Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


Régóta tartó panasza van? A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon fájdalmával?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk fájdalma okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Vállaljuk, hogy amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára. Természetesen a legjobb tudásunk szerint ajánlunk Önnek olyan egészségügyi szakembert, akihez szerintünk érdemes lehet fordulnia.

Gyógytorna állapotfelmérés: Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • A fájdalom az esetek többségében megszűnik.
 • Nő a mozgásterjedelem, könnyebb lesz kivitelezni a hétköznapi mozgásokat.
 • A testtartása rendeződhet, sőt a helyes testtartást is elsajátíthatja.
 • Olyan életmód tanácsokat kap, amellyel nagyobb százalékban előzheti meg egy újabb panasz kialakulását.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!

Gyógytorna állapotfelmérés – Minden kérdésére válaszoltunk!

Ha Ön is az első gyógytorna állapotfelmérése előtt áll, esetleg még csak gondolkodik azon, hogy időpontot kérjen egy gyógytornászhoz, mindenképpen ajánljuk figyelmébe az alábbi cikkünket! Összefoglaltuk, miért elengedhetetlen az alapos anamnézis és fizikális vizsgálat, pontokba szedtünk néhány fontos kérdést, amit érdemes átgondolnia állapotfelmérés előtt, valamint részletesen bemutatjuk, mi is történik az állapotfelmérés során.

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót az állapotfelmérésről. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. Ezért kulcsfontosságú az alapos állapotfelmérés

Az állapotfelmérés a gyógytorna legfontosabb eleme. Elengedhetetlen a hatékony kezelés szempontjából, ugyanis ez a folyamat segít feltárni a problémát kiváltó okot. A folyamat során a gyógytornász teljes képet kap az Ön panaszáról és az aktuális állapotáról. Célzott kérdésekkel törekszik arra, hogy minél részletesebben megismerje az Ön kórtörténetét és jelen problémáját.

Még nincs időpontja állapotfelmérésre, de szeretne mihamarabb bejutni egy magán gyógytornászhoz? Tekintse meg szabad időpontjainkat, és jelentkezzen be online!

2. Néhány kérdés, amit érdemes átgondolnia állapotfelmérés előtt

Gyógytornászhoz leggyakrabban valamilyen mozgásszervi fájdalom esetén fordulunk, ezért ezzel kapcsolatban összeírtunk néhány kérdést, amit az állapotfelmérés során a terapeuta nagy eséllyel fel fog tenni Önnek. Az a tapasztalatunk, hogy a páciensnek is könnyebb, ha otthon, nyugodtan át tudja gondolni a válaszait.

• Pontosan melyik területen érzi a fájdalmat?
• Mekkora a kiterjedése? (egytenyérnyi, kéttenyérnyi, stb…)
• Milyen jellegű a fájdalom? (nyilalló, szúró, lüktető, feszítő, égő, zsibbadó)
• Milyen erősségű? (1-10-ig terjedő skálán, ahol a 10-es a legrosszabb)
• Mikor jelentkezik a fájdalom? (akár napszakot is megjelölhet, vagy egy mozdulatot, amely kiváltja)
• Tapasztalt-e kisugárzó fájdalmat? Ha igen, melyik területen jelentkezett?
• Emlékszik-e, mikor és mire jelentkezett először a problémája?
• Van-e más, ehhez kapcsolódó panasza?
• Milyen mértékben korlátozza a problémája a mozgásban?
• Tapasztalta-e mozgás beszűkülést? (például: vállfájdalom esetén nem tudja teljesen megemelni a karját)
• Milyen gyógyszereket szed/ javasolt az orvos erre a panaszára?
• Mi az Ön célja a rendszeres gyógytornával?

3. Egyéb fontos dolog, amit vigyen magával az állapotfelmérésre

Abban az esetben, ha a panaszával már járt orvosnál, akkor az erről szóló dokumentumait mindenképpen vigye magával az állapotfelmérésre. Ha készült felvétel képalkotó eljárással (röntgen, MRI, CT) a problémás területről, az is fontos ugyanis segítségével gyógytornásza részletesebb képet kaphat a panasz eredetéről.
Ha aktív sportoló, a terapeutának hasznos lehet egy edzés vagy meccs közben készült felvétel, amelynek segítségével pontosabban ki tudja elemezni az Ön mozgását.
Ami pedig elengedhetetlen az állapotfelmérés sikere, valamint az Ön kényelme szempontjából: kényelmes váltó ruha.

4. Így zajlik egy gyógytorna állapotfelmérés

A Gyógytornászom.hu több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászai már a bejelentkezéskor tájékozódnak az Ön aktuális panaszáról. Megkérdezik például, hogy pontosan milyen panasza van, valamint, hogy mikor jelentkezett először (azaz mennyire akut a probléma). Így felkészülten várják Önt az 1 órás állapotfelmérésre.
Rendelőnkbe érkezve barátságos légkör fogadja, a pácienseink számára kialakított, zuhanyzóval ellátott öltözőben pedig kényelmesen átveheti váltó ruháját. Az Ön által választott gyógytornásza (terapeutáink bemutatkozóját itt olvashatja el) egy bemutatkozás után ismerteti Önnel, hogy mi várható az elkövetkező 1 órában.


Az állapotfelmérés első lépcsőfoka az anamnézis felvétel. Ennek során részletesen, mindenre kiterjedően kikérdezik Önt a panaszáról, annak kiváltó okáról, jellegéről, egyéb kórelőzményekről, kedvelt mozgásformákról, tehát mindenről, amely segít, hogy a gyógytornász teljes képet kapjon a probléma forrásáról. A terapeuta ez idő alatt egy előre összeállított kezelőlapon is dokumentálja az Ön válaszait, amelyet Ön is láthat, megismerhet.

Az anamnézis felvétel után következik a megtekintés. Fontos kiemelni, hogy az állapotfelmérés ezen szakasza fehérneműben történik annak érdekében, hogy a testen kialakult eltérések láthatóvá váljanak. Megtekintés során a gyógytornász minden irányból megvizsgálja például a testtartást, az ízületek helyzetét, illetve a vázizomzat állapotát már itt is megfigyeli. Ez ugyanis hasznos lehet a későbbi, fizikális vizsgálathoz. Miközben a látottakat lejegyzeteli, Önnel is megosztja, hogy mit lát. Ha eltérést talált, részletesen elmagyarázza, pontosan hogyan is kell ezt elképzelni, és hogy miért alakulhatott ez ki. A pácienssel történő kommunikációt kiemelten fontosnak tartjuk annak érdekében, hogy Önben is kialakuljon egy kép teste aktuális állapotáról és megértse a későbbi gyógytorna gyakorlatok lényegét.

Olyan magán gyógytornászt keres, aki nem csak odafigyel Önre, de megfizethető áron is dolgozik? Tekintse meg árlistánkat és kérjen visszahívást vagy jelentkezzen be online!

A megtekintést fizikális vizsgálat követi. A fizikális vizsgálat a panaszos területtől függően történhet állva, ülve és fekve is. A vizsgálat során a gyógytornász először aktív mozgásvizsgálatot végez, tehát megkéri Önt bizonyos mozdulatok kivitelezésére attól függően, hogy melyik testrész a problémás (például térdfájdalom esetén mutassa meg azt a mozdulatot, amelynél a panasz jelentkezik). Majd a passzív mozgásvizsgálat alatt a terapeuta mozgatja Önt, miközben olyan funkcionális teszteket végez, amelyekkel felméri az adott ízület és izomcsoport állapotát. Vizsgálja többek között az izomerőt, az ízületek mozgásterjedelmét, az izmok feszességét, nyújthatóságát. A gyógytornász itt is mindig tájékoztatja Önt a következő lépésről, elmagyarázza mi fog történni és mit érezhet a vizsgálófogás közben. Visszacsatolásként közben kérdéseket tesz fel Önnek, amely szintén segíti a panasz háttérében álló ok tisztázását. Jellemzően itt alakul ki teljes kép a probléma forrásáról.

Tehát, ha megtaláltuk az okot az anamnézis felvétellel, a megtekintéssel, valamint a fizikális vizsgálattal, a gyógytornász ezek alapján egy mozgásszervi diagnózist állít fel. Ezt részletesen megbeszéli Önnel, elmondja miket tapasztalt a felmérések során, milyen eredmények születtek a speciális tesztek végzésével, és kifejti a probléma okát, valamint, hogy az miért alakulhatott ki.
Erre alapozva a gyógytornász egy személyre szabott terápiás tervet dolgoz ki, amelyet szintén egyeztet Önnel. Ekkor beszélik meg, hogy pontosan hány kezelésre lesz szükség, hogy mi az Ön célja a gyógytornával, és hogy milyen intenzitással kell otthon végeznie a kiadott házi feladatokat.

állapotfelmérés

Az állapotfelmérés végén a kezelés is elkezdődik. A passzív részben a terapeuta speciális kezelőfogásokkal célozza meg a probléma forrását. Ezek lehetnek csavarások, nyújtások, ellenállással szemben végzett apró mozgások, vagy akár az izomzat fellazítása. Az aktív részben a panaszos területet célzó gyógytorna gyakorlatokat diktál Önnek a gyógytornász, amelyeknél ügyel a helyes kivitelezésre. Ezeket a feladatokat be is tanítja Önnek, ugyanis otthonában rendszeresen el kell végeznie a sikeres és gyors gyógyulás érdekében. A gyógytorna sikeressége nem csak a terapeután múlik. Ez egy olyan folyamat, amely a gyógytornász és a páciens közös munkáját igényeli. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó páciens-terapeuta viszony és a hatékony kommunikáció, amire a Gyógytornászom.hu rendelőjében nagy hangsúlyt fektetünk. Akár már az állapotfelmérést lezáró kezelés is javulást eredményezhet, amely nagy löketet adhat a további kezelésekhez és az otthoni feladatokhoz.

5. Jelentkezzen be hozzánk gyógytorna állapotfelmérésre

Pácienseink ezt írják a gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!