Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon Scheuermann kór esetén?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk a Scheuermann kór okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • A fájdalom jelentős mértékben csökkenhet/megszűnhet.
 • Energikusabb, könnyebb lehet a hátmozgás.
 • A hátban és a derékban érzett merevség érzet oldódhat.
 • Elsajátíthatja a helyes testtartást.
 • Javulhat a légzés és a keringés.
 • Megfelelő, szakmai iránymutatást kaphat a gerince védelmében.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!


A Scheuermann kór terápiája – Minden kérdésére válaszoltunk!

A Scheuermann kór leggyakoribb típusa esetén a háti csigolyák ék alakúvá válnak, és ez fokozottabb domborulattal járhat, amely nem csak itt okozhat fájdalmat, hanem a derék és nyaki szakaszon is. A másik típus esetén a háti görbület inkább ellaposodik, ugyanis a háti-ágyéki átmenetnél található csigolyák válnak ék alakúvá.

A betegséget több stádiumra lehet bontani, amely jellemzően már 8 éves kortól kezdődik. A panaszok azonban csak 10 éves kor után kezdődnek, és maga a folyamat egészen a növekedés befejeződéséig tart. Előfordulhatnak olyan esetek is, amikor a Scheuermann kór teljesen tünetmentes, és felnőttkorban, valamilyen hát-vagy derékfájdalom esetén készült röntgenfelvétel mutatja ki az ék alakú csigolya deformitást. 

Diagnózis esetén kifejezetten fontos a rendszeres testmozgás, a gyógytestnevelés, úszás és a gyógytorna, valamint szükség esetén a korzett (fűző) használata. A gyógytorna az egyik leghatékonyabb kezelési módszer Scheuermann betegség esetén, ugyanis speciális kezelési módszereket, a Schroth módszert és a manuálterápiát alkalmazza az arra képesített terapeuta.

Rendszeres mozgás és szakember által felügyelt gyógytorna hiányában a fájdalom állandósulhat, a nyak és a derék problémák pedig már fiatalabb korban is jelentkezhetnek, és a Scheuermann kórhoz társuló gerincferdülés további, komoly problémákat is okozhat.

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót a Scheuermann kórról. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. Mi az a Scheuermann kór/szindróma?

A Scheuermann betegség lényege, hogy a csigolyatestek csontosodási zavara miatt azok elülső részének magasságbeli növekedése elmarad. A folyamat következtében a csigolyák a normál tégla-alak helyett ék alakúvá válnak. Már kora gyermekkorban elkezdődhet ez a folyamat, amely egészen a növekedés befejezéséig tart, a károsodás azonban majd csak 10 éves kor után jelentkezik. Fiúkat és lányokat egyaránt érinthet a probléma. 

A gyermekekre jellemző a sovány testalkat, a hanyagtartás és a gyengébb izomzat. 

A Scheuermann kórnak 2 típusát különböztetjük meg:

 • A betegség egyik típusában a háti gerinc ék alakú csigolyái együttesen a hát fokozott domborúságát okozzák. 
 • A másik formában pont fordítva történik, a gerinc inkább ellaposodik, ekkor ugyanis a háti-ágyéki szakasz átmenetében lévő csigolyák vagy az ágyéki szakasz csigolyái válnak ék alakúvá és ennek a gerinc szakasznak a normál homorúsága vész el ezáltal.

A betegség hátterében álló ok egyelőre nem tisztázott, valószínűsíthető, hogy a kialakulásában örökletes tényezők játszanak szerepet.

2. Lapos hát = Scheuermann kór?

Míg a Scheuermann kór esetén inkább a háti szakasz görbületének fokozódásáról van szó, addig a lapos hát szindróma  esetén nem annak egyenesedésről beszélhetünk. 

A lapos hát leggyakrabban a gerincferdüléshez társuló jelenség, amely a háti csigolyák elfordulása miatt alakul ki. Súlyos esetekben akár a kyphosis (domború görbület) teljes megszűnése is előfordulhat. 

A deformitás komoly problémákat is okozhat. Egyrészt, szűkíti a teret a mellkasban elhelyezkedő belső szervek számára, másrészt a gerincferdülés mértékét is növelheti, valamint hosszútávon ízületi fájdalom alakulhat ki.

Olyan gyógytornászra van szüksége, aki empátiával és türelemmel fordul a gyermeke felé? Jelentkezzen be hozzánk, és segítünk!

3. Ezek a Scheuermann kór tünetei

Sokszor akár tünetmentes is lehet, és felnőttkorban diagnosztizálják a csigolyák deformitását. Biztosan tehát a röntgen vizsgálaton látott eredmények alapján állapítható meg, hogy valóban történt csontosodási zavar a páciensnél.

Azonban, ha a Scheuermann betegség tüneteket okoz, azok az alábbiak lehetnek:

 • A háti görbület (kifózis) fokozódása (vagy épp csökkenése), amely röntgen vizsgálattal is igazolható.
 • Fájdalom a háti vagy az ágyéki szakaszon.
 • A mell-és a gerinc melletti izmok, valamint a hátsó combizmok feszessége.
 • A hát idővel merevvé válik.
 • Az ágyéki szakasz mozgása fokozottabb.
 • A beteg nem képes a hátát homorítani
 • Kezdetben nem jellemző a hátfájás, a hanyag tartás tűnhet fel. 
 • Később kialakulhat a lapockák közötti fájdalom, a hát érzékenysége ütögetésre. Ezek azonban a kor előrehaladtával megszűnhetnek. 
 • Felnőtt korban inkább a derékfájdalom valószínű, mivel a hát nagy görbületét a derék próbálja kompenzálni. 

Minél hamarabb szeretné megkezdeni gyermekével a gyógytornát? Hozzánk már 2-3 napon belül foglalhat időpontot! Tekintse meg online naptárunkat és jelentkezzen be!

4. A Scheuermann kór stádiumai

A betegségnek a kor alapján, három stádiumát különböztethetjük meg. 

4.1. Kezdeti stádium: 8-10 éves kor

Kezdetben a legjellemzőbb tünet a hanyag testtartás, valamint a háti szakasz kyphosisa (domború görbülete) fokozottabbá válik, a gerincmozgások beszűkülnek. Ekkor még nem feltétlen jelentkezik fájdalom. Emellett egyéb tüneteket is megjelenhetnek, például: fáradékonyság, koncentrációs zavar. Ebben a stádiumban a probléma hatékonyan kezelhető gyógytornával.

Névtelen terv - 2022-11-15T140250.128.png

4.2. Második stádium: 12 éves kortól a növekedés végéig

Megjelenik a hát és a derék fájdalma, érzékenysége (főként a lapockák közötti ütögetéskor), valamint a háti szakasz merevvé válik. A fájdalom fokozódhat üléskor, álláskor vagy sportoláskor. Erre a stádiumra jellemző tünet továbbá, hogy a páciens a hátát nem tudja homorítani.

4.3. Harmadik szakasz: felnőttkori Scheuermann betegség

A hát deformitása jellemző, a betegség egész életen át jelen van. A hátfájdalom mellett a nyaki- és a derékfájdalom is fokozódhat. A további szövődmények megelőzését pozitív módon befolyásolhatja a személyre szabott gyógytorna.

Megfizethető áron keres magán gyógytornászt? Tekintse meg árlistánkat, majd jelentkezzen be online!

5. A Scheuermann kór diagnózisának felállítása

Abban az esetben, ha az iskolaorvosi vizsgálat során az orvos a Scheuermann kór tüneteit észleli, további kivizsgálást kérhet. 

A szakorvos fizikális vizsgálat után röntgenfelvétel készítését rendeli el, amelyen egyértelműen kimutathatóak a csigolya deformitások. 

Névtelen terv - 2022-11-15T140246.104.png

Scheuermann betegséget diagnosztizáltak gyermekénél? Kérjen visszahívást, és segítünk!

6. A Scheuermann kór kezelési lehetőségei

A kezelésben a legfontosabb, hogy a gyermek ne legyen eltiltva mindenféle mozgástól. A gerinc egészségéhez és a felnőttkori mozgásszervi betegségek megelőzéséhez elengedhetetlen a napi, legalább 60 perc testmozgás. Súlyos esetben gyógytestnevelés és rendszeres gyógytorna javasolt, ritka esetben korzett (fűző) használatát rendelheti el a szakorvos. 

Lássuk a kezelési módokat részletesebben.

6.1. Tudnivalók a korzettről (fűzőről)

A korzettet (vagy fűzőt) egyénre szabottan, gipszmintavétel alapján készítik el. A fűzőt a legtöbb esetben napi 22-23 órában kell viselni, csak a tisztálkodás és a gyógytorna idejére szabad levenni, emiatt a gyermekeknek nem csak fizikálisan, hanem lelkileg is nehéz elfogadnia.

Funkcióját tekintve a fűző korrekciós helyzetben tartja a törzset, ezáltal még a növekedési fázisban megfelelő irányban fejlődik a gerinc. A csavarodások helyein, ahol a gerinc melletti rész is a legjobban kiboltosul, úgynevezett pelottákat (nyomási pontokat) alakít ki az ortopéd műszerész, ezáltal megakadályozza a gerincoszlop további csavarodását. Az ellenoldalon a fűző anyaga eláll a testtől, ezzel arra ösztönözve a viselőjét, hogy légvételeivel kitöltse a rendelkezésre álló teret. 

A fűzőben szinte bármilyen testmozgást lehet végezni, sőt kell is, ezáltal korrekcióban erősítve a gerinc melletti izmokat! A gyógytorna idejére levesszük a fűzőt, de gyógytornász feladata megtanítani abban a helyes légzést. Általában a 12-24 hónapig tart a fűző használata, amikorra a gerincoszlop elérte a megfelelő stabilitást, majd ezt fokozatos leszoktatás követi.

6.2. Gyógytorna Scheuermann kór esetén

A gyógytorna a fizioterápia egyik ága, amely a mozgás által generált mechanikai energiát használja fel gyógyítás céljából. A gyógytornát sok esetben más kezelési lehetőséggel helyettesíteni nem lehet

A gyógytorna állhat a páciens által végzett aktív gyakorlatokból, azaz erősítésből, nyújtásból, mélyizomzat erősítéséből és tartásjavító gyakorlatokból. 

Előfordulhat az is, hogy a páciens passzív, és a gyógytornász alkalmaz különböző fogásokat a panaszos területen. Ez lehet izomlazítás, nyújtás vagy átmozgatás. 

A gyógytorna kezelés történhet vezetett aktívan, amikor a gyógytornász és a páciens együtt dolgozik. Ilyenkor a kezelt személynek kis mozdulatokat, az izmok feszítését, mozgatását kell végeznie vagy levegőt venni-kifújni. 

Életkortól függetlenül bárki járhat gyógytornára, tehát már a kisgyermekkorban felfedezett gerincproblémával is érdemes szakemberhez fordulni.

A gyógytorna során eszközös és eszköz nélküli gyakorlatokat is végezhetnek, például gerincproblémák esetén gyakoriak a nagylabdán kivitelezett erősítő és korrigáló feladatok.

Egy jó gyógytornász szakember különböző életmódbeli tanácsokkal is ellátja Önt. Ezek alkalmazásával a mindennapok során kímélheti a gerincét, korrigálhatja a testtartását és elkerülheti a komolyabb tünetek kialakulását, valamint segítheti az állapota javulását. 

Olyan gyógytornászra van szüksége, aki érti az Ön, vagy esetleg a gyermeke problémáját és 2-3 napon belül tudja fogadni? Tekintse meg szabad időpontjainkat és jelentkezzen be online!

6.3. Kezelőfogások tárháza: manuálterápia

A manuálterápia helyreállítja a támasztó- és mozgató szervrendszer megbomlott harmóniáját, így a gerincproblémák esetén kifejezetten hatásos gyógytorna módszer lehet. 

A kezelés során a manuálterapeuta saját testének mechanikus energiáját is felhasználva először is előkészítő lágyrész kezelési masszázsfogásokkal, valamint postizometriás relaxációs technikákkal segít ellazítani a problémás területet, majd dinamikus mobilizációs és manipulációs technikákkal helyreállítja a tartó és mozgatórendszer harmóniáját.

A manuálterapeuta a pácienssel együttműködve, célirányos erősítő, nyújtó jellegű gyakorlatokkal stabilizálja a kezelések során elért eredményt. 

Névtelen terv - 2022-11-15T140155.654.png

6.4. A Schroth módszerről

Ez a módszer, a megalkotójáról, Katharina Schroth, német gyógytornászról kapta a nevét. Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a Schroth terápia célja a gerincferdülés korrigálása, ezáltal az életmód javítása.

A Schroth terápia olyan komplex kezelési forma, amellyel hatékonyan kezelhető nemcsak a gerincferdülés, hanem az olyan gerincproblémák is, mint a Scheuermann kór

A terápia alapja, hogy a páciens megértse és megérezze a gerinc deformációját. Ehhez a szakemberek az alábbi elméletet dolgozták ki: a törzset három blokkra osztják, amelyek egymás fölött, szimmetrikusan helyezkednek el. Ha gerincferdülés alakul ki, akkor ék alakú deformálódás, valamint a blokkok eltolódása és elfordulása figyelhető meg. Az elváltozás szabad szemmel is látható: bordapúp és völgy, valamint ágyéki púp és völgy formájában.

Miután a páciens is megismerte és megértette a probléma lényegét, és szabad szemmel is jól látja az eltéréséket, a Schroth terapeuta megtanítja, hogyan kell ezeket korrigálni. Ehhez egy speciális, háromdimenziós légzéstechnikát alkalmaz, amellyel elérhető a besüppedt területek (völgyek) kiemelése. 

A maximális korrekció elérését követően, célzott gyakorlatokkal állítják helyre a megbomlott izomegyensúlyt, hogy stabilizálódjon a korrigált testtartás. 

A módszer lényege tehát, hogy a kóros görbületeket korrigálva, a gerinc maximális nyújthatóságát kihasználva történjenek meg az izomerősítő és nyújtó feladatok. Ehhez külön légzéstechnika, azaz a 3D légzés tartozik, amelyet szintén alkalmazni kell a feladatok végzése közben.

A terápia különböző elemekből áll, úgymint a fent is említett légzési technika, a testtudat fejlesztése, az önkorrekció elősegítése, az önkontroll és a tartáskontroll betanítása, valamint ide tartozik még a korzett használatának elsajátítása és  a szülők edukációja is.

Névtelen terv - 2022-11-15T140257.103.png

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászt keres? Olvassa el terapeutáink bemutatkozóját és jelentkezzen be az Önnek is szimpatikus szakemberünkhöz!

7. Így segít egy gyógytornász Scheuermann kór esetén

A gyógytorna az egyik leghatékonyabb kezelési módszer Scheuermann betegség esetén, ugyanis a hagyományos gyógytorna gyakorlatokon felül speciális kezelési módszereket, a Schroth módszert és manuálterápiát alkalmazza az arra képesített terapeuta. Fontos a heti rendszerességgel végzett gyógytorna, az izomerősítés, valamint az ízületek mobilizálása és nyújtása céljából.

A gyógytorna célja az izmok erősítése, a gerinc mobilitásának megőrzése és mozgástartományának növelése. Ez a kezelési módszer azért is olyan gyermekbarát, mert a gyógytornász betanítása után otthon is elvégezhető gyakorlatokból áll, így már a terápia elején is elég hetente egyszer meglátogatni a terapeutát, aki leellenőrzi a gyakorlatok helyességét, valamint ismételt felméréseket csinál az aktuális állapotról.

Névtelen terv - 2022-11-15T140236.426.png

A Schroth terápia során irányított légzéssel és az izom aktivizálásával csökkentjük a háti szakasz fokozott görbületét, valamint stabilizáljuk azt. A kezelések alkalmával megtanítjuk, hogyan lazítson anélkül, hogy az rontana a testtartásán. Ehhez azonban izomerősítés is szükséges, ugyanis csak megfelelő izomerő egyensúllyal jöhet létre a megfelelő testtartás.

A Schroth terápia és a gyógytorna együttes alkalmazásának köszönhetően felszabadulhatnak a letapadt izmok. A terapeuta a háromdimenziós légzést begyakoroltatja, amellyel az inaktív tüdőrészek hatékonyan átlélegeztethetőek. Mindezek mellett a gerinc mobilizálását is elvégzi a gyógytornász, speciális fogásokkal, akár manuálterápiás technikákkal is.

A manuálterápia kézzel kivitelezett, speciális fogásokból áll, és hatékonyan oldja a deformitás következtében, a csigolyák között kialakult blokkokat. 

A gyógytorna kiegészítéseként alkalmazható a tartásjavító torna, valamint tovább növelhető a kezelések hatékonysága a tape technikával. A hátra felragasztott színes tapaszok nagyon jól korrigálják a testtartást, és így ennek hatását akár hosszabb időre is fenn lehet tartani. Pozitív hatásai közé tartozik még a fájdalomcsillapítás is.

Szeretné tapasztalt gyógytornász segítségét kérni gyermeke problémájához? Kérjen időpontot online és akár már 2-3 napon belül tudjuk Önöket fogadni!

8. A Scheuermann kór kezelése felnőtt korban

Ha a Scheuermann kórt felnőtt korban diagnosztizálták, és panaszt okoz, a gyógytorna szintén hatékony segítséget nyújthat.

Ebben az esetben is a gyógytorna célja, hogy megőrizzük a szövetek rugalmasságát, valamint erősítsük a gerinc melletti izmokat, hogy azok a lehető legjobb helyzetben tartsák a csigolyákat. Ezért például a core (mély) izmokat, valamint a vállöv, lapocka, felső hát izmait erősítjük speciális feladatokkal

Emellett, a rugalmasság elérése miatt, nagy hangsúlyt fektetünk a stretching (nyújtó) gyakorlatokra, amelyekkel oldjuk a merev, görcsös izomzatot. Ez azért fontos, mert a túlfeszült szövetek előre húzhatják a gerincet, ezáltal rossz helyzetben tarthatják azt.

Gyógytornász segítségével megtanulhatja a torna feladatok helyes kivitelezését, valamint lehetőség nyílik arra, hogy pontosan megismerje hogyan működnek az izmai és kialakuljon a megfelelő testtudat. Mivel ez a betegség végig kíséri Önt az életén, ezért fontos, hogy rendszeresen konzultáljon gyógytornásszal az aktuálisan felmerülő problémákról. 

Scheuermann kórt diagnosztizáltak Önnél? Kérjen visszahívást, és segítünk!

9. Ez várható, ha a Scheuermann kórt nem kezelik gyógytornával

Általánosan elmondható, hogy bár a Scheuermann betegséget nem lehet megszüntetni, a tüneteket lehet enyhíteni. Rendszeres gyógytorna kezelés hiányában a deformitás következtében kialakult fájdalom állandósulhat, a nyak és a derék problémák pedig már fiatalabb korban is jelentkezhetnek

Ha a Scheuermann betegséghez gerincferdülés is társul és ez nincs megfelelően kezelve szakember által vezetett gyógytornával, a görbületeket tovább fokozódhatnak, és komolyabb tüneteket okozhatnak. Például előfordulhat, hogy olyan fokúvá válik a görbület, hogy az a tüdőkapacitás, valamint akár a keringés romlásához vezet. A kialakult keringési problémák és légzési nehézségek miatt a teljesítmény és a munkaképesség csökken, és a mindennapi tevékenységek elvégzése korlátozottá válik.

A kezeletlen Scheuermann kór életminőségre gyakorolt hatásait vizsgálták egy hosszú távú kutatásban, amelyet 2021 novemberében publikáltak. A 27 éves követés során azt találták, hogy a görbületek jelentős mértékű fokozódásával, az önértékelés jelentős mértékben leromlott, a fájdalom állandósult és a fizikai aktivitás is csökkent. 

10. Így zajlik a Scheuermann kór gyógytornája egy budapesti magánrendelőben

A Gyógytornászom.hu rendelőjében az Scheuermann betegség egyéni gyógytornáját egy 1 órás állapotfelmérés előzi meg. Ez azért is olyan lényeges, mert ennek során feltárjuk, hogy melyik stádiumban van a betegség és részletesen megismerjük a gyermeke panaszait, kórelőzményeit és orvosi leleteit. 

A folyamat része egy fizikális vizsgálat, amely a háti szakasz mozgásai mellett a teljes test vizsgálatára kiterjed. Speciális teszteket végezve megvizsgáljuk a háti görbületet, valamint azt, hogy a probléma milyen mértékben hatott a gerinc nyaki és ágyéki szakaszára. 

Névtelen terv - 2022-11-15T140201.071.png

A vizsgálati eredményekre alapozva következik a személyre szabott kezelési terv kidolgozása. Ez alapján zajlik majd a gyógytorna, így Ön is előre tudhatja, milyen feladatokat fog elvégezni a gyermeke és milyen ütemben fog haladni a kezelés. 

A gyógytorna jellemzően a már fent is említett Schroth terápiából, gyógytorna gyakorlatokból, valamint szükség esetén manuálterápiából és a tape felhelyezéséből áll. A Scheuermann betegséggel járó fájdalom esetén legfontosabb az izmok nyújtása, amelyre stretching technikát alkalmazunk. A manuálterápiás technikák inkább passzív kezelésnek számítanak, amelynek lényege, hogy speciális, kézzel kivitelezett fogásokkal oldjuk a gerincben kialakult blokkokat, ezáltal csökkentjük az izmok feszességét is.

A lazító technikák mellett az erősítésre is nagy hangsúlyt fektetünk, amelynek köszönhetően az izomegyensúlyt helyreállítjuk, amely pozitívan befolyásolja a testtartást

Gyermek pácienseink oldott hangulatban távoznak a kezelésekről, és szüleiknek is pozitív változásokról (például: csökkent fájdalom, megnövekedett energiaszint) számolnak be. De a hatást 

Annak érdekében, hogy Ön és gyermeke ne teljesen idegen szakemberhez érkezzenek meg, honlapunkon elolvashatja több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászaink bemutatkozóját és akár ki is választhatják, kihez szeretnének bejelentkezni. A fent is felsorolt, különböző kezeléseink pedig nem járnak Önnek plusz költséggel, nálunk minden egy áron van és SZÉP kártyával vagy Egészségpénztári kártyával is fizethet!

Tudta? 

Már nem csak Budán, a Vitéz utcában érheti el szakembereinket, ugyanis Pesten, a Bajcsy-Zsilinszky úton is megnyitottuk rendelőnket!

11. Bejelentkezés gyógytornára

Amennyiben gyermekénél Scheuermann kórt diagnosztizáltak és rendszeres gyógytornára van szüksége, jöjjön el a Gyógytornászom.hu rendelőjébe egy egyéni állapotfelmérésre! Egy kezelés ára nálunk csak 13.200 forintba kerül! 

Személyesen Budapest 2. kerületében, a Batthyány tér közelében, a Vitéz utca 9. vagy az 5. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 72. szám alatt várjuk világos, csendes, modern rendelőnkben. A Gyógytornászom.hu szakemberei több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így biztosan megfelelő kezelést kaphat

Rendelőnkben fizethet készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H) és bizonyos egészségpénztári kártyákat is elfogadunk (OTP, MKB, Patika, Prémium, Tempo). 

Időpontot foglalni lehet telefonon a 06-30-50-50-50-3 számon (9 és 17 óra között) vagy oldalunkon keresztül online. Igény esetén visszahívást vállalunk. 

Rendelőnk könnyen megközelíthető a fő tömegközlekedési eszközökkel, valamint autóval is. Termeink jól felszereltek, kényelmes kezelőágyak állnak rendelkezésre. 

Csapatunk folyamatosan továbbképzi magát különböző tanfolyamokon, hogy vendégeinknek a leghatékonyabb, leggyorsabb eredménnyel járó kezelést tudjuk nyújtani. Minden alkalommal maximálisan odafigyelünk az egyénre, az alapos, részletes kikérdezésre, hogy minél pontosabb képet kapjunk nem csak a hátfájásról, hanem a vendég életkörülményeiről is. Nálunk lehet kérdezni, sőt! Ha nem ért valamit, bizonytalan abban, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, mindenképp kérdezzen! Arra törekszünk, hogy minél részletesebben elmagyarázzuk a kezelést, a problémájához vezető okokat és hogy mit lehet tenni a csökkentése, megszüntetése érdekében.

Pácienseink ezt írják a Scheuermann kór gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!

gerincferdülés