a különféle tartáshibák fennállása,
o vagy a mozgás beszűkülése,
o az üléssel, állással, felegyenesedéssel kapcsolatos fájdalmak.

Bár igaz, hogy a derék- és hátfájdalmak egy része mögött ízületi instabilitás húzódik meg, mégis előfordulhat, hogy a szegmentális stabilizációs torna nem alkalmas arra, hogy teljes mértékben megoldja az Ön problémáját.

Bízhat benne, hogy gyógytornászunk tájékoztatja arról, hogy számíthat-e javulásra a torna segítségével, vagy sem. Utóbbi esetben számos további mozgásterápia, gyógytorna áll rendelkezésére rendelőnkben, illetve természetesen konkrét javaslatot adunk arra, hogy melyiket válassza.

Az állapotfelmérést követően történik a személyre szabott, egyéni kezelési terv felállítása is. Arra törekszünk, hogy a legteljesebb mértékben az aktuális állapotához, egyéni céljaihoz, sőt, időbeosztásához szabjuk a tornát. A saját ütemében, kényelmesen haladhat a kívánt cél felé, úgy, ahogyan az Önnek a legjobb.

• Következik a speciális gyakorlatokból álló torna.

Az állapotfelmérést és a személyre szabott terápiás terv felállítását követően kezdődhet maga a kezelés. Az, hogy hány alkalomra van szükség mozgásszervi panaszai csökkenéséhez, szintén teljesen egyéni. Sok függ attól, milyen régóta fáj a dereka vagy a háta, mozgásszegény életet él-e – és főként, hogy milyen fokú az ízületi instabilitása.

A torna főként olyan gyakorlatokból áll, amelyek aktivizálják a hát, esetleg a has lokális (mély) és felületes (globális) izomzatát, ezzel javítják a szegmentális stabilitást, növelik az állóképességet.

A nagy ismétlésszámú, precíz gyakorlatok nem jelentenek nagy megterhelést, de hatásuk igen pozitív lehet. Nemcsak kímélik az ízületeit, de még segítenek is abban, hogy a későbbiekben elkerülhesse a túlterhelés okozta sérüléseket, ezáltal a fájdalmat.

Nagy figyelmet fordítunk arra már a torna kezdetén, hogy Ön is jól megismerhesse lokális és felületes izmait. Ha tisztában van azzal, milyen erők hatnak hátára, derekára, akkor még tudatosabban végezheti a gyakorlatokat. Azt is fontosnak tartjuk, hogy a javulás mértékét folyamatosan nyomon kövessük.

Milyen eredményekre számíthat a szegmentális stabilizációs tornával?

 

 • Csökkenhet rég fennálló derék- és hátfájdalma.

 

 • Kisebb lesz annak az esélye, hogy a jövőben „becsípődik” a dereka, mert csigolyái elmozdulását megakadályozza a stabil izomzat, az úgynevezett „izomfűző”.

 

 • Enyhülhet a lokális és felületes izmokkal összefüggő nyak-, váll-, hátfájdalma is.

 

 • A dereka körüli izmok erősítésével hosszú távon megelőzheti a csigolyák elmozdulásából fakadó mikrosérülések, ezáltal az újabb gerincfájdalmak kialakulását.

 

A szegmentális stablizációs torna hatására terhelhetőbbé, sokkal stabilabbá válhat törzse, dereka. Így minden esélye meglehet a jövőben arra, hogy egy hirtelen mozdulat ne végződjön hetekig tartó derékfájdalommal. Bátrabban kirándulhat, sportolhat, mozgása szabadabbá válik.

Miért pont nálunk vegye igénybe a szegmentális stabilizációs tronát?

Rendelőnkben gyakorlott, profi gyógytornászok segítségével próbálhatja ki a szegmentális stabilizációs tornát, akik személyre szabott kezelési tervet készítenek az Ön számára.

Szakembereink valamennyien rendelkeznek a gyógytornák, mozgásterápiák alkalmazásához szükséges alapdiplomákkal, vizsgákkal.

Nálunk Önnek nemcsak a problémája számít, hanem a nyugalma, a tájékozottsága, és az elégedettsége is.

Gyógytornászainktól a személyre szabott terápiás terven felül a mozgásszervi panaszai kezelését kiegészítő életmódbeli tanácsokat is kap majd a mindennapokra. A kezeléseket megnyugtató, harmóniát sugárzó környezetben végezzük, kizárólag egyszer használatos textíliákat, segédeszközöket használunk fel.

Maximális odafigyelésre törekszünk minden téren, hogy Ön minél előbb újra fájdalom nélkül élhessen.

Találkozzunk mielőbb!

Jelentkezzen be online, új gyógytornászához 3 kattintással!

A fájdalmai már akár néhány napon belül enyhülhetnek! Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint ide kattintva kiválasztania egy Ön számára szimpatikus gyógytornászt és online lefoglalni egy időpontot nála!

Ezt követően csak fáradjon el kényelmes, tágas és csendes rendelőnkbe a Batthyány térhez közel, és az első konzultáción, a panaszait, lehetőségeit és céljait is átbeszélik a gyógytornászával.

Ezt követően pedig elindul a személyre szabott és rendszeres terápia, amely szépen lassan elvezeti Önt egy komfortosabb és élhetőbb élethez!

Nézzük a gyógytornászokat! >>

Egy rendelő, ami nem csak a panaszairól, hanem Önről szól!

2018 októberében a Batthyány tér közelében megnyitottunk 140 m2-es csendes és tágas gyógytorna rendelőnket, ahol 5 képzett gyógytornásszal várjuk Önt. Szakembereink átlagosan 13,8 év tapasztalattal és sokszáz gyógyult beteggel a hátuk mögött, kimondottan a felgyorsult élettel járó mozgásszervi panaszok kezeléseire szakosodtak.

Fáj a dereka, a háta mert kikészíti az ülőmunka? Megerőltette magát sportolás közben, vagy túl van egy műtéten és szeretne gyorsabban gyógyulni? Porckorongsérv, isiász, ízületi kopás fájdalma kínozza?

 

 

Gyógytornászaink az első konzultáción feltérképezik állapotát panaszait, és 100%-ban személyre szabott terápiával segítenek Önnek megszabadulni a fájdalmaitól. Gyógytorna, manuálterápia, Mckenzie terápia, Önnek nem kell válogatnia a kezelések közül mert ezt is Önre szabjuk!

Miért a Gyógytornászom.hu-t válassza?

Azért mert nálunk nem a problémái, hanem Ön van középpontban. A személye, a félelmei, a saját korlátai, céljai. Mindent figyelembe veszünk és empatikus gyógytornászainkkal a gyógyulás folyamata nem csak eredményes de örömteli is lesz. Ráadásul hozzánk online, néhány kattintással is be tud jelentkezni, anélkül, hogy telefonálnia kellene!

Görgessen lejjebb és olvasson a panaszokról, vagy válasszon egy Ön számára szimpatikus gyógytornászt és engedje, hogy segítsünk Önnel újra fájdalommentesen élni!

Nézzük a gyógytornászokat!

Gyógytornászaink az alábbi kezeléseket alkalmazzák

Melyik alkalmas a fájdalmai kezelésére? Vegye fel velünk a kapcsolatot és személyre szabott kezelési tervet készítünk Önnek!

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Szegmentális stabilizációs torna

A derékfájdalom terápiája

Senior torna

Speciális torna időseknek

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Craniosacralis terápia

Érintésen alapuló gyógymód

Sportrehabilitáció

sportsérüléseket követő kezelés

Így jelentkezhet be hozzánk

Rendelőnkbe könnyen, gyorsan bejelentkezhet és képzett, tapasztalt és kedves gyógytornászaink foglaltságától függően a kezelés hamarosan el is kezdődhet.

1. Időpontfoglalás

>> Ide kattintva << kérjen visszahívást tőlünk, vagy rögtön foglaljon időpontot online!

2. Konzultáció

Az első konzultáción átbeszéljük a panaszait, majd összeállítjuk a személyre szabott kezelési tervét.

3. A kezelés elindul

A terápiája, a megfelelő gyakorisággal és kezelésekkel elindul, egészen a gyógyulásig.

Szabaduljon meg a fájdalmaitóll! Jelentkezzen be gyógytornászainkhoz online!
Nézzük az időpontokat!

Válasszon gyógytornászaink közül!

Minden típusú fájdalomra van szakemberünk! Csak válassza ki, hogy ki a szimpatikus és foglalja le az első konzultáció időpontját hozzá, ahol a panaszait és a teljes kezelési tervet is részletesen átbeszélik!

Ziglerné Szőke Rita

17 év tapasztalat

Szakterületek:  Nyaki, háti, ágyéki gerinc problémái; porckorongsérv kezelése McKenzie és manuálterápiával, Nyaki gerinc felől induló fejfájás, szédülés csökkentése, Tartáskorrekció, Mozgásszegény életmód következtében kialakult statikai problémák kezelése, Befagyott váll (PHS), Traumatológiai esetek: vállficam, váll-, könyök-, csuklótörések, kézsérülések, alsóvégtagi törések, térd- és bokaízületi szalagsérülések, Csípő- és térdízület degeneratív elváltozásai, Csípő- és térd protézis beültetés utáni rehabilitáció

Rendelési idő

Hétfő, kedd, csüt., pé., délelőtt, szerda: du. Bejelentkezés Ritához!
Jobban megismerné Ritát?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Rita bemutatkozójához!

Obermayer-Buda Katinka

7 év tapasztalat

Szakterületek: Sportsérülések-, műtétek rehabilitációja, derék-, hát- és nyakfájdalom , Porckorong előboltosulás vagy -sérv, tartáskorrekció, Prevenció – hobbi vagy versenysportolóknak, egyaránt, Törzsstabilizáció, elkészítés a sportra, Ülő munka panaszainak kezelése

Rendelési idő

Hé, ke, csü: délután, sze, péntek: délelőtt. Bejelentkezés Katinkához!
Jobban megismerné Katinkát?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Katinka bemutatkozójához!

Tímár Judit

13 év tapasztalat

Szakterületek: Gerincsérv, idegfájdalom – Mckenzie terápia, csigolya–, csípő-,térd-, boka-, vállproblémák, műtétek rehabilitációja (pl. csípő- térdprotézis), befagyott váll, isiász, lumbágó, SPA, DISH,  gerincműtét utáni rehabilitáció, nyaki panaszok, porckopás és váll rotátorköpeny sérülések.

Rendelési idő

Hétfőtől péntekig egész nap. Bejelentkezés Judithoz!
Jobban megismerné Juditot?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Judit bemutatkozójához!

Molnár Georgina

9 év tapasztalat

Szakterületek: nyaki, háti és derék panaszok (pl., isiász, lumbágó, beszűkült gerinc mozgások), Porckorongsérv, Tartás- és egyéb statikai problémák kezelése → tartásjavítás, életmódra vonatkozó tanácsadás, ergonómia, Ortopédiai műtétekre való felkészítés, és az ezt követő rehabilitáció (térdprotézis, csípőprotézis, arthroscopia, keresztszalag műtét,) Ízületek kopásos betegségeinek kezelése, Sportsérülések kezelése, felkészítés a sportba való visszatérésre, Tanácsok az edzőtermi és csoportos edzésekhez.

Rendelési idő

Hé, sze délután, péntek délelőtt. Bejelentkezés Georginához!
Jobban megismerné Georginát?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Georgina bemutatkozójához!

Berczi Miklós

7 év tapasztalat

Szakterületek: Gerincsérv – McKenzie terápia, Derékfájás, Lumbágó, isiász, nyakfájás, parkinson kór, achilles fájdalom, talp fájdalom, sarkantyú, teniszkönyök, “futó térd”, műtéti rehabilitáció, gyógymasszázs.

Rendelési idő

Hétfő-kedd-péntek délelőtt, szerda délután. Bejelentkezés Miklóshoz!
Jobban megismerné Miklóst?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Miklós bemutatkozójához!

Markos Mónika

17 év tapasztalat

Szakterületek: Maitland / Mulligan Manuálterápia, Mckenzie torna, nyaki, háti, ágyéki gerinc problémái, porckorongsérv, váll izomszakadás, -törés, -rotátorköpeny, befagyott váll.  A térd, csípő és váll ízületi kopása, protézisek, műtétek és törés, ficam, szalag / izomsérülések,  utáni rehabilitáció.

Rendelési idő

Kedd, csüt délután, szerda délelőtt. Bejelentkezés Mónikához!
Jobban megismerné Mónikát?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Mónika bemutatkozójához!

Apáthy Fruzsina

9 év tapasztalat

Szakterületek: Térd- boka sérülések utáni állapotok rehabilitációja, Deréktáji, háti- és nyaki gerinc akut és krónikus panaszai (isiász szindróma, gerincsérv, mozgásbeszűkülés, fájdalom, gerincműtétek utáni rehabilitáció), Műtétek, balesetek utáni rehabilitáció, Tartáskorrekció, életmódbeli tanácsok, Neurológia: Stroke terápiája, Egyensúly, koordináció fejlesztés, időseknek esésprevenció és senior torna.

Rendelési idő

Hétfő, csüt délután, ke,sze,pé délelőtt. Bejelentkezés Fruzsinához!
Jobban megismerné Fruzsinát?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Fruzsina bemutatkozójához!

Kutás Mercédesz

18 év tapasztalat

Szakterületek: Nyak- és vállövi panaszok, sportsérülések rehabilitációja, Mckenzie terápia-gerincsérv, AC-, váll- és könyökficam, törések, váll rotátorköpeny sérülések,  boka ficam, -zúzódás, -rándulás és egyéb alsó végtagi törések.

Rendelési idő

Hétfő egész nap, szerda, péntek délelőtt. Bejelentkezés Mercihez!
Jobban megismerné Mercit?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Merci bemutatkozójához!

Varga Bernadett

4 év tapasztalat

Szakterületek: Manuálterápia, Mckenzie torna, Schroth terápia, Gerincferdülés kezelése, Sceuermann-kór, laposhát , Gerincsérv, derékfájás (lumbágó, isiász) Csigolyadeformitások, tartási rendellenességek, Gerincműtétre való felkészítés és operáció utáni rehabilitáció, Korzettkezelés (hozzászoktatás, leszoktatás), Szájzár, szájnyitási korlátozottság kezelése, Állkapocsízületi kattogás, recsegés, ropogás, Fülzúgás, fülcsengés kezelése, Állkapocsízület traumás sérülésének kezelése, Senior torna

Rendelési idő

Kedd, szerda, péntek délután. Bejelentkezés Bernadetthez!
Jobban megismerné Bernadettet?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Bernadett bemutatkozójához!

Egy igazán otthonos rendelőben várjuk, a Batthyány térnél!

A Vitéz utca 9-ben vagyunk, a Batthyány térnél. Egy újépítésű ház 4. emeletén, távol a város zajától, világos, tágas, és nyugodt helyen várjuk Önt, hogy a gyógyulása, egyben kikapcsolódás is legyen!

Fényes és tágas rendelő

Márkás, minőségi eszközök

Higiénikus környezet

Igényes mosdó

135 m2 – 3 külön helyiség

Ilyen árakon dolgozunk

Az első alkalom ára, amely magában foglalja az állapotfelmérést + a személyre szabott terápiás terv összeállítását: 10.500 Ft. Minden további alkalom a kezelés típusától függetlenül (Manuálterápia, McKenzie, gyógytorna, stb…) 8.700 Ft / alkalom. Bérletben pedig még kedvezőbb.
Rendelőnkben a bankkártyás és SZÉP kártyás fizetés is elérhető!

Egyéni gyógytorna
8.700 Ft
 • / alkalom (50-60 perc)
 • A második alkalomtól
 • Bármilyen kezelésre
Első találkozó: állapotfelmérés
10.500 Ft
 • A fájdalom okának feltárása
 • Terápiás terv kialakítása
 • Girl in a jacket
Időpontot foglalok!
5 alkalmas bérlet
8.200 Ft
 • / alkalom
 • Az állapotfelmérés után
 • 41.000 Ft-os áron.
10 alkalmas bérlet
7.700 Ft
 • / alkalom
 • Az állapotfelmérés után
 • 77.000 Ft-os áron

Miért választanak minket pácienseink?

Az okot gyógyítjuk

A tünetek helyett, mi gerincfájdalma okát keressük meg és kezeljük, ezért a gyógytornától tartós eredményre számíthat

Nálunk nincsen várakozási idő

Néhány napon belül tudjuk fogadni, nem kell heteket várakoznia mint más rendelőkben.

Óriási tapasztalatunk van

Gyógytornászaink fiatal, kedves és elkötelezett szakemberek, akik már 7-15 éve foglalkoznak mozgásszervi elváltozások helyreállításával.

1000 kezelésen is túl

Gyógytornászaink összesen már több mint 1.000 alkalommal kezeltek eredményesen derékfájós eseteket.

Műtét nélkül gyógyítunk

Mozgásszervi eredetű porckorongsérvet, isiászt és lumbágót is eredményesen és műtét nélkül tudunk gyógyítani.

Fájdalom nélkül

Az általunk alkalmazott természetes gyógytorna kezelések még a legextrémebb esetben sem fájdalmasabbak mint egy erősebb masszázs.

Korrekt áron dolgozunk

8.700 Ft / óra kezelési árunk megfizethető, így mindenki számára elérhető a gyógyulás.

Központi helyen vagyunk

Tágas rendelőnk jól megközelíthető helyen a Batthyány téren, csendes és nyugodt környezetben található

Számunkra ez szolgálat

Empatikusan és 100% odafigyeléssel dolgozunk és a központban a tünetek helyett teljes egészében az ember, azaz Ön áll.

Tudjuk a határainkat

Nem lépjük át a kompetenciánkat, nem ígérgetünk felelőtlen eredményeket és azt is azonnal megmondjuk, ha az Ön esetében egy orvos tud inkább segíteni.

Jelentkezzen be hozzánk!

Kényelmesen, telefonálás nélkül az alábbi gombra kattintva:

Időpontot foglalok!

vagy a 06-30-50-MUTASD -as telefonszámon!

“Nekem való?” GARANCIA! – Ha nem tudunk segíteni nem kell fizetnie!

Vállaljuk, hogy amennyiben az első állapotfelmérésen nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, nem kell kifizetnie az állapotfelmérés 10.500 Ft-os árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna / manuálterápia nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérésünk az Ön számára. És természetesen a legjobb tudásunk szerint ajánlunk Önnek olyan egészségügyi szakembert, akihez szerintünk érdemes lehet fordulnia.