Bemutatkozó: Kopjás Ferenc – Gyógymasszőr


MAGAMRÓL

Mindig is emberekkel  foglalkoztam majd az egészségügyben, a masszázs világában találtam meg a hivatásomat. Az eltelt évtized során sok tapasztalatot szereztem.

Főként a gerinccel foglalkozom valamint a térd, csípő protézis beültetés utáni rehabilitációval. Főleg reumatikus eredetű valamint a műtét utáni panaszokat kezeléseben szereztem tapasztalatot. Főleg a 40 év feletti korosztály akikkel találkoztam. munkám során a fő célom a fájdalom csökkentése a közérzet javítása ez által az életmentőség javítása is.

Fontosnak tartom a pozitív szemléletet az élet minden területén, ami mind lelki mind testi egészségünk alapja. Kedvenc Dr Bubó idézetem: Az erős szervezet még az egészséget is képes legyőzni

Szakterületeim

 • Derékfájdalom kezelése: lumbágó; isiász;
 • Ágyéki porckorongsérv műtét utáni kezelése, rehabilitációja
 • Monitor elött töltött idő; izomfeszesség; stressz okozta nyak-, vállövi panaszok kezelése
 • Ülőmunka, a volán mögött töltött idő okozta panaszok kezelése
 • Térdízületi fájdalmak, panaszok kezelése: térdhez kapcsolódó izmok kezelése; kopásos megbetegedések; túlterhelés okozta fájdalmak; térdprotézis beültetésé utáni rehabilitáció
 • Csípőízületi-, csípőtáji fájdalmak: kopásos megbetegedések; túlterhelés okozta sérülések, izomfájdalmak; csípőprotézis beültetése utáni rehabilitáció
 • Izomcsomók okozta panaszok kezelése: megrövidült; merev izmok
 • Bechterew-kór: izmok lazítása; mozgósítása; légző gyakorlatok
 • Befagyott váll: izmok kezelése; ízület mozgás terjedelmének javítása;
 • Teljes gerinc kezelése; meszesedés; porckorongok kiszáradása; scoliosis okozta panaszok; 

Tanulmányaim

 • 2023: Gerincprotokoll; Medical Healing Point
 • 2022: Vagy intenzitású lézer és lökéshullám kezelés; BTL Magyarország Kft.
 • 2020: Egyészségügyi gyakorlatvezető; Pannon Kincstár, Humán Szakképző Központ.
 • 2014: Nyirokdrenázs elméleti és gyakorlati tanfolyam; Ölelő kéz Ápolási és Hospice Alapítvány
 • 2013: Gyógymasszázs, svédmasszázs; 2007 Kapos Felnőttképző Központ Kft

Kezeléseim

 • Triggerpont terápia
 • Csúsztató köpölyözés
 • Svédmasszázs
 • Gyógymasszázs
Luca magán gyógytornász

Amiben segíteni tudok a hozzám fordulóknak:


Csípő és térd protézis

Súlyos csípőízületi vagy térd ízületi kopás esetén, amikor a hagyományos kezelés már nem hatásos, általában protézis (TEP) beültetésére kerül sor sebészi úton. Ebben az esetben már nem magát a kicserélt ízületet masszírozzuk hanem a környező izmokat amikre plusz teher nehezedik mivel a helyen tartják az ízületet.

Így segít a gyógymasszázs:

Masszázsnál ezt a feszültséget oldjuk lazítjuk az izmokat. A csípőt érintő műtétnél a teljes combot meg kell kezelni a fenék izmait is egészen a derékig. Ha csak az egyik ízület érintett attól függetlenül a másik oldali végtagot is megkezeljük. A kezelés célja hogy a mutét után a végtagot ujra teljes mértékben haszálhatóvá váljon.

Bechterew kór

A SPA vagy csúfnevén bambuszgerinc. Krónikus gyulladásos betegség, amely elsősorban a gerinc ízületeit és a keresztcsonti-csípőcsonti ízületeket érinti. Általában 30-40 éves férfiakon jelentkezik a betegség. 8x gyakoribb a férfiaknál. A betegség hatására gyulladás alakul ki a gerinc mentén. A folyamatban új csont képződik a porckorong helyén (bambusz tünet), ez egy hosszú gerincszakaszon a szalagok elcsontosodásához vezet. A gerinc elveszíti a mozgékonyságát és végül a teljes gerinc merev lesz.

Így segít a gyógymasszázs:

Kezelésnél masszázzsal oldjuk a fájdalom miatt feszült izmokat gyúrjuk, dörzsöljük hogy a fájdalom csökkenjen.

Befagyott váll

Vállizület körüli lágyrészek sérülés, gyulladás, vagy degeneratív elváltozás következtében kialakuló jellegzetes tünetegyüttes. Fő jellemzői: vállizület lassan, fokozatosan kialakuló fájdalmas mozgáskorlátozottsága, ezért nevezik befagyott vállnak, hiszen ha kialakul a váll ténylegesen mozdíthatatlannak tűnik. A vállkörüli izomzat sorvadhat.

Így segít a gyógymasszázs:

Kezeléssel az a cél hogy szép lassan újra vissza adjuk a váll mozgás szabadságát ez egy hosszú folyamat amihez türelem kell és kitartás. ezért még a kialakulás kezdetén érdemes elkezdeni a terápia sorozatot.

Csipő artrózis

Csipőkopásnak nevezi a köznyelv ami helytelen mert ez a  csípőizület degeneratív betegsége. Ilyenkor a beteg csípőizületben a porc és a csont degeneráció következtében fellépő fájdalom,deformitás és mozgáskorlátozottság van. Emiatt térfogatcsökkenés alakulnak ki, valamint sántítás. Mindig a járásban történik zavar. A végső állapot a műtét, amikor protézissel pótolja a sebesz a használhatatlan és fájdalmas ízületet.

Így segít a gyógymasszázs:

A első tünetek megjelenésénél már érdemes elkezdeni a folyamatos kezeléseket, amik karbantartják az ízületet. Eltolva vagy teljesen elodázva a műtét szükségességét. A masszázsnál itt  nagyon hasonló a protézis beültetése utáni kezeléshez, ami fontos különbség hogy az eredeti ízület még megvan ezért vezetett passzív kimozgatással azt is kezeljük.

Scoliosis

Gerincferdülés vagyis a gerincen akár szemmel is lápható ferdeség , púp. Egy élethosszig tartó állapot ami rosszabbodhat. Gyakran jár fájdalommal. A masszásterápia a fájdalom és a kellemetlenség enyhítésével jelentős mértékben képes támogatni a gyógytornász által nyújtott kezeléseket. Függetlenül a súlyosságától vagy a beteg életkorától.

Így segít a gyógymasszázs:

Masszázzsal megcélozzuk a túl feszült és petyhüdt izmokat csökkenve a fájdalmat és a stresszt. Folyamatos terápiával nyújtjuk a megrövidült izmokat , enyhítjük a görcsöket és növeljük a légzés kapacitást.

Piriformis szindróma

Ez az ülőideg leszorítása amely a piriformis nevű izom által létrehozott nyomás következménye. Ennek a következménye a fenékben és az alsó végtag hátsó része mentén kialakuló fájdalom. A volán mögött töltött hosszú idő növeli a kialakulás kockázatát.

Így segít a gyógymasszázs:
A masszázs célja hogy az ideget összenyomó túlfeszült izmot rétegről rétegre lágyítsuk. Megszűnik a fájdalom a bizsergés és a zsibbadás. A tünetek megszűnésével a testtartás is javul.

Felismerte tüneteit a felsorolásban?


Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógytorna a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógytorna alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében és az Oktogonnál talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel várjuk magánrendelőnkben.

Kopjás Ferenc – Gyógymasszőr

Luca magán gyógytornász