gerinc gyógytorna

Gerinc gyógytorna a hát, nyak, és derékfájás gyógyítására

Manapság egyre nagyobb az előfordulása a gerinctáji panaszoknak. Feszülő, húzó, égő fájdalom formájában jelentkezhet a deréktáji, nyaki  vagy akár a háti, szakaszon is. Sem a mozgásszegény életmód, sem a túlzásba vitt sport nem kedvez a testünknek, továbbá a helytelen hosszabb ülés és állás is túlterhelést jelent. A panaszokra hatékony megoldást jelent a gerinc gyógytorna.

Gyakoriak az elalvásos, becsípődéses tünetek is, melyek sokaknak megkeserítik az életét.

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

A leggyakrabban előforduló ülőideg becsípődésekor (isiász) folyamatos, állandó, lábba lesugárzó erős fájdalom alakul ki. Az életkor előrehaladtával ez egyre gyakoribb lehet, de mivel leginkább a gerinc állapotától függ, így fiataloknál is előfordul.  Ezek a becsípődések nemcsak fájdalmat okoznak, de mozgáskorlátozottsággal is járnak. Legtöbbször viszonylag rövid időn belül elmúlnak, de az egyre sűrűbb előfordulásuk akár előjele lehet egy kezdődő porckorongsérvnek is. Ez utóbbi súlyos esetekben nagyon komoly tüneteket tud okozni az érzéketlenségtől kezdve egészen a zsibbadásig.

Sokan tétlenül tűrik az enyhébb, kellemetlen tüneteket, vagy egyből a gyógyszerekhez nyúlnak, ami nem minden esetben indokolt, mert sokszor gerinc gyógytornával is sikerrel enyhíthetjük a kellemetlenségeket, sőt, legtöbbször teljes gyógyulásra számíthatunk!

gerinc gyógytorna

Gyógyszerek helyett gerinc gyógytorna

Egy-egy nagyobb fizikai megterhelés képes túlterhelni a gerincet. A nem helyes tartásban történő mozdulatok, vagy akár a statikus helyzetek károsítják a porckorongokat, a gerinc melletti izmok túlfeszülhetnek is.

A gyógyszerek az emiatt kialakuló fájdalom reakciót és izomfeszülést hivatottak csökkenteni. Ám ezek csak tüneti megoldást jelentenek, míg a célirányos tornagyakorlatokkal és a helyes tartás megtanulásával az okot lehet megszüntetni. Ezzel tudunk segíteni a tünetek enyhítésében, elmulasztásában és a későbbi panaszok megjelenésének elkerülésében is.

A törzs mély izomzatának erősítése nagyon fontos, mert ha a gerinctámasztó izmok megfelelő kondícióban vannak, megfelelő védelmet nyújtanak és nagyobb megterhelésnél is megelőzhető a túlfeszülés kialakulása,

A helyes testtartás elsajátítása is elengedhetetlen a gerincproblémák megelőzése szempontjából. Figyelnünk kell arra, hogy a nyaki, háti és deréktáji gerincszakasz megfelelő, természetes szögben álljon. Mindig húzzuk ki magunkat, fejtetővel törekedjünk a plafon fele. A vállak ne essenek előre, az áll enyhén behúzva legyen az előrehelyezett károsító fejtartás helyett. Tartsuk meg a derekunk homorúságát, bordakosarunkat engedjük le. Mindezek megéreztetéséhez és elsajátításához szakember segítsége szükséges.

Mit tehetünk, ha a tünetek már megjelentek?

Ha minden óvintézkedés ellenére fájdalmat, túlfeszülést érzünk, akkor azt bizony enyhíteni kell. Erős panaszok meglétekor a fájdalom-és gyulladáscsökkentők segíthetnek, de csak pár napig. A tüneteket enyhíteni tudják, de az okot nem szüntetik meg.  Ehhez nyújthat segítséget a gerinc gyógytorna, amit minél gyakrabban, sokszor keveset alapon ajánlott végezni.

Gerinc gyógytorna a mindennapokban

Aki ülő, vagy álló munkát végez, annak bizonyára nem ismeretlen érzés az estére, délutánra kialakuló nyaki-, háti-, deréktáji fájdalom. Húzódik, szúr, bemerevedik, netán már zsibbad is. Az éjszakai pihenés után sokszor enyhül kicsit, de másnapra minden kezdődik elölről.

Úgy érezhetjük, hogy egy végláthatatlan mókuskerékbe kerültünk és ez bizony így is van, ha nem avatkozunk közbe szakértő segítséggel!

Először is el kell határoznunk magunkat, hogy minden nap tenni fogunk azért, hogy javuljon az állapotunk. Elsősorban a gerinc terheltségét kell csökkenteni. A helyes testtartáson túl tehát olyan gyakorlatokat kell végeznünk, ami megfelelően átmozgat és oldja, megakadályozza az izmok kötöttségét. Nem is gondolnánk, hogy néhány egyszerű gyakorlattal mennyit segíthetünk magunkon!

Ezeket a könnyen, akár otthon is végezhető egyénre szabott gerinc gyógytorna gyakorlatokat szakértő gyógytornász segítségével tudjuk elsajátítani.  Így minden nap teszünk valamit gerincünk egészsége védelmében, és a komoly gerincproblémák kialakulásának megelőzésében.

Vannak esetek, amikor már kevésnek bizonyulnak, és nem segítenek az egyszerű gyakorlatok. Ilyenkor szükségessé válhat speciális, fokozatosan felépített, személyre szabott gyógytornát, funkcionális gyógytornát végezni:

Állapotfelmérést követően a gyógytornász szakember kidolgozza a páciens számára a megfelelő terápiát. Ez mindig egyénre szabott és az egyén állapotát, annak fejlődését veszi alapul.

A fájdalom enyhülni fog, és ha az izmok megerősödnek és megfelelően működnek, idővel minden tünet meg fog szűnni.

Gyógytornászaink akik gerinc gyógytornával kezelnek

Várjuk Önt is állapotfelmérésre!

Akár úgy érzi, hogy csak megelőzésre, vagy enyhébb tünetek enyhítésére,
akár műtéti rehabilitációra van szüksége, vagy hosszú ideje fennálló egyre súlyosbodó tüneteit szeretné szakértő segítséggel kezelni, forduljon hozzánk bizalommal!

Gerinc gyógytorna Budapesten

A Batthyány tértől 3 percnyi, a Margit hídtól 7 percnyi sétára vagyunk, a Vitéz utca 9. szám alatt. Ez egy újépítésű társasház, a kapucsengőn a Gyógytornászom.hu -t keresse, a lifttel pedig a 4.emeletre jöjjön, a jobb oldali ajtóhoz. A környéken bőven talál parkolóhelyet. Hétfőtől péntekig, 8-tól 20 óráig vagyunk nyitva. Időpontot foglalni telefonon hétköznap 9 és 17 óra között a 06-30-50-50-50-3 -mas számon, vagy online, ide kattintva online tud. Inkább visszahívást kérek!

A gerinc gyógytorna ára
Tekintse meg árlistánkat! 

Miben vagyunk másak, mit a többiek?

– Lehetősége van online bejelentkezésre közvetlenül a naptárunkba sőt, a szimpatikus gyógytornász naptárába közvetlenül is bejelentkezhet

– Minden panaszra van egy szakemberünk – Tekintse meg gyógytornászaink szakterületeit!

– Nincs várakozási idő – maximum 3 munkanapon belül tudjuk Önt fogadni

– Korrekt, egységes áron dolgozunk

– Központi helyen, a Batthyányi térnél vagyunk, jó parkolási lehetőségekkel

– Állapotfelmérésünk részletes, megmondjuk, miért vannak fájdalmai

– A tünetek helyett az okot gyógyítjuk, így a fájdalmak nem jönnek vissza

– Figyelembe vesszük a határait, így velünk a gyógytorna nem kellemetlen, nem fájdalmas.

– Garanciát vállalunk munkánkra. 

Profi gerinc gyógytornászt keres? Kérjen időpontot és segítünk! 

Az alábbi gombra kattintva már akár 2 munkanapon belül foglalhat hozzánk időpontot az első alkalomra, amely egy részletes állapotfelmérés. Gyógytornászaink a legprofibbak az Ön gerincpanaszának gyógyításában!  ↓