Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon bütykével?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk a bütyök okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • A bütyök okozta fájdalma enyhülhet és a kezelések végére meg is szűnhet.
 • Újra nagyobb sétákat is megtehet a szabadban.
 • Megtanulhatja helyesen kivitelezni a talptornát.
 • A láb deformitás okozta kozmetikai probléma az esetek nagy százalékában rendeződhet.
 • Visszatérhet kedvelt sportjához.
 • Az életmód tanácsadásnak köszönhetően a megfelelő lábbelit választhatja ki magának.
 • Megelőzheti a további lábproblémák kialakulását.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!


A bütyök terápiája – Minden kérdésére válaszoltunk!

Sokan azt gondolják, hogy a bütyök csak az idősebb korosztálynál fordulhat elő. Ez azonban sajnos nem így van. Bizonyos behatásokra fiatalabb korban is megjelenhet az egyik leggyakoribb láb deformitás. 

A bütyök nemcsak a fájdalom miatt nehezítheti meg a mindennapokat, ugyanis számos további tünettel járhat (pl.: járási nehezítettség, tyúkszem megjelenése), amelyek ronthatják az életminőséget. Sőt, kezeletlenül akár gyulladás is létrejöhet, amely egy súlyosabb állapot. 

A kiváltó okok között számos olyan kisebb probléma áll, amelyek életmód változtatással is kiküszöbölhetőek. Ilyen például a rosszul megválasztott lábbeli, amelyet kis odafigyeléssel kiiktathat. A lúdtalp is lényeges kockázati tényezője a bütyöknek, azonban rendszeres gyógytornával ez ellen is sokat tehet.

A gyógytorna célja, hogy helyreállítsa a láb és a boka izomegyensúlyát, ezáltal növelve a láb stabilitását és mozgásterjedelmét. Maga a gyógytorna nem fájdalmas beavatkozás, azonban lehetnek bizonyos manuális fogások, amelyek járhatnak némi kellemetlen érzéssel. Ezt azonban hamar elfelejti, ugyanis egy tapasztalt gyógytornásznak köszönhetően hamar megtapasztalhatja a pozitív változásokat.

Gyógytorna kezelés hiányában a bütyök további problémákhoz vezethet. Kialakulhat például kalapácsujj, amelynek lényege, hogy a II. vagy a III. lábujj középízülete felfelé, a lábujjak több része pedig lefelé hajlik és jelentősen rontja a járásképet.

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót a bütyökről. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. Mi a bütyök?

A bütyök (latinul: hallux valgus) a nagylábujj ízületénél jelentkező csontos kitüremkedés. Kialakulása során a harántboltozat süllyedése miatt bizonyos csontok eltolódnak alaphelyzetükből, amelynek hatására az első lábközépcsont kifelé mozdul, s így a nagylábujj a többi lábujj felé mutat.

Névtelen terv - 2022-10-05T164739.560.png

Olyan magán gyógytornászt keres, aki megfizethető áron dolgozik? Tekintse meg árlistánkat, és jelentkezzen be hozzánk néhány kattintással!

2. Miért alakulhat ki bütyök?

A bütyök leggyakrabban a nőket érinti, ugyanis a magas sarkú cipő viselése igen komoly szerepet játszik a bütyök kialakulásában. Kialakulásában számos tényező szerepet játszhat, amelyek nagy százalékban kiküszöbölhetőek vagy konzervatív úton kezelhetőek.

Lássuk most az okokat részletesebben.

2.1. Öröklött tényezők

Egyre inkább bizonyított tény, hogy bizonyos lábtípusnál nagyobb eséllyel fordulhat elő bütykösödés. Továbbá, veleszületett fejlődési rendellenességek (lábujjak fejlődési zavarai /összenövései, lábtartási problémák) miatt hamarabb kialakulhat bütyök.

2.2. A láb izmainak túlfeszült állapota

Az izmok és szalagok tartós, túlfeszült állapota hosszabb idő után a csontok elhúzását eredményezhetik. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy lábunk túlterhelése esetén végezzünk nyújtást, hengerezést, talpmasszázst, vagy keressünk fel egy szakembert, aki csökkentheti az izmokban és szövetekben kialakult feszültséget.

Már 2-3 napon belül szeretne segítséghez jutni? Tekintse meg online naptárunkat, és jelentkezzen be az Önnek is megfelelő időpontra!

2.3. Lúdtalp

A lúdtalp ma már hazánkban népbetegségnek számít. A lúdtalp egy statikai eltérés miatt kialakult probléma, amely a lábboltozatok gyengeségéből/hiányából ered

A lúdtalp hátterében leggyakrabban izomgyengeség húzódik meg. Előfordulhat, hogy valamilyen mozgásszervi probléma vagy akár sérülés miatt csökken a láb teherbírása, ez pedig a lábboltozat süllyedéséhez vezet. 

Jellegzetes, szemmel is látható tünete a lúdtalpnak, a lapos lábfej, valamint, hogy a láb belső oldala teljesen rásimul a talajra, továbbá az alábbi panaszok jelentkezhetnek:

 • kifelé borult sarok
 • a lábujjhegyre állás fájdalmat okoz
 • duzzadt láb
 • merev lábfej
 • sarokfájdalom
 • gyakori ínhüvelygyulladás a talpban

A lúdtalp elsődleges terápiája a gyógytorna, amelyet már kisgyermekek számára is ajánlanak a szakemberek. A gyógytornászok kifejezetten erre a problémára összeállított talptornát alkalmaznak, valamint további, komplex terápiás eljárásokkal támogatják a teljes körű talpkorrekciót. 

Olyan gyógytornászt keres, aki személyre szabott módon állítja össze Önnek a talptornát? Kérjen visszahívást, és segítünk!

2.4. Lábat ért sérülések

A különböző lábfej sérülések, például bokatörés, ficam, rándulás vagy lábujj törés következtében a fájdalom és a deformitás miatt megbomolhat a láb statikája, ezáltal a csontok és az ízületek is elcsúszhatnak.

2.5. Szűk és merev cipő viselése 

A túl szűk vagy merev, illetve a magas sarkú lábbeli rendszeres viselése is növeli a bütyök kialakulásának esélyét, ugyanis a nem megfelelő cipő természetellenes tartásba kényszeríti a lábfejet és a talp izmait is túlfeszült állapotba kényszerítheti. Tehát a helytelen irányú terhelés miatt egy rosszul megválasztott cipő gátolhatja a láb normál funkciójának létrejöttét.

Névtelen terv - 2022-10-05T164655.059.png

3. Milyen tünetei lehetnek a bütyöknek?

A bütyök jellemző tünetei legtöbbször szemmel láthatóak

 • folyamatos vagy időszakos nagylábujj fájdalom
 • a nagylábujj alapízületénél jelentkező, az ellentétes oldali láb irányába mutató dudor
 • ha begyullad az érintett ízület vagy a közeli nyáktömlő (bursitis): duzzanat, bőrpír
 • az I. és II. lábujj közötti tyúkszem
 • a nagylábujj mozgáskorlátozottsága 
 • járási nehezítettség 
Névtelen terv - 2022-10-05T164722.669.png

Ezeket a tüneteket tapasztalja? Kérjen visszahívást és segítünk!

4. Hogyan kezelhető a bütyök?

A bütyök kezelése kétféle módon történhet: konzervatív terápiával vagy műtéti úton. A konzervatív terápia olyan kezelési módszereket foglal magába, amelyek nem járnak invazív beavatkozással és legtöbbször otthon is kivitelezhetőek. Lássuk a terápiákat részletesebben! 

4.1. A leghatékonyabb módszer: a gyógytorna

A gyógytorna olyan természetes terápiás módszer, amely a mozgás által létrejövő mechanikai energiát használja fel a mozgásszervi problémák kezelésére. A gyógytornát sok esetben más kezelési lehetőséggel helyettesíteni nem lehet. Életkortól függetlenül bárki járhat gyógytornára.

A gyógytorna eszközökkel és azok nélkül is rendkívül hatékonyan segíthet a bütyök kiváltó okának kezelésében. 

A gyógytorna során alkalmazott nyújtó gyakorlatok jótékony hatással vannak a megfeszült lábizmokra, segítségükkel a szövetek ellazulnak, valamint csökkennek a görcsök a lábfejben.

A nyújtó tornagyakorlatok mellett egy szakképzett gyógytornász a talp és a vádli erősítésére is nagy hangsúlyt fektet a kezelések során. Ezekkel a gyakorlatokkal helyreállítják a deformitás és más tünetek miatt megváltozott terhelés következtében felborult izomerő egyensúlyt, valamint támogatják a lábfej korrekcióját

A gyógytorna gyakorlatokon kívül jól alkalmazhatóak a lágyrész technikák, az a fascia, SMR masszázs és trigger pont kezelések, valamint a kineziológiai tapaszolás. 

Fascia terápiával a gyógytornász hatékonyan csillapítja a fájdalmat és kezeli a problémát kiváltó okot. Ennek sikerességéhez a terapeuta előzetesen egy részletes állapotfelmérést végez, hiszen már csak a testbeszédét megfigyelve egy képzett FDM terapeuta meg tudja állapítani, milyen kezelő fogásokat kell alkalmaznia az Ön problémájának enyhítésére. 

A Trigger-pont terápia alapja, hogy az izmok görcsössége miatt kialakult csomókat felkutassa, majd finom nyomással oldja azokat. Hatására az izom feszessége, valamint a kisugárzó fájdalom fokozatosan enyhül, végül a csomó teljes oldódásával megszűnik. Pozitív hatással lehet tehát a túlfeszült lábfej izmokra.

Az SMR masszázs egy eszközös módszer, amely a gyógytornász betanítása után otthon is végezhető, azonban szakember irányítása mellett sok más probléma esetén is bevethető. 

Ez a természetes módszer, amely célzottan hat a mozgás szervrendszerre, egyaránt alkalmazható egészségmegőrzésre és rehabilitációra is. 

Mivel a kezelt kötőszövetben számos ideg található, ezért ezek a kezelések olykor minimális fájdalommal járhatnak.

A gyógytornászok által alkalmazott kineziológiai tapasz a fájdalomcsökkentésben és a tehermentesítésben is egyaránt hatásos módszer. A felhelyezett kineziológiai tapasz stabilizálja a gyengült izmokat, ízületeket, ezáltal megakadályozza az ízületben létrejövő elcsúszást.

A fájdalomcsillapítás és az izomfunkciók támogatása, tehermentesítése mellett további jótékony hatásai közé soroljuk még a nyirokkeringés javítását, amely az ízület környékén kialakult duzzanat csökkenésében mutatkozik meg, valamint az ízületi mobilitás és stabilitás elősegítését, amely megakadályozza a további mikrosérülések létrejöttét.

Névtelen terv - 2022-10-05T165827.585.png

4.2. Életmód változtatásokkal a bütyök ellen

A megfelelő lábbeli (tágas, puhatalpú, kényelmes) kiválasztásával is javíthat a bütyök állapotán. 

A láb túlterhelése esetén, masszírozza át talpát, vagy ha teheti, keressen fel szakembert, aki a megfelelő technikát alkalmazva lazítja a feszes szöveteket.

Gyulladás esetén érdemes jegelni az érintett területet, ugyanis az enyhítheti a fájdalmat és a duzzanatot. Mindenképp ügyeljen arra, hogy a jeges tasak és a bőre közé helyezzen egy száraz textíliát, hogy elkerülje a bőr fagyásos sérülését.

Továbbá vény nélkül kapható gyógyszert is szedhet a mindennapokat megnehezítő fájdalomra. Bizonyos, hűsítő, valamint gyulladás-és fájdalomcsökkentő krémek is segíthetnek a bütyök tüneteinek enyhítésében. Ezeket a patikákban vény nélkül is megkaphatja. Fontos azonban megjegyezni, hogy heves fájdalom és komoly gyulladás esetén nem helyettesítik a megfelelő terápiát, ezért mindenképpen keressen fel szakorvost!

4.3. Injekcióval is lehet segíteni?

Injekciós terápiát is alkalmazhatnak szakorvosok a bütyök kezelésére. Ebben az esetben kortizon tartalmú injekciót fecskendeznek be a bütyök területére, amely enyhítheti a fájdalmat. 

4.4. Eszközök a bütyök kezelésére

Vannak olyan eszközök, amelyeket speciális, a bütyök kezelésére fejlesztettek ki, ezek lehetnek például:

 • bütyök visszahúzó (lábujjakra húzható)
 • bütyök párna (csökkenti a súrlódást és a nagylábujjat megfelelő állásban tartja)
 • cipőbetétek 
Névtelen terv (46).png

Egy 2021 márciusában publikált kutatásban a bütyök konzervatív terápiájának hatékonyságát vizsgálták. A metaanalízis során minden olyan kezelést áttekintettek, amelyeket 2020 áprilisáig végeztek. Az összesítés alapján kimondták, hogy a bütyök okozta fájdalom enyhítésében a leghatásosabbnak a manuális terápia, a tapeing, a lábprotézisek bizonyultak, míg a deformitás mértékének csökkentésében a lábtorna és a sínezés volt a leghatékonyabb.

4.5. Mikor kerülhet sor műtétre?

Operációra általában már csak akkor kerül sor, ha a konzervatív terápia nem vezetett eredményre és a bütyök a mindennapi teendőket jelentős mértékben akadályozza

Tehát kozmetikai okok nem javasoltak a bütyök műtéti terápiája! 

Különböző műtéti eljárások léteznek a deformitás korrekciójára, azonban összességében elmondható, hogy az operációt követően igen hamar elkezdhet járni, sétálni. Fontos megjegyezni, hogy további rehabilitációs kezelések hiányában (pl.: gyógytorna) a panaszok újra visszatérhetnek.

Olyan gyógytornászt keres, aki több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, és elkerülhetik a műtétet? Olvassa el terapeutáink bemutatkozóit és jelentkezzen be az Önnek is szimpatikus szakemberhez!

5. Megelőzhető a bütyök kialakulása?

A kiváltó okok közül néhányat (pl.: szűk, merev lábbeli) akár Ön is kiküszöbölhet! Gyógytornászunk összeszedett Önnek néhány fontos életmódbeli tanácsot, amelyek betartásával sokat tehet lába egészségéért.

 • Ügyeljen a cipőválasztásra! A lábbeli talpa legyen lapos, puha és rugalmas, a lábfeje kényelmes férjen el, ne érintkezzen a cipő belső oldalaival.
 • Egy fárasztó nap végén labdázza át talpát! Ehhez nem szükséges speciális triggerlabda, bármilyen kisebb méretű (pl.: tenisz) labda megteszi. Végezheti ülve és állva is, a lényeg, hogy a teljes talpát „hengerezze át”, és a fájdalmasabb pontokon enyhe nyomást kifejtve időzzön el egy kicsit.
 • Lúdtalp esetén keressen fel gyógytornászt! Minél előbb, annál jobb! Így a láb normál statikája hamarabb visszanyerhető, és a szövődmények kialakulása is megelőzhető.
 • A gyógytornásztól kapott házi feladatokat rendszeresen végezze el! Ezáltal fenntartható a kezelések alatt elért pozitív eredmény. A gyógytorna minden esetben a páciens és a terapeuta közös munkája!
Névtelen terv - 2022-10-05T164841.517.png

Empatikus és türelmes gyógytornászt keres? Nálunk jó helyen jár! Kérjen időpontot online!

6. Miért olyan hatékony a gyógytorna bütyök esetén?

A gyógytorna a mozgáson alapul, amely alapvető képességünk, ezért a legtermészetesebb módja a bütyök kezelésének

A gyógytorna célja, hogy helyreállítsa a láb és a boka izomegyensúlyát, ezáltal növelve a láb stabilitását és mozgásterjedelmét. 

A torna során nyújtó és erősítő gyakorlatokkal állítjuk helyre a megváltozott terhelés következtében felborult izomerő egyensúlyt. Elsősorban nyújtással segítjük elő a befeszült izmok ellazítását, majd ez után az erősítéssel elérjük az optimális stabilizációt, amely a lábat alkotó ízületekre pozitív hatással lesz. 

Az aktív, izomerősítő feladatokkal növelhető a lábizomzat teherbírása, amelynek köszönhetően a mozgás helyesen tud végbemenni, csökkentve ezzel többek között a súrlódásokat a szövetek közt. A súrlódás csökkenésével a már kialakult bütyökgyulladás is enyhülhet, valamint megelőzhető annak ismételt kialakulása.

A gyógytornának keringés fokozó hatása is van, amely akkor is jótékony hatással van a lábfejre, ha annak fájdalmát sérülés (törés, zúzódás) váltotta ki. Ez a fokozott vérkeringés ugyanis növeli a traumás terület oxigén ellátását, ezáltal elősegíti annak gyógyulását.

A gyógytornász szakember további kezelési technikákat is alkalmazhat az Ön gyógyulása érdekében. Ilyen például a fent is említett fascia és trigger pont kezelés, valamint a kineziológiai tapasz alkalmazása a lábfejen, amelyek segíthetnek enyhíteni a bütyök okozta fájdalmat, valamint csökkenteni a nagylábujj ízületében kialakult gyulladást és duzzanatot. A trigger labdás vagy SMR hengeres gyakorlatok pedig olyan speciális technikák, amelyek oldják a talpi izmok túlzott feszültségét.

Névtelen terv - 2022-10-05T165423.610.png

Nagy szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászt keres, aki türelemmel kezeli a bütyök okozta panaszait? Olvassa el terapeutáink bemutatkozóját egy kattintással és válassza ki, kihez szeretne jönni!

7. Lehet-e szövődménye a bütyöknek, ha nem kezelik gyógytornával?

Gyógytorna kezelés hiányában a bütyök további problémákhoz vezethet, amelyeket az alábbiakban bővebben kifejtünk.

A másik legfőbb probléma: kalapácsujj

Kialakulhat például kalapácsujj (latinul digitus malleus), amelynek lényege, hogy a II. vagy a III. lábujj középízülete felfelé, a lábujjak több része pedig lefelé hajlik és jelentősen rontja a járásképet. A folyamat a lábujjakat feszítő és hajlító izmokat érinti, amely során az izomegyensúly felbomlik. A kalapácsujj a nagyujjat kivéve bármelyik lábujjon előfordulhat. 

A legfőbb tünete, hogy a lábujj alapperce megemelkedik, míg a középperc lesüllyed, innen ered a kalapács elnevezés. 

Mivel a kalapácsujj következtében a láb statikája felbomlik, ezáltal a terhelés egyenetlenül oszlik el, így a jellegzetes tüneten kívül, különböző egyéb problémák is jelentkezhetnek a lábfejen, például:

 • bőrkeményedések, vízhólyagok vagy tyúkszemek jelennek meg a talpon, lábujjakon
 • járási nehezítettség a deformitás miatt
 • mozgásbeszűkülések a lábfejen (főként a feszítés válik korlátozottá)
 • lábfejfájdalom

Kalapácsujj esetén komplex gyógytorna terápiával jelentős javulást érhet el, ezáltal megakadályozhatja a további állapotromlást is.

Névtelen terv - 2022-10-05T165243.523.png

Bőrelváltozások a lábfejen

Bőr-és körömproblémákat is generálhat egy kezeletlen bütyök. A tartós nyomás hatására tyúkszemek és heges bőrkeményedések (kalluszok) jelentkezhetnek a lábfej dörzsölésnek kitett pontjain, amelyek további fájdalmat és járási nehezítettséget okozhatnak.

Nyáktömlő gyulladás

Nyáktömlő gyulladás (bursitis) esetén az azt alkotó ízületi hártya gyulladásáról beszélünk. A folyamat kezdetén az ízületi hártya megvastagodik és több ízületi folyadékot termel, aminek hatására a tömlő megduzzad, esetleg be is vérezhet

A felgyülemlett folyadék miatt a nyáktömlő gyakran kitapintható, illetve ultrahangos felvételen jól látható. A fájdalom főként fizikai igénybevételkor jelenik meg, és idővel egyre rosszabb lesz, végül nyugalmi helyzetben sem múlik el. Az érintett végtagot nyomás alá helyezve (pl.: járás közben) szintén erős fájdalmat érezhet. Minél tovább tart ez az állapot, minél tovább erősödik a gyulladás és a fájdalom, annál nehezebben tudja terhelni a panaszos területet. Ez azonban a mozgás beszűkülésével jár, tehát a hétköznapi mozgásokban akadályozottá válik.

Állandó lábközépcsont fájdalom

Az állandó lábközépcsont fájdalom nem csak mindennapos panaszt okozhat, hanem következtében megváltozhat a terhelés, és ez a felborult egyensúly további, akár távolabbi területeken is kiválthat tüneteket (például bokában, vádliban, térdben, csípőben). 

Összegezve: minél hamarabb kerül sor gyógytorna kezelésre, annál könnyebb lesz a bütyök pontos kiváltó okát kideríteni és célzottan kezelni azt.

Bizonyos esetekben összefüggést találtak a sarkantyú és a bütyök kialakulása között. Egy 1375 betegből álló kutatás célja az volt, hogy megvizsgálja, létezik-e kapcsolat a két, talpfájdalommal járó kórkép között. A vizsgálatban résztvevők jelentős százaléka nő volt, átlagéletkoruk 45,5 év. A mért eredmények alapján elmondható, hogy a sarkantyú és a bütyök kialakulása között nincs jelentős összefüggés. Míg a sarkantyú rizikófaktorának az idős kort és a női nemet találták, addig a bütyök mindkét nem esetén viszonylag egyenlő arányban kimutatható volt, azonban rizikófaktornak ebben az esetben is a magasabb életkor mutatták ki.

8. Hogyan zajlik a bütyök gyógytornája?

Mint minden problémánál, a bütyök esetében is először fontos kideríteni a pontos kiváltó okot, majd ez után következhet a szakember által vezetett, célzott gyógytorna. Ahhoz, hogy az Ön számára is szimpatikus szakemberhez kerüljön, olvassa el több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászaink bemutatkozóját és jelentkezzen be online vagy kérjen visszahívást!

Rendelőnkben az ok kiderítése egy 1 órás állapotfelméréssel kezdődik, amely során részletesen kikérdezzük a bütyök okozta panaszairól. Olyan kérdésekre számíthat például, hogy mikor kezdődött, ismeri-e a kiváltó okot, mire fokozódnak és mire enyhülnek a bütyök okozta panaszok.

Az állapotfelmérésnek része a megtekintés és a fizikális vizsgálat, amely a láb, valamint a teljes test megtekintését és mozgásvizsgálatát foglalja magába. A gyógytorna egyik alapelve az, hogy ha bárhol statikai probléma lép fel a testben, az kihatással lehet távolabbi területekre is, tehát például egy Achilles-ín probléma befolyásolhatja a bütyök kialakulását. Ezzel tehát elősegítjük a valódi ok, valamint a háttérben meghúzódó kockázati tényezők tisztázását.

Névtelen terv - 2022-10-05T165430.551.png

Ezek alapján a terapeuta egy mozgásszervi diagnózist állít fel, majd egy személyre szabott terápiás terv dolgoz ki. Ezt a tervet Önnel is ismerteti, és szakemberünk a felmerülő kérdésekre is készséggel válaszol.

A kezelési terv szerint haladva kezdődik meg a gyógytorna, amely a fent is említett nyújtó, erősítő és kiegészítő technikákból áll.

Empatikus gyógytornászaink nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a kezelőfogások és a gyakorlatok ne okozzanak Önnek fájdalmat. Egyes fogások esetenként kellemetlen érzéssel járhatnak, például egy feszes ízület kimozgatása közben tapasztalhat ilyet. 

Az izmok erősítésénél az Ön állapotát és fejlődését figyelembe véve fokozatosan kerülnek bevezetésre az újabb és nehezebb gyakorlatok. A gyakorlatokat fokozatosan adagoljuk, amelyeket nehézségi szint alapján osztályoztunk.

A feladatokat, helyesen kivitelezve betanítjuk Önnek, így otthonában akár már az első alkalom után elkezdheti a talptornát, amellyel támogatja a kezelések alatt elért eredmény hosszú távú fenntartását. Tapasztalt gyógytornászaink életmód tanácsokkal is ellátják Önt, amelyek betartásával elkerülheti egy újabb panasz kialakulását. Fontos megjegyezni, hogy a gyógytorna sikeressége minden esetben a terapeuta és a páciens közös munkáján alapul.

Pácienseink közül 10-ből 7 ember már az első néhány alkalom után érzi a bütyök okozta panaszok enyhülését, és hétről-hétre jelentős javulásról számolnak be. Például már nagyobb sétákat is képesek megtenni a fájdalom és a gyulladás csökkenése miatt, valamint szemmel látható javul a nagylábujj állása is.

Szakembereinket már nem csak Budán, a Vitéz utcában találhatja meg, hanem a pesti oldalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton is igénybe veheti szolgáltatásaikat. Rendelőnkben minden kezelés egy áron van, továbbá nálunk SZÉP kártyával vagy Egészségpénztári kártyával is fizethet!

9. Jelentkezzen be gyógytornára!

Amennyiben Önnél is bütyök problémát diagnosztizáltak és rendszeres gyógytornára van szüksége, jöjjön el a Gyógytornászom.hu rendelőjébe egy egyéni állapotfelmérésre! Egy kezelés ára nálunk csak 11.500 forintba kerül! 

Személyesen Budapest 2. kerületében, a Batthyány tér közelében, a Vitéz utca 9. vagy az 5. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 72. szám alatt várjuk világos, csendes, modern rendelőnkben. A Gyógytornászom.hu szakemberei több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így biztosan megfelelő kezelést kaphat

Rendelőnkben fizethet készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H) és bizonyos egészségpénztári kártyákat is elfogadunk (OTP, MKB, Patika, Prémium, Tempo). 

Időpontot foglalni lehet telefonon a 06-30-50-50-50-3 számon (9 és 17 óra között) vagy oldalunkon keresztül online. Igény esetén visszahívást vállalunk. 

Rendelőnk könnyen megközelíthető a fő tömegközlekedési eszközökkel, valamint autóval is. Termeink jól felszereltek, kényelmes kezelőágyak állnak rendelkezésre. 

Csapatunk folyamatosan továbbképzi magát különböző tanfolyamokon, hogy vendégeinknek a leghatékonyabb, leggyorsabb eredménnyel járó kezelést tudjuk nyújtani. Minden alkalommal maximálisan odafigyelünk az egyénre, az alapos, részletes kikérdezésre, hogy minél pontosabb képet kapjunk nem csak a hátfájásról, hanem a vendég életkörülményeiről is. 

Nálunk lehet kérdezni, sőt! Ha nem ért valamit, bizonytalan abban, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, mindenképp kérdezzen! Arra törekszünk, hogy minél részletesebben elmagyarázzuk a kezelést, a problémájához vezető okokat és hogy mit lehet tenni a csökkentése, megszüntetése érdekében.

Pácienseink ezt írják a bütyök gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!

gerincferdülés