Piriformis szindróma specialista gyógytornászaink

Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon piriformis szindróma esetén?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk a piriformis szindróma okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • A fájdalma jelentős mértékben enyhülhet.
 • A csípő mozgásait nagy eséllyel visszanyerheti.
 • A zsibbadás az esetek nagy többségében elmúlik.
 • A kiváltó ok kezelés alá kerül.
 • Az ülés újra fájdalommentes lehet.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!


A piriformis szindróma terápiája – Minden kérdésére válaszoltunk!

A piriformis szindróma igen kellemetlen tüneteket okoz, amelyek megnehezíthetik a hétköznapi tevékenységeket is. A fájdalmas ülés, és a panaszt okozó előrehajlás, valamint a zsibbadás a fenéktájon mind a szindróma kellemetlen tünetegyüttese. 

A piriformis szindróma kiváltó okai között olyan problémák szerepelnek, amelyek konzervatív úton kiválóan kezelhetőek. Éppen ezért az operáció nem megszokott eljárás ennél a panasznál. A gyógytorna, gyógymasszázs, valamint a fizikoterápiás és a gyógyszeres tünetenyhítés komplexen hat a piriformis izom feszességére, ezáltal a panaszai is enyhülhetnek.

A gyógytorna személyre szabott gyakorlatokkal szünteti meg a piriformis szindróma kiváltó okát, azaz az izom feszességét, és hosszú távon biztosítja, hogy a probléma ne alakuljon ki többé.

Gyógytorna kezelés nélkül azonban a fájdalom állandósul, a zsibbadás fokozódik, a terhelés ezért egyoldalú lesz, az érintett végtag izomzata akár sorvadásnak is indulhat.

A gyógytorna során nem cél a fájdalom kiváltása, hanem épp ellenkezőleg: annak megszűntetése a kívánt eredmény. Gyógytornásza éppen ezért folyamatosan monitorozza az Ön rezdüléseit, és ha valamely fogás vagy gyakorlat a fájdalomhatárán túl van, akkor módosít rajta.

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót a piriformis szindrómáról. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. Mi az a piriformis?

Ez a kicsi izom átlós lefutású, a nagy fenékizom alatt húzódik, a keresztcsontot és a combcsontot köti össze. A láb és a csípő kifelé forgatásában játszik fontos szerepet. Az ülőideg (nervus ischiadicus) legtöbbször alatta fut, egyes esetekben azonban előfordulhat, hogy keresztül megy a piriformis izmon. Az ülőideg fontos szerepet játszik az alsó végtagok beidegzésében.

Névtelen terv - 2022-12-19T121412.611.png

2. A piriformis szindróma okai

Piriformis szindróma akkor jön létre, ha ez a fenéktáji izom begörcsöl, és ez által nem csak helyileg okozhat fájdalmat, hanem az ülőideg is nyomás alá kerülhet, és ez által kisugárzó fájdalmat generál. 

2.1. Combnyaktörés szövődménye

A combnyaktörés általában esés miatt következik be. Időskorban a csontritkulás és az egyensúlyproblémák együttese vezethet a traumához, míg fiatalok esetén komolyabb erőbehatás esetén (autóbaleset vagy magasból leesés) jöhet létre combnyaktörés.

Elesést követően az alábbi jelek utalhatnak combnyaktörésre:

 • heves csípőtáji fájdalom
 • járásképtelenség
 • az érintett végtag rövidebb, kifelé fordul
 • csípőkörüli duzzanat
 • vérömleny a sérülés helyén

A combnyaktörés szövődményeként a piriformis izom irritálódhat, amely kezeletlenül annak gyulladásához vezethet.

2.2. Csípőízület gyulladása

A gyulladást gyakran egyszerű túlterhelés váltja ki azonban nem ritka, hogy a gyulladás nem önálló betegség, hanem porckopáshoz köthető. Ám okozhatja általános ízületi gyulladásos autoimmunbetegség (Bechterew kór), vagy ritkább esetben egyes fertőzéses megbetegedések is vezethetnek a csípőízület gyulladásához. 

A csípőízületi gyulladás tünetei:

 • hirtelen, heves csípőízületi fájdalom jellemzően az ágyéki területen
 • a fájdalom kisugározhat: térdébe, derekába, hátába
 • a panaszok miatt nem tud aludni, éjjel sokszor felébred
 • nincs kedve mozogni, csak egy helyben szeretne feküdni
 • a panaszok mozgásra erősödnek

Ha a panaszok pihenésre 2-3 napon belül nem enyhülnek, keressen fel szakorvost, aki egy alapos kivizsgálást követően a megfelelő terápiát írja elő.

A combnyaktöréshez hasonlóan, a csípőízületi gyulladás irritálhatja a csípőkörüli izmokat, így a piriformis izmot is. 

Combnyaktörése volt, vagy csípőízületi gyulladásban szenved és szeretné megelőzni a szövődményeket? Kérjen visszahívást, és segítünk!

2.3. Izom eredetű problémák

Túlerőltetés (túl sok edzés, séta, futás) miatt gyakori lehet ezen a területen az izomsérülés, amely az izmok görcsös összehúzódásához, ezáltal fájdalomhoz és tartós feszességhez vezethet.

Az izomhúzódás leggyakoribb oka a szövetek túlterhelése. Ha a test nincs felkészítve a nagyobb igénybevételre, akkor nagy eséllyel sérülhetnek a lágyrészek. Gyakran érintett terület a lágyék és a combizmok. Előfordulhat, hogy a túlterhelés olyan mértékű, hogy az az izom szakadását okozza, azonban mindkét probléma hatékonyan kezelhető konzervatív terápiával (gyógytornával).

Az izomhúzódás tünetei:

 • heves fájdalom, amely nem csak az érintett terület mozgatásakor jelentkezik, hanem pihenés közben is fennáll
 • az izom gyengesége
 • az érintett terület duzzanata
 • izommerevség, a nyújtás kivitelezhetetlenné válik
 • az érintett területen bőrpír, véraláfutás jelentkezhet
Névtelen terv - 2022-12-19T121443.482.png

2.4. A piriformis izom vagy a környező szövetek vérzése

Előfordulhat maga a piriformis izom, vagy akár a környező szövetek vérzése, amely hajlamosíthat a piriformis izom gyulladására.

2.5. Helytelen testtartás

A helytelen testtartás számos problémát okozhat, ugyanis az izomerő egyensúly teljes mértékben felborulhat, ezáltal bizonyos izomcsoportok befeszülnek és rövidülnek, míg ezzel ellentétesen működő izmok túlnyúlnak. Emiatt fordulhat elő, hogy a piriformis izom is befeszül, rövidül, majd nyomás alá helyezi az ülőideget, kisugárzó fájdalmat okozva ezzel.

Helytelen testtartásból adódó panaszai vannak? Jelentkezzen be hozzánk állapotfelmérésre!

2.6. Mozgáshiány vagy egyoldalú terhelés

A kevés mozgás az izmok letapadásához vezethet, az egyoldalú terhelés pedig túlterhelheti az izmokat, ezzel szintén feszességet idézve elő az érintett oldali végtagban. 

2.7. Kismedence betegségei

A kismedencei szervek problémái a fasciákon (kötőszöveten) keresztül hathat a környező területekre, izomfeszességet és letapadást okozva.

3. Mik a piriformis szindróma tünetei?

A piriformis szindróma tünetei leginkább hosszú ideig tartó ülés után jelentkeznek, de akár mozgás is kiválthatja azokat.

 • tompa fájdalom a fartájékon
 • a fájdalom kisugárzik az érintett oldali alsó végtagba (isiász)
 • zsibbadás, amely jellemzően a fenék tájékáról ered
 • érzéskiesés a hátsó combon
 • az ülés és az előrehajlás fájdalmas lehet
 • a fájdalom fokozódik terhelésre (például emeléskor, felfelé lépcsőzéskor)
 • a piriformis izom görcse miatt a csípő mozgása korlátozott

Sok esetben a piriformis szindróma kismedencei fájdalmakat okoz. Ennek okának feltárására azonban egyelőre kevés kutatási eredmény áll rendelkezésre. A pubmeden egy 2022 szeptemberében publikált vizsgálatban a piriformis szindróma és a kismedencei fájdalom közötti összefüggést tárták fel boncolás során. Megállapították, hogy mivel a piriformis izom több pontról ered, ezért annak gyulladása, befeszülése a kismedence idegeit is nyomhatja, ezzel fájdalmat generálva ezen a területen is.

Névtelen terv - 2022-12-19T121448.494.png

Ezeket a tüneteket tapasztalja? Kérjen visszahívást, és segítünk!

4. Piriformis szindróma otthoni kezelése – ezeket teheti Ön is

 1. Keressen fel egy gyógytornászt, aki helyesen kivitelezett nyújtásokat tanít meg Önnek.
 2. A szakember által feladott specifikus nyújtásokat végezze naponta.
 3. Ügyeljen a pontos kivitelezésre.
 4. Igyekezzen minél kevesebbet ülni, gyakran álljon fel és mozogjon.
 5. Lazítsa az izmait masszázzsal, SMR henger használatával.
 6. Tegyen jeges vagy meleg vizes borogatást a fájdalmas területre. Tapasztalja ki, hogy a hideg vagy a meleg enyhíti a panaszait, és ennek megfelelően, hason fekvésben borogassa 20 percig az érintett területet.
Névtelen terv - 2022-12-19T121424.588.png

Szeretné egy tapasztalt gyógytornász segítségét kérni a személyre szabott gyógytorna feladatok összeállításához? Jelentkezzen be hozzánk online!

5. A piriformis szindróma gyógyulási ideje

A piriformis szindróma gyógyulási ideje minden esetben a kiváltó októl függ. Ez enyhe probléma esetén 2-4 hét is lehet, komolyabb esetben akár 6 hétnél tovább is eltarthat. Általánosságban elmondható, hogy minél hamarabb kezdi meg a terápiát, annál gyorsabb és könnyebb lehet a regeneráció.

Szeretné már néhány napon belül megkezdeni a gyógytornát? Tekintse meg szabad időpontjainkat és jelentkezzen be hozzánk!

6. A piriformis hengerezése – hatékony-e vagy sem?

A hengerezés, azaz az SMR henger használata fokozott óvatosság mellett segíthet lazítani a legtöbb izmot, így a piriformis izmot is. Fontos azonban ügyelni arra, hogy ne hengerezzünk túl sokszor és túl sokáig, mert az legalább annyira árthat a szöveteknek!

Érdemes előtte konzultálni egy tapasztalt gyógytornásszal, aki segít kialakítani a megfelelő hengerezési szokásokat.

Névtelen terv - 2022-12-19T121705.575.png

Magán gyógytornászt keres, akivel már 2-3 napon belül megkezdheti a hengerezést és a gyógytornát? Jelentkezzen be hozzánk online naptárunkon keresztül!

7. A piriformis szindróma diagnózisának felállítása

A piriformis szindróma diagnózisának felállítása nem könnyű feladat. Mivel számos probléma kiválthatja, ezért fontos az alapos kikérdezés, ezt követően az orvos által végzett fizikális vizsgálat. Nincs speciális piriformis teszt, amely segíthet eldönteni, hogy ez az izom okozza-e valójában a panaszokat. 

Mivel képalkotó eljárásokkal sem mutatható ki a piriformis izom probléma, ezért elsődlegesen a legfontosabb a gerincsérv kizárása röntgennel vagy MRI/CT segítségével. Az ülőideg érintettségének feltérképezését segítheti egy speciális idegvezetéses vizsgálat is.

Bizonyos esetekben szükség lehet helyileg alkalmazott érzéstelenítő vagy szteroid injekcióra, amelyekkel megerősítheti a diagnózis, hogy valóban a piriformis izommal van probléma.

8. A piriformis szindróma kezelési lehetőségei

A piriformis diagnózisának felállítását követően a szakorvos javaslatot tesz a kezelési lehetőségekre, valamint szükség esetén kiírja a megfelelő terápiát. Ezek általában konzervatív módszerek, operációval nem kezelhető ez a probléma.

A pubmeden közzétett szakmai publikációban 2 esetet tettek közé, amely során a piriformis szindróma tüneteit sebész úton csökkentették. Bár ritka esetekről van szó, mégis lehetséges, hogy bizonyos esetekben az itt futó izom műtéti úton történő felszabadítása azonnali javulást eredményezhet.

8.1. Gyógyszerek a fájdalom csökkentésére

A piriformis szindróma okozta fájdalom csillapítására alkalmazhatóak különböző, szájon át szedhető gyógyszerek is. Ezek általában fájdalomcsillapító és/vagy gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmaznak. Sokféle közülük recept nélkül kapható, bárki kikérheti a gyógyszertárban. Ilyen például a Flector tapasz, por vagy krém, a Voltaren, Apranax, Diclac, Algoflex. A szájon át szedett gyógyszer a szervezeten belül fejtik ki átmeneti kedvező hatásukat.

8.2. Injekció a fájdalmas területre

Abban az esetben, ha a piriformis szindróma más, korábban kipróbált konzervatív módszerrel nem enyhül, orvos által végzett injekciós kezelés is szóba jöhet. 

Az injekció tartalmazhat szteroidot (pl. kortizon), vagy lidokaint. Ezt a fenékizom területére adják be. A szteroid hatására az erős fájdalom enyhülhet, a gyulladás csökkenhet, a lidokainnak köszönhetően pedig elérhető az idegek átmeneti érzéstelenítése. 

Névtelen terv - 2022-12-19T121431.584.png

8.3. Gyógytorna – komplex kezelési módszer

A gyógytorna mechanikus energiát használ fel gyógyítás céljából. A gyógytornát sok esetben más kezelési lehetőséggel helyettesíteni nem lehet. Sokan azt gondolják, gyógytornára csak operáció vagy trauma után kerülhet sor. Ez azonban nem igaz! A gyógytorna rendkívül hatékony konzervatív terápiás eljárás a fájdalmas panaszok esetén is, ugyanis több fronton veszi kezelésbe a panaszt kiváltó okot. 

Ezek az alábbi, gyógytorna feladatok lehetnek: 

 1. Az aktív gyakorlatok, amelynek lényege, hogy a páciens végzi a terapeuta által diktált feladatokat Ilyenek lehetnek például az erősítés, a nyújtás, az egyensúlyfejlesztés, a koordináció fejlesztése és a tartásjavító gyakorlatok. 
 2. A passzív gyakorlatok, amelynek során a gyógytornász alkalmaz különböző fogásokat, míg a páciens passzív (ez lehet izomlazítás, nyújtás, átmozgatás). 
 3. A harmadik verzió, amikor a gyógytorna kezelés vezetett aktívan zajlik, vagyis a gyógytornász és a páciens együtt dolgozik. Ilyenkor a kezelt személynek kis mozdulatokat kell végeznie (például az izmok feszítését, mozgatását vagy levegőt venni-kifújni). 

A gyógytorna eszközökkel és anélkül is kezelésbe veheti a mozgásszervi fájdalmak kiváltó okát. Ilyen eszközök lehetnek például az SMR henger, a trigger labda, a fitball és még sorolhatnánk.  

Megfizethető áron keres több éves szakmai tapasztalattal rendelkező piriformis specialista gyógytornászt? Tekintse meg árlistánkat és jelentkezzen be!

8.4. További gyógytorna technikák

A kinesio tape technika a fájdalomcsökkentésben és a tehermentesítésben is egyaránt hatásos módszer, amelyet a gyógytornászok is alkalmaznak. A tape (pamutrétegből álló tapasz) felhelyezését a hátulján hullámszerűen felvitt ragasztóréteg segíti. A tapeing technika a szervezet öngyógyító folyamatait támogatja. Kiemelendő előnye, hogy ez a módszer kémiai hatóanyagoktól mentes. Pozitív jelzéseket küld a test felé a reflexkörök aktiválásával, amelyek felgyorsíthatják a lumbágó gyógyulási folyamatát. Elsődleges hatásának megjelenése már néhány napon belül jelentkezik. 

Az FDM terápia olyan modern kezelési forma, amely hatékonyan csillapítja a boka körül kialakult fájdalmat és kezeli az ízület instabilitását is, ugyanis annak hátterében akár a sérülés következtében létrejövő fascia diszfunkciója/disztorziója is állhat. Erre a legtermészetesebb kezelési módszert adja az FDM terápia, ugyanis manuális (kézzel kivitelezett) fogásokkal hat a kötőszövetre, amely a szerteágazó hálózata miatt távolabbi területekre is hatással van. Amint a fascia spazmusa (feszülése) csökken, a kötőszövet immobilizációja is oldódik. Mindez pozitív hatást gyakorol a panaszos területre, a teljes testre, és így a közérzetére is.

Névtelen terv - 2022-12-19T121355.616.png

A Trigger-pont terápia alapja, hogy az izmok görcsössége miatt kialakult csomókat felkutassa, majd finom nyomással oldja azokat. Hatására az izom feszessége, valamint a kisugárzó fájdalom fokozatosan enyhül, végül a csomó teljes oldódásával megszűnik. Pozitív hatással lehet tehát a túlfeszült izmokra.

Az SMR masszázs egy eszközös módszer, amely a gyógytornász betanítása után otthon is végezhető, azonban szakember irányítása mellett sok más probléma esetén is bevethető. Ez a természetes módszer, amely célzottan hat a mozgás szervrendszerre egyaránt alkalmazható egészségmegőrzésre és rehabilitációra is. 

8.5. Gyógymasszázssal a feszültség oldásáért

A masszázs jótékony hatásait sokan ismerjük és kedveljük is ezt a kezelési módszert. A gyógymasszőr speciális fogásokkal felmelegíti a bőrt, fokozza a vérkeringést, ezáltal izomlazító, fájdalomcsillapító, stresszoldó, frissítő hatása lehet egy ilyen kezelésnek. 

A gyógymasszázst általában fürdőkben, kórházakban dolgozó masszőrök végzik, amit szakorvosi beutalóval is igénybe lehet venni.

8.6. Fizikoterápiás eljárások

A gyógytorna kiegészítéseként alkalmazott fizikoterápiás eljárások növelik a torna hatékonyságát, így gyorsabban végbemehet a szövetek gyógyulása.

A fizikoterápiás kezelési eljárások közül az egyik leggyakoribb a TENS, azaz a Transzkután Elektromos Idegstimuláció. Az eljárás lényege, hogy gyenge elektromos impulzusokat vezetnek az idegek megfelelő, kulcsfontosságú pontjaiba a bőrre tapasztott elektródák segítségével. Ezek a kezelések fájdalommentesek és veszélytelenek

Az impulzusok módosítják az ingerületküldés tulajdonságait, így megakadályozva a fájdalomérzetet kiváltó jelek eljutását az agyba, illetve a mikoráram segíti a sejtek energiatermelését, így beindítja annak működését, elősegítve a gyógyulást. 

Az izomstimuláció legfőbb hatásai, hogy csökkenti az izommerevséget és fokozza a vérkeringést. 

9. A gyógytorna jótékony hatásai a piriformis szindrómára

A gyógytorna természetes úton kezeli a piriformis szindróma kiváltó okát, ugyanis a mozgást veszi alapul, ezáltal serkenti a test öngyógyító folyamatait. 

A gyógytorna során nyújtó gyakorlatokkal lazítjuk a megfeszült izmokat, amelynek köszönhetően csökkenhet a fájdalom és egyúttal növelhetjük a csípőízület mozgásterjedelmét is. Minél lazábbak az izmok, annál kevésbé nyomódik az ülőideg, ezáltal a tüneteket is mérséklődhetnek, néhány hét után meg is szűnhetnek.

A környező szövetekre erősítő gyakorlatokat alkalmazunk, amelyekkel növeljük az izomerőt. Minél erősebbek az izmok, annál stabilabbak az ízületek így megakadályozhatjuk a további szövődmények kialakulását. 

A gyógytornászok további kezelési technikákat is bevethetnek az Ön gyógyulása érdekében. Ilyen például a fascia terápia, amely során manuális (kézzel kivitelezett) fogásokkal hat a kötőszövetekre, amely a szerteágazó hálózata miatt távolabbi területekre is hatással van. A módszernek köszönhetően a piriformis izom feszessége tovább oldódhat, az ülőideg pedig felszabadulhat az elnyomás alól. 

Hasonló technika a trigger pont terápia. Ennek alapja, hogy az izmok görcsössége miatt kialakult csomókat oldja a gyógytornász, amelyek kisugárzó tüneteket is adhatnak. Ez szintén hatékony a piriformis szindróma hátterében álló probléma kezelésében.

A gyógytornász a kezelések végén a kinesio tape felhelyezésével a több napon át tartó tünetmentességet támogatja.

Látható tehát, hogy a gyógytorna különböző módszerekkel enyhíti a panaszait, és gyógyítja a probléma kiváltó okát. 

Nem elhanyagolható pozitív hatása a tornának a közérzet javítása, valamint nincs nagyobb öröm annál, mint mozgással tenni az egészségünkért. 

10. Ez történik, ha a piriformis szindrómáját nem kezeli gyógytornával

Gyógytorna kezelés nélkül a piriformis szindróma okozta fájdalom állandósul, a zsibbadás fokozódik. Emiatt a terhelés egyoldalúvá válik, nem fog ránehezedni a megszokott módon a fájó lábára, így kevésbé fogja használni azt. Ez akár a végtag izomsorvadását is okozhatja.

Egyéb területeken is jelentkezhetnek panaszok abban az esetben, ha egy mozgásszervi probléma nincs kikezelve. Megfájdulhat a térde, bokája, dereka, háta, ugyanis a vázizomzatunk egy összefüggő rendszert alkot, ahol minden mindennel kölcsönhatásban áll. Ezek miatt a gyógyulási idő meghosszabbodhat, tovább nehezíti mindennapjait a fájdalom és a mozgáskorlátozottság.

Olyan magán gyógytornászt keres, aki nagy tapasztalattal kezeli az Ön piriformis szindrómáját? Kérjen időpontot online!

11. Így zajlik a piriformis szindróma gyógytornája

A Gyógytornászom.hu budai (Vitéz utca) és pesti (Bajcsy-Zsilinszky út) rendelőjében, az Ön által kiválasztott, több éves tapasztalattal rendelkező gyógytornászhoz megérkezve először is egy részletes, 1 órás állapotfelméréssel fog kezdeni. Olyan alapos kivizsgálásban lesz része, amit még soha nem tapasztalt! 

Először részletesen kikérdezi Önt panaszairól, majd egy fizikális vizsgálat következik. A tapintás során a terapeuta áttapintja az érintett területet, ezáltal érzékeli a szövetek állapotát, és közben folyamatosan kérdezi Önt, hogy mit érzékel. Gyógytornásza kulcstünetként tekint a fájdalomra, annak helyére, típusára és intenzitására, hiszen ez viszi tovább a piriformis szindróma gyökeréig. Speciális tesztekkel megvizsgálja a piriformis izom, valamint a környező szövetek, csípőízület állapotát is. 

Névtelen terv - 2022-12-19T121641.601.png

Ez után, ha vannak orvosi leletei, a fizioterapeuta áttekinti azokat, majd egy diagnózist és egy egyéni kezelési tervet állít fel az Ön számára. A terapeutája mindent részletesen el fog mondani Önnek az állapotáról és, hogy nagyjából mennyi időt vesz igénybe a rehabilitáció a fájdalom megszűnésével együtt a funkció helyreállításáig.

Megtalálja piriformis szindróma okát, és azt kezdi el kezelni!

A kezelések fő célja a fájdalom csillapítása és nem annak kiprovokálása. Ezért is adagolja fokozatosan a gyakorlatokat a gyógytornásza és betanítja azokat. Házi feladatot és életmód tanácsokat is ad, amelyek nem csak növelik a mielőbbi gyógyulás esélyét, de tartósan fenntartja a közös munka által kialakult pozitív állapotot is. 

Már az első 2-3 gyógytorna alkalom után csökkenhet a fenéktáji fájdalom, a zsibbadás oldódhat, a csípő mozgásai pedig visszatérhetnek, egyre könnyebb lehet az ülés és az előrehajlás is.

Kiemelendő, hogy nálunk a kiegészítő kezelések ára nem felárasak, tehát minden kezelése ára megegyezik egy gyógytorna alkaloméval. Rendelőnkben SZÉP Kártyával vagy Egészségpénztári Kártyával is fizethet!

12. Bejelentkezés gyógytornára

Amennyiben Önnél is Piriformis szindrómát diagnosztizáltak és rendszeres gyógytornára van szüksége, jöjjön el a Gyógytornászom.hu rendelőjébe egy egyéni állapotfelmérésre! Egy kezelés ára nálunk csak 11.500 forintba kerül! 

Személyesen Budapest 2. kerületében, a Batthyány tér közelében, a Vitéz utca 9. vagy az 5. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 72. szám alatt várjuk világos, csendes, modern rendelőnkben. A Gyógytornászom.hu szakemberei több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így biztosan megfelelő kezelést kaphat

Rendelőnkben fizethet készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H) és bizonyos egészségpénztári kártyákat is elfogadunk (OTP, MKB, Patika, Prémium, Tempo). 

Időpontot foglalni lehet telefonon a 06-30-50-50-50-3 számon (9 és 17 óra között) vagy oldalunkon keresztül online. Igény esetén visszahívást vállalunk. 

Rendelőnk könnyen megközelíthető a fő tömegközlekedési eszközökkel, valamint autóval is. Termeink jól felszereltek, kényelmes kezelőágyak állnak rendelkezésre. 

Csapatunk folyamatosan továbbképzi magát különböző tanfolyamokon, hogy vendégeinknek a leghatékonyabb, leggyorsabb eredménnyel járó kezelést tudjuk nyújtani. Minden alkalommal maximálisan odafigyelünk az egyénre, az alapos, részletes kikérdezésre, hogy minél pontosabb képet kapjunk nem csak a hátfájásról, hanem a vendég életkörülményeiről is. 

Nálunk lehet kérdezni, sőt! Ha nem ért valamit, bizonytalan abban, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, mindenképp kérdezzen! Arra törekszünk, hogy minél részletesebben elmagyarázzuk a kezelést, a problémájához vezető okokat és hogy mit lehet tenni a csökkentése, megszüntetése érdekében.

Pácienseink ezt írják a piriformis szindróma gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!

gerincferdülés