Szegycsont fájdalom specialista gyógytornászaink

Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon szegycsont fájdalom esetén?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk a szegycsont fájdalom okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • A szegycsont fájdalom jelentős mértékben csökkenhet.
 • Oldódhat az izomfeszesség.
 • Könnyebbé válhat a légzés.
 • A gyógyulási idő lerövidülhet a műtét/sérülés után.
 • A mozgás hatására jobb kedve lehet.
 • Szívprobléma esetén javulhat a keringés, ezáltal csökkenhetnek a tünetei.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!


A szegycsont fájdalom terápiája – Minden kérdésére válaszoltunk!

A szegycsont fájdalomról sokaknak igen komoly szívbetegségek jut eszébe. A panasz hátterében valóban állhat szervi probléma, például akut szívbetegségek vagy tüdőproblémák, azonban sokszor kevésbé komoly a kiváltó ok.

A szegycsontunk a mellkas közepén helyezkedik el, és a bordáink kapcsolódnak hozzá, valamint számos izom eredési és tapadási helye ez a lapos csont. Pontosan ezért, sok esetben ezekből a képletekből eredeztethető a fájdalom.

Gyakori, hogy izomláz, vagy egy-egy feszes izom okozza a szegycsont fájdalmát, sőt akár a bordaporcok sérülése, gyulladása is lehet kiváltó ok. Fontos azonban a tünetek elkülönítése, mert a valóban komoly eseteket sokszor csak elbagatellizáljuk, pedig előfordulhat, hogy azonnali beavatkozás szükséges. 

A szegycsont fájdalom diagnózisa és kezelésének megválasztása szakorvosi feladat, és utóbbi minden esetben a kiváltó októl függ.

A gyógytorna azonban minden esetben hatékony lehet, legyen szó akár izom, ízületi eredetű, akár szervi problémáról. Ez a mozgásterápia kiegészítő módszerként is kiválóan hat, ugyanis egy szakképzett gyógytornász segítségével a műtétet követő rehabilitációs idő alatt akár a szövődményeket is megelőzheti.

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót a szegycsont fájdalomról. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. Ezeket érdemes tudni a szegycsontról 

A szegycsont a mellkas közepén helyezkedik el, és annak felépítésében, valamint az itt található létfontosságú szervek védelmében vesz részt. A bordák és a kulcscsontok mind hozzá rögzülnek kisebb ízületi összeköttetésekkel. 

Továbbá fontos izmok tapadási és eredési pontja a szegycsont. Bizonyos nyakizmok, a nagy mellizom, sőt néhány hasizom is innen ered/tapad.

A szegycsont problémái közé soroljuk a mellkas deformitásokat, azaz a tyúk- és a tölcsérmellet.

Névtelen terv - 2022-12-14T165144.086.png

2. Ezek lehetnek a szegycsont fájdalom okai

Az 1-es pontban ismertetett anatómia jellemzők alapján látható, hogy a szegycsont létfontosságú szerveket véd, és fontos feladatot lát el a nyak és a törzs területén. Éppen ezért számos kiváltó ok állhat az itt jelentkező panaszok hátterében. A könnyebb tájékozódás érdekében a fő kiváltó okokat négy nagy csoportra osztottuk.

2.1. Szerveket érintő problémák

Akár a szív, akár a tüdő vagy az emésztőszervek betegségéről legyen szó, számos probléma tünete lehet az itt kialakult fájdalom. Szervi problémák esetén jellemző a szegycsont alatti fájdalom. 

Szív és keringési problémák

Első, és talán legfontosabb a szívproblémák: az szívinfarktus, az angina pectoris, az aorta disszekció vagy a szívburokgyulladás is jellemzően heves mellkasi, szegycsont mögötti szorító/szúró fájdalommal járhatnak. Ezek kezelése azonnali orvosi ellátást igényel!

Névtelen terv - 2022-12-14T164926.013.png

A tüdő betegségei

A tüdőembólia és a légmell is jelentkezhet hirtelen, erős, szegycsont mögötti fájdalommal és nehézlégzéssel, amelyek szintén azonnali orvosi beavatkozást igényelnek. A kevésbé súlyos problémák közül a mellhártyagyulladás egyik tünete lehet a légzésre vagy köhögésre fokozódó mellkasi fájdalom.

Az emésztőrendszer zavarai

Az emésztőszervi problémák közül kiemelendő a gyomorégés vagy reflux, amelyek a szegycsont mögött futó nyelőcső felmaródását, ezáltal annak égő, fájdalmas érzését okozhatják.

Bizonyos esetekben akár az epehólyag (epekő, gyulladás) és a hasnyálmirigy (pl.: gyulladás) megbetegedései is kiválthatnak szegycsont mögötti fájdalmat.

Előfordulhat azonban, hogy a mellkasban található képletek daganatos elváltozásai okoznak szegycsont alatti fájdalmat.

2.2. Izom-kötőszöveti és csont eredetű elváltozások

A mellkas környéki izomfájdalom jellemzően mozgásra fokozódik (pl.: karemelés, törzsfordítás). Legtöbbször csak egy egyszerű izomláz áll a háttérben, vagy a krónikus izomfájdalmat okozó fibromyalgia is, amelyről itt írtunk bővebben. 

A bordák sérülése vagy a bordaporc gyulladása is kiválthat szegycsont fájdalmat.

Olyan gyógytornászt keres, aki érti a problémáját és türelemmel, empátiával kezeli azt? Kérjen visszahívást és segítünk!

2.3. Neurológiai okok

Köztudott, hogy az övsömör (herpes zoster), amely az idegek mentén meghúzódó bárányhimlőt is okozó vírus, mellkasi fájdalommal és a bordák mentén, sávokban megjelenő kiütésekben jelentkezhet. Mivel a bordák a szegycsonthoz is ízesülnek, ezért nem ritka ebben az esetben sem, hogy a szegycsont körül is fájdalom, égő érzés jelentkezik a bőrtünetek mellett.

2.5. Lelki háttér

A pánikroham egyik vezető tünete a mellkasi szorító fájdalom, emellett pedig felgyorsult szívverést, légszomjat (jellemzően hiperventilációval – szapora légzéssel), intenzív félelmet és fokozott izzadást is tapasztalhat. Ha ilyet tapasztal, ne bagatellizálja el a tüneteket: forduljon szakemberhez, aki segít az ok feltárásában és a megoldás keresésében. 

Gondolta volna, hogy gyógytornával a hangulata is javulhat? Jelentkezzen be hozzánk online, kezdje el velünk a mozgást!

3. Szervi probléma vagy mozgásszervi ok? Így különítheti el!

A már kialakult csontritkulás folyamatát visszafordítani nem lehet. Ezért fontos, hogy a kezelési elveket mindenképpen tartsa be, ezzel is csökkentve a további csontállomány vesztést, és megakadályozva a sérülések kockázatát.

7.1. Gyógyszerek a csontritkulás kezelésére

Ha megfigyeli a szegycsont fájdalmat, és bizonyos problémákról tudomása van, hamarabb elkülönítheti, hogy milyen probléma állhat a panasz hátterében. 

FONTOS! A szegycsont és a mellkasi fájdalom diagnózisa nem egy laikus egyéni feladata, tehát MINDEN ESETBEN forduljon orvoshoz mellkas környékén jelentkező panasz esetén!

Izom eredetű panasz esetén:

 • a fájdalom inkább a szegycsonton jelentkezik
 • nagyobb megterhelés érte az elmúlt időszakban
 • új testmozgást próbált ki
 • az edzésben növelték az ismétlésszámot/új gyakorlatot tanult
 • tartásbeli problémákkal küzd (előre esett vállak, gerincferdülés)
 • feszesek a nyakizmai

Szerveket érintő problémák esetén:

 • a fájdalmat a szegycsont alatt/mögött érzi
 • a fájdalom nem múlik sem gyógyszerre sem masszázsra
 • megfázott, vagy influenzás/COVID-os volt 
 • súlyfelesleggel küzd
 • magas vérnyomása van
 • dohányzik
 • magas a koleszterin szintje
 • keveset mozog
 • előfordult szívbetegség a családjában
 • a fájdalom mellett nehézlégzés/légszomj és hidegrázás is jelentkezik
Névtelen terv - 2022-12-14T164952.882.png

Covid fertőzést követően, szövődményként az esetek 5 százalékában kialakulhat akut szívizomgyulladás.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36484067/

Olyan magán gyógytornászt keres, aki megfizethető áron dolgozik? Tekintse meg árlistánkat, majd jelentkezzen be online!

4. Szegycsont fájdalom nyomásra – mi állhat a hátterében?

A nyomásra jelentkező szegycsont fájdalom hátterében általában izom eredetű probléma áll. Egy feszes izom, vagy egy ott kialakult izomcsomó, esetleg az izomláz mind egyaránt érzékeny lehet érintésre, nyomásra. 

Ezek kikezelése egy tapasztalt gyógytornász feladata, aki olyan feladatokat is ad, amelyekkel megelőzheti az izmok befeszülését, sőt, akár a tartásbeli problémáját is kezelheti!

Gyógytornászt keres, de szeretne először többet tudni róla? Olvassa el szakembereink bemutatkozóját, és jelentkezzen be az Önnek is szimpatikus terapeutánkhoz!

5. Szegycsont fájdalom és a mozgás kapcsolata

Ha a szegycsont fájdalom mozgás közben jelentkezik, az négy okból lehetséges:

 • feszesek az mellkas körüli izmok
 • a bordaporcokban gyulladás jött létre

vagy

 • nehézlégzés váltja ki a panaszt
 • keringési probléma áll a háttérben

Minden esetben azonnal jelezze edzőjének/gyógytornászának a panaszt!

Szeretne szakember felügyelete mellett fejlődni az edzésben? Kérjen visszahívást és segítünk!

6. Szegycsont fájdalom középen?

A szegycsont fájdalom a legtöbb esetben a mellkas közepén okoz panaszt, azonban szervi probléma esetén kisugározhat a vállakba, karokba, hátba. Az izom és porc eredetű panaszok jellemzően inkább középen, vagy a középponttól jobbra/balra jelentkeznek.

Izomeredetű problémákkal küzd? Kérjen időpontot hozzánk online naptárunkon keresztül, és segítünk!

Névtelen terv - 2022-12-14T164943.575.png

7. Hónapok óta tartó szegycsont fájdalom?

A hónapok óta tartó szegycsont fájdalommal is legalább annyira fontos orvoshoz fordulni, mint a hirtelen kialakuló mellkasi panaszokkal.

Jelezhet a probléma komolyabb betegséget is, amely kezeletlen esetben elhúzódik (pl.: mellhártyagyulladás), de akár egy egyszerű izomfeszesség is eltarthat hónapokig, ugyanis ha nincs rendesen lenyújtva, az továbbra is a megrövidült állapotában maradhat, ezzel állandó gyötrelmet okozva.

A rossz testtartásából adódóan rendszeres panaszokkal küzd? Kérjen visszahívást, és segítünk!

8. Szegycsont fájdalom – ebben az esetben érdemes orvoshoz fordulni!

Ha az alábbiak közül bármelyik esetet tapasztalja, azonnal hívjon mentőket:

 1. Hirtelen, heves, nyomó jellegű fájdalom, amely nem szűnik és verejtékezéssel, légszomjjal, általános gyengeséggel, esetleg eszméletvesztéssel jár. 
 2. Nagyon erős, ütésszerű fájdalom a mellkasban.
 3. Légzéssel összefüggő, szúró jellegű fájdalom, amely gyengeséggel, légszomjjal és eszméletvesztéssel jár. 
 4. A fájdalom néhány percnél tovább tart. 
 5. Mozgás hatására a fájdalom erősödik.
 6. A fájdalom kisugárzik a nyak, hát, váll területére, illetve az egyik/mindkét karba.

További lehetséges tünetek, amelyek nem igényelnek azonnali orvosi ellátást:

 • A fájdalom köhögésre, mély légzésre fokozódik.
 • Egy bizonyos testtartásban tapasztalja a fájdalmat.
 • Furcsa szájízt tapasztal (jellemzően savanyú).
 • Nyelési problémái vannak.
 • A mellkas bőre érintésre érzékeny.

9. A szegycsont fájdalom differenciál diagnosztikája

Mint minden probléma esetén, itt is kifejezetten fontos a szegycsont fájdalom okának kiderítése szakorvosi ellátás keretein belül. A differenciál diagnózis azt jelenti, hogy a belszervi okokat elkülönítjük a mozgásszervi okoktól, majd ezt követően különböző vizsgálatokkal feltárjuk a probléma hátterében álló valódi okot.

Ehhez a szakorvos először is egy anamnézist vesz fel a panaszairól, majd fizikális vizsgálatot végez. Ezek eredménye alapján eldönti, milyen képalkotó módszer, más vizsgálat szükséges az ok feltárásához.

Ezek lehetnek:

 • EKG
 • labor
 • mellkas röntgen
 • CT
 • szívultrahang
 • hasi ultrahang
 • terheléses EKG
 • bizonyos esetekben szívkatéterezés

Ezek alapján felállítja a diagnózist, majd ezt követően a szakorvos kezelési javaslatokat tesz a probléma függvényében.

Névtelen terv - 2022-12-14T165134.977.png

Izomeredetű probléma okozza a szegycsont fájdalmát? Jelentkezzen be hozzánk online, és segítünk! Már 2-3 napon belül megkezdheti a gyógytornát!

10. A szegycsont fájdalom kezelési lehetőségei

A szegycsont fájdalom kezelése a kiváltó ok függvényében történik. Ennek eldöntése tehát szakorvosi feladat, aki a diagnózis felállítását követően javaslatot tesz a terápiára.

10.1. Mikor és milyen gyógyszer lehet hatásos?

Belszervi probléma esetén a kezelés történhet gyógyszeres úton. Szív-és érrendszeri problémák esetén ez lehet például értágító vagy vérhígító alkalmazása, gyomorproblémák esetén savcsökkentő. Erős és gyakori pánikrohamok esetén a pszichiáter írhat fel antidepresszánst is.

Izom és ízületi fájdalom esetén hatásosak lehetnek a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók, például az Algoflex speciális, ízületre ható gyógyszere, vagy a Flector

10.2. Milyen esetben kerül sor műtétre?

Amennyiben súlyos probléma áll fenn és azonnali beavatkozásra van szükség, lehetséges, hogy műtétre kerül sor. Szervi elváltozástól függően ez lehet sztent beültetése, bypass vagy disszekciós műtét (szív- és érrendszeri betegségek esetén), a légmell okozta veszélyt pedig a tüdő felfújásával kerülik el.

Egy szakmai áttekintést során a szegycsonttöréses esetekről leadott dokumentumokat vizsgálták, kiemelt figyelmet fordítva annak kezelésére és prognózisára. A 2011-2021-es publikációk képezték a tanulmány teljes anyagát. Jellemzően több szövődményes szegycsonttörést találtak. A szegycsonttörést az esetek 59,5%-ában sebészi, 39,7%-ában konzervatív, míg 0,8%-ában konzervatív és műtéti úton kezelték. Izolált szegycsonttörés esetén (azaz amikor nincs szervi érintettség) elegendő volt a rövid távú fájdalomcsillapítás. A legtöbb szövődményes szegycsonttörés műtéti kezelést igényel, annak rögzítésével.

10.3. A gyógytorna is segíthet szegycsont fájdalom esetén?

Izom és csont eredetű szegycsont fájdalom esetén konzervatív terápiát, azaz gyógytornát fognak javasolni, amely ugyancsak kiemelten fontos lesz a különböző műtéti beavatkozások utáni rehabilitációs időszakban és a kiegészítő terápiaként is hasznos lehet szervi probléma esetén.

A gyógytorna állhat a páciens által végzett aktív gyakorlatokból, azaz erősítésből, nyújtásból, mélyizomzat erősítéséből és tartásjavító gyakorlatokból. 

Előfordulhat az is, hogy a páciens passzív, és a gyógytornász alkalmaz különböző fogásokat a panaszos területen. Ez lehet izomlazítás, nyújtás vagy átmozgatás. 

A gyógytorna kezelés történhet vezetett aktívan, amikor a gyógytornász és a páciens együtt dolgozik. Ilyenkor a kezelt személynek kis mozdulatokat, az izmok feszítését, mozgatását kell végeznie vagy levegőt venni-kifújni. 

Névtelen terv - 2022-12-14T165550.070.png

A gyógytorna során eszközös és eszköz nélküli gyakorlatokat is végezhetnek, például tartásprobléma esetén gyakoriak a nagylabdán kivitelezett erősítő és korrigáló feladatok.

Egy jó gyógytornász szakember különböző életmódbeli tanácsokkal is ellátja Önt. Ezek alkalmazásával a mindennapok során könnyebben korrigálhatja a testtartását és elkerülheti a komolyabb tünetek kialakulását, valamint segítheti az állapota javulását. 

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászt keres? Olvassa el terapeutáink bemutatkozóját és jelentkezzen be az Önnek is szimpatikus szakemberünkhöz!

11. Gyógytorna izom és ízületi eredetű szegycsont fájdalom esetén

A gyógytorna az egyik leghatékonyabb kezelési módszer, amely egyaránt lehet a szegycsont fájdalom oki terápiája, vagy elősegítheti az eredményes sérülés/műtét utáni rehabilitációt. Ez a kezelési eljárás az egyik legalapvetőbb képességünket, a mozgást veszi alapul, amely által serkenti a test öngyógyító folyamatait. 

A gyógytornászok célja, hogy csökkentsék a fájdalmat, emellett pedig oldják az izom-és ízületi merevséget, és serkentsék a keringést.

A kezelések különböző gyakorlatokból állhatnak: egyaránt lehetnek nyújtó és erősítő feladatok is, ezáltal komplexen gyógyítja a szegycsont fájdalom kiváltó okát vagy szükség esetén segíti az eredményes rehabilitációt. Az erősítő gyakorlatokkal a gyenge izomzat tónusa, ezáltal ereje növelhető, míg nyújtással a merev izmok és ízületek kerülnek fellazításra

A gyógytornának további pozitív hatása a keringés serkentése, amelynek köszönhetően a sérült szövetek több oxigénhez és tápanyaghoz juthatnak, ezáltal a gyógyulás is hamarabb mehet végbe. A gyógytorna további jótékony hatása, hogy a testmozgás segíthet oldani a szorongást, ez jelentős mértékben hozzájárulhat a pánikrohamok csökkentéséhez.

Névtelen terv - 2022-12-14T165603.047.png

12. Gyógytorna, mint kiegészítő terápia szervi probléma esetén

Bármilyen szív-és érrendszeri, illetve emésztő- vagy légzőszervi műtétet követően orvosi javaslatra, gyógytornász felügyelete mellett, kötelező a napi többszöri felülés, majd ezt követően rövid séták megtétele (a kórházban tartózkodás ideje alatt is). Már ezek betartásával is hozzájárulhat a megfelelő ütemű gyógyuláshoz és a szövődmények megelőzéséhez. 

A műtét utáni rehabilitáció alapja a személyre szabott gyógytorna. A gyógytornászok a posztoperatív időszakban kíméletes mobilizációs gyakorlatokkal segítik elő az izmok optimális működésének helyreállítását, valamint a mélyizomlánc megerősítését. Mindezek együttesen hozzájárulhatnak a további fájdalom és a szövődmények megelőzéséhez.

A gyógytornász által felépített és felügyelt, korrigált feladatok rendszeres végzése során a gyógytorna segít kialakítani a megfelelő core izomzatot, valamint helyreállítani az izomegyensúlyt, ezáltal a szervezet terhelése fokozatosan lesz felépítve, és a növekedhet a teherbírás is.

A gyógytorna a szakemberek által is javasolt a fizikai felépülés-, valamint az izomzat szinten tartása érdekében, azonban továbbra is érdemes kerülni a túlerőltetést és a nehéz súlyok emelgetését. Ebben is nagy segítségére lehet egy gyógytornász, aki szakszerű életmód tanácsokkal látja el Önt. 

Kiemelendő, hogy a gyógytornát nem érdemes önállóan elkezdeni, ahhoz mindenképpen javasolt egy szakképzett gyógytornász felügyelete, aki olyan gyakorlatsort állíthat össze az Ön számára, ami tökéletesen megfelel erőnléti állapotának és figyelembe veszi az Ön aktuális, műtét utáni fizikai állapotát.

13. Ezeket tapasztalhatja, ha nem igényel gyógytornát

Gyógytorna hiányában a szegycsont fájdalom krónikussá válhat, az izommerevség tovább fokozódhat, amely jelentősen beszűkítheti az ízületek mozgásterjedelmét, ezáltal a mellkas kitéréseit. Ez a hétköznapokban a nehezített légzésben nyilvánulhat meg, amely jelentős mértékben akadályozhatja a mozgásban. 

Műtétet vagy sérülést követően a gyógytorna nélkül a gyógyulási idő kitolódhat, és lehetséges, hogy a tartós pihenés, fekvés miatt szövődmények is kialakulhatnak (pl.: tüdőgyulladás, trombózis).

Minél hamarabb kerül sor a fizioterápiás kezelésre, annál egyszerűbb és gyorsabb lehet a szegycsont alatti fájdalom kezelése.

Névtelen terv - 2022-12-14T165638.272.png

14. Így zajlik a gyógytorna állapotfelmérés szegycsont fájdalom esetén

A Gyógytornászom.hu budai (Vitéz utcai) és pesti (Bajcsy-Zsilinszky úti) rendelőjében több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászaink a legfontosabbnak tartják, hogy személyre szabott módon történjen a szegycsont fájdalom terápiája. Éppen ezért első alkalommal egy állapotfelmérést végzünk, amely során részletesen kikérdezzük Önt panaszával kapcsolatban. Míg ez az alkalom egy orvosi vizsgálat esetén átlagosan 9 percig tart, addig ez nálunk 1 órát vesz igénybe!

Névtelen terv - 2022-12-14T165556.970.png

Terapeutáink bemutatkozóját ide kattintva olvashatja el, és nálunk akár gyógytornászt is választhat magának!

Az alapos anamnézis felvétel egy megtekintés és egy fizikális vizsgálat követi. A látottak alapján speciális teszteket végzünk a mellkas területén, tehát például felmérjük az itt található izmok feszességét, esetleges duzzanatok mértékét és vizsgáljuk a mellkasi kitéréseket is. Abban az esetben, ha operálták, az erről szóló zárójelentést is áttanulmányozzuk, ezért kérjük, azt minden esetben hozza magával. 

Az anamnézis, a megtekintés és a fizikális vizsgálat alapján kidolgozunk egy személyre szabott terápiás tervet, amelyet Önnel is ismertetünk. Ebből megtudhatja, hogy milyen feladatokra számíthat, esetleg szükséges-e további kezelési módszert bevetni, illetve a kezelések ütemezését is egyeztetjük Önnel.

Az állapotfelmérés végén megkezdjük a kezelést is. Gyógytornászunk az előzetes ismertetett feladatot vagy kezelést alkalmazza, amely során empatikus terapeutánk folyamatosan monitorozza, és ha szükséges, kis pihenőt tart a fogásban/gyakorlatban. Az általa diktált feladatokat helyesen kivitelezve betanítja Önnek, és házi feladatként adja fel. Fontos, hogy ezeket elvégezze, ugyanis csak így tartható fenn hosszú távon a kezelések során elért eredmény.

Ha úgy dönt, hogy gyógytornával támogatja meg a szegycsont fájdalom kezelését, nem fog csalódni. Az eredményeket már az első 2-3 kezelés után megtapasztalhatja: a fájdalom csökkenésével és a bordák mozgásának elősegítésével könnyebbé válhat a légzés is, és még a rehabilitációs idő lerövidülhet!

Ha szükséges, gyógytornászaink egyéb terápiás eljárásokat is bevethetnek az Ön gyógyulása érdekében. Ezek azonban nem járnak Önnek plusz költséggel, ugyanis a legtöbb rendelőtől eltérően, nálunk minden egy áron van, sőt mindkét rendelőnkben SZÉP és Egészségpénztári kártyával is fizethet!

15. Bejelentkezés gyógytornára

Amennyiben Önt is állandó szegycsont fájdalom gyötri és rendszeres gyógytornára van szüksége, jöjjön el a Gyógytornászom.hu rendelőjébe egy egyéni állapotfelmérésre! Egy kezelés ára nálunk csak 11.500 forintba kerül! 

Személyesen Budapest 2. kerületében, a Batthyány tér közelében, a Vitéz utca 9. vagy az 5. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 72. szám alatt várjuk világos, csendes, modern rendelőnkben. A Gyógytornászom.hu szakemberei több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így biztosan megfelelő kezelést kaphat

Rendelőnkben fizethet készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H) és bizonyos egészségpénztári kártyákat is elfogadunk (OTP, MKB, Patika, Prémium, Tempo). 

Időpontot foglalni lehet telefonon a 06-30-50-50-50-3 számon (9 és 17 óra között) vagy oldalunkon keresztül online. Igény esetén visszahívást vállalunk. 

Rendelőnk könnyen megközelíthető a fő tömegközlekedési eszközökkel, valamint autóval is. Termeink jól felszereltek, kényelmes kezelőágyak állnak rendelkezésre. 

Csapatunk folyamatosan továbbképzi magát különböző tanfolyamokon, hogy vendégeinknek a leghatékonyabb, leggyorsabb eredménnyel járó kezelést tudjuk nyújtani. Minden alkalommal maximálisan odafigyelünk az egyénre, az alapos, részletes kikérdezésre, hogy minél pontosabb képet kapjunk nem csak a hátfájásról, hanem a vendég életkörülményeiről is. Nálunk lehet kérdezni, sőt! Ha nem ért valamit, bizonytalan abban, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, mindenképp kérdezzen! Arra törekszünk, hogy minél részletesebben elmagyarázzuk a kezelést, a problémájához vezető okokat és hogy mit lehet tenni a csökkentése, megszüntetése érdekében.

Pácienseink ezt írják a szegycsont fájdalom gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!

gerincferdülés