Gyógytorna Állapotfelmérés - Gyógytornászom.hu Budapest
Hívás!Bejelentkezés!
  • GYÓGYTORNA ÁLLAPOTFELMÉRÉS: KIDERÍTJÜK FÁJDALMA OKÁT.

    Az első alkalommal 1 órás fizikai vizsgálat történik, ahol feltárjuk fájdalma okát és egyéni gyógytorna tervet dolgozunk ki Önnek !Kérjen visszahívást, segítünk! ☏ 06/30 50-50-50-3

    Visszahívás
    Vagy jelentkezzen be online naptárunkba!

    Bejelentkezem!

Állapotfelmérés kérdések és válaszok - GYIK

Ha Ön is az első gyógytorna állapotfelmérése előtt áll, esetleg még csak gondolkodik azon, hogy időpontot kérjen egy gyógytornászhoz, mindenképpen ajánljuk figyelmébe az alábbi cikkünket! Összefoglaltuk, miért elengedhetetlen az alapos anamnézis és fizikális vizsgálat, pontokba szedtünk néhány fontos kérdést, amit érdemes átgondolnia állapotfelmérés előtt, valamint részletesen bemutatjuk, mi is történik az állapotfelmérés során.

1. Ezért kulcsfontosságú az alapos állapotfelmérés

Az állapotfelmérés a gyógytorna legfontosabb eleme. Elengedhetetlen a hatékony kezelés szempontjából, ugyanis ez a folyamat segít feltárni a problémát kiváltó okot. A folyamat során a gyógytornász teljes képet kap az Ön panaszáról és az aktuális állapotáról. Célzott kérdésekkel törekszik arra, hogy minél részletesebben megismerje az Ön kórtörténetét és jelen problémáját.

Még nincs időpontja állapotfelmérésre, de szeretne mihamarabb bejutni egy magán gyógytornászhoz? Tekintse meg szabad időpontjainkat, és jelentkezzen be online!
Bejelentkezek!

2. Néhány kérdés, amit érdemes átgondolnia állapotfelmérés előtt

Gyógytornászhoz leggyakrabban valamilyen mozgásszervi fájdalom esetén fordulunk, ezért ezzel kapcsolatban összeírtunk néhány kérdést, amit az állapotfelmérés során a terapeuta nagy eséllyel fel fog tenni Önnek. Az a tapasztalatunk, hogy a páciensnek is könnyebb, ha otthon, nyugodtan át tudja gondolni a válaszait.

• Pontosan melyik területen érzi a fájdalmat?
• Mekkora a kiterjedése? (egytenyérnyi, kéttenyérnyi, stb…)
• Milyen jellegű a fájdalom? (nyilalló, szúró, lüktető, feszítő, égő, zsibbadó)
• Milyen erősségű? (1-10-ig terjedő skálán, ahol a 10-es a legrosszabb)
• Mikor jelentkezik a fájdalom? (akár napszakot is megjelölhet, vagy egy mozdulatot, amely kiváltja)
• Tapasztalt-e kisugárzó fájdalmat? Ha igen, melyik területen jelentkezett?
• Emlékszik-e, mikor és mire jelentkezett először a problémája?
• Van-e más, ehhez kapcsolódó panasza?
• Milyen mértékben korlátozza a problémája a mozgásban?
• Tapasztalta-e mozgás beszűkülést? (például: vállfájdalom esetén nem tudja teljesen megemelni a karját)
• Milyen gyógyszereket szed/ javasolt az orvos erre a panaszára?
• Mi az Ön célja a rendszeres gyógytornával?

3. Egyéb fontos dolog, amit vigyen magával az állapotfelmérésre

Abban az esetben, ha a panaszával már járt orvosnál, akkor az erről szóló dokumentumait mindenképpen vigye magával az állapotfelmérésre. Ha készült felvétel képalkotó eljárással (röntgen, MRI, CT) a problémás területről, az is fontos ugyanis segítségével gyógytornásza részletesebb képet kaphat a panasz eredetéről.
Ha aktív sportoló, a terapeutának hasznos lehet egy edzés vagy meccs közben készült felvétel, amelynek segítségével pontosabban ki tudja elemezni az Ön mozgását.
Ami pedig elengedhetetlen az állapotfelmérés sikere, valamint az Ön kényelme szempontjából: kényelmes váltó ruha.

4. Így zajlik egy gyógytorna állapotfelmérés

A Gyógytornászom.hu több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászai már a bejelentkezéskor tájékozódnak az Ön aktuális panaszáról. Megkérdezik például, hogy pontosan milyen panasza van, valamint, hogy mikor jelentkezett először (azaz mennyire akut a probléma). Így felkészülten várják Önt az 1 órás állapotfelmérésre.
Rendelőnkbe érkezve barátságos légkör fogadja, a pácienseink számára kialakított, zuhanyzóval ellátott öltözőben pedig kényelmesen átveheti váltó ruháját. Az Ön által választott gyógytornásza (terapeutáink bemutatkozóját itt olvashatja el) egy bemutatkozás után ismerteti Önnel, hogy mi várható az elkövetkező 1 órában.
Az állapotfelmérés első lépcsőfoka az anamnézis felvétel. Ennek során részletesen, mindenre kiterjedően kikérdezik Önt a panaszáról, annak kiváltó okáról, jellegéről, egyéb kórelőzményekről, kedvelt mozgásformákról, tehát mindenről, amely segít, hogy a gyógytornász teljes képet kapjon a probléma forrásáról. A terapeuta ez idő alatt egy előre összeállított kezelőlapon is dokumentálja az Ön válaszait, amelyet Ön is láthat, megismerhet.
Az anamnézis felvétel után következik a megtekintés. Fontos kiemelni, hogy az állapotfelmérés ezen szakasza fehérneműben történik annak érdekében, hogy a testen kialakult eltérések láthatóvá váljanak. Megtekintés során a gyógytornász minden irányból megvizsgálja például a testtartást, az ízületek helyzetét, illetve a vázizomzat állapotát már itt is megfigyeli. Ez ugyanis hasznos lehet a későbbi, fizikális vizsgálathoz. Miközben a látottakat lejegyzeteli, Önnel is megosztja, hogy mit lát. Ha eltérést talált, részletesen elmagyarázza, pontosan hogyan is kell ezt elképzelni, és hogy miért alakulhatott ez ki. A pácienssel történő kommunikációt kiemelten fontosnak tartjuk annak érdekében, hogy Önben is kialakuljon egy kép teste aktuális állapotáról és megértse a későbbi gyógytorna gyakorlatok lényegét.

Olyan magán gyógytornászt keres, aki nem csak odafigyel Önre, de megfizethető áron is dolgozik? Tekintse meg árlistánkat és kérjen visszahívást vagy jelentkezzen be online!
Lássuk!

A megtekintést fizikális vizsgálat követi. A fizikális vizsgálat a panaszos területtől függően történhet állva, ülve és fekve is. A vizsgálat során a gyógytornász először aktív mozgásvizsgálatot végez, tehát megkéri Önt bizonyos mozdulatok kivitelezésére attól függően, hogy melyik testrész a problémás (például térdfájdalom esetén mutassa meg azt a mozdulatot, amelynél a panasz jelentkezik). Majd a passzív mozgásvizsgálat alatt a terapeuta mozgatja Önt, miközben olyan funkcionális teszteket végez, amelyekkel felméri az adott ízület és izomcsoport állapotát. Vizsgálja többek között az izomerőt, az ízületek mozgásterjedelmét, az izmok feszességét, nyújthatóságát. A gyógytornász itt is mindig tájékoztatja Önt a következő lépésről, elmagyarázza mi fog történni és mit érezhet a vizsgálófogás közben. Visszacsatolásként közben kérdéseket tesz fel Önnek, amely szintén segíti a panasz háttérében álló ok tisztázását. Jellemzően itt alakul ki teljes kép a probléma forrásáról.
Tehát, ha megtaláltuk az okot az anamnézis felvétellel, a megtekintéssel, valamint a fizikális vizsgálattal, a gyógytornász ezek alapján egy mozgásszervi diagnózist állít fel. Ezt részletesen megbeszéli Önnel, elmondja miket tapasztalt a felmérések során, milyen eredmények születtek a speciális tesztek végzésével, és kifejti a probléma okát, valamint, hogy az miért alakulhatott ki.
Erre alapozva a gyógytornász egy személyre szabott terápiás tervet dolgoz ki, amelyet szintén egyeztet Önnel. Ekkor beszélik meg, hogy pontosan hány kezelésre lesz szükség, hogy mi az Ön célja a gyógytornával, és hogy milyen intenzitással kell otthon végeznie a kiadott házi feladatokat.

 

állapotfelmérés

Az állapotfelmérés végén a kezelés is elkezdődik. A passzív részben a terapeuta speciális kezelőfogásokkal célozza meg a probléma forrását. Ezek lehetnek csavarások, nyújtások, ellenállással szemben végzett apró mozgások, vagy akár az izomzat fellazítása. Az aktív részben a panaszos területet célzó gyógytorna gyakorlatokat diktál Önnek a gyógytornász, amelyeknél ügyel a helyes kivitelezésre. Ezeket a feladatokat be is tanítja Önnek, ugyanis otthonában rendszeresen el kell végeznie a sikeres és gyors gyógyulás érdekében. A gyógytorna sikeressége nem csak a terapeután múlik. Ez egy olyan folyamat, amely a gyógytornász és a páciens közös munkáját igényeli. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó páciens-terapeuta viszony és a hatékony kommunikáció, amire a Gyógytornászom.hu rendelőjében nagy hangsúlyt fektetünk. Akár már az állapotfelmérést lezáró kezelés is javulást eredményezhet, amely nagy löketet adhat a további kezelésekhez és az otthoni feladatokhoz.

5. Jelentkezzen be hozzánk gyógytorna állapotfelmérésre

 

Bejelentkezem a gyógytorna állapotfelmérésre!

 

Egy rendelő, ami nem csak a panaszairól, hanem Önről szól!

2018 októberében a Batthyány tér közelében megnyitottunk 140 m2-es csendes és tágas gyógytorna rendelőnket, ahol 5 képzett gyógytornásszal várjuk Önt. Szakembereink átlagosan 13,8 év tapasztalattal és sokszáz gyógyult beteggel a hátuk mögött, kimondottan a felgyorsult élettel járó mozgásszervi panaszok kezeléseire szakosodtak.

Fáj a dereka, a háta mert kikészíti az ülőmunka? Megerőltette magát sportolás közben, vagy túl van egy műtéten és szeretne gyorsabban gyógyulni? Porckorongsérv, isiász, ízületi kopás fájdalma kínozza?

 

 

Gyógytornászaink az első konzultáción feltérképezik állapotát panaszait, és 100%-ban személyre szabott terápiával segítenek Önnek megszabadulni a fájdalmaitól. Gyógytorna, manuálterápia, Mckenzie terápia, Önnek nem kell válogatnia a kezelések közül mert ezt is Önre szabjuk!

Miért a Gyógytornászom.hu-t válassza?

Azért mert nálunk nem a problémái, hanem Ön van középpontban. A személye, a félelmei, a saját korlátai, céljai. Mindent figyelembe veszünk és empatikus gyógytornászainkkal a gyógyulás folyamata nem csak eredményes de örömteli is lesz. Ráadásul hozzánk online, néhány kattintással is be tud jelentkezni, anélkül, hogy telefonálnia kellene!

Görgessen lejjebb és olvasson a panaszokról, vagy válasszon egy Ön számára szimpatikus gyógytornászt és engedje, hogy segítsünk Önnel újra fájdalommentesen élni!

Nézzük a gyógytornászokat!

Így jelentkezhet be hozzánk

Rendelőnkbe könnyen, gyorsan bejelentkezhet és képzett, tapasztalt és kedves gyógytornászaink foglaltságától függően a kezelés hamarosan el is kezdődhet.

1. Időpontfoglalás

>> Ide kattintva << kérjen visszahívást tőlünk, vagy rögtön foglaljon időpontot online!

2. Konzultáció

Az első konzultáción átbeszéljük a panaszait, majd összeállítjuk a személyre szabott kezelési tervét.

3. A kezelés elindul

A terápiája, a megfelelő gyakorisággal és kezelésekkel elindul, egészen a gyógyulásig.

Szabaduljon meg a fájdalmaitól! Jelentkezzen be gyógytornászainkhoz online!
Nézzük az időpontokat!

Válasszon tapasztalt terapeutáink közül!

Minden típusú fájdalomra van szakemberünk! Csak válassza ki, hogy ki a szimpatikus és foglalja le az első konzultáció időpontját hozzá, ahol a panaszait és a teljes kezelési tervet is részletesen átbeszélik!

Szivós Dóra

4 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Gerincsérv ■ Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom  ■ Vállfájdalom ■ Sportsérülések ■ Teniszkönyök / golfkönyök

Módszereim:

Mulligan és Lewit manuálterápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehabilitáció ■ Köpöly ■ Lágyrész fascia technikák ■ Streching ■ Kinesio Taping ■ Köpöly ■ Neurodinamika  ■ Flossing

Bejelentkezés Dórához

Jobban megismerné Dórát?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Jakab-Fehér Katalin

7 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Gerincsérv ■  Scheuermann betegség ■  Hegkezelés ■ Állkapocsízületi problémák ■  Nyiroködéma ■  Szülés utáni mozgásszervi rehabilitáció  ■ Sportsérülések utáni rehabilitáció

Módszereim:

Schroth terápia ■ Mulligant manuálterápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehabilitáció ■ Köpöly ■ Állkapocs gyógytorna ■ Streching ■ Kinesio Taping ■ Hegkezelés  ■ Flossing ■  SMR

Bejelentkezés Katalinhoz

Jobban megismerné Katalint?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Jakab János

4 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Láb- boka- és térdfájdalmak ■ Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Porckopás ■ Vállfájdalom ■ Sportsérülések ■ Teniszkönyök / golfkönyök

Módszereim:

Mulligan manuálterápia ■ Gyógytorna ■ Járás analízis  ■ Dinamikus korrekció ■ Streching ■ Kinesio Taping ■ Fascia kezelések

Bejelentkezés Jánoshoz

Jobban megismerné Jánost?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Korpos Ági

8 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Gerincsérv ■ Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Csípőfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom  ■ Vállfájdalom ■ Sportsérülések ■ Teniszkönyök / golfkönyök

Módszereim:

Gyógytorna ■ Sportrehabilitáció ■ Köpöly ■ Manuális fascia technikák ■ Streching ■ Kinesio Taping ■ SMR ■ Triple X tréning  ■ Flossing

Bejelentkezés Ágihoz

Jobban megismerné Ágit?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Fárbás Patrik

6 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom  ■ Vállfájdalom ■ Csípőfájdalom

Módszereim:

Gyógytorna sportolóknak ■ Rehabilitációs gyógytorna ■  Stretching ■ Kinesio Taping ■ Lágyrész mobilizáció ■ Köpöly ■ Szegmentális stabilizáció

Bejelentkezés Patrikhoz

Jobban megismerné Patrikot?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Pfundt Éva

4 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom  ■ Vállfájdalom ■ Csípőfájdalom

Módszereim:

Gyógytorna ■  Strechning ■ Kinesio Taping ■ McKenzie terápia ■ Gyógymasszázs ■ Szegmentális stabilizáció

Bejelentkezés Évához

Jobban megismerné Évát?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!!

Molnár Georgina

9 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Nyakfájdalom ■ Hátfájás ■ Derékfájás ■ Porckorongsérv kezelés ■ Tartásjavítás ■ Térdfájdalom

Módszereim:

Gyógytorna ■ Manuálterápia ■ Gyógymasszázs ■ McKenzie terápia ■ Sportrehabilitáció ■ Funkcionális tréning ■ Idegmobilizáció

Bejelentkezés Ginához!

Jobban megismerné Ginát?

Nézze meg Gina bemutatkozó oldalát!

Radványi Zsófia

7 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Akut sérülések ■ Nyakfájdalom ■ Hátfájás ■ Derékfájás ■ Gerincsérv kezelés ■ Sportrehabilitáció

Módszereim:

Funkcionális tréning ■ Gyógytorna ■ Lágyrész-és fascia kezelések ■ McKenzie terápia ■ Sportrehabilitáció ■ Triggerpont terápia

Bejelentkezés Zsófihoz!

Jobban megismerné Zsófit?

Nézze meg Zsófi bemutatkozó oldalát!

Torsa Réka

6 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom  ■ Vállfájdalom

Módszereim:

Lágyrész manuálterápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehabilitáció és funkcionális tréning ■ Köpöly ■ Lágyrész és fascia technikák ■ Strechning ■ Kinesio Taping ■ SMR ■ Neurodinamika

Bejelentkezés Rékához

Jobban megismerné Rékát?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!!

Apáthy Fruzsina

9 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Nyakfájdalom ■ Hátfájás ■ Derékfájás ■ Gerincsérv kezelés ■ Csípőfájdalom ■ Térdfájdalom

Módszereim:

Gyógytorna ■ McKenzie módszer ■ Lágyrész mobilizáció ■ Fascia kezelés ■ Masszázs ■ Idősek esésprevenciója

Bejelentkezés Fruzsihoz!

Jobban megismerné Fruzsit?

Nézze meg Fruzsi bemutatkozó oldalát!

Valastyán Júlia

5 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Sportsérülések ■ Műtétet megelőző gyógytorna ■ Hátfájás ■ Derékfájás ■ Nyakfájdalom ■ Akudt fájdalmak ■ Gerincsérv ■ Isiász

Módszereim:

Manuálterápia ■ Gyógytorna ■ Funkcionális tréning ■ McKenzie terápia ■ Fascialis technikák ■ Stretching

Bejelentkezés Julihoz!

Jobban megismerné Julit?

Nézze meg Juli bemutatkozó oldalát!

Fáczán Kata

5 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Derékfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Térdfádalom ■ Bokaficam, bokafájdalom ■ Kéz; csuklósérülések

Módszereim:

McKenzie terápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehabilitáció, funkcionális tréning ■ TMI – Instrumentalis Manuálterápia ■ Strechning ■ Kinesio Taping

Bejelentkezés Katához!

Jobban megismerné Katát?

Nézze meg Kata bemutatkozó oldalát!

Tímár Judit

13 év tapasztalat

Szakterületeim:

Derékfájás ■ Hátfájás ■ Nyakfájás ■ Vállfájdalom ■ Gerinc eredetű panaszok

Módszereim: 

Gyógytorna ■ McKenzie terápia ■ Szegmentális stabilizáció ■ FDM ■ Taping

Bejelentkezés Judithoz!

Jobban megismerné Juditot?

Nézze meg Judit bemutatkozó oldalát!

Berczi Miklós

7 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Nyakfájdalom ■ Hátfájás ■ Csipőfájdalom ■ Bokaficam, bokafájdalom ■ Állkapocsízületi fájdalmak ■ Tenisz és golfkönyök

Módszereim:

McKenzie terápia ■ Gyógytorna ■ Állkapocsízületi gyógytorna ■ Terrier féle mobilizáció ■ Neurodinamika ■ Typaldos módszer

Bejelentkezés Miklóshoz!

Jobban megismerné Miklóst?

Nézze meg Miki bemutatkozó oldalát!

Kutás Mercédesz

18 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Nyakfájdalom ■ Vállfájdalom ■ Gerincproblémák ■ Hátfájdalom ■ Csipőfájdalom ■ Bokaficam, bokafájdalom

Módszereim:

McKenzie terápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehabilitáció ■ Funkcionális tréning ■ Fascia terápia ■ Tape terápia ■ Szegmentális stabilizáció

Bejelentkezés Mercihez!

Jobban megismerné Mercit?

Nézze meg Merci bemutatkozó oldalát!

Ziglerné Szőke Rita

17 év tapasztalat

Szakterületeim:

Derékfájás ■ Hátfájás ■ Nyakfájás ■ Befagyott váll ■ Gerinc eredetű problémák ■ Balesetek/törések utáni rehabilitáció

Módszereim: 

mManuálterápia ■ McKenzie terápia ■ Gyógytorna ■ Trigger pont kezelés ■ Stretching

Bejelentkezés Ritához!

Jobban megismerné Ritát?

Nézze meg Rita bemutatkozó oldalát!

Eipl Tamara

4 év tapasztalat

Szakterületeim: 

Derékfájdalom ■ Hátfájdalom ■ Nyakfájdalom ■ Térdfájdalom ■ Bokafájdalom; bokaficam

Módszereim:

Manuálterápia ■ Gyógytorna ■ Sportrehíbilitáció és funkcionális tréning ■ Triggerpont terápia ■ lágyrész és fascia technikák ■ Strechning ■ Kinesio Taping

Bejelentkezés Tamarához!

Jobban megismerné Tamarát?

Nézze meg bemutatkozó oldalát!!

Nagy Dominika

Recepciós

Dominika a recepciósunk, aki maga is egészségügyi végzettségű. Ő az, aki a bejövő hívásokat kezeli, illetve ha ellátogat rendelőnkbe, akkor vele fog találkozni elsőként.

Egy igazán otthonos rendelőben várjuk, a Batthyány térnél!

A Vitéz utca 9-ben vagyunk, a Batthyány térnél. Egy újépítésű ház 4. emeletén, távol a város zajától, világos, tágas, és nyugodt helyen várjuk Önt, hogy a gyógyulása, egyben kikapcsolódás is legyen!

Fényes és tágas rendelő

Márkás, minőségi eszközök

Higiénikus környezet

Igényes mosdó

135 m2 – 3 külön helyiség