Tamás_borító

[ESETTANULMÁNY] Bokafájdalom – így segített Tamásnak a Gyógytornászom.hu szakembere

Tamás 2021. júniusában jelentkezett be hozzánk bokafájdalommal. Tamás hobbija a futball, azonban az edzések során igen gyakran szenvedett boka traumát, amelyek sokáig maguktól elmúltak. Egyik sérülését követően azonban a bokafájdalma állandósult, ezt követően 2 évig járt panaszos lábával szakorvosi rendelésekre, ahol műtétre, illetve gyógytornára kapott javaslatot. Ezek közül a konzervatív terápiát próbálta meg legelőször, ugyanis az operációt szerette volna elkerülni. Miután panaszát gyógytornászunk, Eipl Tamara eredményesen kezelte, később is rendelőnket választotta, amikor gyógytornára volt szüksége.

Hogy milyen problémákat okozott a boka fájdalom és hogyan segített gyógytornászunk? Milyen javulást értek el a kezelések során? Alábbi összefoglaló cikkünkből megtudhatja!

Hogyan találta meg a rendelőnket? Honnan hallott rólunk?

Google keresőben a gyógytorna és manuálterápia kulcsszavakra kerestem rá, ekkor dobta ki a Gyógytornászom.hu-t találatként.

Miért választott minket?

Tetszett a honlap és a helyszín is könnyen megközelíthető volt számomra. Valamint praktikusnak találtam, hogy a honlapon lehetőségem volt szakterületekre szűrni a gyógytornászok között, így kiválasztani számomra legszimpatikusabb gyógytornászt.

Melyik gyógytornászunkhoz járt terápiára?

Eipl Tamara gyógytornász-manuálterapeutához.

Milyen volt gyógytornászunkkal az együttműködés? Hogyan érezte magát a kezelések alatt?

Nagyon jól éreztem magamat a kezeléseket alatt. Tamara végig nagyon figyelmes, türelmes és profi volt. A legelső alkalom után egyértelmű volt számomra, hogy hosszú távon szeretnék hozzá kezelésekre járni.

Mi az, ami a legjobban tetszett a rendelőnkben/kezeléseinkben?

Jól felszerelt, könnyen megközelíthető rendelő, és természetesen Tamara hozzáállása a kezelésekhez tetszett a legjobban.

Milyen panasszal érkezett hozzánk?

Sportolás során (foci) többször szenvedett a bokám aláfordulásokat, amik sokáig maguktól meggyógyultak. Egyik sérülést követően viszont krónikus fájdalom alakult ki, ami 2 év után sem javult.

Több ortopéd orvosnál is jártam, felváltva kaptam javaslatokat műtétre illetve gyógytornára. A műtétet el akartam kerülni, viszont akikhez jártam korábban gyógytornászoknál, nem értem el érdemi javulást.

Milyen nehézségeket okozott a problémája a mindennapokban?

Mindennapokban előfordult, hogy terhelés nélkül is fájdalmat éreztem a bokámba, ami el tudta terelni a figyelmemet és akár megszakított a munkába is. A focizást teljesen abba kellett hagynom.

Volt-e mozgásbeszűkülés a bokában?

Nem tapasztaltam ilyet, csak a fájdalom korlátozott abban, hogy mozogjak.

Tapasztalt-e, és ha igen, akkor milyen változást tapasztalt az egyes terápiás alkalmak után?

Az első pár alkalom után a krónikus fájdalom sokat javult, mozdulatok, amik korábban bizonytalanok voltak magabiztosak lettek.

Későbbi alkalmakat követően a javulás már nem volt lineáris, a fájdalomérzet elég szubjektív és nehezen leírható volt, nehéz volt megítélni a tartós változást egy-egy kezelés után. Közvetlenül a kezeléseket követően mindig sokat javultak a panaszaim, de 1-2 nap elteltével újra jelentkeztek.

Milyen gyakran járt kezelésekre?

Az első 3 hónapban heti 1, második 3 hónapban heti 2 alkalommal jártam, összesen kb. ~36 alkalommal voltam Tamaránál.

Milyen kezeléseket kapott?

Manálterápiát (lágyrész és fascia technikákkal, valamint ízületi mobilizációval), gyógytornát, funkcionális tréninget, törzs stabilizációs gyakorlatokat és nyújtást kaptam házi feladatként, valamint, kinezio tapet és a flossingot is próbáltuk. 

A jelentőst javulást a manuálterápia, valamint a gyógytorna feladatok hozták el.

Hány alkalom után érzett javulást és mik voltak ezek?

Első pár alkalom után éreztem nagy javulást. Később, kb. 6 hónap után volt igazán jelentős a változás.

Először jelentősen csökkent a krónikus fájdalom. Lépések, amik bizonytalanok voltak korábban, magabiztossá váltak. Azonban az elején egy-egy próba focit követően a fájdalom még erősebben jelentkezett újra. A 6. hónap után viszont már ismét teljes értékűen tudok focizni heti 2-3 alkalommal is.

Tapasztalt-e fájdalmat a kezelések alatt?

Egy-két manuálterápiás kezelőfogás alatt éreztem fájdalmat.

Összességében milyen pozitív változásokat tapasztal a gyógytornának köszönhetően a mindennapokban?

Mindennapokban már nincsen boka fájdalmam és elkezdtem újra focizni, ami általánosságban javította a hangulatomat.

Ajánlaná rendelőnket?

Igen, Tamarát ajánlottam is már.

Tamara és Tamás a kezelések során olyan erősítő és nyújtó gyógytorna gyakorlatokkal dolgoztak, amelyekből Tamás házi feladatokat is kapott, így két alkalom között is tudott tornázni. Tamara kinezio tape-et is felragasztott a panaszos bokára, ez azonban nem enyhítette a panaszokat. A manuálterápia speciális fogásaival valódi eredményt tudtak elérni, és még a kezelés alatt érzett fájdalom ellenére is, a gyógytorna gyakorlatokkal kiegészítve, 6 hónap és 36 terápiás alkalom után Tamás jelentős változást tapasztalt bokájában.

Ön is bokafájdalommal küzd? Jelentkezzen be online és segítünk!

Az alábbi gombra kattintva már akár 2 munkanapon belül foglalhat hozzánk időpontot az első alkalomra, amely egy részletes állapotfelmérés. Gyógytornászaink a legprofibbak a boka panaszok kezelésében!  ↓