Mckenzie terápia Budapest - Mckenzie torna gerincsérv ellen
Hívás!Bejelentkezés!
 • FÁJ A DEREKA, A HÁTA, GERINCSÉRVE VAN? MCKENZIE TERÁPIÁVAL SEGÍTÜNK!

  Fáj a dereka, háta, nyaka, válla, csípője? Porckorongsérve van? Próbálja ki a gerinc gyógytornát és gyógyuljon meg műtét nélkül! Foglaljon időpontot személyes vagy online gyógytornára!
  Hívjon: 06-30-50-50-50-3

Ismerje meg a McKenzie terápiát!

A McKenzie féle terápia egy világszerte ismert és kedvelt fizioterápiás eljárás. Kifejezetten a gerinc- és végtagízületekkel kapcsolatos fájdalmak vizsgálatára és kezelésére fejlesztette ki az 1980-as években egy új-zélandi gyógytornász, Robin McKenzie.

A módszer, amelynek teljes neve MDT – Mechanikai Diagnózis és Terápia, a páciensek egyértelműen pozitív tapasztalatainak köszönhetően gyorsan népszerűvé vált az egész világon.

A terápia különösen alkalmas a porckorongok kopásával kapcsolatos gerincfájdalmak kezelésére.

Beleértve a sérvesedés enyhébb állapotát is, amikor a csigolyákat összekötő porckorongok belső, kocsonyás magja még nem szakad ki a külső gyűrűből, hanem „csak” kitüremkedik és így gyakorol nyomást a gerincvelőből kilépő idegekre.

Nálunk olyan gyakorlott, profi gyógytornászok segítségével próbálhatja ki a McKenzie terápiát, akik személyre szabott kezelési tervet készítenek az Ön számára.

Miért különleges a McKenzie terápia?

• Mert egy különleges, alapos mechanikai állapotfelmérés előzi meg.

A terápiát megalkotó McKenzie forradalmi megközelítése abban állt, hogy azt feltételezte, minden mozgásszervi fájdalom mechanikai eredetű, vagyis összefügg a hétköznapi mozgásunkkal, rossz tartásunkkal. Ez a mozgásos vizsgálat azért különleges, mert azt nézzük meg, hogy a fájdalom pontosan milyen típusú mozdulatok esetében jelentkezik, mikor és hová sugárzik ki. A pontos vizsgálat eredményének birtokában sokkal könnyebben felállítható a személyre szabott kezelési terv.

• Mert önkezelésre, testtudatosságra, felelősségvállalásra tanít.

Ez a terápia tényleg Önre épül. Alkalmazunk ugyan manuális fogásokat, de a terápia egészét tekintve ez másodlagos. Az Ön közreműködésére, aktív mozgására is szükség van, sőt, ezen múlik szinte minden. Arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy otthon, önállóan is könnyen kivitelezhető, hatékony (és természetesen személyre szabott) gyakorlatokat kapjon, melyekkel még teljesebbé teheti a kezelést. Pontos instrukciókat kap arra nézve, hogyan és mikor alkalmazza ezeket a gyakorlatokat.

Jóval többről van azonban itt szó, mint arról, hogy otthon is folytathatja, amit rendelőnkben elkezdtél. A célunk az, hogy átérezze, a fájdalommentes mozgása Öntől függ, és tehet is azért, hogy tünetei enyhüljenek.

• Mert megelőzésnek is ideális.

A kezelés mit sem ér, ha csak rövid távon szabadítja meg a hát-, nyak- vagy vállfájdalomtól, ha tünetei újra meg újra visszatérnek. A McKenzie terápia egyik előnye, hogy prevenciónak is felfogható. Ennek egyik garanciája például az, hogy a kezelés fontos része a helyes tartás elsajátítása, a gerincbarát mozgások begyakorlása is. Miután Ön elsajátította mindezeket, nagy eséllyel nem fog visszatérni a régi, helytelen tartáshoz.

Mikor ajánljuk Önnek a Mckenzie terápiát?

A McKenzie terápia tehát főként attól a 3 tényezőtől olyan egyedi, hogy:

(1) egy pontos mechanikai vizsgálattal kezdődik,
(2) aktív közreműködését igényli az otthoni torna által,
(3) és hogy megelőzésre is alkalmas.

Most biztosan azt kérdezi, hogy ez szép, de vajon jó-e nekem is?

Alkalmas-e az én fájdalmam megszüntetésére is? Annyit biztosan állíthatunk, hogy a módszer számos gerinc-, mozgásszervi és ízületi probléma esetén hatékony.

Elsősorban nyak-, hát- és derékfájdalom, ízületi problémák, porckorongsérv (gerincsérv) esetén ajánlott. De végtagfájdalmak, térd- és bokafájdalom esetén is javasolt.

Valamint: ízületi gyulladás esetén (legyen a csípőjében, vállában) és baleseti sérüléseket követő rehabilitáció támogatására.

Fontos, hogy amikor fájdalma a legintenzívebb, a fájdalom akut szakaszában egyéni elbírálás alá esik, hogy ajánlott-e az Ön számára a McKenzie kezelés.

Így zajlik a McKenzie terápia

Mire számíthat, ha bejelentkezik hozzánk? Milyen lépésekben zajlik a terápia? Eláruljuk.

• Bejelentkezés, időpontkérés.

Nemcsak telefonon, hanem online is könnyen bejelentkezhet hozzánk, csak kattintson oldalunkon a naptárra és foglalja le az Önnek tetsző szabad időpontot. Előtte ne felejtse el kiválasztani a legördülő menüből a McKenzie terápiával foglalkozó szakemberünket.

• A kezelés első lépése a mechanikus vizsgálat.

A fájdalom előfordulását, kisugárzását feltérképező vizsgálat egyszerre szolgál a pontos diagnózis megállapítására, az Önnek leginkább megfelelő kezelési terv felállítására és később a terápia hatékonyságának felmérésére. Mindenekelőtt gyógytornászunk elbeszélget Önnel aktuális panaszairól, közelebbről is megismeri Önt.

Miután megismerte részletes kórtörténetét és életmódját, arra kéri majd, tegyen meg bizonyos mozdulatokat. Az egyes testhelyzetekben tapasztalható fájdalomból, a mozgásterjedelemből, illetve a fájdalom kisugárzásából gyógytornászunk már pontosan látni fogja, hol van szükség korrekcióra. És főleg, mi lehet az erre megfelelő McKenzie gyakorlatsor.

• Csoportosítás.

A McKenzie terápia „átfogó, csoportba sorsolási diagnosztikus rendszer” amely azt is lehetővé teszi, hogy felismerjük, ha az Ön problémájának megoldására mégsem alkalmas a terápia.

Ebben az esetben számos további mozgásterápia, gyógytorna áll rendelkezésére rendelőnkben, és természetesen konkrét javaslatot kap arra, melyiket válassza.

Bár meglehetősen ritkán, de is előfordul, hogy nem a konzervatív kezelés, a mozgásterápia jelentheti fájdalmára a megoldást. Erről legjobb tudásunk alapján, hitelesen tájékoztatjuk Önt.

• Kezelés a mechanikai vizsgálat eredménye alapján.

Ha meggyőződtünk róla, hogy a McKenzie terápia sikerrel kecsegtet a te derék-, hát- és gerincfájdalma esetében is, akkor az egyéni terápiás tervet követve jöhet maga a kezelés. A terápia részben a gyógytornász által végzett manuális fogásokból, részben pedig speciális ismételt mozgásokból, kitartott pozíciókból áll.

• Otthoni gyakorlatok, jótanácsok és követés.

Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy az otthon is végezhető gyakorlatokat Ön mielőbb elsajátíthassa. Ennek jelentősége, hogy ezáltal saját magát is kezelheti, ha szükséges, illetve a kezelés időtartamát is lerövidítheti. Természetesen ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy magára hagyjuk. Csak olyan gyakorlatokat mutatunk, melyeket otthon is biztonsággal végezhet, és ha szeretné, javulását folyamatosan nyomon követjük. A gyakorlatok mellett elsajátíthatja a helyes testtartás technikáját is.

Ezért bízhat meg a terápia sikerében

A McKenzie módszer nemzetközileg elismert fizioterápiás eljárás, 40 országban alkalmazzák több évtizede sikerrel a gerinc- és a végtagfájdalom vizsgálatára és kezelésére. Tudományos alapokon nyugszik, hatásosságát vizsgálatok is igazolták. A McKenzie terápiát végző gyakorlott gyógytornászaink képzett MDT terapeuták, akik rendelkeznek a szükséges alapdiplomákkal és vizsgákkal.

Milyen eredményre számíthat a McKenzie terápiával?

 

 • Megszabadulhat régóta fennálló derékfájdalmától, lumbágójától.

 

 • Ugyancsak enyhülhet nyak-, váll-, hát-, csípő-, térd- és bokafájdalma.

 

 • Javul a beszűkült mozgástartomány, könnyebb lesz a mozgása.

 

 • Ízületkímélő gyakorlatokat mutatunk, melyekkel megtanulhatja otthon is kezelni a fájdalmadat.

 

 • Elsajátíthatja a helyes testtartást állás, ülés közben.

 

 • Az önkezelés lehetősége erősíti majd testtudatosságodat.

 

 • Hosszú távon megelőzheti az újabb fájdalmak kialakulását.

 

Gerincfájdalma végre enyhül, felszabadultan mozoghat, újra belevetheted magát a munkába, kedvenc hobbijába, időtöltésébe, sportjába.

Miért pont nálunk vegye igénybe a McKenzie terápiát?

Rendelőnkben gyakorlott, profi gyógytornászok segítségével próbálhatja ki a McKenzie terápiát, akik személyre szabott kezelési tervet készítenek Önnek.

Nálunk nemcsak a problémája számít, hanem a nyugalma, a tájékozottsága, az elégedettsége is.

Gyógytornászainktól a személyre szabott terápiás terven felül a mozgásszervi panaszai kezelését kiegészítő életmódbeli tanácsokat is kap. A kezeléseket megnyugtató, harmóniát sugárzó környezetben végezzük, kizárólag egyszer használatos textíliákat, segédeszközöket használunk fel.

Maximális odafigyelésre törekszünk minden téren, hogy Ön minél előbb fájdalom nélkül élhessen!

Jelentkezzen be online, új gyógytornászához 3 kattintással!

A fájdalmai már akár néhány napon belül enyhülhetnek! Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint ide kattintva kiválasztania egy Ön számára szimpatikus gyógytornászt és online lefoglalni egy időpontot nála!

Ezt követően csak fáradjon el kényelmes, tágas és csendes rendelőnkbe a Batthyány térhez közel, és az első konzultáción, a panaszait, lehetőségeit és céljaidat is átbeszélik a gyógytornászával.

Utána pedig elindul a személyre szabott és rendszeres terápia, amely szépen lassan elvezeti Önt egy komfortosabb és élhetőbb élethez!

Nézzük a gyógytornászokat! >>

Egy rendelő, ami nem csak a panaszairól, hanem Önről szól!

2018 októberében a Batthyány tér közelében megnyitottunk 140 m2-es csendes és tágas gyógytorna rendelőnket, ahol 5 képzett gyógytornásszal várjuk Önt. Szakembereink átlagosan 13,8 év tapasztalattal és sokszáz gyógyult beteggel a hátuk mögött, kimondottan a felgyorsult élettel járó mozgásszervi panaszok kezeléseire szakosodtak.

Fáj a dereka, a háta mert kikészíti az ülőmunka? Megerőltette magát sportolás közben, vagy túl van egy műtéten és szeretne gyorsabban gyógyulni? Porckorongsérv, isiász, ízületi kopás fájdalma kínozza?

 

 

Gyógytornászaink az első konzultáción feltérképezik állapotát panaszait, és 100%-ban személyre szabott terápiával segítenek Önnek megszabadulni a fájdalmaitól. Gyógytorna, manuálterápia, Mckenzie terápia, Önnek nem kell válogatnia a kezelések közül mert ezt is Önre szabjuk!

Miért a Gyógytornászom.hu-t válassza?

Azért mert nálunk nem a problémái, hanem Ön van középpontban. A személye, a félelmei, a saját korlátai, céljai. Mindent figyelembe veszünk és empatikus gyógytornászainkkal a gyógyulás folyamata nem csak eredményes de örömteli is lesz. Ráadásul hozzánk online, néhány kattintással is be tud jelentkezni, anélkül, hogy telefonálnia kellene!

Görgessen lejjebb és olvasson a panaszokról, vagy válasszon egy Ön számára szimpatikus gyógytornászt és engedje, hogy segítsünk Önnel újra fájdalommentesen élni!

Nézzük a gyógytornászokat!

Gyógytornászaink az alábbi kezeléseket alkalmazzák

Melyik alkalmas a fájdalmai kezelésére? Vegye fel velünk a kapcsolatot és személyre szabott kezelési tervet készítünk Önnek!

McKenzie terápia

Gerincproblémák, porckorongsérv kezelése

Szegmentális stabilizációs torna

A derékfájdalom terápiája

Senior torna

Speciális torna időseknek

Stretching torna

Ízületi nyújtó-ellazító torna

Gyógytorna

mozgásszervi panaszokra, sportsérülésekre

Manuálterápia

A derék/nyak/hátfájdalom fogás-terápiája

Craniosacralis terápia

Érintésen alapuló gyógymód

Sportrehabilitáció

sportsérüléseket követő kezelés

Így jelentkezhet be hozzánk

Rendelőnkbe könnyen, gyorsan bejelentkezhet és képzett, tapasztalt és kedves gyógytornászaink foglaltságától függően a kezelés hamarosan el is kezdődhet.

1. Időpontfoglalás

>> Ide kattintva << kérjen visszahívást tőlünk, vagy rögtön foglaljon időpontot online!

2. Konzultáció

Az első konzultáción átbeszéljük a panaszait, majd összeállítjuk a személyre szabott kezelési tervét.

3. A kezelés elindul

A terápiája, a megfelelő gyakorisággal és kezelésekkel elindul, egészen a gyógyulásig.

Szabaduljon meg a fájdalmaitól! Jelentkezzen be gyógytornászainkhoz online!
Nézzük az időpontokat!

Válasszon McKenzie terapeutáink közül!

Minden típusú fájdalomra van szakemberünk! Csak válassza ki, hogy ki a szimpatikus és foglalja le az első konzultáció időpontját hozzá, ahol a panaszait és a teljes kezelési tervet is részletesen átbeszélik!

Tímár Judit

13 év tapasztalat

Szakterületek: gerincsérvek, idegfájdalmak, helytelen testtartás, csigolya–, csípő-,térd-, boka-, vállproblémák, ortopédiai műtétek rehabilitációja (pl. csípő- térdprotézis), reumatológiai panaszok,
“befagyott váll” (PHS) ,krónikus vagy akut derékbántalmak (pl. lumboischialgia, ülőideggyulladás, SPA=Bechterew-kór, DISH=Forestier-szindróma stb.), gerincműtétek utáni rehabilitáció
nyaki panaszok és fejfájások (cervicobrachialgia, nyaki gerincsérv),  porckopások, rotátorköpeny

Rendelési idő

Hétfőtől péntekig egész nap. Bejelentkezés Judithoz!
Jobban megismerné Juditot?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Judit bemutatkozójához!

Berczi Miklós

7 év tapasztalat

Szakterületek: Parkinson-kóros betegek, porckorong kiboltosulás/sérv, lumbágó, isiász, lumboischialgia, ülőidegzsába, derékfájás, lábzsibbadás, lábfájdalom, égő érzés a lábban,
achilles fájdalom, talpfájdalom, saroksarkantyú, tenisz/golf könyök, bicepsz ín fájdalma, “futó térd”
Az ortopédiai műtétek utáni rehabilitáció, Gyógymasszázs., Szájzár, szájnyitási korlátozottság kezelése
Állkapocsízületi kattogás, recsegés, ropogás kezelése, Fülzúgás, fülcsengés kezelése.

Rendelési idő

Hétfő-kedd-péntek délelőtt, szerda délután. Bejelentkezés Miklóshoz!
Jobban megismerné Miklóst?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Miklós bemutatkozójához!

Varga Bernadett

4 év tapasztalat

Szakterületek: Gerincferdülés kezelése, Sceuermann-kór, laposhát, Hátfájás, Derékfájás (lumbágó,isiász), Gerincsérv, Csigolyadeformitások, tartási rendellenességek, Gerincműtétre való felkészítés, rehabilitáció, Korzettkezelés, Szájzár, szájnyitási korlátozottság, Állkapocsízületi kattogás, recsegés, ropogás, Fülzúgás, fülcsengés, Állkapocsízület traumás sérülések, Senior torna.

Rendelési idő

Kedd, szerda, péntek délután. Bejelentkezés Bernadetthez!
Jobban megismerné Bernadettet?
Nézze meg bemutatkozó oldalát!

Tovább Bernadett bemutatkozójához!

Egy igazán otthonos rendelőben várjuk, a Batthyány térnél!

A Vitéz utca 9-ben vagyunk, a Batthyány térnél. Egy újépítésű ház 4. emeletén, távol a város zajától, világos, tágas, és nyugodt helyen várjuk Önt, hogy a gyógyulása, egyben kikapcsolódás is legyen!

Fényes és tágas rendelő

Márkás, minőségi eszközök

Higiénikus környezet

Igényes mosdó

135 m2 – 3 külön helyiség

Gyógytorna árlista

Az első online vagy személyes alkalom magában foglalja a konzultációt + a személyre szabott terápiás terv összeállítását. Minden további alkalom pedig, már maga a kezelés és ez a kezelés típusától függetlenül egységes árú. Online gyógytorna esetén a fizetés előre utalással, személyesen bankkártyával történik, és ha Ön rendelkezik egészségpénztárral, a számlát ki tudjuk állítani az egészségpénztárára is!

2. alkalomtól: Személyes gyógytorna
9.500 Ft
 • A rendelőnkben
 • / alkalom (50-60 perc)
 • A második alkalomtól
 • Bármilyen kezelésre
2. alkalomtól: Online gyógytorna
6.500 Ft
 • Videóhívás alapú
 • / alkalom (50 perc)
 • A második alkalomtól
 • Bármilyen kezelésre
1.alkalom: Online konzultáció
7.500 Ft
 • Videóhívás alapú
 • A fájdalom okának feltárása
 • Terápiás terv kialakítása
 • Girl in a jacket
Időpontot foglalok!
1. alkalom: Személyes állapotfelmérés
11.600 Ft
 • A rendelőnkben
 • A fájdalom okának feltárása
 • Terápiás terv kialakítása
 • Girl in a jacket
Időpontot foglalok!
2. alkalomtól: Állkapocs kezelés
5.800 Ft
 • A rendelőnkben
 • / alkalom (30 perc)
 • Speciális gyógytorna
 • Állkapocsízületi panaszokra

Miért választanak minket pácienseink?

Az okot gyógyítjuk

A tünetek helyett, mi gerincfájdalma okát keressük meg és kezeljük, ezért a gyógytornától tartós eredményre számíthat

Nálunk nincsen várakozási idő

Néhány napon belül tudjuk fogadni, nem kell heteket várakoznia mint más rendelőkben.

Óriási tapasztalatunk van

Gyógytornászaink fiatal, kedves és elkötelezett szakemberek, akik már 7-15 éve foglalkoznak mozgásszervi elváltozások helyreállításával.

1000 kezelésen is túl

Gyógytornászaink összesen már több mint 1.000 alkalommal kezeltek eredményesen derékfájós eseteket.

Műtét nélkül gyógyítunk

Mozgásszervi eredetű porckorongsérvet, isiászt és lumbágót is eredményesen és műtét nélkül tudunk gyógyítani.

Fájdalom nélkül

Az általunk alkalmazott természetes gyógytorna kezelések még a legextrémebb esetben sem fájdalmasabbak mint egy erősebb masszázs.

Korrekt áron dolgozunk

9.500 Ft / óra kezelési árunk megfizethető, így mindenki számára elérhető a gyógyulás.

Központi helyen vagyunk

Tágas rendelőnk jól megközelíthető helyen a Batthyány téren, csendes és nyugodt környezetben található

Számunkra ez szolgálat

Empatikusan és 100% odafigyeléssel dolgozunk és a központban a tünetek helyett teljes egészében az ember, azaz Ön áll.

Tudjuk a határainkat

Nem lépjük át a kompetenciánkat, nem ígérgetünk felelőtlen eredményeket és azt is azonnal megmondjuk, ha az Ön esetében egy orvos tud inkább segíteni.

Jelentkezzen be hozzánk!

Kényelmesen, telefonálás nélkül az alábbi gombra kattintva:

Időpontot foglalok!

vagy a 06-30-50-MUTASD -as telefonszámon!

“Nekem való?” GARANCIA! – Ha nem tudunk segíteni nem kell fizetnie!

Vállaljuk, hogy amennyiben az első online konzultációval nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, nem kell kifizetnie az első konzultáció árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt a konzultáció az Ön számára. És természetesen a legjobb tudásunk szerint ajánlunk Önnek olyan egészségügyi szakembert, akihez szerintünk érdemes lehet fordulnia.