izom eredetű fejfájás

Izom eredetű fejfájás? A gyógytorna megoldja!

Mindennapos fejfájás gyötri? Úgy érzi, a nyaka és a vállai görcsben vannak? Akkor lehet, hogy Önnél is izom eredetű fejfájás áll a háttérben! Ha még nem ismeri ezt a típusú fejfájást, mindenképpen ajánljuk alábbi cikkünket. Nem csak kisokost talál benne erről a panaszról, hanem bemutatjuk az egyik leghatékonyabb kezelési módszert rá: a gyógytornát. Fontos azonban megjegyezni, hogy a fejfájás mögött számtalan ok állhat, ezért fontos mindenesetben megfelelő szakorvosi kivizsgálás, konzultáció!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Így segít a gyógytorna az izom eredetű fejfájás megszüntetésében

A gyógytorna az egyik legtermészetesebb módszer az izom eredetű fejfájás kezelésében, mert mozgással, valamint manuális fogásokkal lazítja a görcsös izmokat. Egy szakképzett gyógytornász különböző technikákkal támogatja a gyors és eredményes gyógyulást.

Izom eredetű fájdalomnál a gyógytorna elsődleges szempontja a feszes szövetek lazítása, nyújtása. Ennek megoldására a gyógytornászok külön stretching technikát is alkalmazhatnak, amely speciális nyújtó gyakorlatsorokból áll.

A másik módszer a trigger pont terápia. Lényege, hogy a feszessé vált izmokban kialakult izomcsomókat manuális (kézzel kivitelezett) fogásokkal feloldják, ezáltal csökkentve a görcsösséget és a fájdalmat egyaránt.

trigger pont terápia

A gyógytornászok akár kineziológiai tapaszt is felhelyezhetnek a panaszt kiváltó izmok területére. A tape szintén segít fellazítani a feszes izmokat, valamint a már oldott szöveteket megfelelő pozícióban tartja, tehermentesítve azokat.

Természetesen, a nyújtás mellett az erősítés is elengedhetetlen a gyógytorna szempontjából. Az izomerő növelésével az izomerő egyensúly állítható helyre, így megelőzve egy újabb izom eredetű fejfájás létrejöttét.

Gyógytorna hiányában így alakul az izom eredetű fejfájás

Gyógytorna hiányában nem csak az izom eredetű fejfájás állandósulhat. A feszes izmok továbbra is görcsösek maradnak, így akár a nyak rossz pozícióba is kerülhet, amely további, komoly tüneteket okozhat. Ilyen ijesztő jelek lehetnek például a fülzúgás vagy a lefelé sugárzó (főként karba) zsibbadás. Az izom eredetű panaszokat mindenképpen ki kell kezelni, ehhez pedig a gyógytorna nyújtja a leghatékonyabb módszert.

Gyógytornászaink izom eredetű fejfájás esetén

Az izom eredetű fejfájás gyógytornája Budán

Annak érdekében, hogy gyógytornával sikeresen kikezelhessük az izom eredetű fejfájását,  a Gyógytornászom.hu Batthyány térhez közeli rendelőjében az első alkalommal egy 1 órás állapotfelmérést végzünk, amely során kiderítjük, hogy melyik izom okozza a fejfájást. Olyan alapos kivizsgálásban lesz része, amilyet még soha nem tapasztalt! Részletesen kikérdezzük Önt a panaszáról, mikor kezdődött, tapasztal-e napszaki ingadozást, stresszre fokozódik-e a fájdalom, stb.

Annak érdekében, hogy az Ön számára is szimpatikus szakemberhez kerüljön, lehetősége van elolvasni több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászaink bemutatkozóját és akár be is jelentkezhet hozzá online.

Az anamnézis felvétele után következik a fizikális vizsgálat, amely során speciális tesztekkel a gyógytornász felméri a nyak és a vállöv izmainak aktuális állapotát. Mindezek alapján a terapeuta felállít egy diagnózist, majd erre egy személyre szabott terápiás tervet dolgoz ki, amelyet Ön is megismerhet.

Már az állapotfelmérés végén megkezdődik a gyógytorna. Empatikus gyógytornászaink nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a gyakorlatok ne okozzanak Önnek fájdalmat, ezért folyamatos visszacsatolást kérnek. Egyes feladatok azonban esetenként kellemetlen érzéssel járhatnak (például a trigger pont terápia közben tapasztalhat ilyet). Az izmok erősítésénél a gyógytornász külön figyelmet fordít a gyakorlatok helyes kivitelezésére és betanítására, ugyanis egy helytelenül végzett feladat akár további állapotromlást is eredményezhet. Ezeket a megismert és betanított gyakorlatokat otthonában Önnek is el kell végeznie a sikeres gyógyulás érdekében.

Már az első alkalom után jelentősen csökkenhet a fájdalma a feszes izmok lazításának köszönhetően, majd 5-10 kezelés után nagy eséllyel a mindennapos fejfájások is megszűnnek.

A fent is felsorolt kezelések közül nálunk mindet igénybe veheti, sőt, az áruk megegyezik a gyógytorna alkalmakéval, így ezek nem járnak Önnek plusz költséggel! Valamint rendelőnkben SZÉP és Egészségpénztári kártyával is fizethet!

Olyan magán gyógytornászt keres, aki már néhány napon belül tudja Önt fogadni izom eredetű fejfájásával? Tekintse meg szabad időpontjainkat és foglaljon időpontot online!

Izom eredetű fejfájás kisokos – minden, amit tudni érdemes!

Hogyan alakul ki az izom eredetű fejfájás?

Ha az izomerő egyensúly megbomlik a nyak-vállöv területén bizonyos izmok túlfeszülhetnek, míg mások nem dolgoznak eléggé, így a túlterhelt területeken kialakuló szöveti feszülések (pl.: trigger pont) könnyen okozhat fájdalmat tőle távolabb eső részen. Ezt nevezzük kisugárzó fájdalomnak. Ezáltal lehetséges, hogy egy fájdalmas izomcsomó a lapocka vagy a nyak területén változatos fejfájásokat okozhat. Például: abroncsszerűen, körbe az egész koponyán, vagy féloldalt az egész arcra kiterjedően vagy szemkörnyékén.

Melyik izom okozhatja az izom eredetű fejfájás?

Különböző izmok feszessége állhat az izom eredetű fejfájás hátterébe az alábbi izomcsoportok közül:

  • nyak izmai
  • vállöv izmai
  • állkapocs ízületi izmok

Milyen egyéb tüneteket tapasztalhat?

Ha az állkapocs körüli izomzat okozza a fejfájást:

  • fülzúgás
  • fülcsengés

Ha a tarkótáji izmok feszesek:

  • szédülés

Ha a mély nyakizmok érintettek:

  • karba sugárzó zsibbadás

Azonban ha szédülés, fülzúgás, zsibbadás jelentkezik, minden esetben forduljon orvoshoz!

Honnan tudhatja, hogy izom eredetű fejfájás gyötri?

Ha már alapos orvosi kivizsgáláson esett át, és minden lelete negatív, nagy valószínűséggel izom eredetű fejfájása van.

Ha mozgásra, nyújtásra vagy masszázsra csökkennek a tünetei az szintén az izom eredetű probléma jele.

Ha kifejezetten tudja valamilyen tevékenységhez kötni a fejfájás kialakulását. Például sokat telefonozott, stresszes napja volt, konyhában tevékenykedett sok lefelé nézéssel vagy hosszú ideig nézte a monitort.

Arra gyanakszik, hogy izom eredetű fejfájása van? Jelentkezzen be online és segítünk!

Az alábbi gombra kattintva már akár 2 munkanapon belül foglalhat hozzánk időpontot az első alkalomra, amely egy részletes állapotfelmérés. Gyógytornászaink a legprofibbak az Ön izom eredetű fejfájásának gyógyításában!  ↓