Bemutatkozó: Dánielfy Anna Sára – Gyógytornász, manuálterapeuta


MAGAMRÓL

„Testünk működése iránti kiváncsiság, illetve a mozgás szeretete miatt indultam el a gyógytorna útján. Sokszor sportoltam sok félét, így képben vagyok a különböző mozgásformák sajátosságaival, illetve saját bőrömön tapasztaltam meg számos sérülést, és az azokból való felépülést.

Ahogy a sportban, úgy a mindennapokban is szeretek mozgásban lenni, keresem az új kihívásokat, fejlődési lehetőségeket, és szakmailag is folyamatosan képzem magam, hogy naprakész tudással tudjam segíteni pácienseim gyógyulását.

Hiszek holisztikus szemléletmódban, illetve, hogy az eredményes terápia közös munkával érhető el, és ahogy én is szívesen motiválom pácienseimet a gyógyulás útján, úgy ők is mindig új lendületet adnak nekem személyes sikereikkel, állapotuk javulásával.”

Szakterületeim

 • nyaki-, háti-, deréktáji fájdalmak (gerincsérv miatt kialakult problémák, ülő életmódból adódó bántalmak)
 • akut problémák (lumbago, beállt nyak, izomhúzódás, sugárzó tünetek)
 • boka, térd problémák (instabilitás, fájdalom, mozgásbeszűkülés)
 • protézis műtétek pre- és rehabilitációja
 • sportsérülések rehabilitációja
 • preventív gyógytorna, tartáskorrekció, törzs stabilizáció
 • senior torna: esésmegelőzés, egyensúlyfejlesztés, kondíció javítás és szinten tartás
 • neurológiai kórképek kezelése

Tanulmányaim

 • 2024. Rehabilitációs pilates oktató
 • 2024. Neurodinamika: perifériás neurogén panaszok funkcióvizsgálata és kezelése
 • 2022-2024. Barvicsenko-féle manuálterápia: diagnosztika és terápia elsajátítása testtájanként (A Semmelweis Egyetem és a Holisztikus Medicina Alapítvány képzése)
 • 2022. SMR a sport- és mozgásszervi rehabilitációban
 • 2022. Funkcionális elasztikus taping
 • 2022. Poznan University of Physical Education (Lengyelország, tanulmányi ösztöndíj)
 • 2018-2022. BSc diploma – gyógytornász, fizioterapeuta (Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi kar)

Kezeléseim

 • Manuálterápia
 • Lágyrész- és fasciaterápiák
 • Neurodinamika
 • Gyógytorna
 • Kinesiotaping
 • Stretching
 • Sportrehabilitáció, funkcionális tréning, pilates
 • Ergonómiai tanácsadás
Luca magán gyógytornász

Amiben segíteni tudok a hozzám fordulóknak:


Derék-, háti-, és nyaki panaszok:

Az ülő életmódból, helytelenül végzett sporttevékenységből, vagy hirtelen rossz mozdulattól létrejövő derék-, hát-, vagy nyak fájdalmakkal szinte mindenki találkozott már. Lehetnek ezek akár hirtelen kialakuló akut problémák nagyfokú mozgásbeszűküléssel, éles fájdalommal, becsípődéssel, vagy lassan, fokozatosan megjelenő, de szintúgy kellemetlen, mindennapokat megnehezítő bántalmak.

Így segít a gyógytorna:

Mindkét esetben először alapos vizsgálatottal feltérképezem a probléma gyökerét, majd célzottan kezelem azt. Az általam alkalmazott manuálterápiás fogások segítenek oldani az ízületi blokkokat és visszanyerni a teljes mozgástartományt, majd a célzott erősítő gyakorlatok is elengedhetetlenek, hogy helyreállítsák az esetlegesen felborult izomegyensúlyt. A kezelésnek része az ergonómiai tanácsadás is, hogy hosszútávon is segíthessek elkerülni pácienseimnek a hasonló problémakört.

Boka körüli sérülések:

A bokaszalagok szakadása, megnyúlása, ízületet alkotó csontok törése, vagy egy egyszerű rándulás is lehet egy elhibázott mozdulat, vagy a bokaízület instabilitásának következménye. Gyakori ok a láb hosszanti vagy haránt boltozatának süllyedése, az ezzel járó izomegyensúly felbomlása, korábbi elhanyagolt sérülések, illetve a teljes alsó végtag statikai eltérése.

Így segít a gyógytorna:

A boka ízületi problémákon láb-, és boka- tornával tudok segíteni, melynek során helyreállítjuk a talp megfelelő boltozatait, megerősítjük a boka körüli izmokat, illetve különböző lépő és járó gyakorlatokat csinálunk talajon vagy instabil felszíneken, hogy a teljes funkció visszatérjen, és megelőzzük a probléma ismételt kiújulását.

Neurológiai kórképek

Neurológiai problémáknál a központi vagy perifériás idegrendszer érintett. Beszélhetünk többek között például gerincvelő sérülésekről, immunológiai eredetű problémákról, egyéb mozgászavarral járó kórképekről, szédülésről, fejlődési rendellenességekről, agyi keringési zavarokról, fájdalombetegségekről, és gyakran a szellemi teljesítmény csökkenéséről.

Így segít a gyógytorna:

Mivel a tünetek és a kiváltó okok is rendkívül változatos formában jönnek elő, így a terápia is nagyon sokrétű – nem szigorú szabályrendszer és protokollok mentén dolgozunk, hanem a domináns tüneteknek, egyéni terápiás céloknak megfelelően, maximálisan személyre szabottan. A kiesett funkciókhoz mérten tervezem meg a gyógytornát, de általánosságban elmondható, hogy fejlesztünk járásbiztonságot, koordinációt, egyensúlyt, finommozgásokat, manipulációt, ülőegyensúlyt, és mindemellett a lehető legmagasabb fokú önellátás kialakítására vagy megtartására törekszünk.

Tartás problémák, törzsizom erősítés, prevenció:

A mozgásszegény életmód, ülő munka, stressz következményeként gyakran alakul ki hanyag tartás, és ezt kísérő fájdalom, mozgásbeszűkülés. A mellizmok gyakran rövidülnek, feszessé válnak, a hátizmok megnyúlnak, elgyengülnek, a medence helyzete is megváltozik, és nehézkessé válik a helyes pozitúra fenntartása.

Így segít a gyógytorna:

Gyógytorna alkalmával először felmérjük mely izmok érintettek, miből következik elsődlegesen az izomegyensúly felbomlása, majd célzott erősítő és nyújtó gyakorlatokkal elősegítjük és stabilizáljuk a helyes testtartást. A kezelés része a korrigált helyzetek megéreztetése, tudatosítása, és beépítése a mindennapokba ergonómiai tanácsadással, otthoni feladatokkal.

Sportsérülések rehabilitációja:

Sportból adódó sérüléseknél, legyen az szalagszakadás, törés, húzódás vagy ficam, hirtelen kényszerülünk egy megváltozott élethelyzetbe, passzívabb életmódba, miközben az edzés iránti vágy nem múlik el. Bár a legjobb érzés a sporthoz való azonnali visszatérés lenne, ezek a sérülések nagyon precíz, és hosszan tartó rehabilitációt igényelnek.

Így segít a gyógytorna:

A kezelések során célom, hogy a páciens minél hamarabb érje el korábbi edzettségi szintjét, és térhessen vissza szeretett sportjába. Stabilizációs és koordinációs gyakorlatokkal, funkcionális-, és sportspecifikus feladatokkal fokozatosan növeljük a terhelést, az izomerőt, illetve nyújtásokkal nyerjük vissza a teljes mozgástartományt. A rehabilitáció célja továbbá az újrasérülés kockázatának csökkentése.

Protézis pre- és rehabilitáció:

Ha az ízületek “elhasználódnak”, gyakran a protézis beültetés jelent megoldást fájdalomra, legyen szó térd, csípő, váll, vagy egyéb testtájakról. Az operáció előtt is erősen ajánlott megkezdeni az erősítő tornát, hogy a lehető legjobb állapotban kerüljön sor a műtétre, és utána annál könnyebb és rövidebb legyen a rehabilitáció.

Így segít a gyógytorna

A tornák során a gyógyulási fázisokat betartva fokozatosan növeljük a terhelést, és végzünk egyre komplexebb, összetetteb, de célzott izomerősítő feladatokat, míg a páciens korlátozás nélkül tud visszatérni a megszokott hétköznapokba. Célom, hogy mihamarabb visszanyerjük a teljes mozgástartományt és a fájdalommentes mozgás örömét.

Felismerte tüneteit a felsorolásban?


Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógytorna a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógytorna alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében és az Oktogonnál talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel várjuk magánrendelőnkben.

Dánielfy Anna Sára – Gyógytornász, manuálterapeuta

Luca magán gyógytornász