Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon sarokfájdalomával?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk a sarokfájdalom okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • A sarokfájás kezelésről-kezelésre csökkenhet.
 • Járása újra a régi lehet, hosszabb sétákat is megtehet.
 • A sarokfájdalom okát kezelve az esetek nagy százalékában megszűnnek a panaszok.
 • A sportoláshoz is hamarabb visszatérhet.
 • Az életmódtanácsoknak köszönhetően a megfelelő lábbelit tudja kiválasztani magának.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!


A sarokfájdalom terápiája – Minden kérdésére válaszoltunk!

A sarokfájdalom a mai ember életében sokkal gyakrabban jelen van, mint azt sokan gondolják. 

Mivel a panaszt sok minden kiválthatja, az előzetes állapotfelmérésre nagy hangsúlyt kell fektetni. Okozhatja a csonthártya vagy talpi bőnye gyulladása, esetleg sarkantyú, Achilles ín probléma, vagy a sokszor emlegetett helytelen testtartás is. 

Ha érzékeny a sarka, esetleg minden lépésnél erős fájdalmat érez, nagy valószínűséggel Önnél is fennáll a lábfej izmainak feszültsége, esetleg a talpi fascia letapadása.  

A sarokfájdalom konzervatív terápiákra jól reagál. Ilyen lehet a fizikoterápiás eljárások közül a lökéshullám terápia vagy a TENS kezelés, illetve a gyógytorna, és a kiegészítő módszerei. 

A gyógytorna a mozgás energiáját használja fel a mozgásszervi panaszok megszűntetéséhez, éppen ezért hatékonyan kezeli a sarokfájdalom kiváltó okát. Mivel egy tapasztalt és képzett gyógytornász a terápiák széles tárházát ismeri, így komplexen kezeli a fájdalmat generáló problémát.

Kezelés hiányában azonban a gyulladás és a fájdalom krónikussá válhat, és a megváltozott terhelés miatt további panaszok is kialakulhat, például térd, csípő, esetleg derékfájdalom. Éppen ezért nem érdemes elhanyagolni a kis problémának tűnő sarokfájdalmat.

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót a sarokfájdalomról. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. A sarokfájdalom okai és tünetei

A sarokfájás mögött sokféle ok állhat, az alábbiakban felsoroljuk a lehetséges okokat.

1.1. Sarokcsont gyulladás

A gyulladás valójában a csonthártyát érinti, amely igen heves fájdalommal és duzzanattal járhat. Kezeletlenül a gyulladás károsíthatja a csont szöveteit, akár kinövések (sarkantyú) is létrejöhetnek. 

A gyulladás csökkentése, valamint a pihenő időszak után a gyógytorna mielőbbi megkezdése javasolt, amely kiválóan átmozgatja a gyulladt területet, ezáltal kezeli a kiváltó okot.

Névtelen terv - 2022-10-20T155634.485.png

1.2. A talpi bőnye gyulladása

A talpi bőnye gyulladása (latinul: plantar fasciitis) túlterhelés miatt jön létre, ilyenkor a talpon a saroktól a lábujjakig húzódó szalag irritálódik, megvastagodik és begyullad. A gyulladás kiváltó okai az alábbiak lehetnek:

 • a lábboltozat hibás szerkezete, amelyet a helytelen testtartás okozhat, valamint ha a boltívek túl magasak vagy alacsonyak (ez a lúdtalp)
 • hosszú órákig tartó egy helyben állás
 • a túl lapos lábbeli, mert nem ad megfelelő alátámasztást a lábnak
 • túlsúly

A plantar fasciitis tünetei: a fájdalom a sarok alatt vagy a talpi boltívnél jelentkezik, hónapig tart és felállásra erősödik, majd a járás során enyhül. A sarok be is dagadhat.

A gyulladás csökkentése után a gyógytorna kiválóan átmozgatja a gyulladt területet, ezáltal kezeli a kiváltó okot.

Magán gyógytornászt keres megfizethető áron? Tekintse meg árlistánkat és jelentkezzen be online!

1.3. A sarkantyú okozta sarokfájás

A sarkantyú az izmok eredésénél nyomás és súrlódás hatására kialakuló csontkinövést (kalcium lerakódás) jelenti. Két helyen alakulhat ki: a lábszárizom ínjának eredésénél, vagy a sarok talpi részénél. 

Okai lehetnek: a túlsúly, a nem megfelelő lábbeli viselése, lúdtalp és a túlterhelés.

A sarkantyú típusai és tünetei:

 • Haglund-exostosis (hátsó sarkantyú): az Achilles-ín eredésénél alakul ki és nyáktömlő gyulladással jár. Érintésre nyomó jellegű fájdalmat érez a sarkantyúnál. A fájdalmas terület rossz lábbeli viselése esetén kivörösödik és begyullad. 
 • Sarokcsont sarkantyú (talpi sarkantyú): a talpi részen képződik bokasüllyedés vagy lúdtalp következtében. Ezek az elváltozások a talpon átívelő inakat túlterhelik, ami keményedéssel, összenövéssel és összecsontosodással jár. A sarokfájdalmat járás közben érzi, minden lépés fájdalmat okoz az érintett területen.
Névtelen terv - 2022-10-20T155844.500.png

1.4. Cukorbetegség okozta sarokfájás

A cukorbetegség szövődménye a neuropátia (idegi sérülés) és egyéb, perifériás keringési zavarok. Ezek szintén okozhatnak sarokfájdalmat. A cukorbetegek esetén ki kell emelni a túlsúlyt is, amely szintén rizikófaktora lehet a sarok túlterhelésének és az emiatt kialakuló fájdalomnak.

1.5. Az Achilles-ín gyulladása következtében kialakuló sarokfájás

Ez az ín a sarokcsontot és a vádli izmait köti össze. Járásnál, futásnál, ugrásnál lényeges szerepet játszik. A túlterhelés (például túlzásba vitt sportolás, magassarkú cipő viselése) esetén az Achilles-ín begyulladhat. Jelen esetben a tapadási Achilles ínhüvelygyulladást kell kiemelnünk, ugyanis ez okoz fájdalmat a sarokcsontnál.

Az Achilles-ín gyulladás tünetei: a fájdalom mellett a vádli izomzata merev, a lábfej hajlítása nehezített, a sarok tapintásra meleg, és a hátsó része beduzzad. 

1.6. Talpi alagút szindróma okozta sarokfájás

A talpi alagútszindrómát a talpon végigfutó posterior tibiális ideg külső behatás miatt létrejövő összenyomódása okozza.

Kiváltó oka: sérülés, ízületi gyulladás, lúdtalp, izombecsípődés.

Tünetei: talpi fájdalom, a talp alja érzéketlen, égő érzés valamint zsibbadás az érintett talpon. Ezek a tünetek kisugározhatnak a bokába, vádliba is. 

Általánosságban elmondható, hogy a gyógytorna remekül alkalmazható az alagút szindrómák kezelésére, ugyanis nyújtások segítségével remekül fellazítja a letapadt szöveteket.

Névtelen terv - 2022-10-20T155644.738.png

1.7. A sarokfájás egyéb okai

A helytelen testtartás is kiválthat sarokfájást. A hanyag testtartást az izomegyensúly hiánya okozza, és az egész testre kihatással lehet, ugyanis minden összefügg mindennel. Ha a vádlink túl feszes, és a talpunk izomzata laza, a lábunk rossz helyzetben fogja a talajt járáskor. Ez a folyamat térd, derék, hát, váll és nyakfájást is okozhat.

A bokát ért sérülés miatt szalagszakadás vagy szalaghúzódás jöhet létre, amely szintén sarokfájást okozhat.

A sarokcsont törése bár nagyon ritkán fordul elő mégis említésre méltó, mert nagyon komoly sarokfájást tud okozni. Olyan erős fájdalommal jár, hogy a mozgást nagyban korlátozza. Autóbaleset vagy magasról leesés következtében érheti ilyen trauma a sarokcsontot. 

Névtelen terv - 2022-10-20T155636.464.png

Olyan gyógytornászt keres, aki hatékonyan tudja kezelni a sarokfájdalmát? Tekintse meg gyógytornászaink bemutatkozóját és jelentkezzen be hozzánk állapotfelmérésre!

2. Gyógyszerek sarokfájdalomra

A sarokfájdalom enyhítésére alkalmazhatóak különböző szájon át szedhető gyógyszerek. Ezek általában fájdalomcsillapító és/vagy gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmaznak. A szájon át szedett gyógyszerek a szervezeten belül fejtik ki hatásukat, így a gyomor-bélrendszerben felszívódva viszonylag hamar érezhető a javulás. Sokféle közülük recept nélkül kapható, bárki kikérheti a gyógyszertárban. Ilyen például a Flector tapasz, por vagy krém, a Voltaren, Apranax, Diclac, Algoflex.

3. Krémek, amelyek enyhíthetik a sarokpanaszokat

Sarokfájdalom esetén tüneti terápiaként alkalmazható nem szteroid, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító kenőcsök vény nélkül kaphatóak a gyógyszertárakban. A leggyakrabban használt kenőcs a diklofenák hatóanyag tartalmú Diclofenac Dolo vagy Diclac gél.

A gyógynövények is hatékonyak lehetnek a fájdalomcsillapításban. Gélként, kenőcsként vagy tapaszként alkalmazott fehér fűz, fekete nadálytő vagy cserjés paprika jótékony hatásai nem elhanyagolhatóak kiegészítő kezelésként. 

4. Fizikoterápia sarokfájdalomra – a természetes módszerek tárháza

A fizikoterápia különböző energiákkal dolgozik (kémiai, mechanikus), és számos kezelés tartozik ebbe a kategóriába. Főként gyulladás és sarkantyú esetén lehet hatékony a lökéshullám-/lézerterápia, illetve a TENS kezelés.

A lökéshullám terápia során akusztikus hullámok segítségével energiát juttatnak el a panaszos szövetekbe. Ez a konzervatív terápiás módszer célzott módon kezeli a mozgás szervrendszer problémáit. Többek között izom és ízületi fájdalmak esetén alkalmazzák.

A szükséges terápiák száma egyénenként eltérő, de általánosságban elmondható, hogy 4-5 kezeléssel jelentős javulás érhető el. A módszer nem teljesen fájdalommentes, azonban ez remekül kiküszöbölhető, ha valóban személyre szabott módon történik például az intenzitás beállítása.

A lökéshullám terápia pozitív hatásai közé sorolhatjuk egyértelműen a fájdalom csillapítását, valamint az új erek képződését, amelynek köszönhetően javul a keringés és az öngyógyító folyamatok beindulnak. Összességében pedig a gyógyulási idő lerövidülhet.

Névtelen terv - 2022-10-20T155608.690.png

A fizikoterápiás kezelési eljárások közül az egyik leggyakoribb a TENS, azaz a Transzkután Elektromos Idegstimuláció. Az eljárás lényege, hogy gyenge elektromos impulzusokat vezetnek az idegek megfelelő, kulcsfontosságú pontjaiba a bőrre tapasztott elektródák segítségével. Ezek a kezelések fájdalommentesek és veszélytelenek

Az impulzusok módosítják az ingerületküldés tulajdonságait, így megakadályozva a fájdalomérzetet kiváltó jelek eljutását az agyba, illetve a mikoráram segíti a sejtek energiatermelését, így beindítja annak működését, elősegítve a gyógyulást. 

Az izomstimuláció legfőbb hatásai, hogy csökkenti az izommerevséget (ezáltal a fájdalmat is), és fokozza a vérkeringést. 

Lágylézer terápiával elősegítik a bőralatti sejtek nyugalmát, valamint lokálisan csökkentik a fájdalmat és enyhítik az izomfeszülést. 

Egy kutatás, amelyben 658, plantaris fasciitisben (talpi bőnye gyulladása) szenvedő páciensen végeztek lökéshullám terápiát kimutatta, hogy ez a módszer jelentős mértékben enyhíti a talp és a sarok fájdalmát, valamint javítja a lábfej funkcióját, és mindezt mellékhatások nélkül, természetes úton teszi.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34038642/

5. Az egyik leghatékonyabb módszer sarokfájás esetén: gyógytorna

A gyógytorna olyan természetes terápiás módszer, amely a mozgás által létrejövő mechanikai energiát használja fel a mozgásszervi problémák kezelésére. 

Alapvetően a gyógytorna feladatok háromfélék lehetnek: 

 • A páciens által végzett aktív gyakorlatok (erősítés, nyújtás, egyensúlyfejlesztés). 
 • Dolgozhat a gyógytornász úgy is, hogy a páciens passzív, vagyis ő végzi a kezelést (ez lehet izomlazítás, nyújtás, átmozgatás). 
 • A harmadik verzió, amikor a gyógytorna kezelés vezetett aktívan zajlik, vagyis a gyógytornász és a páciens együtt dolgozik. Ilyenkor a kezelt személynek kis mozdulatokat, az izmok feszítését, mozgatását kell végeznie vagy levegőt venni-kifújni. 

A gyógytorna eszközökkel és anélkül is rendkívül hatékonyan segít a mozgásszervi fájdalmak csökkentésében.

A gyógytorna során alkalmazott nyújtó gyakorlatok jótékony hatással vannak a megfeszült lábizmokra, segítségükkel a szövetek ellazulnak, valamint csökkennek a görcsök a lábfejben.

A nyújtó tornagyakorlatok mellett egy szakképzett gyógytornász a lábfej, talp és a vádli erősítésére is nagy hangsúlyt fektet a kezelések során. Ezekkel a gyakorlatokkal helyreállítják a megváltozott terhelés következtében felborult izomerő egyensúlyt, valamint támogatják a lábfej korrekcióját

Névtelen terv - 2022-10-20T160206.503.png

A gyógytorna gyakorlatokon kívül jól alkalmazhatóak a lágyrész technikák, az a fascia, SMR masszázs és trigger pont kezelések, valamint a kineziológiai tapaszolás. 

Fascia terápiával a gyógytornász hatékonyan csillapítja a fájdalmat és kezeli a problémát kiváltó okot. Ennek sikerességéhez a terapeuta előzetesen egy részletes állapotfelmérést végez, hiszen már csak a testbeszédét megfigyelve egy képzett FDM terapeuta meg tudja állapítani, milyen kezelő fogásokat kell alkalmaznia az Ön problémájának enyhítésére. 

A Trigger-pont terápia alapja, hogy az izmok görcsössége miatt kialakult csomókat felkutassa, majd finom nyomással oldja azokat. Hatására az izom feszessége, valamint a kisugárzó fájdalom fokozatosan enyhül, végül a csomó teljes oldódásával megszűnik. Pozitív hatással lehet tehát a túlfeszült izmokra.

Az SMR masszázs egy eszközös módszer, amely a gyógytornász betanítása után otthon is végezhető, azonban szakember irányítása mellett sok más probléma esetén is bevethető. 

Ez a természetes módszer, amely célzottan hat a mozgás szervrendszerre egyaránt alkalmazható egészségmegőrzésre és rehabilitációra is. 

Mivel a kezelt kötőszövetben számos ideg található, ezért ezek a manuális kezelések olykor minimális fájdalommal járhatnak.

A gyógytornászok által alkalmazott kineziológiai tapasz a fájdalomcsökkentésben és a tehermentesítésben is egyaránt hatásos módszer. A felhelyezett kineziológiai tapasz stabilizálja a gyengült izmokat, ízületeket, ezáltal megakadályozza az ízületben létrejövő elcsúszást.

A fájdalomcsillapítás és az izomfunkciók támogatása, tehermentesítése mellett további jótékony hatásai közé soroljuk még a nyirokkeringés javítását, amely a sarok környékén kialakult duzzanat csökkenésében mutatkozik meg, valamint az ízületi mobilitás és stabilitás elősegítését, amely megakadályozza a további mikrosérülések létrejöttét.

6. Orvosi segítség sarokfájdalom esetén

Abban az esetben, ha a sarokfájdalom más, korábban kipróbált konzervatív módszerrel nem enyhül, orvos által végzett injekciós kezelés is szóba jöhet. 

Az injekció tartalmazhat szteroidot (pl. kortizon), vagy lidokaint. Ezt a sarokcsont körüli területre adják be. A szteroid hatására az erős fájdalom enyhülhet, a gyulladás csökkenhet, a lidokainnak köszönhetően pedig elérhető az idegek átmeneti érzéstelenítése. 

Egy 2022 októberében publikált kutatásba 25 olyan pácienst vontak be, akik sarokfájdalommal küzdöttek. A résztvevők 80%-a nő volt, és jellemzően a jobb lábat érintette a probléma, valamint közös volt bennük, hogy esetükben a konzervatív terápia nem vezetett eredményre. A felvételt követően egyetlen hialuronsav injekciót kaptak helyileg, majd 6 hónapos után követéssel felmérték ennek hatásait. A páciensek közül 48% értékelte kiválónak az eljárást, és összességében a fájdalom a vizsgálatban résztvevők között átlag 8 pontról 3 pontra csökkent 6 hónap alatt. Az injekció nem okozott fertőzést, Achilles szakadást vagy allergiás reakciót egyik egyénnél sem.

7. Otthoni teendők sarokfájdalom esetén

Gyógytornászunk összegyűjtött Önnek néhány hasznos tanácsot, amelyeket betartva sokat tehát a sarokfájdalom csillapításáért.

 1. Pihentetés: főként akut gyulladás esetén fontos, hogy csökkentsük a fizikai aktivitást és kíméljük a lábat. Ez elősegíti az izmok gyorsabb regenerálódását.
 2. Megfelelő cipő a láb kíméléséért: javasolt szakember tanácsait megfogadva új lábbelit választani, amely támogatja a lábfej megfelelő mozgását, nem túl szoros, valamint elég puha és gördülékeny talppal rendelkezik.
 3. Hideg vizes borogatás/jegelés és fájdalomcsillapítás: ha jólesik, helyileg egy hideg vizes kendő segítheti az izmok ellazulását, továbbá a gyulladás okozta égő érzést csökkenteni. A vény nélkül kapható fájdalomcsillapító gyógyszereket és krémeket is alkalmazhatja az előírásoknak megfelelően.
 4. Masszírozza át lábfejét minden este: A teljes lábfej átmasszírozása elengedhetetlen a feszes izomzat lazításához, amely a sarokfájdalom egyik kiváltó oka lehet. A masszázshoz használhatja a kezét, de akár segítségére lehet egy teniszlabda is, vagy egy kisebb SMR henger, amely kifejezetten a kisebb, túlfeszült izmok lazítására készült, és a masszázs is sokkal könnyebben kivitelezhető ezzel az eszközzel. Használható még erre a célra kifejlesztett trigger labda, amely a feszes izmokban kialakult csomók kimasszírozását, oldását segítik.
Névtelen terv - 2022-10-20T155619.877.png
 1. Gyógytorna: a fájdalom enyhülése és az akut gyulladást követően minél hamarabb érdemes megkezdeni egy szakképzett gyógytornász által vezetett fizioterápiás kezelést, amely nem csak megoldást kínál a sarokfájdalom kiváltó okára, hanem a gyógyulási időt is lerövidítheti.

Elkezdené a gyógytornát és nem szeretne heteket várni a megfelelő szakemberre? Tekintse meg szabad időpontjainkat és jelentkezzen be, már néhány napon belül tudjuk Önt fogadni!

8. Így zajlik a sarokfájdalom gyógytornája

Tehermentesítés után a gyógytorna a leghatékonyabb módja a sarokfájdalom kezelésének. Bármi is váltja ki a fent ismertetett okok közül a sarokfájást, a gyógytornász specialista megtalálja azt és célzott kezelést alkalmaz a megszüntetésére. Ezek alapján elmondható, hogy a gyógytorna nem csak a tüneteket kezeli, hanem a panaszt kiváltó okot is.

A gyógytorna célja a tünetek enyhítése, és a későbbi panaszok kialakulásának megelőzése. Ehhez különböző módszerekkel, célzott és személyre szabott terápiás tervet alkalmazva végzi a terapeuta hétről-hétre a gyógytorna kezeléseket. Azonban a közösen elért eredmények fenntartása érdekében, valamint a gyógyulási idő lerövidítésére a szakember házi feladatokat is adhat Önnek, amelyeket otthonában napi szinten végezni kell. Ez általában néhány feladatot jelent, amelyeket már betanított Önnek, és biztosan látja, hogy a kivitelezés is helyes.

A gyakorlatok kétfélék lehetnek: egyik részük a nyújtásra, a másik részük az erősítésre koncentrál. A sarokfájást legtöbbször a lábboltozat hibás szerkezete váltja ki, így ezt a kétféle gyakorlatsorokkal komplexen tudjuk kezelni

A feszes izmok lazításával megszüntetjük a súrlódást, amely megakadályozza a gyulladás és az újabb csontkinövések kialakulását. Ez egyúttal az ízületek mozgásterjedelmének növelésében is lényeges szerepet játszik. Tehát érezni fogja, hogy a járása lazább és fájdalommentes lesz. 

Az izmok erősítésével elősegítjük, hogy a kilazított izmok a megfelelő pozícióban helyezkedjenek el és növeljük az inak, szalagok és ízületek stabilitását. Ez kihatással lesz a test többi ízületére is, például a térdízület is megfelelő pozícióba került, ezáltal elkerülhető, hogy távolabbi helyeken is fájdalom alakuljon ki.

A talptorna gyógytornászok által összeállított gyakorlatsor, amelyet nem csak lúdtalp esetén alkalmazhatnak, hanem egyéb, talpfájdalommal járó problémák és így sarokfájdalom esetén is. Ezt a gyógytornász betanítja Önnek, és otthonában napi rendszerességgel kell végezni a sikeres gyógyulás érdekében.

A gyógytornával serkentjük a keringést, ez pozitívan járul hozzá a saroknál kialakult duzzanat csökkentésében, valamint a fájdalomcsillapításban is jótékony szerepet játszik.

A rendszeres mozgásnak nem elhanyagolható az általános közérzetjavító hatása sem, amelynek köszönhetően a mindennapok könnyedebbek és fájdalommentesek lesznek. 

A gyógytornász egyéb kezelési technikákat is alkalmaz a kezelések során, ilyen például a fent is bemutatott FDM terápia, Trigger pont kezelés, valamint a kineziológiai tapasz felhelyezése, amely serkenti a panaszos terület keringését, stabilizálja az izmokat, ízületeket, valamint enyhíti a fájdalmat.

Névtelen terv - 2022-10-20T155611.693.png

Egy szakképzett gyógytornász olyan életmód tanácsokkal is ellátja Önt, amelyekkel biztosan a megfelelő lábbelit választhatja ki magának, valamint olyan, hétköznapokon is bevethető feladatokat tanít meg Önnek, amelyeknek köszönhetően megelőzheti egy újabb csontkinövés kialakulását.

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező, empatikus gyógytornászt keres megfizethető áron? Tekintse meg árlistánkat, majd kérjen visszahívást, és segítünk!

9. A sarokfájdalom szövődményei kezelés hiányában

Abban az esetben, ha a sarokfájást nem kezeli egy tapasztalt gyógytornász, a fájdalom állandósulhat. Hosszú távon nem csak a helyi tünetek okoznak majd állandó panaszt, de a sarok problémái a teljes testre kihathatnak. 

Például lehet, hogy a térde már egy régóta fennálló sarokprobléma okozta megváltozott terhelés miatt fáj. A sarokcsonton tapadó Achilles-ín olyan izmokkal áll összeköttetésben, amelyek a térdet is érintik. Ha a sarokfájás miatt rosszul terhel járáskor, a térdízületben is diszfunkció áll be, amely egy újabb fájdalomhoz vezet. 

A fájdalom és a gyulladás miatt megváltozik a terhelés. amely a vádli és a hátsó comb feszüléséhez vezethet. A folyamat fokozatosan terjed tovább a távolabbi területekre is, így fordulhat elő, hogy a későbbiekben akár derékfájást is tapasztalhat.

A sort folytathatnánk még a további nagy ízületeinkkel is, ugyanis testünk egy komplex rendszer, ahol szinte minden kölcsönhatásban van egymással.

Minél tovább tart egy sarokfájás, annál több panasz jelentkezhet. Ezzel egyenesen arányosan megnő a gyógyulási idő is, valamint lehetséges, hogy először műtéti beavatkozásra lesz szükség a probléma kezeléséhez, majd az után szintén gyógytornát írnak ki az orvosok által létrehozott állapot hosszú távú fenntartására.

Névtelen terv - 2022-10-20T160215.433.png

Tudta, hogy SZÉP és Egészségpénztári kártyát is elfogadunk? Jelentkezzen be online, és már néhány napon belül tudjuk Önt fogadni!

10. A sarokfájdalom és a gyógytorna állapotfelmérés a gyakorlatban

A Gyógytornászom.hu Vitéz utcai (Buda), valamint Bajcsy-Zsilinszky úti (Pest) rendelőiben tapasztalt gyógytornászaink kiderítik a sarokfájás okát és személyre szabottan kezelik azt annak érdekében, hogy a további panaszok kialakulását megelőzzük

Ennek az első lépcsőfoka egy 1 órás állapotfelmérés, amelynek során olyan alapos kivizsgálásban lesz része, amilyet még soha nem tapasztalt! Részletesen kikérdezik Önt panaszairól, mikor kezdődött, volt-e kiváltó oka, mire erősödik a fájdalom és mire enyhül. Ezáltal felállítják az anamnézist. 

Ezt követi a megtekintés, amelynek során a testtartást és a lábak helyzetét mérik fel. Majd a fizikális vizsgálattal a sarokcsontot megtapintják, hol érzékeny, a környező ízületek mozgásterjedelmét megvizsgálják, valamint az izomerőt is speciális tesztekkel vizsgálják.

Ezek segítenek felállítani egy mozgásszervi diagnózist, amelynek következő lépcsőfoka egy személyre szabott terápiás terv felállítása. 

A kezelési tervet követve – amelyet Ön is megismer már az első alkalommal – zajlik majd a gyógytorna.  

Névtelen terv - 2022-10-20T160209.302.png

A gyógytorna nem fájhat, maximum kényelmetlen érzést érezhet. Ugyanis ha a merev talpizmokat kell fellazítani, vagy a beszűkült mozgásterjedelmet kell növelni, az kellemetlen érzéssel járhat. Empatikus gyógytornászaink azonban ebben az esetben igyekeznek enyhíteni a fogáson/feladaton. Ha éles, nyilalló fájdalmat érez, mindenképpen jelezze gyógytornászának, aki amúgy is folyamatosan monitorozza az Ön arcáról és az izmai rezdüléséből, hogy éppen melyik feladat fáj Önnek.

A gyakorlatok helyes kivitelezésére nagy hangsúlyt fektetünk, ugyanis csak így lehet hatékony a kezelés. A feladatokat a gyógytornásza be is tanítja Önnek, amiket házi feladatként otthonában is el kell végeznie a hatékony és gyors gyógyulás érdekében. Gyógytornásza a sarokfájás megelőzésére is ellátja Önt életmódbeli tanácsokkal, kitérve a helyes lábbeli kiválasztására, valamint a helyes testtartás beállítására és megéreztetése. 

Kezeléseinknek köszönhetően pácienseink már az első 2-3 alkalom után érzik a fájdalom csökkenését a sarokban, lábuk sokkal stabilabb lesz, a járásuk pedig könnyedebb és panaszmentes lesz. 

Rendelőnkben több éves tapasztalattal rendelkező gyógytornászaink közül választhat terapeutát, akiknek bemutatkozóját elolvashatja a honlapunkon. Kiemelendő, hogy nálunk a kiegészítő kezelések árai nem felárasak, tehát például a lágyrész kezelések, az FDM és a tape felhelyezés is ugyanannyiba kerül, mint a gyógytorna, továbbá rendelőnkben nem csak bankkártyával és készpénzzel fizethet, hanem SZÉP Kártyát és Egészségpénztári Kártyát is elfogadunk.

11. Bejelentkezés gyógytornára

Amennyiben Ön is sarokfájdalommal küzd, és rendszeres gyógytornára van szüksége, jöjjön el a Gyógytornászom.hu rendelőjébe egy egyéni állapotfelmérésre! Egy kezelés ára nálunk csak 11.500 forintba kerül! 

Névtelen terv - 2022-10-20T160225.536.png

Személyesen Budapest 2. kerületében, a Batthyány tér közelében, a Vitéz utca 9. vagy az 5. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 72. szám alatt várjuk világos, csendes, modern rendelőnkben. A Gyógytornászom.hu szakemberei több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így biztosan megfelelő kezelést kaphat

Rendelőnkben fizethet készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H) és bizonyos egészségpénztári kártyákat is elfogadunk (OTP, MKB, Patika, Prémium, Tempo). 

Időpontot foglalni lehet telefonon a 06-30-50-50-50-3 számon (9 és 17 óra között) vagy oldalunkon keresztül online. Igény esetén visszahívást vállalunk. 

Rendelőnk könnyen megközelíthető a fő tömegközlekedési eszközökkel, valamint autóval is. Termeink jól felszereltek, kényelmes kezelőágyak állnak rendelkezésre. 

Csapatunk folyamatosan továbbképzi magát különböző tanfolyamokon, hogy vendégeinknek a leghatékonyabb, leggyorsabb eredménnyel járó kezelést tudjuk nyújtani. Minden alkalommal maximálisan odafigyelünk az egyénre, az alapos, részletes kikérdezésre, hogy minél pontosabb képet kapjunk nem csak a hátfájásról, hanem a vendég életkörülményeiről is. 

Nálunk lehet kérdezni, sőt! Ha nem ért valamit, bizonytalan abban, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, mindenképp kérdezzen! Arra törekszünk, hogy minél részletesebben elmagyarázzuk a kezelést, a problémájához vezető okokat és hogy mit lehet tenni a csökkentése, megszüntetése érdekében.

Pácienseink ezt írják a sarokfájdalom gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!

gerincferdülés