Bemutatkozó: Fárbás Patrik – gyógytornász / személyi edző


Szakterületeim

 • Nyaki gerinc problémái: porckorong kitüremkedés, nyaki fájdalom, izomfeszülés okozta fájdalom – fejfájás kezelése
 • Háti gerinc problémái: lapockatáji panaszok, gerincsérv, izomfeszesség, tartáskorrekció, porckorong degeneráció, sérv, kötőszövet eredetű problémák kezelése
 • Ágyéki gerinc problémái: lumbágó, tartáskorrekció, gerincsérv, kötőszövet eredetű feszesség vagy fájdalom kezelése
 • Gerincműtét utáni rehabilitáció
 • Stresszes életmódból-, izomegyensúly felborulásból adódó panaszok, fájdalmak kezelése
 • Időskori kezelések: általános átmozgatás, szinten tartás, egyensúlyfejlesztés, állóképesség és koordináció fejlesztés
 • Tartáskorrekció, ülő munkából adódó problémák kezelése
 • Ortopédiai és traumatológiai műtétek utáni rehabilitáció, műtétre való felkészítés (pl. törések, szalagszakadás, csípő-vagy térdprotézis műtét)
 • Funkcionális tréning, saját testsúlyos edzés, kardió edzés, tanácsadás edzőtermi edzésekhez

Tanulmányaim

 • SZTE-ETSZK Gyógytornász Bsc Diploma
 • 2015: Kineziológiai Tape tanfolyam
 • 2019: Köpöly terápia a komplex rehabilitációért
 • 2019: EQF lvl4 Személyi Edző
 • 2020: Craniomandibuláris Diszfunkciók terápiája
 • 2020: FDM #1 (Fascia Disztorziós Modell)
 • 2020: FDM #2 (Fascia Disztorziós Modell)

Kezeléseim

 • Gyógytorna
 • Fascia technikák
 • Lágyrészmobilizáció
 • Streching
 • Köpöly
 • SMR henger
 • Kinezio taping
 • Edzésmódszerek alkalmazása

Leggyakrabban ezekkel a panaszokkal fordulnak hozzám


Nyakfájdalom

Gyakori jelenség a mindennapokban, hogy a nyaki szakasz, lapockák között, vállövben fájdalmat érzünk. Különböző okai lehetnek, amelyeket alapos kivizsgálással deríthetünk ki. Leggyakrabban a fej helytelen tartásából, mindennapi stresszből, gerinc és csigolyarendellenességből, gyulladásból vagy izombántalmakból adódhatnak.

Így segít a gyógytorna a nyakfájáson.

A gyógytornával segítünk helyreállítani az izomegyensúlyt, megerősíteni a tartó izomzatot, ezáltal levesszük a terhet az ízületekről és szalagokról amelyek a fájdalmat generálhatják. Lágyrész technikákkal feloldjuk a helytelen tartás miatt fellépő, letapadt vagy összetapadt lágyrészeket. A köpöly és FDM kezelések már az első alkalom után rövidtávon érezhető változást nyújtanak.

Hát- és derékfájdalom

A gerincünk a testünk tartó oszlopa. Nap mint nap fokozott erőbehatásoknak van kitéve, amelyek idővel panaszokat okozhatnak. Már-már népbetegségnek nevezhető probléma, amellyel mihamarabb ajánlott elkezdeni foglalkozni, mert hosszú távon súlyosabb szövődményei lehetnek. Általában ezek a fájdalmak a gerinc melletti izmok gyengeségéből, a kötőszövet összetapadásából, letapadásából adódnak, főleg a túl hosszú ülés miatt fellépő helytelen tartás hatására.

Így segít a gyógytorna a hát- és derékfájdalmakon.

Gyógytornával segítünk megerősíteni a paravertebrális izomzatot, ezáltal levéve a terhelést más, nem tartó funkciót betőltő képletekről, így csökkentve a fájdalmat. FDM technikával „felvéssük” a letapadt, összetapadt kötőszövetet és izmokat, felszabadítva ezáltal az adott részt, a könnyebb és teljesebb mozgatásért.

Csípő-, és térdműtétek előtti és utáni rehabilitáció

Leggyakrabban protézis beültetése abban az esetben jön szóba, amikor már olyan visszafordíthatatlan ortopédiai vagy traumatológiai elváltozások lépnek fel a csontban, amelyeket már konzervatív úton nem tudnak kezelni. Műtét közben az izmok fokozott külső erőbehatásoknak vannak kitéve (kikampózás, a csont hozzáférése érdekében), majd ezt követően sokat veszít erejéből. Ezért fontos a műtét előtti előkészítés, hogy egy olyan szintre hozzuk az erőszintet, amiből veszítve is, jobb állapotból induljon a páciens.

Így segít a gyógytorna a műtétek előtt és után.

Gyógytornával műtét előtt az ízület körüli izomzatot a lehető legjobban megerősítjük különböző saját testsúlyos és végtag gyakorlatokkal. Műtétet követően ügyelve a tilos mozgások betartására, célzott gyakorlatokkal állítjuk helyre a végtag normál állapotát. Közben lágyrész technikákkal kezeljük az esetleges letapadásokat, görcsös izmokat és fokozzuk a vérkeringésüket.

Időskori problémák

Testünk a kor előrehaladtával elhasználódik, függően az életmódunktól. A csontok sűrűségének folyamatos csökkenése miatt megnő a törések gyakorisága, amelyet fokoz az érzékszervek és az egyensúly romlása. Nagy általánoságban időskorban már kevesebbet mozgunk, ezáltal természetes folyamat, hogy testünk izmai elgyengülnek, megfelelő táptalajt adva különböző izomsérüléseknek.

Így segít a gyógytorna az időkori problémákon.

Kezdetben megvizsgáljuk a mindennapi tevékenységekhez szükséges mozdulatok kivitelezésének módjait (leülés, felállás, lehajlás, nyújtózás, fellépés),majd a vizsgált gyengült izmokat célirányosan, majd komplex gyakorlatokkal erősítjük. Az egyensúly és koordináció fejlesztést szintén tesztek előzik meg, amikkel pontosabb képet kapunk a megfelelő gyakorlatok kiválasztásához. Minden feladatot és gyakorlatot a legnagyobb biztonságban végzi a páciens, még ha úgy is gondolja, hogy nem képes rá.

Stroke utáni rehabilitáció

A stroke, mindennapi nevén agyvérzés leggyakoribb tünete a féloldali bénulás vagy gyengeség, függően a súlyosságától. Két fajtáját különböztetjük meg: a vérzéses stroke az agyi ér vagy érgomolyag megrepedése miatt következik be, az elzáródásos stroke pedig embólia vagy rögösödés, érelmeszesedés miatt jelentkezik. Bármilyen gondos is az akut ellátás (thrombolysis, thrombectomia), alapos és intenzív a rehabilitáció, ennek ellenére mozgás elmaradás, személyiségváltozás, a figyelmi funkciók csökkenése, munkamemória zavar maradhat vissza hosszú évekre.

Így segít a gyógytorna stroke után.

Gyógytornával igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül, a lehető legmegfelelőbb gyakorlatok kiválasztásával javítani az életminőségen és az elérhető legmagasabb szintű önellátást létrehozni. Az életminőség minél jobb helyreállítása érdekében szükség van a különféle jártasságok újratanulására, mint például: hogy ülés és állás közben megőrizze egyensúlyát; hogy le tudjon szállni az ágyról; hogy leüljön egy fotelbe; helyes és kiegyensúlyozott járás; kéz és a kar használata, úgy az erőt igénylő mozgásoknál, mint a finom mozgásoknál; jó beszéd- és íráskészség, stb.

Általános erősítés

Napjainkban a home office népszerűsége miatt, és a sportolási lehetőségek korlátozásában sokakat érint a már meglévő állapot gyengülése, erő-, állóképesség csökkenése. Visszatérés a hobbisportba gyakran hirtelen történik, „eddig is bírtam, most is ugyanúgy menni fog” mondatokkal fűszerezve. Ellustulunk, lesérülünk, testsúlyt gyarapítunk, ami mind helyrehozható. Hirtelen elkezdett fizikai aktivitás hatására sérülések tömkelegével találkozhatunk, futásból eredő csípő, térd, boka problémák; edzőtermi edzés során bekövetkező felső végtagi sérülések, gerincsérülések. Ilyenkor fontos a fokozatosság és a megfelelő edzéstechnikák kiválasztása.

Így segít az általános erősítő gyógytorna.

Gerinc tréninggel és core tréninggel megadjuk testünknek a megfelelő tartást és stabilitást. Saját testsúlyos edzéssel, funcionális tréninggel megerősítjük a végtagokat, hogy az edzőteremben végzett ellenállásos gyakorlatok se okozzanak problémát. Megfelelő intenzitású, helyesen kivitelezett gyakorlatokkal a testsúlykontrollra hatunk; tanácsadás a mindennapi otthoni vagy edzőtermi edzésekhez; étrendmódosítás.

Felismerte tüneteit a felsorolásban?


Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

További panaszok, amelyeket gyógytornával kezelek


Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógytorna a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógytorna alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében és az Oktogonnál talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel várjuk magánrendelőnkben.

Fárbás Patrik – gyógytornász / személyi edző