gerinctorna

Gerinctorna – Milyen fájdalmak esetén lehet hatásos?

A gerinctorna egy olyan gyógytorna, amely célzottan gerincpanaszokra dolgoznak ki a szakemberek. A panaszok típusától és mértékétől függően más és más tornára lehet szükség. Általában véve elmondhatjuk, hogy a gerinctorna a mozgással gyógyít. Olyan izmokat mozgatunk meg általa, aminek létezését még csak nem is sejtettük eddig.

gerinctorna

 

A gerinctorna célja

A cél minden esetben a panaszokat kiváltó ok kezelése, ami lehet valamilyen gerincet is érintő elváltozás, izomegyensúly zavar.
Elősorban a beteg panaszai alapján alakítják ki a terápiás tervet a szakemberek, ezzel az okot veszik kezelésbe. A gyógyulás teljes lehet, ellentétben a fájdalomcsillapításon alapuló kezelésekkel, amik csak a tüneteket enyhítik.

A következőkben a gerinctorna típusairól lesz szó, sorra vesszük a lehetséges panaszokat és azok kezelési módjait.

Eredményesen gyógyítható gerinctornával az ülőmunka miatt kialakult nyaki- és deréjtáji fájdalom, de a súlyosabb esetek, például a porckorongsérv és a gerincferdülés is hatékonyan kezelhető ezzel a módszerrel.

Természetesen minél előbb fordulunk szakemberhez, annál nagyobb esélyünk van a gyógyulásra, valamint egy enyhébb probléma mindig rövidebb idő alatt hozható helyre, mint egy komolyabb elváltozás.

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Gerinctorna Budapesten

A gyógytornászom.hu rendelőjében tapasztalt, empatikus és fiatal gerinctorna specialisták segítenek abban, hogy megtaláljuk a gerincfájdalma okát és a leginkább személyre szabott gerinctorna kezelést nyújthassuk Önnek.
Itt tud visszahívást kérni tőlünk, vagy online időpontot foglalni hozzánk egy állapotfelmérésre.

Nyaki gerinctorna – nyakfájás kezelése

A fájdalom a testünk vészjelzése. Ha egyszer is kiejtettük már a szánkon, hogy „beállt a nyakam”, mindenképp ajánlott megkeresni a fájdalom okát és tájékozódni a lehetséges kezelési módokról.
A nyak beállásának, merevségének oka legtöbb esetben a túlfeszült nyakizomzat.
Ilyenkor nem csak a nyakunk kezd fájni, de a fejünk, hátunk és a karunk is.

A nyaki fájdalom következtében kialakuló fejfájás egy nagyon gyakori panasz az ülőmunkát végzők körében, hiszen aki egész nap egy testhelyzetben ül, az egyoldalúan terheli a gerincét, főleg a gerinc nyaki szakaszát, ami a gerinc legmozgékonyabb, de egyben legsérülékenyebb része.
A megerőltetett izmok megfeszülnek és megkeményednek, ezáltal nem tudják megfelelően ellátni támasztási feladatukat sem.
A nyakcsigolyák összenyomódnak, megterhelve ezzel a porckorongokat, ami idővel sérv kialakulásához vehethet.
A fájdalom a tarkóra, halántékra, homlokra és a szemek tájékára is kisugázik, ami még rosszabb közérzetet okoz a páciensnek.

Gyakran merev felső háti szakasz is társul a nyakmerevséghez és elmondhatjuk, hogy sok esetben a hát izmainak merevsége a nyakfájdalom kiváltó oka.
Gyógytornáink során igyekszünk feltárni a fájdalom kiváltó okát, ezzel gyors és tartós eredményeket érhetünk el.

Gyógytornászaink akik gerincsérvet kezelnek

Gerinctorna derékfájásra

Ha Önnek gyakran fáj a dereka, bizonyára feltette már magának a kérdést: Mi lehet a fájdalom oka? Nem sok eredmény érhetünk el az öndiagnózissal, de néhány lehetséges ok felsorolásával talán tudunk segíteni abban, hogy az Ön panaszán mivel lehetne segíteni.

a. A porckorong és a csigolyák elváltozásai, például a gerincsérv és a gerincferdülés

b. Egy korábbi sérülés, például a csigolya megroppanása.

c. Hétköznapi terhelések, hosszan tartó ülés.

Ezekre a lehetséges okokra mindre megoldást nyújthat egy speciális gyógytorna.
Gyakran más, krónikus betegség áll a derékfájás hátterében ezért, főleg ha más tünetek is jelentkeznek, mindenképpen konzultájon egy orvossal.

Idősebb, csontritkulásos páciensek derékfájásának oka általában a mozgásszegény életmód. A csontállományra kifejezetten jótékony hatással van a gerinctorna, de az intenzitás mértékét szakképzett gyógytornász hivatott eldönteni, ezért mindenképpen javasolt egy állapotfelmérést végeztetni a torna megkezdése előtt.

Derékfájás megelőzése gerinctornával

A már meglévő tünetek, a fájdalom csökkenthető, az izomegyensúly helyrebillenthető, ha gerinctornával megerősítjük a mélyizmokat a gerinc körül. A tartásunk is javulni fog és a derékfájdalom kiújulása megelőzhető.

Gerinctorna hátfájásra

A hátfájás oka sokféle lehet. Egy rossz mozdulat vagy túlerőltetés következményeként alakul ki legkönnyebben, valamint irodai ülőmunka és rossz testtartás következmánye is lehet.
Ilyen esetekben a fájdalom izom eredetű.

A gerinc melletti tartóizmok bemerevednek, nyomásra érzékennyé válnak. Az előrehajlás és a törzsfordítás is fájdalmat okoz. A testünk ilyen esetekben kimélni próbálja a fájdalmas területeket, ezért rossz tartás is kialakul, aminek következtéeben az izmaink csak még jobban elmerevednek.

A hát és derékfájás komolyabb mogásszervi okokra is visszavezethető mint például a gerincferdülés, gerincsérv, és porckorongsérv, valamint a lúdtalp.

Enyhébb, izom eredetű fájdalmak esetén gyorsan és hatékonyan segít a gerinctorna.

Komolyabb problémák esetén sem kell azonnal műtétben gondolkodni, mert speciális, személyre szabott tornával még mindig van remény a gyógyulásra.

Gerincferdülés esetén a deformitást próbáljuk csökkenteni a gerinctornával.
Az izmok erősítésével, átmozgató, mozgásterjedelmet növelő és légzőgyakorlatokkal javítjuk a tartást.
A hátfájdalom hátterében állhatnak egyéb betegségek is, ezért ha más tüneteket is tapasztal, feltétlenül keresse fel orvosát.

Várjuk állapotfelmérésre!

Hátfájás, derékfájás, valamint nyaki fájdalom esetén azt tanácsoljuk, hogy ne húzza az időt, mindenképpen keressen fel egy gyógytornászt, aki segít megszabadítani a kínzó fájdalomtól.

Gerinctorna ára

Az első online vagy személyes alkalom magában foglalja a konzultációt + a személyre szabott terápiás terv összeállítását. Minden további alkalom pedig, már maga a kezelés és ez a kezelés típusától függetlenül egységes árú. Árlistánkat itt találja!

Miért válasszon minket?

  • Rendelőnkben személyes gyógytorna és otthoni videóhívásos gyógytorna is elérhető.
  • Állapotfelmérésünk és Online konzultációnk részletes, így megmondjuk, hogy miért vannak a fájdalmai
  • Megtanítjuk Önnek és felügyeljük a gyakorlatokat 
  • Rendelőnk frekventált helyen a Batthyány térnél található.
  • Fejenként átlagosan 13 év tapasztalatunk van
  • Várakozás nélkül tudunk Önnek segíteni.
  • Több mint 1000 gyógyult esetünk van
  • Korrekt áron dolgozunk

Gerinctornát keres? Kérjen időpontot és segítünk! 

Az alábbi gombra kattintva megtekintheti naptárunkat és foglalhat időpontot akár már 2-3 napon belül. Gyógytornászaink a legprofibbak az Ön gecinc- és hátpanaszának gyógyításában!  ↓