Bemutatkozó: Czipó Katalin – Gyógytornász


Szakterületeim

 • Lúdtalp, sarkantyú, bokaszalag szakadások
 • Elülső térd fájdalom, Térdszalagszakadások, meniscus sérülések, térdízületi kopások, csípőízületi kopások
 • Derékfájdalom (lumbágó, isiász, piriformisz szindróma), gerincsérv kezelése
 • Hát-és nyakfájdalom, lapocka környéki panaszok
 • Ülőmunka okozta fájdalom, tartáshibák, izomfeszülésből eredő fejfájás
 • Alagút szindróma, teniszkönyök, golfkönyök
 • Befagyott váll, vállízületi instabilitás, rotátorköpeny sérülés
 • Sportsérülések és funkcionális tréning
 • Ortopédiai és traumatológiai műtétek utáni rehabilitáció

Tanulmányaim

 • 2022- 2023 Sportrehabilitációs Tréner 1. szint és 2. szint
 • 2022 Kinezio-tape haladó tanfolyam
 • 2022 Köpöny tanfolyam
 • 2021- 2022 Fascia disztorziós modell 1-2-3 Modul
 • 2021 McKenzie A modul (ágyéki gerinc)
 • 2020 SMR (self myofascial release) képzés
 • 2019 Fascia training alapképzés
 • 2019 Kinezio-tape alaptanfolyam
 • 2020- 2022 SE-ETK Gyógytornász-fizioterapeuta Msc képzés
 • 2016-2020 SE-ETK Gyógytornász-fizioterapeuta Bsc képzés

Kezeléseim

 • Lágyrész-és fascia kezelések
 • McKenzie terápia deréktáji gerincsérv kezelésére
 • Stretching, mobilizáció
 • Gyógytorna
 • Sportrehabilitáció, funkcionális tréning
 • SMR hengerezés
 • Kinesio Taping
 • Köpölyözés
 • Ergonómiai tanácsadás

Leggyakrabban ezekkel a panaszokkal fordulnak hozzám


Arthrosis vagy porckopás

Az arthoris vagy porckopás egy olyan állapot, amelyben az ízületek, például a térd és a csípő porcai elvékonyodnak vagy elkopnak. Ez a csontos felületek közötti érintkezéshez vezethet, ami egyes esetekben fájdalmat és mozgáskorlátozást okozhat. A porckopásra utaló jel lehet elsősorban az ízület terhelésére, mozgásra jelentkező fájdalom, ami csak nyugalomban szűnik meg.

Így segít a gyógytorna a porckopáson

Fontos a porckopás, arthrosis időbeni felismerése, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban tudjuk kezelni a fájdalmat és mozgási nehezítettséget.A megfelelő minőségű és mennyiségű mozgással megelőzhetjük az arthoris kialakulását, valamint javíthatunk a már jelenlévő panaszainkon. Gyógytorna segítségével megerősítjük az ízületet körülvevő izmokat, ami javítja az erőlétet, segíti az ízület stabilabbá tételét és segít a felszabadultam mozgás elérésében.

Elülső térdfájdalom

Az elülső térdfájdalom meghatározása sokszor nem könnyű feladat hiszen a tünetek, a fájdalom helye és a beteg által tapasztalt fájdalom szintje sokféle lehet. A háttérben álló tényezők lehetnek csontrendellenességek, izomegyensúlyhiány, izomtúlterhelés, instabilitás vagy korábbi sérülésből adódó elváltozások. A mindennapi életünk során a fájdalom gyakran akkor jelentkezik, vagy rosszabbodik, ha a lépcsőn lefelé megyünk, guggolunk, magas sarkú cipőt viselünk, vagy hosszú ideig hajlított térddel ülünk.

Így segít a gyógytorna a térdfájdalmon

Egy megfelelően összeállított terápia segíthet a fájdalom csökkentésében és az izomerő növelésében. Az erősítő program bevezetése előtt viszont fontos, hogy beállítsuk a megfelelő testtartást és kezeljük a megváltozott mozgásmintákat. Az egész alsó végtag vizsgálatakor megelőzhetjük nem csak a térdfájdalmat hanem a későbbiekben kialakuló egyéb ízületi fájdalmakat is.

Hát és nyak fájdalom

A mozgásszegény életmód a modern társadalom nemkívánatos jellemzője, amely a lakosság jelentős részét érinti. A hosszan tartó statikus helyzetek például a számítógép előtt ülés gyakran káros kihatással lehetnek egészségünkre és olyan mozgásszervi panaszokat okozhatnak, mint a nyak vagy hátfájás.

Így segít a gyógytorna a hát- és nyakfájdalmon

A megfelelő mozgással viszont csökkenteni tudjuk ennek a hatásait. Egy megfelelő mozgásterápiával javíthatunk a testtartásunkon, csökkenthetjük a fájdalmat és megelőzhetjük a későbbi ízületi problémákat. A munkakörülmények és kiváltó tényezők megváltoztatása szintén fontos szerepet játszat a gyógyulásban és a megelőzésben is.

Derékfájdalom

A derékfájás világszerte a leggyakori mozgásszervi panaszok közé tartozik, és az első számú panasz, ami hosszú távon mozgáskorlátozottsághoz vezethet. A fájdalom hátterében állhat törzs izomzat gyengeség, nem megfelelő testtartás, izomtúlterhelés, porckorongok degeneratív elváltozásai. Ezen elváltozásokat okozhatja egy rossz mozdulat, nem megfelelő emelés vagy hosszan tartó statikus testhelyzet is.

Így segít a gyógytorna a derékfájdalmon

A terápia megkezdése előtt fontos a mozgásszervi panasz kiváltó okának a feltérképezése. Majd a testtartás, izomegyensúly helyreállítása, a beszűkült ízületek megfelelő mozgástartományának visszanyerése, valamint a törzs körüli izmok megerősítése, stabilizálása. A jövőbeli derékfájás megelőzéséhez fontos a megfelelő mozgáskultúra és a fájdalmat kiváltó okok megszüntetése.

Sportrehabilitáció, műtét utáni rehabilitáció

A sport sok ember életében a mindennapok részét képezi. Így nem csak a versenysportolók körében, hanem a hobby sportolóknál is minél fontosabb a mozgásszervi panaszok kezelése, legyen szó akut sérülésről (bokaficam, izomhúzódás, térdszalagsérülés) vagy hosszan tartó túlterhelésből fakadó problémáról (tenisz-golf könyök, derékfájdalom).

Így segít a gyógytorna a rehabilitációban

A sérülést követően fontos a megfelelő állapotfelmérés, amivel megállapíthatjuk a sérülés mértékét és a sportoló jövőbeli céljait. Fontos a megfelelő terhelés beállítása és a sport előtti visszatérés előkészítése, ami magába foglalja a megfelelő bemelegítés és levezetés, nyújtás megtervezését.

Talp- és sarokfájdalom

A talpi fasciitis vagy talpi sarokfájdalom a leggyakoribb túlterhelési probléma, amely a lábat érinti. A sarok és az egész talp fájdalmaként jelentkezik, ami jellemzően a reggeli első lépéseknél és a pihenés utáni terhelésnél fájdalmasabb. Főként a mozgásszegény életmódot folytatóknál gyakoribb, de kialakulhat nem megfelelő terhelés vagy cipőhasználat miatt is.

Így segít a gyógytorna a talp- és sarokfájdalmon

A kezelés kezdetén fontos az egész alsó végtag és mozgásrendszer komplex vizsgálata, hogy meghatározzuk a nem megfelelő terhelést, izomegyensúly problémát vagy ízületi aszimmetriát. Miután meghatároztuk a kiváltó okot, lágyrészterápiával és mozgásterápiával kezelni tudjuk a talpi és alsó végtagi eltéréseket.

Felismerte tüneteit a felsorolásban?


Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

További panaszok, amelyeket gyógytornával kezelek


Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógytorna a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógytorna alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében és az Oktogonnál talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel várjuk magánrendelőnkben.

Czipó Katalin – Gyógytornász