Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon panaszaival?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk a problémája okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • Lerövidítheti a gyógyulási időt.
 • Javíthatja az izomegyensúlyt.
 • Lazíthatja a merev, görcsös izmokat/fasciát.
 • Csökkentheti a fájdalmat.
 • Hatékony lehet a megelőzésben (pl.: csontritkulás).
 • Pozitívan befolyásolja a közérzetet.
 • Segíthet az egészség megőrzésében.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!


Gyógytorna – Minden kérdésére válaszoltunk!

A gyógytorna a közhiedelemmel ellentétben, nem csak a kórházban fekvő idős, betegek embereknek lehet hatékonyan terápiája. Sokan nem is gondolnák, milyen sok probléma esetén lehet szükség egy jól képzett gyógytornászra.

A fizioterápia csoportjába tartozó módszer ma már jóval több annál, mint hogy egy gyógytornász gyakorlatok diktál, amelyeket Önnek bizonyos ismétlésszámban el kell végeznie. A modern módszereket követve a terápia során gyakran a terapeuta is aktív munkát végez, például manuális fogásokkal kezeli a panaszt kiváltó okot.

A gyógytorna rendkívül komplex terápia, ezért számos trauma, deformitás és betegség esetén bevethető. Szinte nincs olyan probléma, amelynél ne lenne bevethető. Keringési zavar esetén – orvosával egyeztetve – egy gyógytornász szintén segíthet leküzdeni a panaszokat.

A sikeres terápia az alapos állapotfelmérésen múlik. Ez az első lépcső a gyógytorna megkezdéséhez, amely során a gyógytornász teljes képet kap az Ön panaszairól, és akár a kiváltó okot is felderítheti. Minderre alapozva állítja össze a személyre szabott terápiás tervet, amely egyfajta ütemterve a kezeléseknek.

Gyógytorna hiányában a kiváltó ok továbbra is jelen van, és a test tovább kompenzálhat, ami további panaszok kialakulásához vezethet. Ezért is olyan fontos, hogy probléma esetén minél hamarabb keressen fel egy szakembert, így a gyógyulási idő is jelentős mértékben lerövidülhet.

Fontos kiemelni, hogy a gyógytorna olyan folyamat, amely a gyógytornász és a páciens közös munkáját igényli, ezért a kezelések sikeressége a kölcsönös együttműködésen alapszik. 

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót a gyógytornáról. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. Mi pontosan a fizioterápia?

Az orvosi terápiák természetes gyógymódjait foglalja magába a fizioterápia, mint fogalom. Ezek a módszerek mind természetesek, ugyanis fizikai és/vagy kémiai energiákkal gyógyítanak. A fizioterápiába tartozik a gyógytorna és a fizikoterápia ágazatai is. Míg utóbbi jellemzően csak kémiai energiákkal gyógyít, addig előbbi a mozgás által keletkezett mechanikus energiákat hasznosítva kezeli a panaszt kiváltó okot.

Névtelen terv - 2022-10-04T123756.575.png

2. Mit jelent a gyógytorna?

A gyógytorna az egyik legismertebb fizioterápiás módszer, amely a mozgásszervi problémákat konzervatív úton kezeli. Mivel rendkívül komplex terápia, ezért sokféle traumát, mozgásszervi elváltozást és betegséget képes hatékonyan gyógyítani. 

A modern gyógytorna nem csak a gyógytornász által diktált gyakorlatokból áll, ugyanis számos új módszer létezik. Igen elterjedt és modern eljárásnak számítanak a lágyrész technikák, amelyekkel pozitívan befolyásolják a terápiák kimenetelét. Sokszor egy-egy kezelés alkalmával a terapeuta aktívan dolgozik, amely során manuális fogásokkal igyekszik hatni például az izmokra, ízületekre vagy a fasciákra. 

Névtelen terv - 2022-10-04T123201.490.png

Olyan magán gyógytornászt keres, aki nem csak odafigyel Önre, de megfizethető áron is dolgozik? Tekintse meg árlistánkat és jelentkezzen be online!

3. Otthoni gyógytorna – létezik?

Bár rengeteg gyakorlati videó található meg az interneten, egyedül semmiképp ne kezdjen bele a gyógytornába, mert egy rosszul kivitelezett mozdulatsor akár állapotromláshoz is vezethet!

Az otthoni gyógytorna abban az esetben működhet jól és HATÉKONYAN, ha a gyógytornász által betanított, helyesen kivitelezett feladatokat végzi. Tehát minden esetben szükséges először is egy szakember felkeresése, amely bizonyos esetekben akár online módon is történhet.

Már 2-3 napon belül szeretné megkezdeni a gyógytornát? Jelentkezzen be hozzánk állapotfelmérésre!

4. Milyen gyógytorna technikák léteznek?

A gyógytornászok a 4 éves, főiskolai képzést követően számos posztgraduális képzés közül választhatnak, amelyekkel tovább színesítik technikájukat és tudásukat. Ma is indítanak friss kutatásokon alapuló képzéseket, így biztos lehet benne, hogy egy gyógytornászhoz kerülve mindig modern kezelésben részesülhet.

Az alábbiakban részletezzük a gyógytornászok által alkalmazott, legújabb és legkedveltebb technikákat.

4.1. Fascia terápia – FDM kezelés

Az FDM terápia olyan modern kezelési forma, amely hatékonyan csillapítja a fájdalmat és kezeli az azt kiváltó okot. Sok esetben a mozgásszervi eredetű fájdalom hátterében a fascia diszfunkciója/disztorziója áll, erre nyújt hatékony kezelést ez a módszer.

Az FDM egy rövidítés, amely az alábbi fogalmakat takarja:

F, mint fascia: A fascia (a fent is említett kötőszövet) a kezelés alapja. Mivel a fascia behálózza egész testünket, ezért erre a kötőszövetre gyakorolt fogásokkal más szövettípusokon is jótékony hatást érünk el.

D, mint disztorzió: A kezelés hatékonyan oldja a kötőszövet beszűkülése okozta panaszokat.

M, mint modell: Az FDM terápia egy gondolkodási modell, egy komplett látásmód, amelyet a gyógytornászok külön szakmai képzésen sajátítanak el. 

Névtelen terv - 2022-10-04T123221.641.png

Az eredményes terápiához a terapeuta előzetesen egy részletes állapotfelmérést végez, hiszen már csak a testbeszédét megfigyelve egy képzett FDM terapeuta meg tudja állapítani, milyen kezelő fogásokat kell alkalmaznia az Ön problémájának enyhítésére. 

A gyógytornász manuális fogásokkal hat a kötőszövetre, amely a szerteágazó hálózata miatt távolabbi területekre is hatással van. Amint a fascia feszülése csökken, a kötőszövet immobilizációja is oldódik. Mindez pozitív hatást gyakorol a teljes testre, és így a közérzetére is. 

4.2. Köpöly

A fizioterápia nem manuális technikái közé tartozik a köpölyözés. A köpölyözés során harang formájú eszközökkel vákuumot képeznek a bőrön, amellyel egyfajta masszázst végeznek az érintett területen. Ez nem csak lazítja a szöveteket, de az összetapadások feloldásában is segít. Nem csak kötőszöveti kezelésben hatékony, hanem különösen hasznos módszernek bizonyult a hegkezelésben is. 

Névtelen terv - 2022-10-04T124332.488.png

Nem teljesen fájdalommentes technikáról van szó, azonban a köpöly pozitív hatásait tekintve, megéri a kúraszerű terápiák felvétele. Fontos tudni, hogy a kezelések után jelentkező kerek, piros, később lilás foltok minden esetben megjelenhetnek, ez egy normális szöveti reakció. Ez a vérömleny azonban 3-4 nap alatt felszívódik.

Kíváncsi, hogy mikor javasolt és mikor nem a köpöly? Mutatjuk a részleteket!

4.3. Manuálterápia

A fizioterápia speciális technikája ez a manuálisan (kézzel) végzett gyógyító módszer, amely a mozgató szervrendszer funkcionális működészavarait lokalizálja, majd analizálja a kialakult funkcionális zavarokat. 

A kezelést megelőző vizsgálat legalább annyira lényeges eleme a manuálterápiának, mint maga a kezelés. Ez után különböző, manuálisan kivitelezett fogásokkal csillapítja a fájdalmat és mobilizálja az ízületet, amelynek hatására javul az ízületek mozgástartománya és az izmok merevsége is oldódik

Névtelen terv - 2022-10-04T124302.504.png

Mindegyik manuálterápia (pl.: Barvicsenko-, Maitland-, és Mulligan-féle) csak gyógytornával együtt hatékony, így manuálterápiás kezelést kizárólag olyan, megfelelően képzett gyógytornászok és szakorvosok végezhetnek, akik ez erre képesített szervezetek által indított, Magyarországon is akkreditált továbbképzéseken vizsgát tettek, és a tevékenység végzéséhez hivatalos engedéllyel rendelkeznek.

Szeretne bejelentkezni manuálterápiára, de még bizonytalan? Számos kérdést megválaszoltunk egy előző cikkünkben.

4.4. Trigger pont kezelés

Általában a manuálterápia része a trigger pont kezelés. Trigger pontnak nevezzük azokat a csomókat, amelyek az izomban vagy a fasciában (kötőszövet) alakultak ki. Ezek a csomók kívülről nem láthatóak, nyomásukra azonban jól meghatározott területre sugárzik ki a fájdalom. 

A módszer lényege, hogy a befeszült izmokban ezeket a kialakult izomcsomókat kitapintva, azokra enyhe nyomást helyezve feloldja és megszüntesse a fájdalmat okozó köteget

Kíváncsi rá, hogyan zajlik pontosan a trigger pont terápia? Olvassa el kisokosunkat!

4.5. Szegmentális stabilizáció

Kifejezetten hatékony eljárás a fizioterápia módszerei között a szegmentális stabilizáció hát-és derékfájdalom esetén. Ezek a nagy ismétlésszámú gyakorlatok egyaránt hatnak a felületes és a mély izmokra is, amelynek köszönhetően javul a szegmentális stabilitás és növekszik az állóképesség. A feladatok nem csak kímélik az ízületeket, hanem segítenek megelőzni a későbbi túlterhelés okozta fájdalom kialakulását.

4.6. Kinesio tapeing technika

A fájdalomcsökkentésben és a tehermentesítésben hatásos módszer a gyógytornászok által alkalmazott kinesio tape technika. Ez a technika egy mechanikus módszer, amely a szervezet öngyógyító folyamatait támogatja

A tapasz pozitív jelzéseket küld a test felé a reflexkörök aktiválásával, amelyek felgyorsítják a gyógyulási folyamatokat. A fájdalomcsillapítás és az izomfunkciók támogatása, tehermentesítése mellett további jótékony hatásai közé soroljuk még a nyirokkeringés javítását.

Szeretné jobban megismerni a tapeing technikát? Itt írtunk róla részletesebben:

Névtelen terv - 2022-10-04T123232.490.png

4.7. Funkcionális tréning

A funkcionális tréning egy olyan, a gyógytornászok által is végzett hatékony módszer, amellyel a test minden területét a hétköznapokban is végzett mozgásokkal, valamint azok nehezítésével edzhetjük meg. 

A tréning lényege, hogy nem izoláltan kezeli az izomcsoportokat, tehát a feladatok nem külön területekre koncentrálnak, hanem összetettebb gyakorlatokkal mozgat meg egyszerre több izomcsoportot. Alapvető, a mindennapokban is végzett mozdulatokra (pl.: guggolás, emelés) épít, ezáltal lehetővé teszi azok hatékonyabb kivitelezését. A tréning alapja, hogy stabil kiinduló helyzetből végezzük a feladatokat, ezért elsődleges a törzs stabilizálása, a mélyizmok megerősítése. 

Névtelen terv - 2022-10-04T123227.599.png

A funkcionális tréning során alkalmazott feladatoknak több nehézségi szintje lehet, valamint eszközökkel (pl.: súlyok, instabil felszín) és eszközök nélkül is lehetőség van az izmok fejlesztésére. Például kezdetnek guggolásokat végezhet a sík talajon, majd nehezítésnek instabil felszínen is kivitelezhető ugyanaz a gyakorlat. 

Ezek a gyakorlatok amellett, hogy jelentős mértékben növelik az izom erejét, összehangolják azok működését, sőt segítségével még a testtartás is javulhat. A tréning további pozitív hatása, hogy serkenti a keringést és az anyagcserét, ezáltal csökkenhet a testsúly, valamint növekszik az állóképesség.

Kíváncsi, milyen esetekben segíthet a funkcionális tréning? Olvassa el összefoglalónkat!

4.8. SMR masszázs

Az SMR henger egy olyan eszköz, amelynek segítségével hatékonyan oldható az izmok feszessége és azok letapadása. A rövidítés az alábbi szavakból áll:

S: Self – azaz önmagunkon is végezhető módszerről van szó

M: Myofascial – ez jelzi, hogy a henger az izompólyákra hat

R: Release – maga az oldást jelenti

Az SMR masszázs a gyógytornász betanítása után otthon is végezhető, azonban szakember irányítása mellett a módszer bevethető tartásproblémák, mozgásszervi betegségek esetén is. 

Ez a természetes módszer, amely célzottan hat a mozgás szervrendszerre egyaránt alkalmazható egészségmegőrzésre és rehabilitációra is. 

Egy 2022-ben publikált kutatásban az SMR hatásait vizsgálták, ugyanis kevés vizsgálat foglalkozott a módszer előnyeivel és hátrányaival. Egy speciális adatbázisban szisztematikus áttekintést végeztek, amelyből végül kiderült, hogy az SMR terápia rövid távon pozitív hatással van a teljesítményre, növeli a szövetek rugalmasságát és hozzájárul a gyors regenerációhoz sérülés után. A masszázs közben tapasztalható fájdalmon kívül, nem találtak egyéb negatív hatásokat.

Szeretne részletesebb információt kapni az SMR masszázs terápiáról? Olvassa el cikkünket a témában!

4.9. Schroth terápia – a gerincferdülés gyógytornája

A módszer Katharina Schroth német gyógytornászról kapta a nevét, aki a saját gerincferdülését kezelte, és ez alapján építette fel a feladatokat. Schroth terápiával a gerincferdülés és más gerincproblémák hatékonyan kezelhetőek.

Névtelen terv - 2022-10-04T123216.540.png

A kezelés lényege, hogy korrigálja a kóros görbületeket, kihasználja a gerinc maximális nyújthatóságát, miközben erősítő és nyújtó feladatokat végez. A feladatokhoz speciális légzéstechnika, a 3D légzés tartozik.

A terápia elemei:

 • légzésterápia
 • testtudat fejlesztése
 • önkorrekció elősegítése
 • önkontroll és a tartáskontroll betanítása
 • korzett (fűző) használatának elsajátítása
 • szülők edukációja 

Gyermekének Schroth terápiára van szüksége, de maradtak még megválaszolatlan kérdései? Olvassa el részletes összefoglalónkat a módszerről!

4.10. McKenzie gyógytorna

A McKenzie terápiáról sokan hallottak már. Ez a gyógytorna módszer a gerinc eredetű panaszok esetén alkalmazható, főként gerincsérv esetén, azonban kevesen tudják, hogy végtagi fájdalmak enyhítésében is hatásos lehet. 

Az egyénre szabott gyakorlatokat magas ismétlésszámmal kell végezni, amelyet a gyógytornász kontrollál, hogy megfelelő legyen a kivitelezés. Kiemelten fontos a terapeuta és a páciens együttműködése, ugyanis a módszer arra épít, hogy a páciens előbb-utóbb önmaga is képes legyen véghezvinni a feladatokat otthonában.

A gyakorlatok mellett alapvető életmód tanácsokkal is ellátja Önt a terapeuta, amelyekkel megfigyelheti és megértheti, hogy mikor-melyik testhelyzet/mozdulat/gyakorlat a legmegfelelőbb a panasz oldására, és a fájdalom csökkentésére.

A McKenzie módszernek köszönhetően a kialakult pozitív, egészséges állapot hosszútávon is fenntartható, és a további állapotromlás elkerülhető, valamint a gyakorlatok rendszeres végzésével nagy százalékban elkerülhető gerincsérv esetén a műtéti beavatkozás. A műtét utáni időszakban a torna elősegíti a gyors felépülést, megelőzve a heg körül kialakuló letapadásokat és támogatja a műtét által helyreállított állapotot.

Érdekli a McKenzie módszer? Olvassa el kisokosunkat!

5. Milyen problémák esetén segíthet a gyógytorna?

A teljesség igénye nélkül, az alábbi problémák esetén segíthet a gyógytorna:

 • gerincproblémák
 • traumás sérülések
 • műtét előtti és utáni időszak – rehabilitáció
 • testtartásbeli problémák
 • deformitások (pl.: lúdtalp)
 • ülő életmódból adódó panaszok
 • ismeretlen eredetű, mozgásszervi fájdalmak
 • gyulladások az ízületekben, inakban
 • neurológiai panaszok (pl.: zsibbadás, szédülés)
 • keringési problémák (pl.: mélyvénás trombózist követően) – mindenképpen egyeztessen orvosával! 

Egy retrospektív, megfigyeléses vizsgálat során 88 beteget vizsgáltak, akik BBPV (speciális szédülési problémával) küzdöttek. A kutatás célja az volt, hogy feltárják, milyen mértékben képes segíteni a szédüléses panaszok kezelésében a gyógytorna. A kezelések után visszatesztelték szédülésre a résztvevőket, és azt találták, hogy a gyógytorna gyakorlatok minden esetben hatékonyan segíthetnek szédüléses panaszok esetén.

Névtelen terv - 2022-10-04T123210.099.png

Látható tehát, hogy egy tapasztalt gyógytornász számos probléma esetén személyre szabott segítséget nyújthat.

6. Mikor nem alkalmazható a gyógytorna?

A gyógytorna egy olyan hatékony módszer, amely szinte minden esetben alkalmazható és segítségével jelentős javulás érhető el. Életkortól és nemtől függetlenül bárki jelentkezhet gyógytornára! Sőt, egy gyógytornász akár az egészsége megőrzésében is segítségére lehet!

Nem csak mozgásszervi problémák esetén, hanem – keringést serkentő hatása miatt – akár kardiovaszkuláris betegségek esetén is bevethető. Mivel a gyógytornát legtöbbször szakorvos írja elő, keringési problémák esetén mindenképpen egyeztessen orvosával! 

Névtelen terv - 2022-10-04T122818.578.png

Gyógytornát javasolt Önnek a szakorvos és szeretne megfizethető áron magán úton járni kezelésekre? Kérjen visszahívást és segítünk!

7. Miért olyan hatékony kezelési módszer a gyógytorna?

A gyógytorna azért is olyan kedvelt módszer a fizioterápia eljárásai között, mert személyre szabott módon történik, tehát mindig igazodik az Ön aktuális állapotához. Mivel egy szakképzett gyógytornász már számos képességgel rendelkezik, ezért a kezelések során alkalmazott technikákkal minden típusú és állapotú szövetre pozitív hatást gyakorolhat a speciális fogásokkal. 

A gyógytorna elengedhetetlen a műtétek és traumák utáni rehabilitációban is, ugyanis hozzájárul a szövetek regenerációjához, és az aktív élet visszanyeréséhez.

Névtelen terv - 2022-10-04T124109.472.png

Fontos kiemelni azonban, hogy a gyógytorna sikeressége nem csak a terapeután múlik. Ez egy olyan folyamat, amely a gyógytornász és a páciens közös munkáját igényli. Tehát a gyógytornászok által betanított feladatokat Önnek is végeznie kell napi/heti rendszerességgel annak érdekében, hogy a terápia eredményes legyen.

Olyan gyógytornászt keres, aki empátiával és türelemmel fordul a problémája felé? Olvassa el terapeutáink bemutatkozóját, és jelentkezzen be az Önnek szimpatikus szakemberhez!

8. Gyógytorna hiányában mire számíthat?

Sok esetben, gyógytorna hiányában csak a tünetek kerülnek kezelésbe, azonban azok megszűnésével a probléma forrása (tünetmentesen) továbbra is jelen van, és bármikor kiújulhat.

Mivel testünkben minden-mindennel összefügg, és a fascia (kötőszöveti) hálózatunk megszakítás nélkül behálózza a teljes szervezetünket, így gyakran egy problémából kialakulhat egy másik, újabb panasz is. Ha valahol probléma lép fel, azt testünk bizonyos ideig képes kompenzálni, azonban egy idő után további tüneteket tapasztalhat, amelyeket már nem tud a kiinduló panaszhoz kötni.

Ezért is fontos, hogy minél hamarabb keressen fel egy gyógytornászt, ha bármilyen problémát vagy eltérést tapasztal, és így lerövidítheti a gyógyulási időt, sőt, bizonyos esetekben akár a műtétet is elkerülheti!

9. Miért olyan fontos az állapotfelmérés?

A gyógytorna az állapotfelméréssel kezdődik. Ez egy kulcseleme a módszernek, ugyanis segítségével a gyógytornász teljes képet kap az Ön panaszairól, sőt akár a probléma kiváltó okát is feltárhatja. 

Névtelen terv - 2022-10-04T123155.510.png

Egy alapos állapotfelmérés az alábbi lépésekből áll:

Anamnézis felvétel: a gyógytornász célzott kérdésekkel járja körül az Ön panaszát.

Megtekintés: legtöbbször fehérneműben zajlik, és a teljes test vizsgálatára terjed, hogy a kiváltó okot könnyebb legyen tisztázni. A gyógytornász szemügyre veszi a végtagok egymáshoz viszonyított helyzetét, az oldalak közötti szimmetriákat, a redők elhelyezkedését, stb. 

Fizikális vizsgálat: a megtekintés során látott eltéréseket speciális tesztekkel vizsgálja a szakember (pl.: izom, ízületi tesztek, mozgásvizsgálat).

Személyre szabott terápiás terv kidolgozása: ebből Ön is megtudhatja, hogy milyen kezelésekre lesz szükség, milyen sűrűn kell járnia a szakemberhez, és körülbelül meddig fog tartani a probléma kikezelése.

Ha kíváncsi, milyen kérdések merülhetnek fel az anamnézis felvétel során, valamint további információra lenne szüksége állapotfelmérés előtt, olvassa el összefoglalónkat!


10. Hogyan zajlik a gyógytorna Budapesten egy magánrendelőben?

A Gyógytornászom.hu több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászai az első alkalommal egy 1 órás állapotfelmérést végeznek, amelynek során igyekeznek a panaszt kiváltó okot megtalálni. Az állapotfelmérés első lépcsőfoka az anamnézis felvétel. Ennek során részletesen, mindenre kiterjedően kikérdezik Önt a panaszáról, annak kiváltó okáról, jellegéről, egyéb kórelőzményekről, kedvelt mozgásformákról, tehát mindenről, amely segít, hogy a gyógytornász teljes képet kapjon a probléma forrásáról. 

Névtelen terv - 2022-10-04T124115.446.png

Az anamnézis felvétel után következik a megtekintés. Fontos kiemelni, hogy az állapotfelmérés ezen szakasza fehérneműben történik annak érdekében, hogy a testen kialakult eltérések láthatóvá váljanak. Megtekintés során a gyógytornász minden irányból megvizsgálja például a testtartást, az ízületek helyzetét, illetve a vázizomzat állapotát már itt is megfigyeli. Ez ugyanis hasznos lehet a későbbi, fizikális vizsgálathoz. Miközben a látottakat lejegyzeteli, Önnel is megosztja, hogy mit lát. Ha eltérést talált, részletesen elmagyarázza, pontosan hogyan is kell ezt elképzelni, és hogy miért alakulhatott ez ki. 

A megtekintést fizikális vizsgálat követi. A fizikális vizsgálat a panaszos területtől függően történhet állva, ülve és fekve is. A terapeuta olyan funkcionális teszteket végez, amelyekkel felméri az adott ízület és izomcsoport állapotát. Vizsgálja többek között az izomerőt, az ízületek mozgásterjedelmét, az izmok feszességét, nyújthatóságát. A gyógytornász itt is mindig tájékoztatja Önt a következő lépésről, elmagyarázza mi fog történni és mit érezhet a vizsgálófogás közben. 

Ha megtaláltuk az okot az anamnézis felvétellel, a megtekintéssel, valamint a fizikális vizsgálattal, a gyógytornász ezek alapján egy mozgásszervi diagnózist állít fel. Erre alapozva a gyógytornász egy személyre szabott terápiás tervet dolgoz ki, amelyet szintén egyeztet Önnel. 

Az állapotfelmérés végén a kezelés is elkezdődik. A passzív részben a terapeuta speciális kezelőfogásokkal célozza meg a probléma forrását. Ezek lehetnek csavarások, nyújtások, ellenállással szemben végzett apró mozgások, vagy akár az izomzat fellazítása. Az aktív részben a panaszos területet célzó gyógytorna gyakorlatokat diktál Önnek a gyógytornász, amelyeknél ügyel a helyes kivitelezésre. Ezeket a feladatokat be is tanítja Önnek, ugyanis otthonában rendszeresen el kell végeznie a sikeres és gyors gyógyulás érdekében. 

Empatikus gyógytornászaink folyamatosan monitorozzák az Ön rezdüléseit és nagy hangsúlyt fektetnek a fájdalommentes kezelésekre, azonban lehetséges, hogy bizonyos gyakorlatok vagy kezelési fogások kellemetlenséggel járnak majd. Ekkor a terapeuta fogást vagy gyakorlatot vált, a lényeg, hogy nem a fájdalom kiprovokálása a cél, hanem annak az elmulasztása

Gyógytornával hétről-hétre érezheti a panaszai enyhülését, amelyeknek köszönhetően a mindennapok könnyebbé válhatnak, lerövidülhet a gyógyulási idő és akár a kedvelt sporttevékenységét is folytathatja

A Gyógytornászom.hu-t már nem csak a Vitéz utcában (Buda) találja meg, hanem a Bajcsy-Zsilinszky úton (Pest) is várják Önt terapeutáink, akikkel már 2-3 napon belül megkezdheti a közös munkát. Szükség esetén számos más kezelési technikákat is bevethetünk, például manuálterápia, FDM vagy tapeing technika, ezek azonban nem járnak plusz költséggel, nálunk minden egy áron van! Továbbá, nálunk nem csak készpénzzel vagy bankkártyával fizethet, hanem mi SZÉP és Egészségpénztári kártyát is elfogadunk!

11. Hogyan jelentkezhetek be gyógytornára?

Amennyiben Önnek is rendszeres gyógytornára van szüksége, jöjjön el a Gyógytornászom.hu rendelőjébe egy egyéni állapotfelmérésre! Egy kezelés ára nálunk csak 11.500 forintba kerül! 

Személyesen Budapest 2. kerületében, a Batthyány tér közelében, a Vitéz utca 9. vagy az 5. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 72. szám alatt várjuk világos, csendes, modern rendelőnkben. A Gyógytornászom.hu szakemberei több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így biztosan megfelelő kezelést kaphat

Rendelőnkben fizethet készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H) és bizonyos egészségpénztári kártyákat is elfogadunk (OTP, MKB, Patika, Prémium, Tempo). 

Időpontot foglalni lehet telefonon a 06-30-50-50-50-3 számon (9 és 17 óra között) vagy oldalunkon keresztül online. Igény esetén visszahívást vállalunk. 

Rendelőnk könnyen megközelíthető a fő tömegközlekedési eszközökkel, valamint autóval is. Termeink jól felszereltek, kényelmes kezelőágyak állnak rendelkezésre. 

Csapatunk folyamatosan továbbképzi magát különböző tanfolyamokon, hogy vendégeinknek a leghatékonyabb, leggyorsabb eredménnyel járó kezelést tudjuk nyújtani. Minden alkalommal maximálisan odafigyelünk az egyénre, az alapos, részletes kikérdezésre, hogy minél pontosabb képet kapjunk nem csak a hátfájásról, hanem a vendég életkörülményeiről is. 

Nálunk lehet kérdezni, sőt! Ha nem ért valamit, bizonytalan abban, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, mindenképp kérdezzen! Arra törekszünk, hogy minél részletesebben elmagyarázzuk a kezelést, a problémájához vezető okokat és hogy mit lehet tenni a csökkentése, megszüntetése érdekében.

Pácienseink ezt írják a gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!

gerincferdülés