térdműtét

Térdműtét utáni rehabilitáció gyógytornával

A térdműtét utáni rehabilitáció elengedhetetlenül szükséges eleme a gyógytorna, amivel lerövidíthetük a térdsérülés utáni lábadozás időszakát. A szakember a sérülés fajtája és a műtét típusa szerint határozza meg a szükséges gyakorlatokat. Orvosi vizsgálat során az orvos röntgenvizsgálat segítségével állapítja meg a sérülés súlyosságát és meghatározza a szükséges kezelési módot, ha kell akkor térdrögzítő viselését írja elő. Vannak olyan sérülések, amik kizárólag műtéttel kezelhetők, amit minden esetben egy térdműtét utáni rehabilitáció követ, izomerősítő és nyújó gyakorlatokból álló gyógytorna formájában.

Ortopéd szakorvossal is várjuk!

A Nyugati térnél, a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőnkben a gyógytornán felül orvosi segítséget is igénybe vehet! (Bajcsy-Zsilinszky út 72.) Dr. Pánti Zsombor Imre ortopéd szakorvos minden csütörtökön 08:30 és 11:30 között tudja fogadni Önt.

Gyógytorna garanciával!

Amennyiben az állapotfelméréssel (1. alkalom) nem elégedett, mert nem azt kapta tőlünk amire számított, és azt a helyszínen jelzi nekünk, akkor nem kell kifizetnie az első alkalom árát! Sőt, ha a panasza olyan jellegű amire a gyógytorna nem tud megoldást nyújtani, akkor is ingyenes volt az állapotfelmérés az Ön számára.

Térd erősítő rehabilitációs gyógytorna

Térdszalag műtét után a legtöbben viselnek térdrögzítőt, ami mozdulatlanul tartja a térdet. Ennek következtében gyengülnek a térd körüli izmok, tehát az erősítő gyakorlatok végzése nagyon indokolt.
A teljesség igénye nélkül néhány gyakorlat a rehabilitációs gyógytorna eszköztárából:

 • az izomerőt javító gyakorlatok
 • az egyensúly fejlesztését szolgáló gyakorlatok
 • stretching gyakorlatok
 • stabilizációs és koordinációs gyakorlatok
térdműtét utáni rehabilitáció

Jelentkezzen be állapotfelmérésre és ne kockáztassa gyógyulását!

Segítünk a térdműtét, térdszalag vagy combizom szakadás utáni gyors és tartós felépülésben!
Forduljon hozzánk bizalommal!
A fájdalmai már akár néhány napon belül enyhülhetnek! Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint ide kattintva visszahívást kérnie tőlünk, vagy online bejelentkeznie hozzánk egy Ön által választott időpontban!

Hogyan zajlik egy térdműtét utáni rehabilitációs gyógytorna?

A legtöbb sérülés esetében nincs szükség műtétre, viszont ha nem kezdjük el időben a rehabilitációt, könnyen műtét lehet a vége. Érdemes tehát minél hamarabb elkezdeni a gyógytornát.
Ha a tünetek már több, mint 3 hónapja fennállnak, a probléma súlyosbodhat, elhúzódhat a gyógyulás ideje, sőt, a teljes gyógyulás esélye is jelentősen romlik. Nem szabad tehát halogatni a torna elkezdését.
Arra törekszünk, hogy fokozatosan, de biztosan teljesen visszatérhessen a normális élethez.
A gyógytornász szakember az első alkalommal egy állapotfelmérés során terápiás tervet készít.
Az orvosi diagnózist és a kórházi leleteit feltétlenül hozza magával!
Ezután megkezdődhet a gyakorlatok betanítása, nyújtások, erősítések formájában, természetesen a fokozatosság elvét betartva.
Törés, izomszakadás vagy szalagszakadás műtétje után csak fekvő helyzetben lehet a gyakorlatokat végezni.
Részleges szakadásnál esetleg lehet rögötn álló, vagy nagyobb mozgásokkal járó gyogytornát elkezdeni.

Hány alkalom szükséges a gyógyuláshoz?

A szükséges kezelések száma függ a sérülés mértékétől és jellegétől.
Az első pár hétben érdemes lehet heti 2-3 alkalommal is jönnie, utána már elegendő lehet a heti 1 alkalom. A javulás ellenére sem szabad hamarabb abbhagyni a kezeléseket, mint ahogy az a terápiás tervben szerepel, mert a panaszok könnyen újra visszatérhetnek!

Gyógytornászaink akik térdműtét után segítenek

A térdműtét utáni rehabilitáció elmulaszásának veszélyei

Ha térdműtét után nem végzünk gyógytorna gyakorlatokat, a fájdalom nem szűnik, megszokottá, állandóvá válik. Az izmok gyengék, az izületek merevek maradnak, a mozgásterjedelem beszűkül, a hétköznapi mozgásokban is akadályoztatva lesz.
Az újrasérülés kockázata jelentősen megnövekszik.
Minél hamarabb szűnnek meg a tünetek és válik újra teljessé a mozgásterjedelem, annál biztosabb gyógyulást érhetünk el.
Ahhoz, hogy a műtét után tökéletesen működjön a térde, minél hamarabb el kell kezdeni a rehabilitációs gyógytornát!

Már a műtét másnapján nagyon nagy szerepe van a gyógytornának.

A tornával elkerülhetjük az ízület letapadásait, bemerevedését, ezért a fájdalmak csillapításában is nagyon nagy szerepe van. Ha az izomerőt fejlesztjük, az stabilabban fogja tartani az izületet és így kevés valószínűséggel fog újra visszatértni a probléma. A műtét után pár nappal megkezdett rehabilitációs gyógytorna enyhíti a fájdalmat, segíti a szövetek regenerációját. Személyre szabott gyakorlatokkal célzottan lehet erősíteni és nyújtani a szükséges izmokat, ami elősegíti az izületek stabilitását. A gyógytorna segít korrigálni a rosszul rögzült mozdulatokat, ezzel megelőzhetjük az újabb sérülést. A gyógyulás folyamata sokkal gyorsabb lesz, így Ön hamarabb térhet vissza a munkába, vagy kedheti el ismét a sportolást.

A rehabilitációs gyógytornát kiegészítő kezelések

Térdsérülés esetén a jegelés, pihentetés, fáslizás is fontos kiegészítő kezelés, ami segít csökkenteni a fájdalmat és a duzzanaotot.
A szakszerűen végzett gyógymasszázs segít fellazítani a letapadt izmokat.
A sérült térdre egy-két héten át ajánlott felhelyezni kineziológiai tapaszt a fájdalom enyhítésére.

Térdműtét utáni rehabilitáció Budapesten

Ha Önnek komoly térdsérülése volt, garantáljuk, hogy gyógytornászaink személyre szabott rehabilitációs kezelési tervvel fogják segíteni gyógyulását. Ehhez feltétlenül szükségesek a meglévő orvosi leletei is. Az alkalmak során figyelemmel fogjuk követni térde javulását, dokumentáljuk a fejlődését mindaddig, míg nyugodt szívvel vissza nem térhet a mindennapi élethez és a sportoláshoz a kiújulás veszélye nélkül.

Ezért válasszon minket!

 • A tünetek helyett az okot gyógyítjuk, így a fájdalmak nem jönnek vissza
 • Figyelembe vesszük határait, így velünk a gyógytorna nem kellemetlen.
 • 8 féle kezelést kombinálunk!
 • Fejenként átlagosan 13 év tapasztalatunk van
 • Sportsérülés és műtét után is segítünk!
 • Várakozás nélkül tudjuk Önt fogadni
 • Több mint 1000 gyógyult esetünk van
 • Műtét és külső beavatkozás nélkül gyógyítunk
 • Korrekt áron dolgozunk
 • Központi helyen a Batthyány térnél vagyunk

Térdpanasza van vagy műtötték? Kérjen időpontot online és segítünk! 

Az alábbi gombra kattintva már akár 2 munkanapon belül foglalhat hozzánk időpontot az első alkalomra, amely egy részletes állapotfelmérés. Gyógytornászaink a legprofibbak az Ön térdpanaszának gyógyításában!  ↓