Bemutatkozó: Domak Luca – Gyógytornász


MAGAMRÓL

Kisgyermekkoromtól kezdve táncolok, így a mozgás és a prevenciós szemlélet fontosságát már évek óta a saját bőrömön tapasztalom. A sportrehabilitációs, manuálterápiás és egyéb kiegészítő technikák elsajátítása egy holisztikus szemléletű kezelési metódushoz segítettek hozzá, mely véleményem szerint a lehető legjobb a páciensek számára.

Nagyon jó érzéssel tölt el, ha mások életminőségén tudok valamilyen formában javítani. Igyekszem a legjobb tudásom szerint cselekedni, mindig a betegek igényeit előtérbe helyezni. A szakma felé alázattal fordulok, terápiát csak a saját hatáskörömben végzek.

Úgy gondolom, hogy gyógytornára időszakosan mindenkinek szüksége lenne, ugyanis a gyógytornának a rehabilitáción túl, nagy szerepe van a prevencióban is.

Szakterületeim

 • Sportsérülések kezelése
 • Gátizom torna
 • Szétnyílt hasizom (rectus diastasis) rehabilitációja
 • Hát-. nyak-, derékfájdalmak kezelése
 • Gerincsérv, lágyéksérv kezelése
 • Ülőmunka okozta panaszok kezelése
 • Protetizáltak rehabilitációja (csípő-, térdprotézis)

Tanulmányaim

 • 2023. Dinamikus manuálterápia: Izom 1.
 • 2023. Barvicsenko-féle manuálterápia
 • 2022. Sport rehabilitációs továbbképzés
 • 2021. Sportantropometriai képzés
 • 2020. Semmelweisz Egyetem Gyógytornász Szakirány
 • 2020. Kinesio tape
 • 2020. Mckenzie (lumbalis, háti, nyaki tanfolyamok)
 • 2019. Flossing
 • 2019. Bosu-Balance

Kezeléseim

 • Manuálterápia
 • Flossing
 • Kinesiotape ragasztás
 • Köpölyözés
 • Flossing
 • McKenzie terápia
 • Sport rehabilitáció
 • Gyógytorna
Luca magán gyógytornász

Amiben segíteni tudok a hozzám fordulóknak:


Porckorong sérvek, sérvkezdemények

McKenzie, illetve manuálterápiát alkalmazva nagyon jó eredményeket érhetünk el a porckorong panaszok megszüntetésében. Porckorong kitüremkedések során sokszor előfordul, hogy ideg vagy más lágyrész kerül nyomás alá.

Így segít a gyógytorna:

Az anamnézist és mozgásvizsgálatot követően kezeljük a gerinc adott szegmentjeinek fájdalom, trauma, vagy életmód okozta blokkjait. Majd figyelembe véve a kitüremkedés irányát, McKenzie elv alapján repetitív mozgásokat alkalmazunk, hogy a porckorongot „visszatereljük” fiziológiás helyzetébe. A korrigált helyzetek megtartásához, és a panaszok kiújulásának megelőzéséhez életmódbeli tanácsokkal, és prevenciós feladatsorral látjuk el a pácienseinket.

Derékfájdalom

Biztosan mindenki találkozott már kisebb feszülés érzésével vagy akár nagyon erős fájdalmakkal a dereka környékén, mely diagnózistól függetlenül megnehezítette az életét. Sajnos életmódunkból adódóan erősen ki vagyunk téve a derékfájdalmak minden formájának és ehhez nagyban hozzájárul a stressz és az ülőmunka is. Tüneteinket leggyakrabban védekező izombefeszülések, porckorong, és kötőszöveti elváltozások, valamint kisízületi gyulladások okozzák.

Így segít a gyógytorna:

A derékfájdalmak kezelését természetesen egy alapos állapotfelmérés előzi meg, hogy a fájdalom okát, és ne csak a tünetet kezeljük. A megfelelő terápiát alkalmazva gyors javulást tudunk elérni a páciensek állapotában. Az összetett kezelés részeként lazítjuk a feszes kötőszöveteket, helyre állítjuk az izomegyensúlyt, korrigáljuk a testtartást, és mindezen állapotok fenntartására életmódbeli tanácsokkal is ellátjuk beteginket.

Sportsérülések rehabilitációja, műtét utáni rehabilitáció

A sportrehabilitáció egy olyan terápiás eljárás, mely során trauma vagy túlterhelés okozta sérülések gyógyulását és az egyén mielőbbi sportba történő visszaintegrálást szeretnénk elérni. Ez a folyamat különféle módszereket és technikákat foglal magában, mint például lágyrészkezelések, funkcionális gyakorlatok, manuálterápia, kiegészítő fizikoterápiás eljárások stb.

Így segít a gyógytorna:

A sportrehabilitáció korai szakaszának célja a fájdalomcsillapítás, ödéma csökkentés és a mozgástartomány visszanyerése. Ezt követően kerül sor az izomerő növelésre, a stabilitás, és a propriocepció (helyzetérzékelés, egyensúly) fejlesztésére. A rehabilitáció utolsó fázisa az egyénre szabott célok, beteljesítéséről szól, például a sérülés előtt végzett sport folytatásáról. A sérülés típusától és súlyosságától függően egyéni terápiás tervet dolgozunk ki a páciensek számára. A sportrehabilitáció során a terapeuta folyamatosan figyelemmel kíséri a páciens fejlődését, és szükség esetén módosítja a terápiás tervet. A rehabilitáció időtartama és folyamata változhat a sérülés komplexitásától és az egyéni reakciótól függően. A cél az, hogy a sportolók minél hamarabb visszatérhessenek a sporttevékenységükhöz, miközben minimalizálják a sérülés újbóli előfordulásának kockázatát. A megfelelő sportrehabilitáció segíthet maximalizálni a teljesítményt és megőrizni a sportolók hosszú távú egészségét.

Protetizáltak rehabilitációja

Protézis beültetést követő első 6 hétben a mozgásterápiának kiemelt szerepe van. Megtanítjuk pácienseinknek, mely irányokat kell kerülniük a korai posztoperatív időszakban, hogyan használják segédeszközüket, és mire figyeljenek a mindennapokban. 

Így segít a gyógytorna:

A fokozatosság elvét követve visszaállítjuk az adott ízület mozgástartományát, növeljük az izomerőt, illetve visszaállítjuk az érintett kötőszövetek rugalmasságát, csúsztathatóságát.

Ülő életmód okozta panaszok

Az ülőéletmód sajnos sok esetben okoz panaszt többnyire a vállak, nyak, középső háti szakasz, valamint a derék területén.

Így segít a gyógytorna:

Manuálterápia alkalmával oldjuk a feszes, letapadt lágyrészeket, továbbá kezeljük a gerinc blokkolt szegmentjeit, kisízületit. Ezt követően személyre szabott, az illető mindennapjaiba beilleszthető mozgásprogrammal és ergonómiai tanácsokkal látjuk el pácienseinket.

Rectus diastasis

A rectus diastasis, azaz szétnyílt hasizom, az egyenes hasizom rostjainak szétválását jelenti. Ez esetben a törzs elülső támaszfala sérül, mely mozgásszervi panaszokhoz vezet. Leggyakrabban szülés után fordul elő.

Így segít a gyógytorna

Az édesanyát a szöveti regenerációnak megfelelően hétről hétre egyre erősödő feladatokkal látjuk el. A komplex terápia részeként edukáljuk  a mindennapi mozdulatok (pl. emelés) helyes kivitelezésére, és hozzásegítjük a terhesség előtti aktív életmód eléréséhez.

Gátizomtorna

Végbél feszülés, inkontinencia, szexuális együttlét során jelentkező fájdalmak, gyakori húgyúti fertőzések esetén, valamint a szülés utáni regenerációban egyaránt nagy szerepe van.

Így segít a gyógytorna

Az idekapcsolódó feladatsorok könnyen elsajátíthatóak, és naponta kb 10 perc gyakorlást vesznek igénybe.

Lágyéksérv

A lágyéksérv fizioterápiája műtét után kezdődik.

Így segít a gyógytorna

Általában 2 hét pihenőt követően kezdhető meg az intenzívebb mobilizáció, törzsizomzat erősítés, core traning. Többnyire a 4. hétre juthatunk el a futás, majd az egyéb sportspecifikus mozgások bevezetéséhez. A sérülés kiújulásának megelőzése érdekében a terápiát fontos, hogy szakember felügyelje.

Felismerte tüneteit a felsorolásban?


Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

További panaszok, amelyeket gyógytornával kezelek


Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógytorna a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógytorna alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében és az Oktogonnál talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel várjuk magánrendelőnkben.

Domak Luca – Gyógytornász

Luca magán gyógytornász