Csontritkulás specialista gyógytornászaink

Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon csontritkulás esetén?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk a csontritkulás okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • Az egyensúlyfejlesztő gyakorlatoknak köszönhetően csökkenhet az elesés veszélye.
 • A törés okozta fájdalom jelentős mértékben enyhülhet.
 • Lassíthatja az osteoporosis folyamatát.
 • Javulhat a testtartása.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!


A csontritkulás terápiája – Minden kérdésére válaszoltunk!

A csontritkulás (latinul osteoporosis) leggyakrabban nőket érintő probléma, és a menopauzát követően gyakran előfordul.

Az osteoporosis során a csontállomány leépül, elvékonyodik, ezáltal a csontok mész- és ásványi anyag tartalma, valamint sűrűsége is jelentősen csökken. Emiatt a csontok sokkal könnyebben és hamarabb eltörhetnek, akár spontán törés, csigolya összeroppanás is létrejöhet.

A folyamat sokszor tünetmentes, és csak már kialakult törés vagy szűrés során derül ki, hogy csontritkulás áll fenn.

Az okok egyelőre nem tisztázottak, azonban igen sok rizikófaktor ismert. Éppen ezért kis odafigyeléssel megelőzheti, vagy lassíthatja a csontritkulás folyamatát.

A kezelési módok közül a gyógyszeres és a konzervatív terápia, azaz a gyógytorna terjedt el leginkább.

Csontritkulás esetén a gyógytorna célja az egyensúly javítása, amellyel megakadályozhatók az esések, a már létrejött csonttörések rehabilitációja, a fájdalom csökkentése és a testtartása javítása.

Fontos kiemelni, hogy az osteoporotikus csonttörések után a fájdalom nagyobb valószínűséggel tartóssá válhat, ha nem kezeli azt szakértő gyógytornász.

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót a csontritkulásról. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. A csontritkulás mechanizmusa 

Csontjaink életünk során folyamatos átalakulásban vannak, a szervezet lebontja, majd újraépíti azokat. A csontképzés általában gyermek és fiatalkorban sokkal gyorsabb, mint a lebontás, majd 30 éves kor körül a csonttömegünk eléri a maximumot és ekkor a két folyamat között egyensúly áll be. Azonban a kor előrehaladtával a csontképzés lelassul, ennek mértéke jelentősen függ a fizikai aktivitástól.

A csontritkulás folyamata során a csont sűrűsége, azaz ásványi anyag tartalma (kálcium, foszfát) és más, szerves alkotó részei csökkenek, amely miatt a teherbírása is jelentős mértékben romlik. A folyamat eredménye, hogy a csontok kevésbé lesznek ellenállóak és kisebb behatásra is képesek eltörni.

Névtelen terv - 2022-12-08T125747.505.png

Magán gyógytornászt keres, de először szeretne többet tudni róla? Olvassa el szakembereink bemutatkozóját és jelentkezzen be!

2. Az osteoporosis hátterében álló okok

Jelenleg is folynak a kutatások a csontritkulás hátterében álló okok feltárására. Rizikófaktorok közül igen sokat ismerünk, az okokra pedig az eddigi megfigyelések alapján következtethetünk.

Például nők esetében – akiket négyszer gyakrabban érint a csontritkulás – a menopauza ösztrogén szint csökkenéshez vezet, amely miatt a csonttömeg is jelentős mértékben csökken.

Férfiaknál a tesztoszteron 30 éves kort követően fokozatosan csökken, emiatt, valamint a nagyobb csonttömegük miatt az osteoporosis később és enyhébb formában jelentkezhet.

Névtelen terv - 2022-12-08T125722.616.png

3. Ezek lehetnek a csontritkulás rizikófaktorai

Az alábbi rizikófaktorok komoly szerepet játszhatnak a csontritkulás kialakulásában:

Genetika 

Az osteoporosis családi halmozódást mutat.

Vékony testalkat

A vékony és az alacsony testalkat esetén a kisebb csonttömeg veszélyével kell számolni. Minél nagyobb a csonttömeg, annál lassabban veszíti a sűrűségéből.

Helytelen táplálkozás/táplálkozási zavarok

Táplálkozás esetén fontos kiemelnünk a kevés D-vitamin és kalcium bevitelt. A kettő kéz a kézben jár, ugyanis a D-vitamin segítségével képes felszívódni a kalcium a bélből. A kalcium pedig elengedhetetlen a csontképződéshez.

A szénsavas italok, valamint az alkohol túlzott fogyasztása is a csontsűrűség csökkenéséhez járulhat hozzá.

Felszívódási vagy evési zavaroknál, például Crohn-betegség esetén vagy a bulimiánál és az anorexiánál a kalcium felszívódása is zavart szenved.

Mozgásszegény életmód

A mozgás bizonyítottan növeli a csontsűrűséget és azok ellenálló képességét. Éppen ezért fontos, hogy egész életen át fizikailag is aktívak maradjunk. Már kialakult csontritkulás esetén ügyeljünk a fokozott edzés bevezetésére, amelyhez kérhetjük gyógytornász segítségét is.

Tapasztalt gyógytornásszal szeretné megkezdeni a testmozgást? Kérjen visszahívást, és segítünk!

Visszahívást kérek!

Dohányzás 

Egyelőre nem tisztázott, hogy milyen módon befolyásolja a dohányzás a csontsűrűséget, de már kimutatható a nikotin és a csontritkulás közötti összefüggés.

Női nem

Nőknél az alacsony ösztrogén-szint, valamint a menopauza jelentős mértékben hozzájárulhat a csontritkulás kialakulásához. Tovább rizikófaktort jelenthet még a menopauzát megelőző petefészek eltávolítás és az emlőkrák is. A pajzsmirigy túlműködése szintén rizikófaktor lehet.

Névtelen terv - 2022-12-08T130438.629.png

Életkor

Az életkor előrehaladtával a csontépítés folyamata csökken, a szerkezetük gyengül, így nagyobb a veszélye az osteoporosis kialakulásának.

Alacsony tesztoszteron szint

Férfiak esetén az alacsony tesztoszteron-szint növelheti a csontritkulás kialakulásának esélyét.

Névtelen terv - 2022-12-08T130446.510.png

Gyógyszerek mellékhatásai

Bizonyos gyógyszerek mellékhatásai, például szteroidok, vízhajtók, véralvadásgátlók és az epilepszia elleni gyógyszerek növelhetik az osteoporosis esélyét.

Tapasztalt, empatikus gyógytornászra van szüksége, akivel 2-3 napon belül elkezdhetik a gyógytornát? Tekintse meg szabad időpontjainkat!

4. A csontritkulás tünetei

A csontritkulás kezdetben ritkán okoz tüneteket. Főként kisebb sérüléssel járó csonttörésnél szokták diagnosztizálni a betegséget. A kisebb behatásra történő törések leggyakrabban a gerincet, a combnyakat, a medencét és a csuklót érinthetik.

Előrehaladott állapotban a csontok kisebb mozdulatokra (pl.: köhögés, tárgy megemelése) is eltörhetnek. Igen gyakran előfordul, hogy kezelés nélkül ezek a csonttörések tartós fájdalmat generálnak, amely a csont összeforrása után is megkeserítheti a mindennapokat. 

A magasság csökkenése, a görnyedt testtartás, valamint a krónikus hátfájás együttese felhívhatja a figyelmet a csontritkulásra, ezek a tünetek azonban már sokkal később jelentkeznek, és a csigolyák jelentős károsodását jelezhetik.

Névtelen terv - 2022-12-08T125809.652.png

Szeretné egy több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornász segítségét kérni, megfizethető áron? Tekintse meg árlistánkat és jelentkezzen be online!

5. A legfontosabb: a csontritkulás megelőzése

Összeszedtünk néhány fontos tanácsot annak érdekében, hogy bizonyos rizikófaktorokat ki tudjon iktatni, ezzel csökkentve a csontritkulás kialakulásának esélyét.

Mozogjon rendszeresen!

Első és legfontosabb tanács a csontritkulás megelőzésére a rendszeres testmozgás. Ajánlott legalább heti 3-4 alkalommal edzeni, azonban ügyeljen a túledzés elkerülésére is!

Névtelen terv - 2022-12-08T130518.377.png

Táplálkozzon egészségesen!

Figyeljen a kalcium és a D-vitamin bevitelre is. A kalcium ajánlott napi mennyisége 1000 mg, menopauzát követően pedig 1200 mg. Halakkal, tojással a D-vitamint is pótolhatja, azonban elengedhetetlen, hogy időt töltsön a napon, amely a szervezetet a vitamin előállítására serkenti. 

Kerülje a dohányzást!

Ha szükséges, kérje szakember segítségét a leszokáshoz.

Olyan gyógytornászra van szüksége, aki személyre szabott módon állítja össze Önnek a feladatokat? Kérjen visszahívást és segítünk!

6. Az osteoporosis megállapítása 

Az első és legfontosabb a szakorvosi anamnézis felvétel és a fizikális vizsgálat. Ezek alapján már sok rizikófaktor feltárható.

Ezt követik a különböző képalkotó eljárások, például a röngten. Csontritkulás gyanúja esetén fontos a csontsűrűség mérése is, amely során annak kalcium tartalmát mérik. Bizonyos régiókat (pl.: csukló, csigolyák és a csípő) röntgensugaraznak, és azok elnyelődését vizsgálják.

Laborvizsgálatokkal a csontanyagcserére jellemző értékéket vizsgálják (pl.: szérum kalcium, foszfát szint, valamint a parathormon szintje).

Ezek együttes eredménye alapján állítja fel a szakorvos az osteoporosis diagnózisát, amelyet követően a kezelési lehetőségekre tesz javaslatot.

A FRAX egy WHO (Egészségügyi Világszervezet) által kidolgozott kérdőív, amely feltárja a csonttörés esélyének mértékét. Ennek kitöltése speciális, számítógépes alkalmazás útján történik.

Névtelen terv - 2022-12-08T130039.239.png

Egy kutatásban a súlyos csontritkulás rizikófaktorait tekintették át a szakirodalmak és klinikai tapasztalatok alapján. Az eredmények alapján elmondható, hogy a súlyos csontritkulás osztályozásába tartozik a csontsűrűség mérés alacsony pontszáma, a gyakori törések, és a kockázati tényezők jelenléte.

Osteoporosist diagnosztizáltak Önnél? Kérjen visszahívást és segítünk!

7. Az osteoporosis kezelése

A már kialakult csontritkulás folyamatát visszafordítani nem lehet. Ezért fontos, hogy a kezelési elveket mindenképpen tartsa be, ezzel is csökkentve a további csontállomány vesztést, és megakadályozva a sérülések kockázatát.

7.1. Gyógyszerek a csontritkulás kezelésére

Háromféle hatóanyag tartalmú gyógyszer közül választhat orvosa, ha gyógyszeres úton szeretné kezelni a csontritkulást. Ezeknek a célja, hogy hozzájáruljon a csontok egészségéhez a negatív folyamat ellenére is.

A csontállomány lebomlást akadályozzák a bifoszfonát tartalmú gyógyszerek. A leggyakrabban ezt a hatóanyagot alkalmazzák, és hetente vagy havonta egyszer kell őket szedni. 

Egy másik lehetőség egy 15 perces infúziós kezelés, amelyet évente egyszer kell alkalmazni. A zoledronic acid erősíti a csontokat, ezáltal csökkenti a csonttörések kockázatát. Az infúziónak azonban mellékhatásai is lehetnek, például: csontfájdalom, émelygés, hányás.

A harmadik gyógyszert ritka esetben alkalmazzák, ugyanis növelheti az emlő-és a méhnyakrák kockázatát. A raloxifén hozzájárul a csonttömeg fennmaradásához, teszi ezt az ösztrogénhez hasonló mechanizmus alapján.

Fontos, hogy a mellékhatások megakadályozása érdekében az előírás szerinti adagolást tartsa be! További gyógyszerekről kérdezze kezelőorvosát. 

Egy kutatásban összesen 96 475 osteoporosisban szenvedő nőt és 98 385 férfit vontak be. A nők 38%-a, a férfiak 27,6%-a részesült valamilyen gyógyszeres terápiában. A kapott eredmények alapján megállapították, hogy a gyógyszeres terápiában részesült egyének körében szignifikánsan alacsonyabb volt a csonttörések száma.

7.2. Gyógyszer nélkül: gyógytorna, aktív életmód

A gyógytorna olyan természetes terápiás módszer, amely a mozgás által létrejövő mechanikai energiát használja fel a mozgásszervi problémák kezelésre. 

Egy gyógytorna kezelés állhat:

 • a páciens által végzett aktív gyakorlatokból (erősítés, nyújtás, egyensúlyfejlesztés, koordináció fejlesztése, tartásjavító gyakorlatok),
 • vagy amíg a páciens passzív, addig a gyógytornász végzi a kezelést, amely lehet izomlazítás, nyújtás, átmozgatás 
 • illetve a vezetett aktívan feladatoknál a gyógytornász és a páciens együtt dolgoznak, azaz a kezelt személynek kis mozdulatokat (az izmok feszítését, mozgatását vagy levegőt venni-kifújni) kell végeznie. 

A gyógytornát sok esetben más kezelési lehetőséggel helyettesíteni nem lehet. Életkortól függetlenül bárki járhat gyógytornára. 

Névtelen terv - 2022-12-08T130046.505.png

7.3. Étrendbeli változtatások

Egy dietetikus által összeállított étrend is segíthet javítani a már kialakult csontritkulásos állapoton. Az étrend betartásával hozzájárulhat a folyamat megakadályozásához és a további állapotromlás megelőzéséhez.

Ügyeljen arra, hogy kevesebb vörös húst és szénsavas üdítőitalt fogyasszon. Az ezekben található foszfor hozzájárul a csontlebontás folyamatához.

Kerülje az alkoholt és a koffeint, ugyanis ezek csökkentik a kalcium felszívódásának esélyét a belekből.

Étkezzen kiegyensúlyozottan és teljes értékűen!

Olyan magán gyógytornászt keres, aki már 2-3 napon belül tudja Önt fogadni? Tekintse meg szabad időpontjainkat és jelentkezzen be online az Önnek megfelelőre!

8. Ezekkel a módszerekkel segít a gyógytornász csontritkulás esetén

A gyógytorna olyan természetes kezelési módszer, amely az egyik alapvető képességünket, a mozgást használja fel a test öngyógyító folyamatainak serkentésére. Csontritkulás esetén a gyógytorna célja az egyensúly javítása, amellyel megakadályozhatók az esések, a már létrejött csonttörések rehabilitációja, a fájdalom csökkentése és a testtartása javítása.

A gyógytornászok proprioceptív tréninget alkalmazva fejlesztik az egyensúlyérzékelést. A tréning lényege, hogy a gyógytornász először stabil alátámasztási felületen megéreztesse Önnel a helyes ízületi helyzeteket, majd beállítsa a helyes testtartást is. Ez után instabil felszínen gyakorolnak, ahol már több korrigáló mozgásra lesz szükség, így edzve például a core (mély) izmokat. A mélyizomzat stabilitásával javul a testtartás és az egyensúlyérzékelés is.

Osteoporosis esetén a saját testsúlyos gyakorlatok igen hatékonynak bizonyultak, ugyanis ezek segíthetnek lelassítani a csontlebontás folyamatát. Erre a kiváló lehetőséget nyújt a gyógytornászok által alkalmazott funkcionális tréning. Ez a módszer a testet egészként kezeli és a gyakorlatok egyszerre több izomcsoportra hatnak. Serkenti a vérkeringést, ezáltal javítja a csont keringését is, így az ásványi anyagok könnyebben beépülhetnek. Mindezek mellett a funkcionális tornagyakorlatok pozitív hatással vannak az izomerő egyensúlyra is. 

Névtelen terv - 2022-12-08T130054.460.png

Általánosságban elmondható, hogy a rendszeres torna a közérzetre is pozitív hatással van, amely jobb hangulatot eredményez. 

Egy tapasztalt gyógytornász olyan életmód tanácsokkal is ellátja Önt, amelyekkel biztosan otthonában is hatékonyan mozoghat, valamint akár meg is előzheti az eséseket! Továbbá a szakember olyan, a hétköznapokon is bevethető feladatokat tanít meg Önnek, amelyeknek köszönhetően jelentős mértékben javulhat az életminősége.

Olyan magán gyógytornászt keres, aki érti a problémáját és az okot is kideríti? Foglaljon hozzánk online időpontot!

9. A csontritkulás lefolyása gyógytorna nélkül

Gyógytorna nélkül a csontritkulás folyamata sokkal gyorsabban végbemehet. Ha időben megkezdődik a konzervatív kezelés, azzal akár a spontán törések is megakadályozhatók lehetnek. 

Az osteoporotikus csonttörések után a fájdalom nagyobb valószínűséggel tartóssá válhat, ha nem kezeli azt szakértő gyógytornász. A helytelenül összeforrt csont pedig funkciózavart is okozhat, és nagyobb eséllyel törhet el ismét.

Továbbá, a gyógytornász által diktált egyensúlyfejlesztő gyakorlatok hiányában az esések gyakoribbá válhatnak, amely ismételt csonttörésekhez vezethet, és újabb rehabilitációs időhöz.

10. Így zajlik a csontritkulás gyógytornája egy professzionális budapesti gyógytorna rendelőben

A Gyógytornászom.hu budai, Vitéz utcai rendelőjébe, valamint a pesti, Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőjébe megérkezve egy professzionális rendelő fogadja, ahol külön fürdőszobát is biztosítunk az átöltözésre. Nálunk lehetősége van, hogy Ön válassza ki a számára szimpatikus gyógytornászt. Szakembereink bemutatkozóját ide kattintva olvashatja el. 

Első alkalommal egy részletes, 1 órás állapotfelméréssel fogunk kezdeni. Olyan alapos kivizsgálásban lesz része, amit még soha nem tapasztalt! A terapeuta részletesen kikérdezi Önt panaszairól, amelyet egy vizsgálati lapra le is jegyzetel. Szakembereink számára segítséget nyújthatnak az orvosi beavatkozásokról, képalkotó eljárásokról készült leletei is, úgyhogy kérjük, ezeket mindenképpen hozza magával!

Ezt követi egy fizikális vizsgálat, amelynek során megtekintéssel elemzi a testtartást, majd speciális tesztekkel megvizsgálja az izmok és ízületek állapotát, mozgathatóságát. 

Ezek alapján a terapeuta egy mozgásszervi diagnózist állít fel, majd egy személyre szabott terápiás terv dolgoz ki. Ezt a tervet Önnel is ismerteti, és szakemberünk a felmerülő kérdésekre is készséggel válaszol.

Ez után kezdődik meg a gyógytorna. Empatikus gyógytornászaink nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a gyakorlatok ne okozzanak Önnek fájdalmat. Egyes gyakorlatok esetenként kellemetlen érzéssel járhatnak, például a feszes ízület kimozgatása közben tapasztalhat ilyet. 

Az izmok erősítésénél az Ön állapotát és fejlődését figyelembe véve fokozatosan kerülnek bevezetésre az újabb és nehezebb gyakorlatok. A gyakorlatokat fokozatosan adagoljuk, amelyeket nehézségi szint alapján osztályoztunk.

Névtelen terv - 2022-12-08T125823.436.png

Figyelünk a helyes kivitelezésre is, amelyet megéreztetünk Önnel annak érdekében, hogy Ön is el tudja különíteni, mikor csinálja megfelelően a feladatot és mikor nem. Ez azért is fontos, mert házi feladatként otthonában Önnek is végeznie kell a gyógytornát, ugyanis csak így tartható fenn hosszú távon is a kezelések alatt elért eredmény. 

Az állapotfelmérés végén életmód tanácsokkal is ellátjuk Önt, amelyek nem csak növelik a mielőbbi gyógyulás esélyét, de tartósan fenntartja a közös munka által kialakult pozitív állapotot is. 

Pácienseink közül 10-ből 8 már az első alkalmak után jelentős mértékű fájdalom csökkenésről számolt be, ezáltal pedig a hétköznapjaik gyógyszer és panasz nélkül teltek el. Az egyensúlyérzékelés javulásával magabiztosabbá válnak, a testtartás rendeződésével pedig a csontritkulás okozta hátfájdalmuk is enyhül. 

Tudta, hogy rendelőnkben SZÉP és Egészségpénztári kártyával is fizethet?

Megfizethető áron keres magán gyógytornászt? Tekintse meg árlistánkat, majd foglaljon időpontot online!

11. Bejelentkezés gyógytornára

Amennyiben Önnél is osteoporosist diagnosztizáltak és rendszeres gyógytornára van szüksége, jöjjön el a Gyógytornászom.hu rendelőjébe egy egyéni állapotfelmérésre! Egy kezelés ára nálunk csak 13.200 forintba kerül! 

Személyesen Budapest 2. kerületében, a Batthyány tér közelében, a Vitéz utca 9. vagy az 5. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 72. szám alatt várjuk világos, csendes, modern rendelőnkben. A Gyógytornászom.hu szakemberei több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így biztosan megfelelő kezelést kaphat

Rendelőnkben fizethet készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H) és bizonyos egészségpénztári kártyákat is elfogadunk (OTP, MKB, Patika, Prémium, Tempo). 

Időpontot foglalni lehet telefonon a 06-30-50-50-50-3 számon (9 és 17 óra között) vagy oldalunkon keresztül online. Igény esetén visszahívást vállalunk. 

Rendelőnk könnyen megközelíthető a fő tömegközlekedési eszközökkel, valamint autóval is. Termeink jól felszereltek, kényelmes kezelőágyak állnak rendelkezésre. 

Csapatunk folyamatosan továbbképzi magát különböző tanfolyamokon, hogy vendégeinknek a leghatékonyabb, leggyorsabb eredménnyel járó kezelést tudjuk nyújtani. Minden alkalommal maximálisan odafigyelünk az egyénre, az alapos, részletes kikérdezésre, hogy minél pontosabb képet kapjunk nem csak a hátfájásról, hanem a vendég életkörülményeiről is. Nálunk lehet kérdezni, sőt! Ha nem ért valamit, bizonytalan abban, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, mindenképp kérdezzen! Arra törekszünk, hogy minél részletesebben elmagyarázzuk a kezelést, a problémájához vezető okokat és hogy mit lehet tenni a csökkentése, megszüntetése érdekében.

Pácienseink ezt írják a csontritkulás gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!

gerincferdülés