Bemutatkozó: Nagy Kinga – Gyógytornász


MAGAMRÓL

Kiskorom óta a mozgás a mindennapjaim része, ezért is választottam ezt a szakmát hivatásként.

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának gyógytornász szakán végeztem 2017-ben. A főiskola befejeztével az Országos Sportegészségügyi Intézetben helyezkedtem el, ahol a sportsebészeti osztályon lehetőségem nyílt a műtét utáni rehabilitáció mellett a járó beteg ellátásban is számtalan sportsérüléssel és mozgásszervi problémával találkozni és kezelni azokat.

6 évig a budaörsi kézilabda család oszlopos tagja voltam, ahol az utánpótlás korú sportoló gyermekeket segítettem tudásom legjavát adva. Gyógytornászként legfontosabb célkitűzésemnek tartom, hogy egyénre szabva segítsem a hozzám fordulók céljainak elérését és panaszait, fájdalmait a leghatékonyabb módszerekkel tudjam csökkenteni. Fontos számomra a tudásom folyamatos fejlesztése, szakmai továbbképzéseken való részvétel.

Szakterületeim

 • Térdízületi problémák, műtét utáni rehabilitáció (elülső-, hátsó keresztszalag, oldalszalag sérülés, meniscus sérülések, térdízületi kopás, protézis)
 • Bokaízületi problémák (bokaficam, instabilitás, törések, műtét utáni rehabilitáció, lúdtalp)
 • Sportprevenció, sportrehabilitáció
 • Ülőmunka okozta elváltozások megelőzése, kezelése
 • Tartáskorrekció
 • Vállöv és vállízület rehabilitációja (lapockatáji fájdalmak, impingement szindróma, instabilitás, műtét utáni rehabilitáció)
 • Krónikus derékfájdalmak kezelése
 • Ortopédiai és traumatológiai problémák (fájdalom, törés, műtétre való felkészítés, műtét utáni rehabilitáció)

Tanulmányaim

 • 2013-2017 – Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar: Gyógytornász – Fizioterapeuta
 • 2016 – Kinematic Taping alapfelhelyezések
 • 2018 – McKenzie módszer ”A” kurzus – lumbális gerinc
 • 2019 – Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerinc-medence komplex rehabilitációjában
 • 2019 – Flossing terápia
 • 2021 – Neurodinamika: a perifériás neurogén panaszok funkcióvizsgálata, kezelése és tape-elése
 • 2021 – Neurac I – A Redcord speciális módszere, mely neuromuszkuláris „újraaktivitást” jelent
 • 2022 – Schroth terápia
 • 2023 – FDM I – Fascia Distorsiós Modell

Kezeléseim

 • Gyógytorna
 • Sportrehabilitáció, funkcionális tréning
 • Szegmentális stabilizációs tréning
 • Stretching
 • Flossing
 • Prevenció
 • Lágyrész és fascia technikák
 • Kinesio Taping
Luca magán gyógytornász

Amiben segíteni tudok a hozzám fordulóknak:


Térd problémák

A térdízület összetettsége miatt a problémakör is nagyon szerteágazó lehet. Legyen szó terhelés alatti vagy utáni fájdalomról, sérülésről, instabilitás érzetről vagy gyengeségről.

Így segít a gyógytorna:

A térd probléma több okra vezethető vissza, mely pontos, precíz állapotfelmérést, kivizsgálást és kezelést igényel. Az állapotfelmérés fényt derít a gyenge láncszemekre és ezután hatékonyabban lehet elkezdeni a célzott mozgásterápiát, izomerősítést és az úgynevezett proprioceptív tréninget.

Boka instabilitás, szalagszakadás/bokasérülések

Sokszor elég egy apró, rossz mozdulat, hogy a bokaízület és a szalagok megsérüljenek. A sérülés a szalag megnyúlásához, esetleges részleges- teljes szakadásához vezethet. Ha egy aprónak tűnő sérülés nincs megfelelően kezelve és akár több kisebb sérülés is követi, a boka instabillá válhat.

Így segít a gyógytorna:

Nagyon fontos a boka terhelésének fokozatos felépítése, a teljes mozgástartomány visszaszerzése és az  izomerő helyreállítása, hogy elérjük a teljes funkcióját.

Sportsérülések prevenciója és rehabilitációja

Egy sportsérülés a profi és hobbi sportolók rémálma. Két fajtáját különböztetjük meg: akut sérülésről beszélünk, ha egy hirtelen, egyszeri behatás következtében történik a sérülés (törések, ficamok, szalagszakadások). Krónikus vagy túlterhelés következtében kialakuló sérülés pedig egy tartósan fennálló probléma következménye (újra és újra megjelenő fájdalom, funkció csökkenés).

Így segít a gyógytorna:

A legtöbbször a sérülések elkerülhetők lennének, ha nagyobb hangsúly kerülne a bemelegítésre, nyújtásra és a megfelelő mozgásterápiára. Legyen szó a sérülések konzervatív vagy műtéti kezeléséről egy sérülés után, a legfontosabb a fokozatosság elvének betartása. Megfelelő idejű regeneráció és a mozgásterápia fokozatos felépítése.

Tartáskorrekció

A testtartás az egyes testrészek egymáshoz való viszonya, egyensúlyi állapot, melyet a testtartásért felelős izmok állandó, szüntelen munkája tart fenn. Ha a gerinc görbületeinek harmóniája felborul és a különböző testrészek helyzete megváltozik tartáshibáról beszélhetünk.

Így segít a gyógytorna:

Ha a tartási rendellenességek rögzülnek, a természetes izomegyensúly felbomlik, izom diszbalansz alakulhat ki, mely tartós fennállása esetén komolyabb, strukturális elváltozásokat eredményezhet. Gondosan összeállított feladatsorral a tartásért felelős, meggyengült izmok erősítésével, a feszes izmok lazításával törekszünk a helyes, természetes izomegyensúly kialakítására, hogy ezek az izmok tökéletesen el tudják látni a feladatukat, ezzel megelőzve a súlyosabb panaszok kialakulását.

Derékfájdalom

A derékfájdalom az egyik leggyakoribb mozgásszervi megbetegedés, mely nem meglepő, hiszen egyre kevesebben töltik a szabadidejüket fizikai aktivitással, ezzel ellentétben egyre nő az ülő életmód nemcsak a munka miatt, de már a szabadidős tevékenységek közben is.

Így segít a gyógytorna:

A gerinc felépítésének összetettségéből adódóan a derékfájdalom több okra vezethető vissza, mely alapos, precíz állapotfelmérést, kivizsgálást és kezelést igényel. Gyakran áll a fájdalom hátterében a környező izmok-, mélyizmok gyengesége, mely így nem képes kielégítően ellátni stabilizáló, tartó funkciójukat. Ha a fájdalom oka erre vezethető vissza kitűnő megoldás lehet a szegmentális stabilizáció tréning gyakorlatanyagának megismerése és alkalmazása, mely segít a funkcióvesztéseket korrigálni, segít stabilizálni a gyengeség miatt instabillá vált területet, ágyéki gerincszakaszt, ezzel együtt segít a panaszok enyhítésében, megszüntetésében.

Vállfájdalom, vállsérülés

A vállízület a legmozgékonyabb ízülete a testünknek. Panaszrendszere is nagy összetettséget mutat. Legyen szó fájdalomról, mely kialakulhat túlterhelés vagy egy rossz mozdulat következtében, instabilitásról, ficamról, izomszakadásról, traumával járó balesetről, a pontos, precíz állapotfelmérés, kivizsgálás és kezelés elengedhetetlen.

Így segít a gyógytorna:

Elsődleges cél a váll- vállövi komplexum harmóniájának helyreállítása, a teljes mozgástartomány és a megfelelő izomerő elérése. Ezután következhet a komplexebb, funkcionális rehabilitáció és az újbóli sérülés minimalizálása.

Felismerte tüneteit a felsorolásban?


Több év tapasztalatával segítek Önnek ebben! Jelentkezzen be egy részletes állapotfelmérésre és kezdjünk el közösen foglalkozni a tartós gyógyulásával.

Az alábbi gomb megnyomásával megnyithatja online naptáramat, amelyből csak választania kell egy Önnek is megfelelő időpontot:

1-3 munkanapon belül tudom fogadni!

Pácienseim ezt írják a munkámról:


Mi történik a bejelentkezés után?


Állapotfelmérésünk egy 60 perces részletes vizsgálat, így pontos képet kap teste állapotáról.

GARANCIÁT vállalunk, azaz ha nem volt elégedett, vagy nem a gyógytorna a megfelelő Önnek, akkor NEM KELL FIZETNIE! (Bővebben a garanciánkról!)

Miután lokalizáltuk fájdalmai okát, elkészítjük Önnek a személyre szabott terápiás tervét. Utána közösen megállapítjuk a gyógytorna alkalmak optimális gyakoriságát és már kezdődhet is a gyógyulás felé vezető út.

Az alkalmakon figyelünk Önre és fájdalomküszőbére illetve nagy gondosságot fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére.

Rendelőinkben SZÉP kártyával, egészségpénztárral, és bankkártyával is tud fizetni, illetve 5 és 10 alkalmas bérleteinkkel még kedvezőbb árat érhet el.

Pesten A Nyugati tér közelében és az Oktogonnál talál meg minket, Budán pedig a Batthyány térhez közel várjuk magánrendelőnkben.

Nagy Kinga – Gyógytornász

Luca magán gyógytornász