Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon kéztőalagút szindróma esetén?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk a kéztőalagút szindróma okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • A fájdalom jelentős mértékben csökkenhet.
 • Az áramütésszerű fájdalom az esetek jelentős százalékában megszűnik.
 • A gyógyulási idő lerövidülhet.
 • Az izomgyengeség enyhülhet, újra képes lesz tárgyakat megfogni.
 • A zsibbadás kezelésről-kezelésre, fokozatosan csillapodhat.
 • Könnyebbé és fájdalommentessé válhat a csukló mozgatása.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!


A kéztőalagút szindróma terápiája – Minden kérdésére válaszoltunk!

A kéztőalagút szindróma az alkarban a tenyérig futó középideget érinti, és általában a domináns kézfejen jelentkeznek a panaszok. Ez a probléma leginkább a nőket érinti, ugyanis esetükben anatómiailag szűkebbek lehetnek ezek az alagutak, amelyekben az idegek futnak.

A kéztőalagút szindróma a kéz fájdalmát és zsibbadását okozza, amely először csak nappal tapasztalható, és akadályozhatja a mindennapos tevékenységeket, később azonban már éjszaka is felébresztheti Önt legmélyebb álmából.

A kórkép mögött számos ok meghúzódhat, amelyek gyógytornával hatékonyan kezelhetőek, ugyanis ez a módszer a mozgás által serkenti a test öngyógyító folyamatait. Már az első néhány kezelést követően érezheti, hogy a kéz és alkar fájdalma elkezd csökkenni, a kézzsibbadás mérséklődik, és hétről-hétre érezheti a gyógytorna pozitív hatásait.

Gyógytorna hiányában azonban a kéztőalagút szindróma tünetei felerősödhetnek, ezáltal az éjszakáit is megkeserítheti, s kialvatlanná válhat. Bizonyos esetekben akár a műtétet sem kerülheti el, amely után szintén gyógytorna javasolt az eredményes rehabilitáció érdekében.

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót a kéztőalagút szindrómáról. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. Mi az alagút szindróma?

Az idegek izmok, inak, erek és csontos képletek között futnak le, amelyek bizonyos helyeken alagutat képeznek, és itt haladnak át a perifériás idegek. Egyes folyamatok/betegségek szűkíthetik ezeket az alagutakat, amely hatására a benne futó idegek nyomás alá kerülhetnek, így kialakítva az alagút szindrómát. Főként a végtagokon figyelhető meg ez az alagút rendszer. Ha ezek az idegek tartós nyomás alá kerülnek, az különböző tüneteket okozhat.

Névtelen terv (29).png

2. A kéztőalagút szindróma (carpal tunnel syndrome)

Mivel leggyakrabban ezen a területen fordul elő az alagút szindróma, ezért sokan az alagút szindrómáknak csak ezt a fajtáját ismerik. 

A kéztőalagút az alkaron fut végig a tenyér oldalán, pontosan középen. A kéztőalagút szindrómája (angolul carpal tunnel syndrome) esetén három ideg érintettségéről beszélhetünk:

 • középideg (nervus medianus)
 • singcsonti ideg (nervus ulnaris) 
 • orsó ideg (nervus radialis)

Leggyakrabban a középideg érintett, amely a nyaki gerinctől egészen a csuklóig fut, és nem csak az alkar hajlító izomzatának beidegzéséért felelős, hanem a kéz izmainak mozgatását is neki köszönhetjük. 

A kéztőalagút szindróma leggyakrabban a nőket érinti, és a domináns kézen szokott megjelenni. 

Névtelen terv (26).png

Kéztőalagút szindrómát diagnosztizáltak Önnél és akadtak még kérdései? Kérjen visszahívást, és segítünk!

3. A kéztőalagút szindróma okai

A kiváltó okok között számos problémát említhetünk. Lássuk ezeket részletesebben!

3.1. Fizikai túlterhelés, munkakörülmények

Az olyan munkák, amelyek túlterhelik a csuklót az ismétlődő mozdulatok miatt, például irodai munka vagy nehéz súlyok rakodása, komoly behatást jelentenek a kéznél található alagutakra és idegekre is. 

A folyamatos gépelés és egérhasználat jelentős mértékben igénybe veszi a csuklót, miközben a könyökünkön és az alkarunkon támaszkodva akár a könyöktáji alagutat is elnyomhatjuk. 

Névtelen terv (23).png

3.2. Gyulladás

Az ízületeket érintő gyulladásos betegségek, vagy az ínhüvelgyulladás, akár a rheumatoid artritisz komoly hatással lehet a környéki ínszalagokra és ínhüvelyekre is, amelyek könnyen nyomás alá helyezhetik a végtagban található alagutakat, ezáltal pedig a bennük futó idegeket. 

3.3. Idegrendszeri folyamatok

Néhány idegrendszert is érintő betegség is elősegítheti a kéztőalagút szindróma kialakulását. Ilyen például a cukorbetegség, amely bizonyítottan károsíthatja a perifériás idegeket, ezáltal neuropátiát okozva. A sclerosis multiplex szintén az idegrendszert érintő betegség, amely szövődményeként bárhol kialakulhat alagút szindróma.

3.4. Sérülés

Az olyan sérülések, mint például a csuklótörés vagy az itt található ízületi ficamok és rándulások, komoly behatást jelentenek a szövetekre, amelyek hatására a lágyszövetek feszesebbé válhatnak. Lehetséges, hogy a trauma hatására olyan fokú nyomódás, csavarodás, elcsúszás jön létre a csukló területén, hogy az hatással lesz a kéztőalagútra. Ezért mindenképpen fontos, hogy a sérülés utáni rehabilitációs időszakban járjon gyógytorna kezelésre, ugyanis ez a terápia segít normalizálni a kötőszövetek állapotát.

Névtelen terv (24).png

3.5. Csont- és ízületi fejlődési rendellenesség

Előfordulhat, hogy anatómiailag a kéztőalagút átmérője sokkal kisebb. Ekkor hamarabb alakulhat ki alagút szindróma, ugyanis már egy kisebb behatás is elég, hogy nyomást helyezzen az idegre. Ez az eset általában nőknél gyakrabban fordul elő, ugyanis esetükben legtöbbször kisebb az alagutak átmérője.

Önt is érinti a kéztőalagút szindróma és magán gyógytornászt keres megfizethető áron? Tekintse meg árlistánkat és jelentkezzen be online!

4. Milyen tünetei vannak a kéztő alagút szindrómának?

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a kéztőalagút szindróma tüneteit.

4.1. Éles fájdalom

Idegi érintettség esetén nagyon gyakori az éles fájdalom, amely az ideg nyomódását, esetleg gyulladását is jelezheti. 

Bizonyos esetekben akár áramütésszerű fájdalmat is tapasztalhat, mivel az alagút, amely elnyomja az idegeket, folyamatos ingerlésben tartja azt, ezt pedig áramütésszerű kisüléseknek érzékelheti. 

Névtelen terv (27).png

4.2. A kéz zsibbadása

Ez az egyik leggyakoribb tünet. Kezdetben időszakos, főként nappal jelentkezik, később éjszaka is, majd állandósulhat, akár vezetés közben, vagy mobilozás közben is tapasztalhatja. Előbb-utóbb ez az érzet kisugározhat a környező területekre is, például egy idő után jelentkezhet az alkarban is zsibbadásérzés. 

4.3. Érzészavar, az ujjak és a tenyér gyengesége

Köztudott, hogy az idegek funkciója tartós nyomás alatt jelentős mértékben romlik, emiatt a feladatát nem tudja megfelelően ellátni, így az érzékelés folyamata nehezen vagy egyáltalán nem megy végbe. Ezért tapasztalhatja, hogy bizonyos funkciók kiesnek, például az ujjak általi bőrérzékelés, érintés.

4.4. Izomgyengeség, izomcsökkenés

Az érzéskiesés miatt az izmok elgyengülhetnek, emiatt például azt tapasztalhatja, hogy erőtlenebbé válik a fogása, gyakran ejti ki a tárgyakat a kezéből. Előrehaladott állapotban az alagút szindróma az izmok sorvadásához is vezethet.

Névtelen terv (25).png

Felismerte a tüneteket? Szeretné, ha több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornász kezelné? Olvassa el terapeutáink bemutatkozóját, és jelentkezzen be Önnek is szimpatikus szakemberünkhöz!

5. Hogyan diagnosztizálják a kéztő alagút szindrómát?

Az orvosi vizsgálat során fizikális vizsgálattal és képalkotó eljárásokkal megállapítják, hogy kéztőalagút szindróma áll-e a panaszok hátterében. A szakorvos fizikális vizsgálattal felméri a csukló, kéz mozgathatóságát, illetve hogy nyomásra érzékeny-e

Ezt követően különböző képalkotó vizsgálatokat rendel el. Például:

 • Röntgen vizsgálattal ki lehet zárni egyéb kiváltó okokat, mint például az ízületi gyulladást. 
 • Ultrahang vizsgálattal az idegtörzsek és idegpályák állapotát mérik fel. 
 • Idegvezetéses vizsgálattal pedig apró elektromos ingert vezetnek az idegekbe és vizsgálják, hogy történik-e lassulás az alagútban. 

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászt keres, aki szakszerűen kezeli a problémáját? Jelentkezzen be hozzánk!

6. Ezek az alagút szindróma kezelési módjai

Az alábbiakban bemutatjuk a kéztőalagút szindróma kezelési lehetőségeit.

6.1. Gyógyszerek, kenőcsök és injekciók

Az alagút szindróma okozta fájdalom csillapítására egy jól bevált módszer lehet a gyógyszeres kezelés. A vény nélkül is kapható, non-szteroid fájdalom- és gyulladáscsökkentők (pl.: Voltaren, Apranax, Diclac, Algoflex) akár súlyosabb esetben is hatékonynak lehetnek. A szájon át szedett gyógyszerek a bélrendszeren keresztül felszívódva a szervezeten belül fejtik ki átmeneti kedvező hatásukat. 

A helyileg alkalmazott kenőcsök a bőrön keresztül felszívódva csökkentik a tüneteket. A leggyakrabban használt kenőcs a diklofenák hatóanyag tartalmú Diclofenac Dolo vagy Diclac gél.

Fontos, hogy ezekkel a módszerekkel is csak a tüneteket lehet enyhíteni, a kéztőalagút szindróma kiváltó oka ezzel nem szűnik meg!

A szteroidos injekciók helyi alkalmazása, gyorsan enyhítheti a kéztőalagút szindróma okozta panaszokat. Ezek használata azonban csak évi 2-3 alkalommal ajánlott, ugyanis az ennél többször alkalmazott injekciók gyengíthetik a kötőszöveteket. 

Kutatással már bizonyították, hogy a szteroidos injekció carpal tunnel szindróma esetén 45%-ban lehet hatékony a tünetek enyhítésében.

6.2. Gyógytorna módszerek

A gyógytorna mechanikus energiát használ fel gyógyítás céljából. A gyógytornát sok esetben más kezelési lehetőséggel helyettesíteni nem lehet. Sokan azt gondolják, gyógytornára csak operáció vagy trauma után kerülhet sor. Ez azonban nem igaz! A gyógytorna rendkívül hatékony konzervatív terápiás eljárás a fájdalmas panaszok esetén is, ugyanis több fronton veszi kezelésbe a panaszt kiváltó okot. 

Gyógytornával akár a kéztőalagút szindróma kiváltó oka is megszüntethető. Speciálisan a csuklót és az alkart érintő nyújtó és erősítő gyógytorna gyakorlatok célzottan szüntetik meg a kéztőalagút szindróma hátterében álló okot. 

A módszer biztosítja 

 • a probléma gyors és hatékony kezelését
 • a fájdalom csökkentését
 • a zsibbadás mérséklését
 • hozzájárul az izomzat rugalmasságához
 • erősíti az izmokat
 • valamint növeli az ízületek mobilitását

A gyógytorna eszközökkel és anélkül is kezelésbe veheti a mozgásszervi fájdalmak kiváltó okát. Ilyen eszközök lehetnek például az SMR henger, a trigger labda, a fitball és még sorolhatnánk.  

A gyógytornászok a tornagyakorlatokon kívül egyéb technikákat is bevethetnek a sikeres kezelés érdekében.

Ilyen az idegmobilizációs technika, amely speciális fogás-és mozgáskombinációkkal egyfajta diagnosztikai és terápiás eljárást nyújt. Eredményeként a blokkolt idegek felszabadulhatnak, csökkenhet a gyulladás, növekedhet a mozgásterjedelem, és nem utolsó sorban a fájdalom is csökkenhet.

A kinesio tape technika a fájdalomcsökkentésben és a tehermentesítésben is egyaránt hatásos módszer, amelyet a gyógytornászok is alkalmaznak. A tape (pamutrétegből álló tapasz) felhelyezését a hátulján hullámszerűen felvitt ragasztóréteg segíti. A tapeing technika a szervezet öngyógyító folyamatait támogatja. Kiemelendő előnye, hogy ez a módszer kémiai hatóanyagoktól mentes. Pozitív jelzéseket küld a test felé a reflexkörök aktiválásával, amelyek felgyorsíthatják az alagút szindróma gyógyulási folyamatát. Elsődleges hatásának megjelenése már néhány napon belül jelentkezik. 

Névtelen terv (33).png

Az FDM terápia olyan modern kezelési forma, amely hatékonyan csillapítja a csukló körül kialakult fájdalmat és kezeli az ízület instabilitását is, ugyanis annak hátterében akár a sérülés következtében létrejövő fascia diszfunkciója/disztorziója is állhat. Erre a legtermészetesebb kezelési módszert adja az FDM terápia, ugyanis manuális (kézzel kivitelezett) fogásokkal hat a kötőszövetre, amely a szerteágazó hálózata miatt távolabbi területekre is hatással van. Amint a fascia spazmusa (feszülése) csökken, a kötőszövet immobilizációja is oldódik. Mindez pozitív hatást gyakorol a panaszos területre, a teljes testre, és így a közérzetére is.

A Trigger-pont terápia alapja, hogy az izmok görcsössége miatt kialakult csomókat felkutassa, majd finom nyomással oldja azokat. Hatására az izom feszessége, valamint a kisugárzó fájdalom fokozatosan enyhül, végül a csomó teljes oldódásával megszűnik. Pozitív hatással lehet tehát a túlfeszült izmokra.

Az SMR hengerrel vagy trigger labdával végzett masszázs egy olyan eszközös módszer, amely a gyógytornász betanítása után otthon is végezhető, azonban szakember irányítása mellett sok más probléma esetén is bevethető. Ez a természetes módszer, amely célzottan hat a mozgás szervrendszerre egyaránt alkalmazható egészségmegőrzésre és rehabilitációra is. 

Megfizethető áron keres magán gyógytornászt? Tekintse meg árlistánkat, majd jelentkezzen be hozzánk online, vagy kérjen visszahívást!

6.3. Fizikoterápiás eljárások

A gyógytorna kiegészítéseként alkalmazott fizikoterápiás eljárások növelik a torna hatékonyságát, így gyorsabban végbemehet a szövetek gyógyulása.

Kéztőalagút szindróma és más neurológiai betegségek esetén pozitív eredményeket lehet elérni a lágylézer kezeléssel. A kezelés fájdalommentes és sejtszinten javítja a szövetek keringését, ezáltal csökkenti a fájdalmat. Ehhez azonban rendszeres, 15-20 perces kezelések ajánlottak. Kiválóan kombinálható a gyógytornával és a gyógyszeres terápiával, segítségével pedig akár a fájdalomcsillapítók mennyisége is csökkenthető.

A fizikoterápiás kezelési eljárások közül a másik leggyakoribb a TENS kezelés, azaz a Transzkután Elektromos Idegstimuláció. Az eljárás lényege, hogy gyenge elektromos impulzusokat vezetnek az idegek megfelelő, kulcsfontosságú pontjaiba a bőrre tapasztott elektródák segítségével. Ezek a kezelések fájdalommentesek és veszélytelenek

Az impulzusok módosítják az ingerületküldés tulajdonságait, így megakadályozva a fájdalomérzetet kiváltó jelek eljutását az agyba, illetve a mikoráram segíti a sejtek energiatermelését, így beindítja annak működését, elősegítve a gyógyulást. 

Az izomstimuláció legfőbb hatásai, hogy csökkenti az izommerevséget és fokozza a vérkeringést. 

6.4. Rögzítés, pihentetés

A rögzítés minden esetben segíti a regenerációt, ugyanis mechanikai támaszt nyújt az ízületnek és az érintett végtagnak, ezáltal tehermentesítve az izmokat és szalagokat.  Kéztőalagút szindróma esetén ezt általában sínezéssel oldják meg. Azonban emellett is fontos a csukló rendszeres átmozgatása, ugyanis csak aktivitással érhető el a javulás.

Névtelen terv (21).png

6.5. Mikor kerül sor műtétre?

Abban az esetben, ha a konzervatív terápia nem volt eredményes a kéztőalagút szindróma kezelésében, akkor műtétre kerülhet sor. Orvosi utasításra, bizonyos esetekben lehetséges, hogy egyből a műtét lesz az első terápiás módszer. 

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik és körülbelül 20 percet vesz igénybe. Lényege, hogy az alagutat, ezáltal a blokkolt ideget felszabadítsák, ezért a környező szalagokat átvágják, valamint ha szükséges a gyulladt szövetszaporulatot is eltávolítják. 

A műtét után a végtagot pihentetni kell, amíg a műtéti seb begyógyul. A pihentetés után javasolt a gyógytorna megkezdése. Az operációt azonban legtöbbször igyekeznek elkerülni, nem csak annak kockázata (például: ér-, ideg, ínsérülés, sebgyógyulási zavar) miatt, hanem mert a műtét utáni gyógyulási idő is sokkal hosszabb ideig tart.

Névtelen terv (22).png

7. Kéztőalagút szindróma kezelése házilag – ezekkel a praktikákkal enyhítheti a tüneteket

Gyógytornászunk tanácsai a tüneteket enyhítésére:

 • Óránként mozgassa át finom mozdulatokkal a csuklóját. Kezdjen kisebb csukló körzésekkel, majd finoman feszítse hátra a kézfejét, végül hajlítsa előre. A nyújtásban pár másodpercig (amíg jólesik) maradjon benne. 
 • Alakítsa ki a munkakörnyezetét úgy, hogy csuklója semleges pózban dolgozhasson. Tehát figyeljen arra, hogy karja végig nyújtva feküdjenek az asztalon, és ne legyen törés a csuklójában, amikor gépel. 
 • Ha fellángolnak a tünetek, néhány napig kímélje az érintett végtagját. Például fogjon és emeljen az ellenoldali kezével.
 • Kisebb erővel végezze el a feladatokat, például ha meg kell fognia egy csavarhúzót, ügyeljen arra, hogy ne szorítsa azt.
 • Kerülje a hideget, és ha jólesik, alkalmazzon meleg borogatást a csuklóján. A hideg fokozhatja a kéztőalagút szindróma tüneteit.
 • Keressen fel gyógytornászt, aki személyre szabott módon állítja össze Önnek a gyógytornát, és heti rendszerességgel megkezeli a csuklóját.
Névtelen terv (28).png

Olyan magán gyógytornászt keres, akivel már 2-3 napon belül megkezdheti a gyógytornát? Tekintse meg szabad időpontjainkat, és jelentkezzen be online!

8. A gyógytornászok speciális módszerei kéztőalagút szindróma esetén

A kéztőalagút szindrómának az egyik leghatékonyabb kezelési módja a gyógytorna, amely komplex módon veszi kezelésbe az idegeket érintő, mozgásszervi problémákat. Ez az eljárás a mozgást veszi alapul, amely a mindennapunk részre, és állandóan kéznél van. A gyógytorna tehát mozgással serkenti a test öngyógyító folyamatait

A gyógytornának köszönhetően akár a kéztőalagút szindróma kiváltó oka is kezelhető. Speciálisan a kezet és az alkart érintő nyújtó és erősítő gyógytorna gyakorlatok célzottan szüntetik meg az alagút szindróma hátterében álló problémát is. 

Névtelen terv (36).png

Egy szakképzett gyógytornász a tornán kívül egyéb technikákat is bevethet a sikeres kezelés érdekében. Ilyen például az idegmobilizációs technika, amely eredményeként a blokkolt idegek felszabadulhatnak, csökkenhet a gyulladás és a fájdalom, valamint növekedhet a mozgásterjedelem.

További pozitív hatás lehet még a keringés serkentése, az izomrostok méretének és erejének növelése, mindezzel fokozva a rugalmasságot és az izomerőt is. Eredményeként fejlődik a kéz és az alkar állóképessége, ezáltal csökkenti a túlterhelés veszélyét, amely az alagút szindróma egyik fő kiváltó oka lehet. 

A gyógytorna serkenti a vérkeringést, ezáltal nő a szövetek oxigén ellátása nem csak az érintett területen, hanem az egész szervezetre kiterjedően. Ez a folyamat elősegíti a gyulladás csökkenését, ezáltal a szövetek regenerálódását. Mindez hozzájárul a duzzanat csökkenéséhez is, ugyanis a vérkeringés mellett a nyirokkeringés is fokozódik, amely az ödéma (felgyülemlett folyadék) elvezetésében lényeges szerepet játszik. Ennek köszönhetően pedig természetes úton a fájdalom is mérséklődni fog.

Összességében: a gyógytorna pozitív hatásait tekintve, nem csak a kéztőalagút szindróma panaszai fognak enyhülni, hanem hosszútávon a közérzetében is nagyfokú, pozitív változást tapasztalhat.

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászt keres, aki szakszerűen kezeli a kéztőalagút szindrómáját? Jelentkezzen be hozzánk!

9. A kéztőalagút szindróma szövődményei kezelés hiányában

Gyógytorna hiányában a kéztőalagút szindróma tünetei felerősödhetnek, ezáltal az éjszakáit is megkeserítheti, s kialvatlanná válhat. 

Mivel az érintett idegek funkciója elvész, az általuk ellátott izmok sem tudnak működni. Mozgás hiányában azonban bizonyos idő elteltével könnyen létrejöhet izomsorvadás. Emiatt lehetséges, hogy alapvető tevékenységeket nem fog tudni ellátni a mindennapjai során. Az izomsorvadás kezelése sokkal hosszabb folyamat, emiatt a gyógyulási idő kitolódhat

Lehetséges, hogy olyan erőssé válnak a tünetek, hogy a műtéti beavatkozás már elkerülhetetlen lesz. Az operációt követő rehabilitációs időszakban is elengedhetetlennek számít a személyre szabott gyógytorna kezelés, amelynek segítségével az elért állapot hosszú távon fenntartható.

Szeretné megelőzni a tünetek kialakulását? Kérjen visszahívást, és segítünk!

10. Így zajlik a kéztőalagút szindróma gyógytornája egy magán gyógytorna rendelőben

A Gyógytornászom.hu budai (Vitéz utca) és pesti (Bajcsy-Zsilinszky út) rendelőjében, az Ön által kiválasztott, több éves tapasztalattal rendelkező gyógytornászhoz megérkezve először is egy részletes, 1 órás állapotfelméréssel fog kezdeni. Olyan alapos kivizsgálásban lesz része, amit még soha nem tapasztalt! 

Először részletesen kikérdezi Önt az alagút szindróma okozta panaszairól, például mikor jelentkezett először tünet, milyen jellegű a fájdalma, mire enyhül vagy erősödik, illetve a zsibbadás állandó vagy időszakos? 

Ezt követően fizikális vizsgálattal funkcionális teszteket végez, amellyel felméri a kéz és a kar ízületeinek mobilitását, valamint az izomzat és a lágyrészek állapotát. Megvizsgálja a kar izmainak erejét, és feszességét is speciális tesztekkel, és közben folyamatosan kérdezi Önt, hogy mit érzékel. Gyógytornásza kulcstünetként tekint a fájdalomra, annak helyére, típusára és intenzitására, hiszen ez viszi tovább a kéztőalagút szindróma gyökeréig.

A kapott eredmények alapján egy mozgásszervi diagnózist állítunk fel, majd egy egyéni terápiás terv kidolgozása következik a kéztőalagút szindróma okának és tüneteinek kezelésére. A terapeutája mindent részletesen el fog mondani Önnek az állapotáról és, hogy nagyjából mennyi időt vesz igénybe a rehabilitáció a fájdalom megszűnésével együtt a funkció helyreállításáig.

Csak az alapos kivizsgálás után kezdődhet meg a gyógytorna, illetve az azt kiegészítő idegmobilizáció és szükség esetén további technikák bevetése. Kiemelendő, hogy nálunk minden kezelés egy áron van! 

Névtelen terv (35).png

A kezelések fő célja a fájdalom csillapítása és nem annak kiprovokálása. Ezért is adagolja fokozatosan a gyakorlatokat a gyógytornásza. A mozgást a gyógytornásza figyelemmel követi és, ha kell, korrigál a helyes kivitelezés érdekében, mert csak ebben az esetben lesznek hatékonyak a feladatok. Házi feladatként olyan gyakorlatok ad fel Önnek, amelyek kivitelezése teljes mértékben helyes. Az otthon végzett feladatok elengedhetetlenek a közös munka sikerességéhez.

Már az első 2-3 gyógytorna alkalom után csökkenhet a kéz és alkar fájdalma, a kézzsibbadás oldódhat, és hétről-hétre érezheti a gyógytorna pozitív hatásait. 

Kiemelendő, hogy nálunk a kiegészítő kezelések ára nem felárasak, tehát minden kezelése ára megegyezik egy gyógytorna alkaloméval. Rendelőnkben SZÉP Kártyával vagy Egészségpénztári Kártyával is fizethet!

11. Bejelentkezés gyógytornára

Amennyiben Önnél is kéztőalagút szindrómát diagnosztizáltak és rendszeres gyógytornára van szüksége, jöjjön el a Gyógytornászom.hu rendelőjébe egy egyéni állapotfelmérésre! Egy kezelés ára nálunk csak 13.200 forintba kerül! 

Személyesen Budapest 2. kerületében, a Batthyány tér közelében, a Vitéz utca 9. vagy az 5. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 72. szám alatt várjuk világos, csendes, modern rendelőnkben. A Gyógytornászom.hu szakemberei több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így biztosan megfelelő kezelést kaphat

Rendelőnkben fizethet készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H) és bizonyos egészségpénztári kártyákat is elfogadunk (OTP, MKB, Patika, Prémium, Tempo). 

Időpontot foglalni lehet telefonon a 06-30-50-50-50-3 számon (9 és 17 óra között) vagy oldalunkon keresztül online. Igény esetén visszahívást vállalunk. 

Rendelőnk könnyen megközelíthető a fő tömegközlekedési eszközökkel, valamint autóval is. Termeink jól felszereltek, kényelmes kezelőágyak állnak rendelkezésre. 

Csapatunk folyamatosan továbbképzi magát különböző tanfolyamokon, hogy vendégeinknek a leghatékonyabb, leggyorsabb eredménnyel járó kezelést tudjuk nyújtani. Minden alkalommal maximálisan odafigyelünk az egyénre, az alapos, részletes kikérdezésre, hogy minél pontosabb képet kapjunk nem csak a hátfájásról, hanem a vendég életkörülményeiről is. Nálunk lehet kérdezni, sőt! Ha nem ért valamit, bizonytalan abban, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, mindenképp kérdezzen! Arra törekszünk, hogy minél részletesebben elmagyarázzuk a kezelést, a problémájához vezető okokat és hogy mit lehet tenni a csökkentése, megszüntetése érdekében.

Pácienseink ezt írják a kéztőalagút szindróma gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!

gerincferdülés