Foglaljon időpontot gyógytorna állapotfelmérésre!


A tünetek kezelgetése helyett végre maradandó javulást szeretne elérni?

Csak válassza ki, hogy a Budai vagy Pesti rendelőnk lenne Önnek kényelmesebb:

A gombok megnyomása után azonnal látja szabad állapotfelmérés időpontjainkat, amelyek közül az Önnek megfeleőt rögtön online le is tudja foglalni!

Miért hozzánk forduljon kalapácsujj esetén?

 • Állapotfelmérésünk részletes, így pontosan lokalizáljuk a kalapácsujj okát és típusát.
 • Gyógytorna tervünk személyre szabott, így nem csak panaszához, de Önhöz is igazítjuk.
 • Garanciát vállalunk: Ha nem a gyógytorna a megoldás a fájdalmaira, vagy az 1. alkalommal nem elégedett, nem kell fizetnie!
 • Gyógytornászaink tapasztalt, empatikus és segítőkész szakemberek, akik csak Önre figyelnek.
 • Pesti (Nyugati téri) és Budai (Batthyány téri) rendelőnkbe ide kattintva: online bejelentkezhet, így várakozás nélkül tudjuk fogadni.
 • Rendelőnk értékelése pácienseink által 4,9 csillagos!

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Milyen eredményt várhat a gyógytornától?

 • A fájdalom jelentős mértékben csökkenhet.
 • Az életmód tanácsadásnak köszönhetően a megfelelő lábbelit választhatja ki magának.
 • A lábujj deformitása az esetek nagy százalékában megfelelő mértékben korrigálható.
 • Megtanulhatja a helyes talptornát.
 • Megelőzheti a további lábproblémák kialakulását.

Pácienseink általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni.

Ha úgy dönt, hogy velünk indul el a gyógyulás útján, akkor 5 és 10 alkalmas bérletünkkel még kedvezőbb árat érhet el, illetve rendlőinkben fizethet Egészségpénztárral és SZÉP kártyával is!


A kalapácsujj terápiája – Minden kérdésére válaszoltunk!

A kalapácsujj egy olyan láb deformitás, amely bármelyik ujjat érintheti, leggyakrabban érintett a II. és a III. lábujj. A probléma komoly fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal járhat, valamint a megváltozott statika miatt további panaszok is kialakulhatnak. 

A deformitás kialakulásában jelentős szerepet játszanak a szűk, kényelmetlen cipők, valamint nők esetében a magas sarkú viselése. Rizikótényező lehet továbbá a lúdtalp, bütyök és a rheumatoid arthritis is.

A kalapácsujj kezelése konzervatív terápiás úton történik, amely magába foglalja a tünetek enyhítését fizikoterápiás és gyógyszeres úton, valamint a kiváltó ok kezelését gyógytornász segítségével. Műtétre csak abban az esetben kerülhet sor, ha ezek a módszerek nem csökkentették a panaszokat, és a deformitás komoly mértékben korlátozza a hétköznapokat.

A gyógytorna a kalapácsujj kiváltó okát a mozgás által veszi kezelésbe, amely az egyik legalapvetőbb képességünk, és ez jelentős mértékben serkenti a test öngyógyító folyamatait. A gyógytorna nem fájhat, azonban bizonyos manuálterápiás technikák járhatnak némi kellemetlen érzéssel.

Kezelés hiányában azonban hosszú távon kialakulhat például térd-, csípő- vagy derékfájdalom is, ugyanis testünk egy összefüggő, egységes rendszer. Ha valahol elakadás lép fel, a vele kapcsolatban álló terület kompenzálja azt, azonban a felborult egyensúly miatt egy idő után szintén probléma alakulhat ki ezeken a részeken is.

Az alábbi blokkban összeírtunk minden fontos tudnivalót a kalapácsujj témában. Csak kattintson arra a címre, amelyik érdekli és a válasz már meg is nyílik!

1. A láb anatómiája és a kalapácsujj

Lábfejünket 26 csont, 33 ízület, és több mint 120 izom, valamint ezek mellett szalagok és idegek hálózata alkotja. 

A csontokat az alábbi csoportokra oszthatjuk:

 • lábtőcsontok (7 db)
 • lábközépcsontok (5 db)
 • lábujj csontok (14 db – míg a nagylábujjat csak 2 csont alkotja, addig a többit 3 darab)

A csontokat több, mint 100 szalag és több, mint 20 izom fogja össze és felelős a mozgásukért.Névtelen terv - 2022-11-03T082911.419.png

A kalapácsujj (latinul digitus malleus) a nagyujjat kivéve bármelyik lábujjon előfordulhat. A folyamat a lábujjakat feszítő és hajlító izmokat érinti, amely során az izomegyensúly felbomlik

A lábujj alapperce megemelkedik, míg a középperc lesüllyed, innen ered a kalapács elnevezés. Leggyakrabban a második és a harmadik lábujjon alakul ki.

Egy tanulmányban kimutatták, hogy a kalapácsujj miatt a talpi nyomáspontok helye megváltozik, és bizonyos pontokat 1,64-szer nagyobb terhelés ér. A tanulmány eredményei alátámasztják az összefüggést a terhelési mintázat változásai, a deformitás és a lágyszövetek belső feszültségei között, amelyek összességében lábfekélyhez vezethetnek.

Olyan magán gyógytornászt keres, aki már 2-3 napon belül tudja Önt fogadni? Jelentkezzen be hozzánk online!

2. Ezek a tünetek utalhatnak kalapácsujj deformitásra

Mivel a kalapácsujj következtében a láb statikája felbomlik, ezáltal a terhelés egyenetlenül oszlik el, így a jellegzetes, látható deformitáson kívül, különböző egyéb problémák is jelentkezhetnek a lábfejen.

Például:

 • karomszerű lábujjak
 • az érintett lábujj merevsége
 • bőrkeményedések, vízhólyagok vagy tyúkszemek jelennek meg a talpon, lábujjakon
 • járási nehezítettség a deformitás miatt
 • mozgásbeszűkülések a lábfejen (főként a feszítés válik korlátozottá)
 • komolyabb esetben lábfej fájdalom
Névtelen terv - 2022-11-03T082939.395.png

Már kialakultak a tünetek és szeretné minél hamarabb egy gyógytornász segítségét kérni? Néhány kattintással már 2-3 napon belül foglalhat hozzánk időpontot!

3. A kalapácsujj okai és kockázati tényezői

Nők esetében kilencszer gyakrabban fordul elő ez a probléma, mint a férfiaknál, ez pedig a szűk, magas sarkú cipő viselésére vezethető vissza. Ezen kívül kockázati tényező lehet még a túl magas lábboltozat, valamint a lábujjak gyakori sérülései.

Egy kutatásban a gyulladásos markerek és a lábfájdalom közötti összefüggést vizsgálták. A kutatásba 909 résztvevőt vontak be, akik közül 27%-nál volt jelen valamilyen lábdeformitás (pl.: kalapácsujj), 20%-nak krónikus lábfájdalma volt, 29%-nál bütyök probléma állt fenn, a maradék 3%-nál pedig a lábujj merevsége okozott mindennapos problémát. A vizsgálat elején megmérték a vérben található gyulladásos paraméterek szintjét, és azt találták, hogy mindkét nem esetében emelkedettek voltak ezek a markerek. Ezt követően gyógyszeres beállítás történt, amelyekkel csökkentették a gyulladásos faktorok szintjét, és ismét felülvizsgálták a lábfájdalmat. Az eredmények alapján elmondható, hogy a gyulladás hatással lehet a lábfájdalomra.

További ok lehet még:

3.1. Lúdtalp

A lúdtalp hazánkban népbetegségnek számít. A hosszanti- és a harántboltozat süllyedésével nem csak a lábfejet érintő tünetek jelentkezhetnek, hanem hosszú távon, kezelés nélkül további panaszok is kialakulhatnak (pl.: kalapácsujj).

A talpi boltozatok süllyedését nem csak veleszületett probléma okozhatja, hanem akár gyermekkorban az egyenetlen talajon való járás hiánya, felnőttkorban pedig egy speciális sérülés is kialakíthat lúdtalpat.

A lúdtalp látható jelein túl (lesüllyedt boltozatok, lapos láb, bokák befelé dőlése) további panaszok is jelezhetik a probléma meglétét. Például a talpfájdalom, a duzzadt, merev lábfej, vagy az alsóvégtag többi ízületén jelentkező elváltozás is utalhat lúdtalp problémára.

Névtelen terv - 2022-11-03T115033.507.png

3.2. Bütyök

Bizonyos behatásokra a bütyök akár már fiatal korban is megjelenhet. Igen gyakori láb deformitás probléma. 

A bütyök nemcsak a fájdalom miatt nehezítheti meg a mindennapokat, ugyanis számos további tünettel járhat (pl.: járási nehezítettség, tyúkszem megjelenése), amelyek ronthatják az életminőséget. Sőt, kezeletlenül akár gyulladás is létrejöhet, amely egy súlyosabb állapot. 

A kiváltó okok között számos olyan kisebb probléma áll, amelyek életmód változtatással is kiküszöbölhetőek. Ilyen például a rosszul megválasztott lábbeli, amelyet kis odafigyeléssel kiiktathat. A lúdtalp is lényeges kockázati tényezője a bütyöknek is, azonban rendszeres gyógytornával ez ellen is sokat tehet.

Névtelen terv - 2022-11-03T115109.423.png

3.3. Rheumatoid arthritis

A rheumatoid arthritis (röviden RA) az ízületeket érintő gyulladásos, autoimmun megbetegedés. Nem csak egy ízületet érint, hanem egyszerre többet is, emiatt szokták sokízületi gyulladásként is emlegetni. 

A rheumatoid arthritis idővel az ízületek deformitásához vezet. A folyamat során valójában a tok belsejében lévő hártya gyullad be, amely hatására az ízületi folyadék felszaporodik, végül pedig a panaszos terület beduzzad és fájdalom jelentkezik. Az ízületek károsodása soha nem egyoldalú, általában mindkét oldalon, szimmetrikusan alakul ki.

A betegség tüneteire jellemző a fellángolás és tünetmentes időszakok váltakozása, fontos azonban kiemelni, hogy a gyógytorna minden esetben hatékonyan enyhítheti a kialakuló panaszokat.

Reumatoid arthritisszel küzd, és tapasztalt gyógytornász van szüksége? Kérjen visszahívást és segítünk!

4. Megelőzhető a kalapácsujj kialakulása?

Szakemberünk összeszedett Önnek néhány fontos tanácsot, amelyeket betartva jó eséllyel megelőzheti a kalapácsujj kialakulását:

 1. Ha kényelmetlen és szoros cipőt visel, az egyik legjobb, amit tehet, hogy ezt minél hamarabb lecseréli. A tágasabb, rugalmasabb talpú lábbelik kíméletesebb és könnyedebb járást biztosítanak.
 2. Amennyiben hosszanti-vagy harántboltozat süllyedése van, érdemes felkeresnie egy gyógytornászt, aki megtanítja Önnek a helyesen kivitelezett talptornát, ezáltal visszaállíthatja a megfelelő statikát, és megelőzheti a későbbi szövődmények kialakulását.
 3. Ugyanez mondható el a bütyök, valamint az ízületi betegségek esetében is. Komplex gyógytorna terápiával jelentős javulást érhet el, ezáltal megakadályozhatja a további állapotromlást is.
Névtelen terv - 2022-11-03T083413.385.png

Olyan magán gyógytornászt keres, aki megfizethető áron dolgozik? Tekintse meg árlistánkat, és jelentkezzen be online vagy kérjen visszahívást!

5. A kalapácsujj diagnosztikája

A deformitás jelenlétét az orvos által végzett fizikális vizsgálat igazolhatja. Ezt követően röntgen felvétellel állapítható meg a csontok érintettsége, és azok épsége.

Névtelen terv - 2022-11-03T082924.420.png

Magán gyógytornászt keres, de nem szeretne több hetet várni? Hozzánk akár már 2-3 napon belül kaphat időpontot! Foglaljon online!

6. A kalapácsujj kezelési lehetőségei

Lássuk bővebben a kalapácsujj kezelési lehetőségeit.

6.1. Milyen esetben kerül sor műtétre?

Főként kezeletlen, illetve a konzervatív terápiára nem reagáló kalapácsujj esetében, valamint, ha az érintett lábujj már teljesen merevvé és fájdalmassá válik, jöhet szóba a műtéti beavatkozás. 

Az operációs eljárás kiválasztása egyénfüggő: életkor, általános egészségi állapot, valamint a deformitás súlyossága alapján dönti el a szakorvos, hogy melyik módszert választja az Ön kalapácsujj korrekciójához. 

A műtét 3 féle módon történhet: helyi vagy regionális érzéstelenítésben, illetve altatásban. Ezt minden esetben a szakorvos dönti el. Az eljárás lényege, hogy a deformálódott ujjat normál, anatómiai helyzetbe helyezzék.

6.2. Tüneti terápia

A kalapácsujj okozta kellemetlen tüneteket enyhítésére alkalmazható nem szteroid, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító kenőcsök és tabletták vény nélkül kaphatóak a gyógyszertárakban. 

Kiegészítésként szükség lehet valamilyen fizikoterápiás kezelésre, amelyek szintén a tünetek csökkentését szolgálják.

A fizikoterápiás kezelési eljárások közül az egyik leggyakoribb a TENS, azaz a Transzkután Elektromos Idegstimuláció. Az eljárás lényege, hogy gyenge elektromos impulzusokat vezetnek az idegek megfelelő, kulcsfontosságú pontjaiba a bőrre tapasztott elektródák segítségével. Ezek a kezelések fájdalommentesek és veszélytelenek

Az impulzusok módosítják az ingerületküldés tulajdonságait, így megakadályozva a fájdalomérzetet kiváltó jelek eljutását az agyba, illetve a mikoráram segíti a sejtek energiatermelését, így beindítja annak működését, elősegítve a gyógyulást. 

Az izomstimuláció legfőbb hatásai, hogy csökkenti az izommerevséget és fokozza a vérkeringést. 

Vannak bizonyos eszközök, amelyeket kalapácsujj kiegyenesítőnek is neveznek. Ezek alkalmazása főként éjszakára javasolt, és hatásuk egyelőre nem igazolt.

6.3. Gyógytorna módszerek

A gyógytorna az egyik legismertebb fizioterápiás módszer, amely a mozgásszervi problémákat konzervatív úton kezeli. Mivel rendkívül komplex terápia, ezért sokféle traumát, mozgásszervi elváltozást és betegséget képes hatékonyan gyógyítani. 

A gyógytorna során a terapeuta alkalmazhat nyújtó technikákat, amelyekkel lazítja a helytelen lábbeli okozta befeszült izmokat, és oldja a letapadásokat. Erre akár külön stretching órákat is igénybe vehet. Továbbá, erősítő gyakorlatokkal növeli a talp izomerejét, amely stabilabb tartást biztosít a szalagok, inak és így az ízületek számára. 

Azonban a modern gyógytorna nem csak a gyógytornász által diktált gyakorlatokból áll, ugyanis számos új módszer létezik. Igen elterjedt és kedvelt eljárásnak számítanak a lágyrész technikák, amelyekkel pozitívan befolyásolják a terápiák kimenetelét. Sokszor egy-egy kezelés alkalmával a terapeuta aktívan dolgozik, amely során manuális fogásokkal igyekszik hatni például az izmokra, ízületekre vagy a fasciákra. 

FDM – a kötőszövet terápiája

Az FDM terápia olyan modern kezelési forma, amely hatékonyan csillapítja a fájdalmat és kezeli az azt kiváltó okot. Sok esetben a mozgásszervi eredetű fájdalom hátterében a fascia diszfunkciója/disztorziója áll, erre nyújt hatékony kezelést ez a módszer.

Az eredményes terápiához a terapeuta előzetesen egy részletes állapotfelmérést végez, hiszen már csak a testbeszédét megfigyelve egy képzett FDM terapeuta meg tudja állapítani, milyen kezelő fogásokat kell alkalmaznia az Ön problémájának enyhítésére. 

A gyógytornász manuális fogásokkal hat a kötőszövetre, amely a szerteágazó hálózata miatt távolabbi területekre is hatással van. Amint a fascia feszülése csökken, a kötőszövet immobilizációja is oldódik. Mindez pozitív hatást gyakorol a teljes testre, és így a közérzetére is. 

Névtelen terv - 2022-11-03T083355.561.png

Kinesio tape – egy hatékony kiegészítő módszer

A fájdalomcsökkentésben és a tehermentesítésben hatásos módszer a gyógytornászok által alkalmazott kinesio tape technika. Ez a technika egy mechanikus módszer, amely a szervezet öngyógyító folyamatait támogatja

A tapasz pozitív jelzéseket küld a test felé a reflexkörök aktiválásával, amelyek felgyorsítják a gyógyulási folyamatokat. A fájdalomcsillapítás és az izomfunkciók támogatása, tehermentesítése mellett további jótékony hatásai közé soroljuk még a nyirokkeringés javítását.

Egy 2021 szeptemberében publikált kutatásban kimutatták, hogy a kinesio tape alkalmazása után bizonyos paraméterek megváltoztak, például: a lábhossz, a maximális terhelés, valamint a II-III lábközépcsontok alatti terhelés eloszlása. Tehát a kinesio tape a lábujjak kisebb deformitásának egyfajta tüneti kezelési formája lehet, ezért jó alternatíva azoknak a betegeknek, akik nem akarnak azonnali műtétet.

SMR – masszázs, akár otthon is

Az SMR henger egy olyan eszköz, amelynek segítségével hatékonyan oldható az izmok feszessége és azok letapadása. 

Az SMR masszázs a gyógytornász betanítása után otthon is végezhető, azonban szakember irányítása mellett a módszer bevethető tartásproblémák, mozgásszervi betegségek esetén is. 

Ez a természetes módszer, amely célzottan hat a mozgás szervrendszerre egyaránt alkalmazható egészségmegőrzésre és rehabilitációra is. 

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászt keres? Olvassa el szakembereink bemutatkozóit és jelentkezzen be hozzánk online!

7. Így segít a gyógytornász kalapácsujj esetén

A gyógytorna természetes módon kezeli a kalapácsujj kiváltó okát. Teszi ezt a mozgás által, amely az egyik legalapvetőbb képességünk, és jelentős mértékben serkenti a test öngyógyító folyamatait. A gyógytornászoknak módszerek széles tárháza áll rendelkezésükre a mozgásszervi problémák kezeléséhez.

Először is, alkalmazhatnak nyújtó technikákat, amelyekkel a befeszült lábujj és lábfej izmokat lazítják, az ízületi mozgásbeszűkülést pedig oldják. Erre akár külön stretching órákat is igénybe vehet. 

Másodszor, az erősítő gyakorlatokkal növelik a láb izomerejét, amely stabilabb tartást biztosít a szalagok, inak és így az ízületek számára. Többek között a láb hosszanti- és haránt boltozatot érintő problémái hatékonyan kezelhetők ezzel a módszerrel. Az erősebb izomzatnak köszönhetően az ízületekben is helyesen megy végbe a mozgás, ezáltal egy újabb ízületi gyulladás is megakadályozható.

A gyógytornász természetesen életmód tanácsadással is segíti a közös munkával megszerzett eredmény hosszú távú fenntartását. Itt esik szó például a megfelelő lábbeli kritériumairól. 

A talptorna gyógytornászok által összeállított gyakorlatsor, amelyet nem csak lúdtalpnál alkalmazhatnak, hanem egyéb, lábfájdalom és deformitásokkal járó problémák esetén is. Ezt a gyógytornász betanítja Önnek, és otthonában napi rendszerességgel kell végezni a sikeres gyógyulás érdekében.

Névtelen terv - 2022-11-03T083411.518.png

A gyógytorna további jótékony hatása, hogy fokozza a vér- és nyirokkeringést, ez pozitívan járul hozzá a lábfejen kialakult duzzanat csökkentésében, valamint a fájdalomcsillapításban is fontos szerepet játszik.

Egy tapasztalt gyógytornász egyéb kezelési technikákat is alkalmaz a kezelések során, ilyen például a 6. pontban bemutatott FDM terápia, vagy a kineziológiai tapasz felhelyezése, illetve az SMR masszázs, amelyek oldják az izomfeszességét, serkentik a problémás terület keringését, valamint stabilizálják az ízületeket.

7.1. Gyógytorna műtét után

A gyógytorna segít megelőzni a műtét utáni szövődmények kialakulását. Mozgásra már a műtét napján sor kerülhet. Ekkor már kiülhet az ágy szélére, felállhat, akár teljes testsúlyával is terhelheti az operált végtagot, ha a szakorvos nem rendelkezett másképpen. A gyógytorna is ezen a napon kezdődik meg. Elengedhetetlen a felépülés szempontjából, hogy az ott megtanult feladatokat otthon is végezze el, érdemes az operált végtagját fájdalomhatárig tornáztatnia

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező, empatikus gyógytornászt keres megfizethető áron? Tekintse meg árlistánkat!

8. A kalapácsujj szövődményei kezelés hiányában

Gyógytorna hiányában nem csak a lábat érintő tünetek állandósulnak majd, hanem ezek a problémák a teljes testre kihathatnak. Testünk egy összefüggő rendszer, minden izmunk és szalagunk összeköttetésben áll egymással. 

Ezért is lehet például, hogy a térd-, csípő- vagy derékfájdalmát a kezeletlen kalapácsujj okozza. Tehát érdemes már az első tünetek és enyhébb deformitások megjelenésekor megkezdeni a problémát kiváltó okot kideríteni, ugyanis minél tovább vár a megfelelő terápiával, annál hosszabb gyógyulási időt vesz igénybe a problémája. 

Bővebben néhány szövődményről:

Az állandó lábfájdalom nem csak mindennapos panaszt okozhat, hanem következtében megváltozhat a terhelés, és ez a felborult egyensúly további, akár távolabbi területeken is kiválthat tüneteket (például bokában, vádliban, térdben, csípőben). 

Bőr-és körömproblémákat is generálhat egy kezeletlen kalapácsujj. A tartós nyomás hatására tyúkszemek és heges bőrkeményedések jelentkezhetnek a lábfej dörzsölésnek kitett pontjaink, amelyek további fájdalmat és járási nehezítettséget okozhatnak.

A környező ízületeknél akár bursitis is kialakulhat. Nyáktömlő gyulladás (bursitis) esetén az azt alkotó ízületi hártya gyulladásáról beszélünk. A folyamat kezdetén az ízületi hártya megvastagodik és több ízületi folyadékot termel, aminek hatására a tömlő megduzzad, esetleg be is vérezhet

A felgyülemlett folyadék miatt a nyáktömlő gyakran kitapintható, illetve ultrahangos felvételen jól látható. A fájdalom főként fizikai igénybevételkor jelenik meg, és idővel egyre rosszabb lesz, végül nyugalmi helyzetben sem múlik el. Az érintett végtagot nyomás alá helyezve (pl.: járás közben) szintén erős fájdalmat érezhet. Minél tovább tart ez az állapot, minél tovább erősödik a gyulladás és a fájdalom, annál nehezebben tudja terhelni a panaszos területet. Ez azonban a mozgás beszűkülésével jár, tehát a hétköznapi mozgásokban akadályozottá válik.

9. A kalapácsujj gyógytornája egy professzionális budapesti gyógytorna rendelőben

Budapesten a Batthyány térhez közeli (Vitéz utca) és a Nyugati térnél (Bajcsy-Zsilinszky út) található rendelőnkben az ok kiderítése egy 1 órás állapotfelméréssel kezdődik. 

Részletesen kikérdezzük a panaszairól. Olyan alapos kivizsgálásban lesz része, amilyet még soha nem tapasztalt! Az állapotfelmérésnek része egy fizikális vizsgálat, amely a láb mozgásai mellett a teljes test vizsgálatára kiterjed. Ez a már fent is említett, minden-mindennel összefügg elv miatt lényeges, ezáltal elősegítjük a valódi ok tisztázását. Az eljárás során tapintják a lábat, hol érzékeny, vizsgálják a lábujj ízületeinek mozgásterjedelmét, valamint felmérik az izomerőt is speciális tesztekkel. 

Ha megtaláltuk az okot és felállítottuk a mozgásszervi diagnózist, egy egyéni kezelési terv kidolgozása következik. 

A kezelési tervet követve, amelyet Ön is megismer már az első alkalommal, zajlik majd a gyógytorna, amely erősítő és nyújtó gyakorlatsorokból áll. Kalapácsujj esetén legfontosabb a lábujj izmainak nyújtása, amelyre speciális, stretching, valamint további, manuális kezeléseket alkalmazunk. 

Névtelen terv - 2022-11-03T083401.451.png

A nyújtó technikák mellett az erősítésre is nagy hangsúlyt fektetünk, amellyel az izomegyensúlyt állítjuk helyre, ezáltal elősegítve az ízületekben a helyes mozgás létrejöttét. Terápiánk részét képezi, hogy begyakoroljuk a gyógytorna feladatokat és a talptornát, valamint megmutatjuk a nyújtások és SMR hengerezések helyes kivitelezését, illetve tartunk egy életmód tanácsadást is.

A gyógytorna nem fájhat, maximum kényelmetlen érzést érezhet. Ugyanis ha a merev talpizmokat kell fellazítani, vagy a beszűkült mozgásterjedelmet kell növelni, az kellemetlen érzéssel járhat. Empatikus gyógytornászaink igyekeznek fájdalommentes technikákat alkalmazni és folyamatosan monitorozzák az Ön fájdalmát, azonban előfordulhat, hogy egy ízületi mozgásbeszűkülés, vagy egy feszes izom kilazítása járhat némi kellemetlen érzéssel. Ezt azonban mindenképpen jelezze terapeutájának, aki azonnal orvosolni fogja a problémát.

A kezelésekre érdemes kényelmes, váltó ruházatot hoznia magával. Rendelőnkben adott az átöltözési és a tusolási lehetőség is.

Pácienseink közül 10-ből 7 ember már az első 4-5 alkalom után jelentős fájdalomcsökkenésről számolnak be. Hétről-hétre további javulást tapasztalnak, amely a járás könnyedségében, a lábfej lazább mozgásában és kialakult bőrproblémák enyhülésében nyilvánul meg. 

Rendelőnkben több éves tapasztalattal rendelkező gyógytornászaink közül választhat terapeutát, akiknek bemutatkozóját ide kattintva elolvashatja. Már 2-3 napon belül megkezdheti nálunk a gyógytornát. Kiemelendő, hogy nálunk a kiegészítő kezelések ára nem felárasak, tehát például a lágyrész kezelések, az FDM, és a tape felhelyezés is ugyanannyiba kerül, mint a gyógytorna, továbbá rendelőinkben nem csak bankkártyával és készpénzzel fizethet, hanem SZÉP Kártyát és Egészségpénztári Kártyát is elfogadunk.

10. Bejelentkezés gyógytornára

Amennyiben Önnél is kalapácsujj deformitást diagnosztizáltak és rendszeres gyógytornára van szüksége, jöjjön el a Gyógytornászom.hu rendelőjébe egy egyéni állapotfelmérésre! Egy kezelés ára nálunk csak 11.500 forintba kerül! 

Személyesen Budapest 2. kerületében, a Batthyány tér közelében, a Vitéz utca 9. vagy az 5. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 72. szám alatt várjuk világos, csendes, modern rendelőnkben. A Gyógytornászom.hu szakemberei több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így biztosan megfelelő kezelést kaphat

Rendelőnkben fizethet készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H) és bizonyos egészségpénztári kártyákat is elfogadunk (OTP, MKB, Patika, Prémium, Tempo). 

Időpontot foglalni lehet telefonon a 06-30-50-50-50-3 számon (9 és 17 óra között) vagy oldalunkon keresztül online. Igény esetén visszahívást vállalunk. 

Rendelőnk könnyen megközelíthető a fő tömegközlekedési eszközökkel, valamint autóval is. Termeink jól felszereltek, kényelmes kezelőágyak állnak rendelkezésre. 

Csapatunk folyamatosan továbbképzi magát különböző tanfolyamokon, hogy vendégeinknek a leghatékonyabb, leggyorsabb eredménnyel járó kezelést tudjuk nyújtani. Minden alkalommal maximálisan odafigyelünk az egyénre, az alapos, részletes kikérdezésre, hogy minél pontosabb képet kapjunk nem csak a hátfájásról, hanem a vendég életkörülményeiről is. 

Nálunk lehet kérdezni, sőt! Ha nem ért valamit, bizonytalan abban, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, mindenképp kérdezzen! Arra törekszünk, hogy minél részletesebben elmagyarázzuk a kezelést, a problémájához vezető okokat és hogy mit lehet tenni a csökkentése, megszüntetése érdekében.

Pácienseink ezt írják a kalapácsujj gyógytornánkról


Mi történik a bejelentkezés után?


 • Ha már tudja, hogy pontosan mikor / kihez szeretne jönni, akkor gyógytornászaink naptárába, akár most azonnal online foglalhat időpontot.
 • Ha úgy érzi, hogy beszélne velünk a bejelentkezés előtt élő szóban, akkor ide kattintva visszahívást is kérhet tőlünk.
 • Mindkét esetben kolléganőink telefonon visszahívják Önt és pontosítják a részleteket, megbeszélik a kérdéseket.
 • Az első kezelés egy 60 perces részletes állapotfelmérés, amely során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérjük fel fájdalma(i) okát és pontos helyét.
 • Ezt követően gyógytornásza elkészíti személyes terápiás tervét, amely célzottan az Ön panaszát veszi kezelésbe.
 • Gyógytornászunk minden alkalommal segít Önnek a gyakorlatok pontos végrehajtásában és ha kell bármikor tudnak változtatni.
 • Illetve segítünk Önnek az otthon végezhető gyakorlatok kivitelezésében is!

gerincferdülés