nyaki merevség

A beállt nyak / nyaki merevség gyógytornája

Gyakran nyakfájdalommal és merevséggel küzd? Beállt nyakkal ébred? Hogyan előzhető meg és hogyan enyhíthető a kellemetlen nyaki merevség?

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Nyaki merevség ébredés után

A közvetlenül ébredés után érzett nyaki merevség a legtöbb esetben nap közben akár magától is elmúlhat, viszont ha a probléma visszatérővé válik, a nyakunk mozgása fájdalommal jár, vagy be is szűkül a mozgásterünk, feltétlenül keressünk fel egy szakembert!

Nyaki merevség okai

Sokan vagyunk, akik munkánkból kifolyólag rengeteg időt töltünk a számítógép előtt, vagy a telefonunk kijelzőjét bámuljuk naphosszat. Emiatt nagyon sokan szenvednek a beállt, féloldalas nyaki merevség tüneteitől.
Egyoldalú terhelés, helytelen testtartás, meghűlés, és lelki okok miatt is kialakulhat a nyak fájdalmas feszessége. A mozdulatok fájdalommal járnak, a páciens emiatt igyekszik kímélően, visszafogottan mozogni. A mozgáskorlátozottság állapota a néhány órától a néhány napig is eltarthat.

nyaki merevség

A helyes alváspozíció fontossága

A nem megfelelő matrac vagy párna, a nyugtalan alvás közben is kialakulhat a fájdalmas izomfeszesség. A nyakizmok görcsössége a hason alvóknál gyakoribb, mivel hosszú ideig egy oldalra fordított fejjel fekszenek.

A helyes testtartás fontossága

Nap közben ne üljünk sokáig ugyanabban a testhelyzetben, álljunk fel gyakran a számítógép elől és végezzünk néhány nyújtó gyakorlatot.
Okos telefonunkat tartsuk szemmagasságban, ne szorítsuk a vállunk és a fülünk közé a telefont egy hosszú telefonbeszélgetés során!

Néhány egyszerű, otthon is alkalmazható megoldás nyaki merevség esetére

Izomlazító, fájdalomcsökkentő krémmel masszírozzuk át az érintett területet.
Alkalmazhatunk vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót is.
Meleg sál, vagy egy forró zuhany is jó hatással lehet a befeszült izmokra.
Alváspozíciónk javítására próbáljuk ki a speciális, nyaktámasszal ellátott kontúrpárnát, memóriahabos párnát. Ezzel segítünk a nyakunknak feszültségmentes helyzetet felvenni alvás során.
A nyakfájdalom kezelésére  kiváló eszköz lehet egy TENS készülék, ami az idegeket stimulálja elektromos impulzusokkal, ezzel csökkenti az ízületi és izomfájdalmakat. Ha gyakran visszatér a nyaki merevség, akkor jó hasznát lehet venni egy ilyen készüléknek.

Keressünk fel egy szakembert!

Visszatérő vagy elhúzódó nyaki panaszok esetén mindenképpen keressünk fel egy orvost, hogy kizárjuk a komolyabb betegség, nyaki gerincsérv jelenlétét. A gyakori nyaki merevség megelőzésének érdekében rendszeresen végzett gyógytornára van szükség, amelyet egy szakképzett gyógytornász segítségével sajátíthatunk el.

Gyógytornászaink akik nyaki merevséget kezelnek

Hasznos lehet az otthon végzett gyógytorna?

Enyhe nyakfájdalomnál érdemes nyújtó gyakorlatokat végezni, ami megelőzi a panaszok rosszabbra fordulását. Reggelente, amikor legerősebben érezhető a nyaki merevség, végezzünk egy átmozgató gyakorlatsort.
Nagyon fontos, hogy a gyakorlatokat precízen végezzük, hiszen anélkül nem lesz elég hatékony a torna és nem enyhíti a fájdalmakat.
A gyógytornásszal együtt végzett gyógytorna előnye, hogy a gyakorlatok személyre szabottak lesznek és így akár végképp megszabadulhat a fájdalomtól. Pár alkalom után pedig nyugodtan végezheti otthonában, akár egyedül is a gyógytornát, hiszen a szakember segítségével megtanulta a gyakorlatok helyes kivitelezését.

Beállt nyak esetén a gyógytorna a megoldás!

Mivel a nyaki merevség és az ezzel járó fájdalom mozgásszervi probléma, mindenképpen a mozgás lesz rá a megoldás.
Az első alkalommal a gyógytornász egy teljes körű állapotfelmérést végez, kikérdezi a panaszairól, majd egy fizikális vizsgálat után elkészíti a kezelési tervet. Hozza magával orvosi dokumentumait, illetve ha van egyéb betegsége, akkor arról is hozzon leletet.
Már az első alkalommal megkezdődik a kezelés, aminek első része egy passzív átmozgatás, ahol a gyógytornász kimozgatja a beszűkült ízületeket. A másik felében aktív gyakorlatokat végez a páciens.
Fokozatosan, alkalomról alkalomra lesz érezhető a javulás, ahogy erősödik és nyúlik az izom, javul a gerinc mozgékonysága.
Általában 5-10-15 kezelés után elegendővé válik az otthoni gyakorlás is.
A panaszok elmúltával se hagyjuk abba a gyakorlatok végzését, ezzel megelőzhetjük a problémák kiújulását.

Foglaljon időpontot gyógytornára!

A gyógytornászom.hu szakemberei segítségével elmulasztható a nyaki merevség.
Rendelőnk frekventált helyen a  Batthyány térnél  található.
Időpontot foglalni telefonon hétköznap 9 és 17 óra között  a  06-30-50-50-50-3 -as számon, vagy online felületünkön tud.

Ezért válasszon minket

  • Rendelőnkben személyes gyógytorna és otthoni videóhívásos gyógytorna is elérhető.
  • Állapotfelmérésünk és Online konzultációnk részletes, így megmondjuk, hogy miért vannak a fájdalmai
  • Megtanítjuk Önnek és felügyeljük a gyakorlatokat
  • Fejenként átlagosan 13 év tapasztalatunk van
  • Várakozás nélkül tudunk Önnek segíteni.
  • Több mint 1000 gyógyult esetünk van
  • Korrekt áron dolgozunk

Nyaki fájdalma van? Kérjen időpontot és segítünk! 

Az alábbi gombra kattintva már akár 2 munkanapon belül foglalhat hozzánk időpontot az első alkalomra, amely egy részletes állapotfelmérés. Gyógytornászaink a legprofibbak az Ön nyaki panaszának gyógyításában!  ↓