Bemutatkozó: Sulyok Míra – Gyógytornász


MAGAMRÓL

„Személyes motivációm a szakmaválasztásban a sport szeretete és a gyógyításra való belső törekvés volt, mely nagyon erősen jelen van most is olyannyira, hogy elegendő motivációval töltse el a pácienseimet is a könnyed gyógyulás felé vezető úton. A rendelőben főleg olyan mozgásszervi panaszokkal, fájdalmakkal foglalkozok, melyek sérülésből vagy életmódbeli szövődmények okán alakultak ki, mint a vállövi vagy derékfájdalmak. Alaposan feltérképezen a probléma gyökerét és célzottan alkalmazok megfelelően összeállított, személyre szabott terápiát, mely színesen tartalmaz tornát, eszközös és manuális kezeléseket is a leggyorsabb gyógyulás érdekében és még annál is tovább, hiszen a mozgás egy életre szól.

 Legnagyobb sikereim a vállízület és vállöv problémakörében értem el, ide sorolnám a befagyott vállat, impingement szindrómát, vállficamot stb., azonban hiszek abban a holisztikus szemléletmódban, mely szerint test szerte minden összefügg mindennel, ezért a legjobb eredményt akkor érjük el, ha a testet mindenre kiterjedően kezeljük. Ez ad motivációt a folyamatos szakmai fejlődésre, újabb és újabb tudás és technika elsajátítására.”

Szakterületeim

 • Vállöv és vállízület rehabilitációja (befagyott váll, impingement szindróma, lapockatáji fájdalmak)
 • Krónikus derékfájdalmak kezelése
 • Bokaízületi korrekció (lúdtalp, bokasüllyedés, sarok problémák)
 • Ülőmunka ártalmainak rehabilitációja, gerinc tréning
 • Traumás és ortopédiai műtétek utáni rehabilitáció
 • Sportrehabilitáció és funkcionális tréning
 • Testtartás korrekció
 • Íngyulladások kezelése (tenisz és golfkönyök, bicepsz tendinitisz, talpi bőnye gyulladás, sarkantyú)

Tanulmányaim

 • 2023: Sportrehabilitációs tréner képzés
 • 2023: Hegkezelés tanfolyam
 • 2022: Fascia Disztorziós Modell I., II., III.  modulok
 • 2021: SMR henger tanfolyam
 • 2021: Fasciakéses technikák tanfolyam
 • 2021: Gerincrehabilitációs tréner képzés
 • 2021: Fascia kezelés tanfolyam
 • 2021: Flossing tanfolyam
 • 2021: Köpölyözés a rehabilitációban tanfolyam
 • 2019: PTE-ETK gyógytornász-fizioterapeuta Bsc képzés
 • 2017: Kineziotape ragasztás tanfolyam

Kezeléseim

 • Fasciaterápia
 • Gyógytorna
 • Sportrehabilitációs tréning
 • Köpölyözés
 • Flossing
 • Kineziotape ragasztás
 • Hegkezelés
 • Szenzomotoros testtartás javítás és mozgásfejlesztés
Luca magán gyógytornász

Amiben segíteni tudok a hozzám fordulóknak:


Befagyott váll

A befagyott váll az esetek nagy részében a váll nem megfelelő használata miatt tud kialakulni, akár az edző termi súlyok emelése, akár a magánéletben végzett nehéz tárgyak rossz technikával való emelése is ki tudja váltani. Ilyenkor az egyik lapockán elterülő izom ina beszorul, dörzsölődik, felrostozódik és begyullad. Minden karmozdulat fájdalmat okoz ilyenkor, és elindul a befagyás folyamata, vagyis a páciensnek beszűkülnek a mozgástartományai, minden irányban korlátozott lesz a karmozdulat. Ezt minden esetben kötőszöveti letapadás is kíséri.

Így segít a gyógytorna:

Szerencsére nem kell megvárni a 2 éves öngyógyulási folyamatot, hiszen ennél gyorsabban is visszanyerhető a vállízület fájdalommentes mozgása elsősorban manuális fasciaterápia segítségével, melyet kiegészít a köpöly és flossing terápia alkalmazása és természetesen a mozgástartomány növelését célzó gyógytorna gyakorlatok. A fájdalom elmúltával az oki kezelés veszi kezdetét, mely adott esetben a rossz emelés technikájából adódik, akkor helyes súlyemelés technikáját sajátíthatja el a páciens, hogy a jövőben soha ne térjen vissza a probléma.

Derékfájdalom

Biztosan mindenki találkozott már kisebb feszülés érzésével vagy akár nagyon erős fájdalmakkal a dereka környékén, mely diagnózistól függetlenül megnehezítette az életét. Sajnos életmódunkból adódóan erősen ki vagyunk téve a derékfájdalmak minden formájának és ehhez nagyban hozzájárul a stressz és az ülőmunka is. Ettől, porckorong elváltozások, összecsomósodott izomcsoportok és letapadt kötőszövet variációinak tömkelege jelentkezhet a deréktáji szakaszon.

Így segít a gyógytorna:

A derékfájdalmak kezelését természetesen egy alapos állapotfelmérés előzi meg, hogy kiderítsük a fájdalom okát és annak megfelelően kezdjük meg a kezelést. Nagyon gyorsan és hatékonyan reagál a kötőszöveti, vagyis fasciaterápiára a derék lágyszövete, mely manuálisan és eszközösen végezve megszabadítja a fájdalomtól a pácienst. Emellett az izomegyensúly rendezése, testtartás és testhasználat korrekciója gyógytorna segítségével történik, illetve életmódbeli tanácsokkal is ellátjuk a betegeket.

Bokasüllyedés, lúdtalp

Általában már gyerekkorban felfedezhetőek ezek a problémák, azonban nem mindig tulajdonítanak neki nagy jelentőséget, ezért sokszor csak felnőtt korban derülnek ki az ehhez fűzhető panaszok. Ezek megjelenhetnek fájdalmas nagylábujj bütyök és sarok problémák formájában, de gondot okozhatnak a térdízületben vagy akár a gerincben is, hiszen a talp terhelés eloszlása nem kiegyensúlyozott és ez hatással van az egész test izomegyensúly megbomlására.

Így segít a gyógytorna:

A talp statikai egyensúlyának visszaállításához hozzátartozik a talpi fascia rugalmasságának helyreállítása, a boka és lábujjak mozgástartományának rendezése és természetesen a korrekciós és talpboltozat erősítő gyógytorna gyakorlatok. Hatékony eszköz ilyenkor a flossing, mellyel korrekciós irányú ingereket biztosítunk a torna során és proprioceptív ingerek adásával a boka stabilitását is növeljük.

Sportolók prevenciós tréningje, sérülések rehabilitációja

Egy sportoló legnagyobb rémálma, hogy lesérül és nem-/ vagy csak sokára tud visszatérni a pályára, ezért rendkívül fontos a sérülések megelőzése, tehát az adott sportág specifikus rizikó faktorainak csökkentése. Ebben segít a sportoló egyéni mozgásszervi adottságainak felmérése, melyből kiderül milyen területek számítanak gyengének, sérülékenynek. Ez ugyanúgy fontos annál is, aki épphogy elkezdett sportolni vagy a jövőben szeretne mozogni.

Így segít a gyógytorna:

Ha már bekövetkezett a sérülés, a szöveti gyógyulás minél hatékonyabb lezajlását célozzuk meg elsősorban lágyszöveti és mobilizációs technikák segítségével, majd a fájdalom elmúltával elkezdjük rendezni a mozgásmintákat szenzomotoros ráéreztetéssel, ezzel megelőzzük a jövőbeli helytelen mozgás stratégiával végzett sportolás miatti újra sérülést, illetve a prevenciós tréninget innen kezdjük. Végül a funkcionális és kondicionális képességeket fejlesztjük amíg vissza nem térhet a sportoló a pályára.

Helytelen testtartás

Testtartásunkat számos tényező befolyásolja azon kívül, hogy mozgásszegény életmódot élünk vagy ülőmunkát végzünk. Lényegesen befolyásolja a stressz, az emocionális állapot, környezet és szociális háttér vagy egy sérülés stb., és végeredményben ez a test kötőszöveti és izom egyensúly megbomlásához vezet. Eleinte itt-ott feszüléseket érzünk, beállt a nyakunk, vállunk, hátunk, később kisebb-nagyobb fájdalmak jelentkeznek, végül rögzül az állapot, beszűkülnek a gerinc és vállöv mozgástartományai, letapadnak a szövetek, a testünk pedig kötött és fájdalmas lesz, nem beszélve a degeneratív folyamatokról.

Így segít a gyógytorna:

A testnek meg kell tanítani a minél gazdaságosabb mozgás stratégiákat, melyeket fenn tud tartani a hétköznapi életben anélkül, hogy elváltozás történne szövetek egyensúlyi állapotában. Ezt szenzomotoros ingerek segítségével érhetjük el igazán, melyek olyan célzott korrekciós gyakorlatok, amik idegrendszeri alapon arra sarkallják a testet, hogy fenntartsa a felegyenesedett, helyes testtartást és minden ízület számára megfelelő terhelést biztosítson, magában foglalva a gyenge stabilizáló izmok erősítését, a túl terhelt tartó izmok tehermentesítését és a test rugalmasságának visszaszerzését.

Műtét utáni rehabilitáció

A legtöbb műtéti beavatkozás a szövetek átvágásával jár, legyen az traumatológiai, ortopédiai vagy akár belgyógyászati műtét. Ezek minden esetben heg képződéssel járnak, illetve a környező szövetek elvesztik rugalmasságukat, stabilitást biztosító receptorok sérülnek és letapadhatnak a hegek, ezek következtében funkciózavarok léphetnek fel az adott területen, illetve test szerte.

Így segít a gyógytorna a vállsérülésen

Kulcsfontosságú a minél korábbi rehabilitáció megkezdése a hatékonyabb felépülés érdekében. A sebgyógyulás szabályait betartva kezdjük el manuális hegkezelést, miközben figyelünk az adott terület funkciójának és izomerejének a megőrzésére célzott gyógytorna gyakorlatokkal, neuromuszkuláris kontroll fenntartására és mozgástartomány beszűkülés megakadályozására. Később erősítő gyakorlatokkal, mobilizációs technikákkal és propriocepciós tréninggel érjük el a teljes gyógyulást.

Felismerte tüneteit a felsorolásban?


Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

További panaszok, amelyeket gyógytornával kezelek


Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógytorna a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógytorna alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében és az Oktogonnál talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel várjuk magánrendelőnkben.

Sulyok Míra – Gyógytornász

Luca magán gyógytornász