Bemutatkozó: Bényei Zsófia – Gyógytornász


MAGAMRÓL

Gyermekkorom óta úgy gondoltam, mások segítésében fogom megtalálni a hivatásom, és mivel lételemem a mozgás, a gyógytornász szakmára esett a választásom. Már a Semmelweis Egyetemen töltött idő során kiderült számomra, hogy a mozgásszervi panaszok kezelése áll hozzám a legközelebb, így pályafutásomat egy erre szakosodott magánklinikán kezdtem.

Mindig hatalmas öröm látni, ha a megfelelő szakmai és emberi hozzáállás meghozza gyümölcsét és támogathatom vendégeimet a céljaik elérésében. Legyen szó egy versenysportoló műtét utáni rehabilitációjáról, vagy egy ülő életmódot folytató, de fejlődni kívánó páciens törekvésiről, egy csapatként megtaláljuk a megfelelő módszert.

Minden eset egyedi, ezért elengedhetetlennek tartom a folyamatos fejlődést, minél több technika ismeretét és alkalmazását annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az adott állapotból. Munkám során törekszem a precíz és teljeskörű vizsgálatra, valamint az egyénre szabott és evidenciákon alapuló kezelésekre.

Szakterületeim

 • Preventív torna hobbi- és versenysportolóknak egyaránt
 • Törzsstabilizáció – core izmok erősítése
 • Sportrehabilitáció
 • Térdpanaszok kezelése – meniscus sérülés és keresztszalag szakadás utáni rehabilitáció, elülső térdfájdalom, porckopás, ITB szindróma, Schlatter-Osgood szindróma, futótérd
 • Akut és krónikus derékfájdalom, porckorong kiboltosulás és alsó végtagba kisugárzó panaszok kezelése
 • Nyaki ,háti és lapockatáji panaszok, porckorong kiboltosulás és felső végtagba kisugárzó panaszok kezelése
 • Vállfájdalom kezelése – befagyott váll, instabilitás, rotátorköpeny sérülés
 • Csípőtáji tünetek kezelése – porckopás, piriformis szindróma, túlterheléses panaszok
 • Boka sérüléseinek rehabilitációja
 • Ülő életmód és testtartási hibák okozta panaszok korrekciója, ergonómiai tanácsadás
 • Térd- és csípőprotézis műtétek pre- és rehabilitációja
 • Senior torna – esésmegelőzés, egyensúly- és koordinációfejlesztés, általános erősítés

Tanulmányaim

 • 2016-2020 – Gyógytornász – fizioterapeuta (Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi Kar)
 • 2020 – Fascia Disztorziós Modell (FDM)
 • 2020 – Kinesiotape tanfolyam
 • 2021 – SMR – self myofascial release a sport és mozgásszervi rehabilitációban
 • 2023 – Funkcionális tréning alkalmazása a terápiában és a sportrehabilitációban
 • 2024 – Vagus terápia
 • 2024 – Visceral – Máj, epe kurzus
 • 2024 – Hegkezelés

Kezeléseim

 • Funkcionális tréning
 • Sportrehabilitáció
 • Szegmentális stabilizációs tréning
 • Stabilizációs törzsizomerősítés
 • Lágyrész- és fascia kezelések
 • FDM technika
 • Viscerális – és Vagus terápia
 • Hegkezelés
 • SMR hengerezés
 • Kinesio Taping
 • Idegmobilizáció, neurodinamika
Luca magán gyógytornász

Amiben segíteni tudok a hozzám fordulóknak:


Akut és krónikus derékfájdalom

A derékfájdalom az egyik leggyakrabban előforduló mozgásszervi probléma a lakosság körében. Kialakulása kortól és nemtől független, legfőképp az ülő életmód vagy a túlzott terhelés állhat a hátterében. Az esetek legnagyobb hányadában nem specifikus derékfájdalomról beszélhetünk, melynek okai az izomegyensúly felborulása, kötőszöveti feszülések és a helytelen testtartás.

Így segít a gyógytorna:

Az állapotfelmérés során elvégzett speciális és funkcionális tesztelés során kiderítjük, mi áll a probléma hátterében. Ezt követően egy kezelési tervet állítunk össze, amelyben a legnagyobb hangsúlyt a fájdalom csökkentésére, a mozgástartomány visszanyerésére, a törzsizomzat erősítésére és a személyre szabott ergonómiai tanácsadásra fektetünk.

Térdpanaszok

A térdfájdalom hátterében életmódtól és kortól függően több dolog is állhat. Fiatalok körében leggyakrabban túlterhelődés, nyáktömlő- vagy íngyulladás, míg az idősebb korosztálynál kopásos folyamatok, esetleg reumatológiai kórképek a jellemzőek. A sportmozgásból adódó porc- vagy szalagsérülés mindenkit érinthet akár hobbi- akár élsportról van szó.

Így segít a gyógytorna:

Legfontosabb feladatunk megtalálni a probléma kiváltó okát. Ehhez szükséges az állapotfelmérés során megvizsgálni a térd, a csípő és a boka mozgástartományát, erejét, izomegyensúlyát, valamint speciális tesztekkel feltérképezni a struktúra állapotát. Ezután rövid- és hosszútávú kezelési tervet állítunk össze, melyben a fájdalomcsillapítás, duzzanatcsökkentés, az alsóvégtag és a törzs komplex rendszerének egyensúlyba hozása a cél

Sportspecifikus prevenció

A sport egészségmegőrző és stresszcsökkentő hatásaival mindenki tisztában van. Azonban annak érdekében, hogy hosszútávon is élvezhessük a pozitív hatásait, mindenképp érdemes tudatosan felkészülni az adott testmozgás sajátosságaira. Minden sportág rendelkezik jellegzetes mozgásmintával, melynek helyes kivitelezése hozzásegíti a sportolót a jobb teljesítmény eléréséhez és a sérülések elkerüléséhez.

Így segít a gyógytorna:

Az állapotfelmérés során felmérjük a hobbi- vagy versenysportoló általános erőnlétét, a sportspecifikus képességeket, és ezek alapján állítunk össze egy edzést kiegészítő feladatsort, melyet könnyen be tud építeni a hétköznapi rutinba. Célzottan azokra a területekre helyezzük a fókuszt, amelyek az adott sportág szempontjából a legnagyobb terhelésnek vannak kitéve.

Krónikus nyak- váll- és lapockatáji fájdalom

Az ülő és mozgásszegény életmód egyik leggyakoribb kísérője a nyak és a környező területek feszüléséből adódó fájdalom. Gyakran társulhat hozzá fejfájás, és egy stresszes időszak rendszerint fokozza a panaszokat. A probléma hátterében jellemzően a helytelen testtartás, a rendszeres mozgás hiánya és az állandósult kötőszöveti feszesség áll.

Így segít a gyógytorna:

A közös munka során a legfontosabb feladatunk a feszes kötőszövet és izomzat oldása, a stabilizáló izmok megerősítése, a megfelelő ergonómiai munkakörnyezet kialakítása, a stressz csökkentése és az alvásminőség javítása. Továbbá nélkülözhetetlen a fokozatosan felépített napi aktivitás, hiszen hosszútávon ez tudja leginkább csökkenteni a tüneteket.

Műtétre való felkészítés és rehabilitáció

A tervezett térd-, csípő- vagy gerincoperáció sikerességét nagyban befolyásolja az időben megkezdett rehabilitációs gyógytorna. Azt azonban kevesen tudják, hogy a műtétet megelőző mozgásterápia is jelentősen megkönnyítheti a rehabilitációs folyamatot.

Így segít a gyógytorna:

Az operációt megelőző kezelések segítenek a fájdalom csökkentésében, továbbá az adott terület állóképességének és erejének fejlesztésében, amire nagy szükség lesz a későbbiekben. Ezenkívül megtanítjuk azokat a gyakorlatokat, amelyeket a műtét utáni napokon biztonsággal lehet alkalmazni. A műtét utáni terápia során a mozgástartomány visszanyerése, a műtéti hegek mobilizálása, valamint a fokozatos progresszióval történő erősítés lesz fókuszban annak érdekében, hogy mielőbb visszatérhessen mindennapi tevékenységeihez.

Felismerte tüneteit a felsorolásban?


Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

További panaszok, amelyeket gyógytornával kezelek


Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógytorna a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógytorna alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében és az Oktogonnál talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel várjuk magánrendelőnkben.

Bényei Zsófia – Gyógytornász

Luca magán gyógytornász